anabou
Διάσημο μέλος
! Και ο σκύλος της θείας μου έτσι! Όταν κοιμάται ροχαλίζει πάρα πολύ δυνατά!!! Μάλιστα όταν κοιμάται και η θεία κάνουν ντουέτο! Πολύ γέλιο! Εκτός αν θες να κοιμηθείς!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιατί... οι γάτες γουργουρίζουν;
Παρ' ότι υποθέτουμε ότι το γουργουρητό της γάτας είναι ένδειξη ευχαρίστησης, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι δεν είναι μόνο αυτό. Οι γάτες γουργουρίζουν μέσα από διακοπτόμενα σήματα των λαρυγγικών και διαφραγματικών μυών όχι μόνο κατά την εισπνοή, αλλά και κατά την εκπνοή, με μια συχνότητα 25-150 Χερτζ. Οι ηχητικές συχνότητες αυτού του ύψους βελτιώνουν την πυκνότητα των οστών και βοηθούν στη θεραπεία.
Το γουργουρητό μπορεί λοιπόν να είναι μια πηγή αυτοθεραπείας, αφού οι γάτες συνηθίζουν να εξοικονομούν ενέργεια μέσω της ξεκούρασης και του ύπνου. Ίσως, δε, να είναι κι ένας μηχανισμός χαμηλής ενέργειας που ερεθίζει τους μυς και τα οστά χωρίς πολλή ενέργεια. Η διαδικασία αυτή τις βοηθά να ανακουφίσουν τη δυσπλασία ή τα προβλήματα οστεοπόρωσης που αντιμετωπίζουν, σε μικρότερο βαθμό, όμως απ' ό,τι τα ξαδέλφια τους οι σκύλοι.
Πηγή (δική μου):www.gatoselida.gr
Πηγή (δική τους):Τα ΝΕΑ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλό βράδυ
Είχα αποθηκευμένο το άρθρο. Εγώ μπαίνω στο forum τους.
Φωτούλα
My Amelie
Νεοφερμένο μέλος

Χθες το βράδυ όπως ήμουν ξαπλωμένη βλέποντας ταινία...........ακούω ένα μουγκρητό φοβερίσματος από την Amelie η οποία ήταν στο καλαθάκι της στον καναπέ......

Λέω αυτό δεν είναι καλό.......κάτι θα βρήκε..........ποντίκι, έντομο, κάτι!!!.................

Κοιτάζω να δω τι βρήκε και φοβερίζει.........την βλέπω κοιμόταν ήσυχα και ωραία......!
Προφανώς ....τι να πώ.......έβλεπε .....όνειρο????

........Να αναφέρω ότι το σαβ/κο, είχε μια διαμάχη φοβερίσματος με τον γάτο που έχω έξω........επηρεάστηκε από αυτό.....?...

Στο μεταξύ, μου είχε πει ο άντρας μου στο παρελθόν ότι είχε παρατηρήσει διάφορους ήχους που έβγαζε στον ύπνο της κάποιες φορες...... όπως να νιαουρίζει απαλά, σιγανά.............να κάνει αυτό το εσωτερικό, ένρινο γρρρρρ........όχι συνεχόμενο το γουργουρητό, αλλά σαν να μιλάει (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω, πιστευω καταλαβαίνεται τι εννοώ)......
σαν να βλέπει κάτι στον ύπνο της !!!!

Εσείς τι λέτε;.............

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαριτινα
Δραστήριο μέλος
ισχυει κ εμενα ειχε δει πριν 2 μηνες, και ξυπνησε τρομαγμενη εκλαιγε παρα πολυ κ δεν μπορουσε να ηρεμησει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ο δικος μου φωναζει μερικες φορες στον υπνο του. Αλλες φορες (τις περισσοτερες δηλαδη) εμφανιζει σπασμους και κουναει χερια, ποδια, μουστακια, αυτια. Σε καποιες περιπτωσεις κανει σαν να μασαει και τρωει και ενιοτε βγαζει την γλωσσα εξω. Δεν τον εχω δει παντως να ξυπναει τρομαγμενος. Το πιο πιθανο ειναι οτι βλεπει ονειρα με λιχουδιες (εντομα, πουλακια, ποντικια)
My Amelie
Νεοφερμένο μέλος
Τρομαγμένη ούτε και μένα έχει ξυπνήσει.....
Αλλά τινάζεται κάποιες φορές στον ύπνο της!........

lina&lara
Νεοφερμένο μέλος
Όνειρα οι γάτες?! Καλό, δεν το ήξερα! Η Λάρα μερικές φορές τεντώνει τα πατούσια της στον ύπνο της και αλλάζει πλευρό.
Τώρα κοιμάται στην καρέκλα δίπλα μου, πάνω στο παντελόνι μου, και είναι πολύ ήσυχη! Μάλλον δε βλέπει όνειρο.

παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
έχω στα χέρια μου την παμαμπού,η οποία κοιμάται του καλού καιρού κ ακούγοντας την είτε να κάνει ήχους,σαν να τρώει,είτε να μουγκρίζει ή να αναστενάζει,αναρωτιέμαι..ονειρεύονται οι γάτες;διάβασα διάφορα..αλλά τίποτα σίγουρο.καλή χρονιά σε όλους μας.ανθρώπους κ γατάκια.λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους για το 13..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ολα λοιπον τα θηλαστικα, συμφωνα με τους επιστημονες εχουν στην διαρκεια του υπνου τους φαση REM εκτος απο την αυστραλιανη εχιδνα που ετσι κι αλλιως ειναι ενα παραδοξο της φυσης γιατι αν και θηλαστικο γενναει αυγα.
Επομενως οπως καταλαβαινετε ονειρευονται, γιατι REM χωρις ονειρα ειναι αντιφαση στους ορους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
A-Ch
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool