mela
Νεοφερμένο μέλος
Σημειώστε ότι μένουμε στον 4ο όροφο αλλά το ίδιο πρόβλημα έχουμε και στο εξοχικό (δυστυχώς είναι κι αυτό διαμέρισμα στον 6ο όροφο).
Ο άντρας μου, με το που τη βλέπει πανικοβάλεται, θεωρώντας σίγουρο ότι θα πέσει και τώρα η καημενούλα είναι περιορισμένη στο ένα μπαλκόνι που δεν μπορεί να σκαρφαλώσει αλλά αυτό δεν έχει τη άπλα του άλλου, είναι μικρό.
Ξέρω ότι είναι αρκετά σπάνιο να πέσουνε από μόνες τους αλλά δεν είναι και απίθανο. Κάποτε είχα έναν αρσενικό πολύ τσαχπίνη γάτο που όμως έπεσε απ'το 4ο όροφο και έσπασε δυο πόδια.
Το θέμα είναι ότι τώρα κατεδαφίζεται δίπλα μας ένα σπίτι με αποτέλεσμα να πρέπει να κλείνουμε την πόρτα και προς το μικρό μπαλκόνι.
Τη λυπάμαι τη δύστυχη κλεισμένη μέσα και ειδικά τώρα που θα καλοκαιριάσει... Αλλά ο σύζυγος είναι ανένδοτος. Στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να πέσει η Μέλα, τρελλαίνεται.
Ήδη για το εξοχικό, έχουμε σκεφθεί να βάλουμε πλέγμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταφέρουμε να την περιορίσουμε.

Και επ'ουδενί βέβαια θέλω να μάθει απ'το πάθημα. Αμφιβάλλω αν θα ζήσει με τις συνθήκες που επικρατούν έξω...
Μήπως έχετε να προτείνετε κανένα τρόπο αντιμετώπισης;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Πάντως απο τη στιγμή που ήδη την έχετε περιορισμένη στο σπίτι + στο μπαλκόνι δεν νομίζω οτι θα πάθει κάτι αν περιοριστεί μερικά τετραγωνικά ακόμα...
better safe than sorry... Στη συγκεκριμένη περίπτωση συμφωνώ με το σύζυγό σου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder
Δεν θα μπορουσαν τα καγκελα να διαμορθωθουν καταλληλα ωστε να να μην ειναι εφικτο να σκαρφαλωσει; Για παραδειγμα φανταζομα οτι αν βαζατε ενα πλαστικο ναιλον δεν θα ειχε απο που να σκαρφαλοσει.
Βεβαια δεν ξερω ακριβως τις ικανοτητες σκαρφαλομα ενος γατιου.
suzanitta
Νεοφερμένο μέλος
Περπατούσε επάνω στην κουπαστή (3ος όροφος) που παρεπιμπτόντως είναι στρογγυλή και όχι επίπεδη!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aλλά 2 φορές είχε πέσει απ'το μπαλκόνι (3ος όροφος+πιλωτή) και αυτό γιατί την είχε κυνηγήσει ο κάτοικος του διπλανού διαμερίσματος, επειδή τον "ενοχλούσε" που η γάτα μας σουλατσάριζε στο μπαλκόνι του (δεν θέλω ούτε να τον θυμάμαι αυτόν τον παλιάνθρωπο..).
Aπ'την τρομάρα και την βιασύνη της να φύγει, η κακομοίρα είχε γλυστρίσει 2 φορές απ'τα κάγκελα και είχε βρεθεί στο γκαζόν του κήπου. Eυτυχώς, δεν είχε πάθει τίποτα καμία φορά, παρά μόνο ένα μεγάλο σοκ που κράταγε 1-2 μέρες.
Ίσως και να είχε χάσει 2 από τις 7 ζωές της....

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
mela
Νεοφερμένο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι οι γάτες έχουν απίστευτες ικανότητες. Εμείς στα κάγκελα έχουμε βάλει καλάμι, στο οποίο γαντζώνεται και σκαρφαλώνει στην κουπαστή. Όταν πρότεινα στον άντρα μου να το βγάλουμε, αντιληφθήκαμε ότι σκαρφάλωνε και από αλλού. Γενικά της αρέσει πολύ ν'ανεβαίνει ψηλά (αγαπημένη της θέση είναι το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας).
Έχω όμως τύψεις γιατί, ναι μεν συμφωνώ με τη Michelle ότι καλύτερα περιορισμένες και ασφαλείς παρά έξω και νεκρές, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι στην προσπάθειά μας να τις προφυλάξουμε, τις καταπιέζουμε κιόλας.
Το ιδανικό για μένα θα ήταν να την αφήσω να σουλατσάρει στη κουπαστή αφού της αρέσει αλλά να μπορούσα με κάποιο τρόπο να την προστατεύσω από μία πιθανή πτώση.

Zoubi
Νεοφερμένο μέλος
Και οι άνθρωποι κινδυνεύουν... Η λύση δεν είναι να κλειστούμε μέσα, αλλά να προσπαθήσουμε να προφυλαχτούμε.
ΓΙα παράδειγμα:Η γειτόνισσά μου έχει ένα γιο 2,5 ετών πάρα πολύ ζωηρό... Ώρες ώρες μου θυμίζει το Ντένις τον Τρομερό! Μου έλεγε λοιπόν τις προάλλες για το άγχος της όποτε βγαίνει στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Δεν μπορεί να τον κλείσει μέσα. Απλά είναι στην τσίτα και παίρνει ότι μέτρα μπορεί (κάγκελα, δίχτυα κλπ).
Το πρόβλημα ότι τα γατιά είναι σαν μωρά παιδιά σε όλη τους τη ζωή....
Mela: Η γάτα σου προφανώς την βρίσκει στην κουπαστή. Αφού ανεβαίνει και στα καλάμια, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα τη σταματούσε... Απλά φρόντιζε να έχεις το νου σου και να μην την τρομάξεις όσο είναι εκεί! Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο αποτελεσματικό...
mela
Νεοφερμένο μέλος
Προς το παρόν, την αφήνω να βγαίνει στο συγκεκριμένο μπαλκόνι όταν είμαι στο σπίτι ώστε να μπορώ να επιβλέπω την κατάσταση και όταν ο σύζυγος δεν βλέπει γιατί πρέπει ν'αντιμετωπίσω και τον δικό του φόβο για να μη πάθει κακό η γάτα.
Είμαι κι εγώ πολύ ανεξάρτητος χαρακτήρας (μήπως γι'αυτό περισσότερο απ'όλα τα ζώα, λατρεύω τις γάτες
και δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα με περιόριζε απ'το κάνω κάτι που θέλω... ακόμα κι αν αυτό ήταν επικίνδυνο για μένα. Οτελευταίος που προσπάθησε να το κάνει, υπέφερε πολύ... και είχε ομολογουμένως τις καλύτερες προθέσεις!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zoubi
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό είναι που με κάνει να μη θέλω να τις περιορίζω... Στα μάτια μου είναι από τα πιο ανεξάρτητα ζώα που υπάρχουν. Εϊναι μικρά τιγράκια και δεν μπορώ να τα περιορίζω. Ξέρω ότι έτσι έρχονται αντιμέτωπα με κινδύνους, όμως από την άλλη τι ζωή είναι κι αυτή αν τη ζουν κλεισμένοι σε ένα σπίτι...
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από Zoubi:Σόμως από την άλλη τι ζωή είναι κι αυτή αν τη ζουν κλεισμένοι σε ένα σπίτι...
Zoubi μην επηρεάζεσαι προσπαθώντας να φανταστείς τον εαυτό σου μέσα σε ένα σπίτι. Για τη γάτα σου το σπίτι σου είναι πολύυυυυυ μεγαλύτερο απ'οτι είναι για σένα...
Zoubi
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως όπως είπα και πριν, δεν έχω ακόμη καταλήξει μέσα μου... Εϊναι ένα θέμα που με βασανίζει πολύ... Βρίσκω λογική και στις 2 απόψεις... Και είμαι κάπου στη μέση, μπερδεμένη...

mela
Νεοφερμένο μέλος
Βασανίζομαι πολύ όταν βλέπω τη Μέλα ν'ανεβαίνει στο περβάζι και να κοιτάει κάτω στο δρόμο: βλέπει τις αδέσποτες γάτες που είτε λιάζονται είτε μαλώνουν και αναρωτιέμαι αν αυτό δεν είναι σε θέση να το αξιολογήσει σε σχέση με την δική της κατάσταση.
Ξέρω πως θα υπάρξουν αντιρρήσεις αν και το κατά πόσο μπορούν να καταλάβουν τέτοια πράγματα αλλά... έχω παρατηρήσει πολύ κουφά πράγματα. Έχω σίγουρα καταλήξει ότι έχουν τρομερή αντίληψη οπότε γιατί όχι και σ'αυτό το θέμα;
Φυσικά, Michelle, στον αντίποδα υπάρχει το γεγονός ότι πολύ συχνά βλέπω στη γειτονιά σκοτωμένα γατιά και τότε είμαι επίσης σίγουρη ότι κάνω το σωστό κρατώντας τη μέσα.
Η Μπλάκυ είχε την τύχη να επιβιώσει αν και την αφήναμε ελεύθερη αλλά τότε ήταν άλλες εποχές, η γειτονία ήταν πιό ήσυχη και δεν υπήρχε ο συνωστισμός που υπάρχει τώρα.
Βέβαια έχει να κάνει και με το χαρακτήρα τους.
Η Μπλάκυ για παράδειγμα μπορούσε να ζήσει ευτυχισμένη και χωρίς το έξω. Ενώ η Μέλα, είναι ξεκάθαρο πως θ'απολάμβανε ένα σπίτι με κήπο στην εξοχή. Και το τονίζω στην εξοχή. Γιατί δεν θεωρώ ότι ένα σπίτι με κήπο στην πόλη, είναι ιδανικό. Τόσα διαβάζω στα μηνύματά σας και τα βλέπω και στη γειτονιά. Έπειτα έχουμε πήξει στους ανώμαλους που ηδονίζονται να τα βασανίζουν ή ακόμα και να τα σκοτώνουν.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από mela:Έπειτα έχουμε πήξει στους ανώμαλους που ηδονίζονται να τα βασανίζουν ή ακόμα και να τα σκοτώνουν.
Ακριβώς αυτό! Προτιμώ χίλιες φορές να επιθυμεί πότε πότε το έξω παρά να το έχει και να του τύχει κάτι τέτοιο. Θα πεθάνω απο τις τύψεις μετά.
Προσωπικά αν ήμουν γάτα θα προτιμούσα με τα σημερινά δεδομένα να με κρατούν μέσα (εδώ και άνθρωπος που είμαι συνήθως μόνο για προμήθειες φαγώσιμων, τσιγάρων κλπ βγαίνω
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mela
Νεοφερμένο μέλος
Zoubi
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω ότι αυτή σου η φράση εκφράζει απόλυτα το δίλημμα στο οποίο βρίσκομαι κι εγώΑρχική Δημοσίευση από mela:δεν νομίζω πως θα πάψω ποτέ να έχω τύψεις είτε που της στερώ τη φύση κρατώντας τη μέσα είτε θέτωντας την σε κίνδυνο αν την άφηνα ελεύθερη.
(και πολύ άλλοι γατόφιλοι)... Κανείς δεν είπε ότι η δουλειά του γατογονιού είναι εύκολη...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mela
Νεοφερμένο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από mela:Συμφωνώ Michelle κι εγώ έτσι είμαι μόνο για δουλειά βγαίνω και για τα απαραίτητα ...
Εγώ δεν βγαίνω ούτε για δουλειά! Κι αυτή μέσα στο σπίτι την κάνω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool