yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
εσεις παραπλανειτε τους αναγνωστες γιατι δεν αποδυκνυετε τιποταπαρα κατηγορειτε αυτο το συνχρονο θεμα ως ιστορικο και τα σαιτ οπως
https://www.stopanimaltests.com/AnimalResearchInd.asp
https://www.peta.org/actioncenter/testing.asp
ως παλια ενω ειναι οτι πιο συνχρονο! Χιλιαδες ανθρωποι ενημερωνονται απο αυτα και ειναι εθελοντες σε αυτα.
Δε τιθεται θεμα δυσφημησης αλλα πραγματικοτητας ειπατε ο ιδιος οτι εχετε παιραματοζωα! ειπατε οτι το ΑΠΘ χρησιμοποιει!Αρα ποιος μας εγγυαται για το πως τους φερεστε? Ο καθενας στη θεση σας το επιχειρημα περι φαρμακων θα χρησιμοποιουσε δεν ειστε ο μονος φανταζομαι οτι αυτο θα σκεφτεστε για να καθυσηχαζετε τη συνειδηση σας ενω πειραματιζεστε πανω τους...
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επίθεση. Τι θα πει δεν με παίρνει; Επειδή χρησιμοποιώ πειραματόζωα δεν πρέπει να μιλάω για αυτά;
Δεν καταλαβαίνετε ότι αν δεν δώσετε στοιχεία θα κατηγορηθείτε για συκοφάντηση; Εσείς πρέπει να δώσετε τα στοιχεία που έχετε. Εγώ θα μπορούσα θεωρητικά να αποκρύψω στοιχεία. Εσείς που με κατηγορείτε (και μάλιστα όλο το ΑΠΘ) πρέπει να φέρετε στοιχεία. Το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία σας είναι απλά άλλη μια θεωρία συνομωσίας. Αν πάλι δεν έχετε στοιχεία, αλλά βασίζεστε σε αυτά που έχετε ακούσει, όπως λέτε, μάλλον εσείς είστε αφελής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:...ειστε προσωπικα εμπλεγμενος οπως ομολογειτε : εχετε πειραματοζωα!
Το κάνετε να φαίνεται σαν έγκλημα. Καιρός να σοβαρευτείτε και να προσέχετε τι γράφετε. Εκτίθεστε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Το κάνετε να φαίνεται σαν έγκλημα. Καιρός να σοβαρευτείτε και να προσέχετε τι γράφετε. Εκτίθεστε.
Ο Νόμος
Η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα νέο νόμο (3170/2003) για την προστασία των ζώων και εναντίον της κακοποίησης αυτών. Ο νόμος έχει ανοίξει ένα δρόμο προς το καλύτερο, η εφαρμογή του όμως είναι που μας ανησυχεί. Και όταν δεν εφαρμόζεται ένας Νόμος, τότε δεν υπάρχει.
Η Δηλητηρίαση απαγορεύεται από τον Νόμο
Σαν πολιτισμένοι και ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να σταματήσουμε την βάρβαρη και απάνθρωπη αυτή πράξη. Τα αθώα και αβοήθητα πλάσμα του θεού δεν είχαν επιλογή όταν εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους. Αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει και παρόμοια περιστατικά θα πρέπει να καταγγέλλονται στην Αστυνομία.
Η κακοποίηση ζώου είναι ενάντια στον Νόμο
Όπως ξέρουμε όλοι, η Ελλάδα έχει δείξει μία άσχημη εικόνα όσο αφορά την κακομεταχείριση και εγκατάλειψη ζώου. Ο Νόμος υπάρχει. Να αναφέρεται κάθε περιστατικό κακοποίησης ώστε η εφαρμογή του Νόμου κάποτε να επιβληθεί.
Οι πέντε βασικές Ελευθερίες
Τα ζώα που μεγαλώνουν υπό τον έλεγχο των ανθρώπων ή αιχμαλωτίζονται από τον άνθρωπο έχουν ανάγκη από πέντε βασικές ελευθερίες:
- Ελευθερία από την πείνα και την δίψα: με πρόσβαση σε καθαρό και σωστή διατροφή για υγεία και ζωτικότητα.
- Ελευθερία από άσχημες συνθήκες διαβίωσης: με σωστό κατάλυμα στέγης και ξεκούρασης.
- Ελευθερία από πόνο - πλήγωμα - νόσο: Με την σωστή διάγνωση και κατάλληλη φροντίδα
- Ελευθερία από φόβο - απόγνωση: με την σωστή συμπεριφορά χωρίς να προκαλούμε φοβίες και αβεβαιότητα.
- Ελευθερία για την έκφραση μιας σωστής συμπεριφοράς: με άνετο χώρο, σωστή κοινωνικοποίηση με ανθρώπους και ζώα του ίδιου είδους.
Για δες αυτή την αίτηση εδώ: https://www.naserron.gr/kthniatrikh/160_91.pdf και
https://www.minagric.gr/greek/data/98-8 FINAL 205-01.pdf
https://europa.eu.int/smartapi/cgi/s...numdoc&numdoc=31986L0609&model=guichett&lg=el
https://www.nomarxia.gr/odigos/service.php?sid=539
https://www.pasteur.gr/index.asp?C=3&S=0&newID=13
Τίποτα δεν είναι πιο νόμιμο απο αυτά που λογικά φαίνεται παράνομο κάποιες φορές.
1/ Παρόλα αυτά συνεχίζω να μη δέχομαι ότι συλλήβδην όλοι αυτοί οι ερευνητές δεν είναι παρά ένα μάτσο διεστραμμένοι με εμμονές στη κακοποίηση των ζώων.
2/ Σαφέστατα είμαι υπερ των εναλλακτικών ερευνητικών μεθόδων χωρίς τη χρήση πειραματόζωων
3/ Παραμένω αμετάκλητα ευγνώμων σε όλα αυτά τα ζώα, αλλά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με τις ερευνές τους επέτρεψαν σε αγαπημένους μου ανθρώπους και ζώα να είναι ζωντανοί και υγιείς ή να έχουν κατακτήσει μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής.
4/ Δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα να καταδικάζω χρησιμοποιώντας όμως τα θετικά αυτών που καταδικάζω.
5/ Διατηρώ ακέραιο όμως το δικαίωμα μου να αναζητώ και να αγωνίζομαι όχι με ηθικές αιρέσεις και ενστάσεις αλλά για τους σωστούς λόγους.
Για μένα σε αυτή την ιστορία το ηθικό και το ανήθικο δεν έχει να κάνει με φωτογραφίες βασανισμένων ζώων και τον αποτροπιασμό που δημιουργούν αυτές οι εικόνες, αλλά με το κατά πόσο αυτή η και ερευνητικά όπως σιγά σιγά αποδεικνύεται πρακτική ακουμπάει στις πραγματικές ανάγκες της έρευνας. Γιατί εαν πραγματικά δεν ακουμπάει και το πρόβλημα έχει να κάνει με το κόστος μόνο, τότε μπαίνει ζήτημα ηθικής. Και τότε έχουν λογική και οι φωτογραφίες.
Όλοι εδώ μέσα έχουμε ζώα όσα μπορούμε να αντέξουμε και καλά κάνουμε. Έξω όμως απο εμάς χιλιάδες ζώα καθημερινά πεθαίνουν ή στερούνται τροφής και περίθαλψης. Μας αφορά αυτή η ιστορία και εαν μας αφορά σαν τι μας αφορά; Για τα πειραματόζωα οι ένοχοι έχουν όνομα, για τα αδέσποτα πως λέγονται και εμείς σε ποια κατηγορία ανήκουμε;
ladycat
Διάσημο μέλος
Πολύ καλή ερώτηση και καθόλου χαζή. Βέβαια σηκώνει πολλή κουβέντα.
3. Ας δούμε ένα θεωρητικό σενάριο που απαγορεύει τη χρήση πειραματοζώων. Μια φαρμακοβιομηχανία παρασκευάζει μια νέα χημική ουσία που βέβαια δεν γνωρίζει αν έχει κάποια φαρμακολογική δράση. Πού θα την δοκιμάσει; Μπορεί να χρησιμοποιήσει κυτταροκαλλιέργειες, αλλά άλλο πράγμα μια ομάδα κυττάρων και άλλο ένας ολόκληρος οργανισμός. Θα μπορούσε να βρει εθελοντές. Στην Αμερική δοκιμάζουν φάρμακα σε κατάδικους. Σε πόσους ανθρώπους θα μπορούσε να το δοκιμάσει; Πόσοι ασθενείς θα δέχονταν να το δοκιμάσουν; Άρα δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ αυτό το φάρμακο. Χωρίς φάρμακα τη ιατρική θα υπήρχε;
Καταλαβαίνω τους ηθικούς ενδοιασμούς πολλών ανθρώπων στη χρήση πειραματοζώων. Το έγραψα και αλλού ότι είναι δυστυχώς αναγκαίο κακό. Η ζωή της ανθρωπότητας θα ήταν τελείως διαφορετική. Η ιατρική θα ήταν ακόμη πρωτόγονη. Θα πεθαίναμε από απλό κρυολόγημα.
Ευθύνη και ηθική υποχρέωση του σύγχρονου ανθρώπου είναι ο σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής. Πολύ περισσότερο δε, η ευζωία των πειραματοζώων είναι το ελάχιστο αντίδωρο προς κάποια πλάσματα που συνέβαλαν στη δική μας ευζωία. Η ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας τους είναι πρώτο μέλημα κάθε ερευνητή.
Μα δεν μιλησα μονο για μια ομαδα κυτταρων αλλα να φτιαξουν ενα κανονικο ανθρωπο πειραματοζωο κλωνοποιημενο με σοβαρες ασθενειες φυσικα κ να πειραματιστουν νομιζω θα εχει καλυτερα αποτελεσματα
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
εκτος βεβαια του οτι η κλωνοποιηση ειδικα στον ανθρωπο εχει πολυ δρομο ακομα....δεν ειναι τα πραγματα τοσο ευκολα,κι ουτε πρεπει να φτανουμε στο αλλο ακρο.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Ιωάννη. Θέλετε αποδείξεις ότι ακόμη βασανίζονται φρικτά τα ζώα στα εργαστήρια; Πάρτε για παράδειγμα μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής φαρμάκων και διεξαγωγής ερευνών, την COVANCE. Βίντεο που τραβήχτηκε με κρυφές κάμερες από άνθρωπο που προσέλαβαν ως υπάλληλο.Το βίντεο περιέχει οπτικό υλικό από τις 26 Απριλίου του 2004 ως τις 11 Μαρτίου του 2005. Πρόσφατο!

Να μην κοροϊδευόμαστε! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε. Δεν μιλούμε για χρόνια πριν. Μιλάμε για τώρα.
https://www.peta.org/feat/covance/
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
τα ζωα οχι!!
Oταν ενας κοινωνικος επιστημονας θελει να κανει πειραματα με παιδια ζηταει τη συγκαταθεση των γονεων τους και των ιδιων, οτταν θελει ενας επιστημων να δοκιμασει κατι νεο σο αιτζ οι ασθενεις θελουν και πανε ως πειραματοζωα οταν θελει νακανει με ζωα κανει αυτη την αιτηση και ζηταει απο την κυβερνηση αδεια ουσιαστικα λες και η κυβερνηση εχει δικαιωμα πανω σε ζωες ζωων για να μη πω οτι δεν νοουνται ως ζωα τα ποντικια αρουραιοι και τα πουλια απο οσα διαβασα τα οποια μπορει να ειναι οσα θελει το καθε εργαστηριο χωρις καμμια αδεια!!
Αυτη ειναι η διαφορα!
μην τα ισοπεδωνουμε ολα...δηλαδη ο ανθρωπος πειραματοζωο θα ειναι καλυτερη επιλογη?η επειδη θα ειναι κλωνοποιημενος δε θα σκεφτεται/αντιλαμβανεται ουτε θα αισθανεται?
εκτος βεβαια του οτι η κλωνοποιηση ειδικα στον ανθρωπο εχει πολυ δρομο ακομα....δεν ειναι τα πραγματα τοσο ευκολα,κι ουτε πρεπει να φτανουμε στο αλλο ακρο.
Για Νερινα
Νερινα διαβασες καθολου αυτα που εγραψες σαν λινκ?αλλά με το κατά πόσο αυτή η και ερευνητικά όπως σιγά σιγά αποδεικνύεται πρακτική ακουμπάει στις πραγματικές ανάγκες της έρευνας. Γιατί εαν πραγματικά δεν ακουμπάει και το πρόβλημα έχει να κάνει με το κόστος μόνο, τότε μπαίνει ζήτημα ηθικής.
Αν προσεξεις το βρηκα το αρθρο της ευρωπαικης ενωσης και το εβαλα στην αρχη του ποστ.
Διαβασες τις προυποθεσεις που αναφερεις τα βιοκτονα πχ για να εγγκριθει ενα βιοκτονο προιον και μετρησες καθολου ποσα κουνελια και ποντικια "χρειαζεται" ενα απορυπαντικο που ειναι βιοκτονο προιον για να εγκριθει??
Μετα απο αυτα που υποθετω οτι διαβασες δηλαδη οτι το προιον ενχυνεται στα ματια των κουνελιων και δια στοματικης οδου τους δινεται να το καταπιουν (28 μερες διαρκει η μια!), μαζι με τη διαδικασια τερατογενεσης που δοκιμαζουν στο κουνελι με βαση το προιον που δοκιμασε τι θα γεννησει!
Εχεις ακομα τη διαθεση να παιρνεις τα κανονικα προιοντα??
Γι αυτο προφανως λες οτι αλλα λεμε κι αλλα κανουμε γιατι φαινεται οτι εσυ εξακολουθεις να τα αγοραζεις επειδη ειναι πιο κοντα πιο φτηνα κλπκλπ
Εγω παντως απο τοτε που ασχοληθηκα με το να μαθω για τα πειραματα δεν μπορω αλλα να λεω εδω κι αλλα να κανω, δεν μπορω να κανω λες και δεν ξερω πια, πως κατασκευαστηκε ενα προιον τωρα που ειδα κι εμαθα και ως επακολουθο, ψαχνω ενναλακτικα απορυπαντικα και αλλα προιοντα για να μην εχω τυψεις οτι συντελω κι εγω σε κατι που δεν εγκρινω!
Μαλιστα ρωτησα τον φαρμακοποιο μου να μου συστησει μαρκες φαρμακων που δεν χρησιμοποιουν πειραματα και δεδομενου οτι αρχισε να φτιαχνει ο ιδιος δικες του κρεμες προσωπου τον εμπιστευοναι οτι θα μου βρει κατι.
Και εξισου για τα αδεσποτα που λες εγω κανω καθημερινα κατι γι αυτα και οργανωμενα και απο μονη μου εσυ τι ακριβως κανεις ομως?? Γιατι οταν λεμε καποια πραγματα καλο ειναι να λεμε και τι κανουμε οι ιδιοι κι οχι να κατηγορουμε τους αλλους ετσι.

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Συνεστησε μας λοιπόν βρε Yasmin κάποια εναλλακτικά προϊόντα, να τα ψάξουμε κ εμεις και να τα χρησιμοποιήσουμεψαχνω ενναλακτικα απορυπαντικα και αλλα προιοντα για να μην εχω τυψεις οτι συντελω κι εγω σε κατι που δεν εγκρινω!
Ο καθένας ξέρει τι κάνει και τι δεν κάνει και αναλόγως τα έχει ή δεν τα έχει καλά με τον εαυτό του και τη συνείδησή του.Γιατι οταν λεμε καποια πραγματα καλο ειναι να λεμε και τι κανουμε οι ιδιοι κι οχι να κατηγορουμε τους αλλους ετσι.
Θα συμφωνήσω απόλυτα.Επισης επειδη καποιος μπορει να εχει διαφορετικη γνωμη δεν σημαινει οτι ειναι ανηθικος η κακος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ναι χρειαζονται κι αλλες αδειες αλλα το ιδιο το πειραματοζωο εκει συμφωνει.
Για Γιωτα
Καλο ειναι να συμφωνουν ομως οι πραξεις μας με τα λογια μας κι οχι αλλα να λεμε κι αλλα να κανουμε. Αλλωστε ολα εχουν το κοστος τους αλλοι προτιμουν το κοστος ενος φαρμακου ζε σκοτωμενα και βασανισμενα ζωα αλλοι προτιμουν το κοστος να βρουν ενα εναλλακτικο καταστημα λιγο πιο μακρυα και να κουβαλανε τα ψωνια τους στο χερι.
Τιποτα δεν ειναι καλο η κακο αλλα ο καθενας εχει δικαιωμα να κρινει και με τη ζωη και τις επιλογες του ενισχυει μια κατασταση αλλα οχι να λεμε ναι α τα καημενα τα ζωα εδω και βουρ στο σκιπ εξω αυτο εμενα μ ενοχλει. Τωρα προσωπικα εγω δεν θεωρω ηθικο οποιον ασχολειται με πειραματοζωα ( και υπαρχουν πειραματα και πειραματα αλλο να το εκπαιδευεις το πειρματοζωο με ανταμοιβη- λιχουδια κι αλλο με ηλεκτροσοκ!)αλλα αυτο ειναι η δικη μου αποψη.
Για Κατερινα
Σε ολα τα βιολογικα καταστηματα υπαρχουν απορυπαντικα που δε τα δονιμαζουν σε ζωα εξισου ακουσα για μια εταιρεια την oneway απο καταλογο ( δεν τα δοκιμασα) υπαρχουν καλυντικα που δε δοκιμαζονται σε ζωα στα φαρμακεια οπως τα κορρε και τα απιβιτα και ακομη και στο βασιλοπουλο εχει καθαριστικα με προιοντα ελιας.
Ειναι λογικο-φανταζεστε ενα κτηνιατρο που εχει παρει το πτυχιο του και δεν εχει αγγιξει ποτε ζωο ή δεν εχει κανει καποια πρακτικη πανω σε αυτα?Ποιος θα του εμπιστευτει το ζωο του μετα και ποσα λαθη θα κανει μεχρι να γινει καλος στη δουλεια του? Γιατι κανεις δεν αναφερεται στην ιατρικη οπου χρησιμοποιουν πτωματα?Δεν ειναι το ιδιο φυσικα, αλλα ειναι αντιστοιχο. Ή στος μαθητευομενους γιατρους, που πηγαινουν στα νοσοκομεια και αναλαμβανουν ασθενεις? Οταν ημουν πιο μικρη, επεσα και "ανοιξε" το πισω μερος του κεφαλιου μου. Και ενας μαθητευομενος γιατρος, αποφασισε να μου κανει ραμματα στο κεφαλι. Αλλα δεν ηξερε καλα, και δεν ηταν καποιος αλλος για να τον βοηθησει(ειχε πολυ κινηση το νοσοκομειο)και αντι να ξυρισει τα μαλλια στο συγκεκριμενο μερος, εραψε το δερμα μαζι με τα μαλλια!Φριχτο λαθος, που εκτος απο πολυ πονο συνετελεσε και στην ασχημη επουλωση της πληγης.Οι γιατροι καπου πρεπει να κανουν πρακτικη...Σε ολες τις σχολες κανεις καποια πρακτικη(διαφορετικου ειδους βεβαια).Ας σταματησουμε λοιπον να κρινουμε τους γιατρους για αυτα που κανουν για ΙΑΤΡΙΚΗ εφαρμογη.
Yasmin, με τις ελαχιστες γνωσεις μου πανω στο θεμα της ψυχολογιας, μπορω να σου πω οτι στο πανεπιστημιο μας διδασκουν για καποια πειραματα που εχουν γινει, οχι μονο σε ζωα, αλλα και σε μωρα παιδια.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
ναι εγω νομιζω θα ειναι γιατι θα ειναι ανθρωπος κ θα μπορει να μιλησει κ ναμας πει ακομη κ ο οργανισμος θα αντιδραση σαν το δικο μας δηλ προτιμας να πειραματοζομαστε παβω στα ζωα αφου μπορουμε να το κανουμε στον εαυτο μας?μην τα ισοπεδωνουμε ολα...δηλαδη ο ανθρωπος πειραματοζωο θα ειναι καλυτερη επιλογη?η επειδη θα ειναι κλωνοποιημενος δε θα σκεφτεται/αντιλαμβανεται ουτε θα αισθανεται?
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτο που λεει η yasmin για πειραματοζωα/ανθρωπους ειναι μια αλλη ιστορια.οι ιδιοι οι ανθρωποι συναινουν,δεν τους προοριζει γι'αυτο το σκοπο κανενας.
οσο για την ερωτηση σχετικα με το τι προτιμω...οσον αφορα στα καλλυντικα ειμαι σαφως κατα των πειραματισμων στα ζωα.δεν το συζητω καν.ειναι ομως γνωστο οτι για τα φαρμακα απαιτουνται να γινονται πειραματα σε ζωα.ας μην ειμαστε υποκριτες...ολοι παιρνουμε φαρμακα κι ολοι ειμασε ευγνωμονες που αυτα σε καποια φαση της ζωης μας εσωσαν τον πατερα,τη μητερα,τα αδερφια μας,το/την συζυγο μας,τα παιδια μας η εμας τους ιδιους.αν ειμαστε τοσο κατηγορηματικα κατα θα επρεπε να αρνουμαστε να παιρνουμε οποιουδηποτε ειδους φαρμακο.το κανει κανενας αυτο?το να κατηγορουμε τους επιστημονες που δουλευουν με πειραματοζωα τη στιγμη που εμεις επωφελουμαστε απο τα αποτελεσματα των ερευνων τους ειναι σαν να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.
ladycat
Διάσημο μέλος
Για φαντασου οτι καπου εκει εξω μπορει να υπερχει ενα πιο δυνατο ειδος απο εμας αρα θα μπορει να πειραματιστει επανω μας γιατι θα ειναι δυνατοτερος κ καλυτερος κ πιο εξελιγμενος.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
1)εσυ χρησιμοποιεις φαρμακα οποιουδηποτε τυπου?
2)αν ειχες για παραδειγμα ενα παιδι που επασχε απο διαβητη και χρειαζοταν σε καθημερινη βαση ενεσεις ινσουλινης αλλιως θα πεθαινε,τι θα εκανες?θα υποστηριζες ακομα οτι εισαι κατα των πειραματων σε ζωα και θα το αφηνες να πεθανει?
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από NERINA:1/ Παρόλα αυτά συνεχίζω να μη δέχομαι ότι συλλήβδην όλοι αυτοί οι ερευνητές δεν είναι παρά ένα μάτσο διεστραμμένοι με εμμονές στη κακοποίηση των ζώων.
2/ Σαφέστατα είμαι υπερ των εναλλακτικών ερευνητικών μεθόδων χωρίς τη χρήση πειραματόζωων
3/ Παραμένω αμετάκλητα ευγνώμων σε όλα αυτά τα ζώα, αλλά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με τις ερευνές τους επέτρεψαν σε αγαπημένους μου ανθρώπους και ζώα να είναι ζωντανοί και υγιείς ή να έχουν κατακτήσει μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής.
4/ Δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου το δικαίωμα να καταδικάζω χρησιμοποιώντας όμως τα θετικά αυτών που καταδικάζω.
5/ Διατηρώ ακέραιο όμως το δικαίωμα μου να αναζητώ και να αγωνίζομαι όχι με ηθικές αιρέσεις και ενστάσεις αλλά για τους σωστούς λόγους.
Για μένα σε αυτή την ιστορία το ηθικό και το ανήθικο δεν έχει να κάνει με φωτογραφίες βασανισμένων ζώων και τον αποτροπιασμό που δημιουργούν αυτές οι εικόνες, αλλά με το κατά πόσο αυτή η και ερευνητικά όπως σιγά σιγά αποδεικνύεται πρακτική ακουμπάει στις πραγματικές ανάγκες της έρευνας. Γιατί εαν πραγματικά δεν ακουμπάει και το πρόβλημα έχει να κάνει με το κόστος μόνο, τότε μπαίνει ζήτημα ηθικής. Και τότε έχουν λογική και οι φωτογραφίες.
Όλοι εδώ μέσα έχουμε ζώα όσα μπορούμε να αντέξουμε και καλά κάνουμε. Έξω όμως απο εμάς χιλιάδες ζώα καθημερινά πεθαίνουν ή στερούνται τροφής και περίθαλψης. Μας αφορά αυτή η ιστορία και εαν μας αφορά σαν τι μας αφορά; Για τα πειραματόζωα οι ένοχοι έχουν όνομα, για τα αδέσποτα πως λέγονται και εμείς σε ποια κατηγορία ανήκουμε;
Αρχική Δημοσίευση από giota:Θα συμφωνησω με την Νεριναστην αναλυση της Επισης επειδη καποιος μπορει να εχει διαφορετικη γνωμη δεν σημαινει οτι ειναι ανηθικος η κακος Στην ουσια σε προσωπικο επειπεδο ολοι συμφωνουμε οτι ολη αυτη η κατασταση με τα πειραματα ειναι κατι που δεν πρεπει να υπαρχει η να υπαρχει σε οσο το λιγοτερο επιπεδο μπορει να γινει. Απο κει και υστερα υπαρχει η πραγματικοτητα και οι αναγκες και θα μεινω στις ιατρικες αναγκες. Ας μεινη η συζητηση λοιπον μακρια απο προσωπικους χαρακτηρισμους και ας γινη εποικοδομητικη μενοντας στην αναλυση των αρθρων στα θελω και στην πραγματικοτητα.Θεωρω οτι ειναι πολυ ασχημο οταν μπαινει μια διαφορετικη αποψη να γινεται προσωπικη επιθεση σε οποιον τη λεει.Δεν ειναι μαυρο ασπρο η πραγματικοτητα μας παραπεμπει και σε αλλα χρωματα αν θελουμε να βλεπουμε ενα θεμα σφαιρικα
Γιʼ αυτό μʼ αρέσει το MyCat. Γιατί υπάρχουν νηφάλιοι άνθρωποι με κρίση και επιχειρήματα!
Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:Ιωάννη. Θέλετε αποδείξεις ότι ακόμη βασανίζονται φρικτά τα ζώα στα εργαστήρια; Πάρτε για παράδειγμα μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής φαρμάκων και διεξαγωγής ερευνών, την COVANCE. Βίντεο που τραβήχτηκε με κρυφές κάμερες από άνθρωπο που προσέλαβαν ως υπάλληλο.Το βίντεο περιέχει οπτικό υλικό από τις 26 Απριλίου του 2004 ως τις 11 Μαρτίου του 2005. Πρόσφατο!
Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι η εταιρεία αθωώθηκε. Όπως αποδείχτηκε, το video ήταν κατασκευασμένο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool