yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να δολοφονίσω κάποιον για να καταδηκάσω την πράξη του φόνου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yodaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε άλλη φάση πράτει διαφορετικά αυτό το "έργο τέχνης" δεν είχε σκοπο και λόγο ύπαρξης παρα μόνο το σοκ και την αυτοπροβολή. Είναι αυτό στρατευμένη τέχνη μήπως, δεν νομίζω.
Μαλόν καλιτέχνη με περιοριζμένη φαντασια μου κάνει. Αν έκανε ένα βίντεο με ήδη υπάρχουσες εικόνες δεν θα πετύχαινε κάτι καλύτερο ίσως...
ladycat
Διάσημο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
ioanna_g
Δραστήριο μέλος

!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
demikaia
Νεοφερμένο μέλος
Δεν έχει καμία σχέση με την μπιενάλε της Αθήνας, η συμμετοχή του είναι σε ξένη μπιενάλε. Ντροπή...
Ντρέπομαι που αυτός ο άνθρωπος θεωρείται συνάδελφος μου αλλά πάνω από όλα ντρέπομαι που υπάρχουν "άνθρωποι" σαν και μένα και συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή βασανιστήριων σε ανυπεράσπιστα πλάσματα όπως τα ζώα...
.......................................................................................
ladycat
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος

Εγω περι τεχνης ειμαι ανιδεη, αλλα συγγνωμη, αν ειχα παει με το παιδι μου στην εκθεση; Ακομη κι αν η τεχνη σοκαρει και το δεχτω, τι θα ελεγα στο παιδι μου;;;
Τεχνη θα ονομαζα επισης το μελανο προσωπο οσων αδιαφορησαν ασχετα απο τα κινητρα τους.Αφηρημενη τεχνη!! Κι εγω καλα κινητρα θα ειχα χτυπωντας τους αν μπορουσα. Θα προβαλα την υστερικη αντιδραση τυπου αμοκ που παθαινουν μερικοι σε μπροστα σε ενα τετοιο θεαμα

spring
Νεοφερμένο μέλος
εκτός όμως από καλλιτέχνης που δεν είναι, είναι κάτι άλλο...ένας βάρβαρος ''πολιτισμένος'' βασανιστής...μου θυμίζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ενώ έκαιγαν τους αθώους στα κρεματόρια οι Ναζί, έπαιζαν ταυτόχρονα Στράους, Μπετόβεν κλπ
ΜΑΡΩ12743
Νεοφερμένο μέλος
ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ....ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ.....

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ.......Ο ΘΕΟΣ.......ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Και ο "Δικτάτορας" του Τσάρλυ Τσάπλιν π.χ. σοκάρε στην εποχή του και ακόμη σοκάρει, αλλά χωρίς να ασχημονεί.
Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι να τραβήξουν την προσοχή. Αυτό είναι και το κίνητρο του συγκεκριμένου με το σκύλο. Να προκαλέσει ντόρο γύρω από το όνομα του.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τη Φρόσω, με μια μικρή λεπτομέρεια: τη σούβλα θα του την πέρναγα αργά αργά, και δεν θα τον έκανα έκθεμα.
το συγκεκριμενο ευχαριστως θα του περναγα την σουβλα που περασαν στον αθανασιο διακο κ μετα θα τον εβαζα κ θα τον εκανα εκθεμα για τους ζωοφιλους![]()
Υπάρχουν όρια στη τέχνη;
Πρέπει να υπάρχουν όρια στη τέχνη;
Και εάν πρέπει να υπάρχουν ποιος νομιμοποιείται να τα βάλει;
Και εάν κάποιος νομιμοποιείται να τα βάλει ποια κριτήρια πρέπει να πάρει υπόψη του;
Κριτήρια αισθητικά ας πούμε;
Και ποιοι είναι αυτοί που θα τα καθορίσουν; Οι ανά το κόσμο σχολές; Επιφανείς καλλιτέχνες; Ειδικοί του χώρου;
Και ποιος θα καθορίσει τους ειδικούς;
Κριτήρια πολιτισμικά, κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά κ.λ.π.;
Και ποιος πάλι θα τα καθορίσει αυτά;
Και ποιος θα ορίσει αυτούς που θα το κάνουν;
Μήπως να φτιαχτεί και μια χάρτα διακαιωμάτων και υποχρεώσεων όσων κάνουν τέχνη αλλά και όσων την εισπράττουν;
Έχουμε ας πούμε πρόβλημα με τους μουσουλμάνους που φτάνουν μέχρι και να επικηρύξουν καλλιτέχνες;
Και εάν έχουμε γιατί να έχουμε, όταν από το έργο ενός καλλιτέχνη αυτοί νοιώθουν να προσβάλλονται αρχειακά τους ζητήματα;
Υπάρχει τέλικά πολιτικά ορθό στη τέχνη;
Να υπογράψουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας του Τεν Τεν ας πούμε για τις ρατσιστικές του αναφορές;
Κια τελικά πόσο άστοχος ήταν ο Βολταίρος με τή κλασσική ρήση και πόσο σοφοί αυτοί που έκαιγαν και κατέστρεφαν βιβλιοθήκες με το πολύ στιβαρό σκεπτικό ότι η μετάδοση της γνώσης ήταν επικίνδυνη; Ή που "έβαζαν" τους καλλιτέχνες να ντύνουν τους αγγέλους τους γιατί προσβάλλονταν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών και του κλήρου.
Και επί του πρακτέου:
Με αισθητικό και το τονίζω -εάν έτσι έγινε- αισθητικό και μοναχά τρόπο ο εν λόγω κύριος -ακόμα και εάν τα κίνητρα του είναι τελείως μα τελείως ιδιοτελή-, έκανε κάτι που γίνεται καθημερινά γύρω μας και η κοινωνία είτε με την αδιαφορία της, είτε με τη συμμετοχή της, είτε με τη φραστική διαμαρτυρία της το κάνει κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Δεν είδα και πολλούς όχι να "σουβλίζουν" ή να δέρνουν, απλά να έχουν γεμίσει μηνύσεις το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, μέχρι που να αναγκάσουν τους αρμόδιους να ενεργοποιηθούν. Είναι πανεύκολο να πλακωθούμε στα μέηλ και να βρίσουμε με όσα αγγλικά, ισπανικά κ.λ.π, ξέρουμε τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά μήπως λέω μήπως αυτού του είδους οι πρακτικές μήπως γεννάνε αποτελέσματα που δεν θα μπορούμε να τα ελέγξουμε;
Αυτό να το σκεφτούμε την επόμενη φορά που θα υπογράψουμε την επόμενη διαμαρτυρία εναντίον κάποιων που κυνηγάνε έναν καλλιτέχνη, απλά και μόνο γιατί οι λόγοι που το κάνουν ταιριάζουν στο δικό μας τρόπο σκέψης.
Το αισθητικό κομμάτι της ιστορίας και τα κίνητρα δεν μπορώ να τα κρίνω, δεν τα ξέρω και ακόμα λιγότερα ξέρω από τέχνη. Ξέρω μονάχα ότι οι χειρότερες απαγορεύσεις πολλές φορές νομιμοποιήθηκαν με τις καλύτερες προθέσεις.

aretha
Περιβόητο μέλος
Το συγκεκριμένο όμως, δεν είναι θέμα αισθητικής, είναι θέμα παράβασης του νόμου (το να δέσει κανείς ένα ζώο στερώντας του τη δυνατότητα να βρει τροφή και χωρίς παράλληλα να του προσφέρει νερό και φαγητό είναι κακοποίηση, η οποία είναι παράνομη πράξη). Γι' αυτό θα πρέπει να διωχθεί νομικά ο καλλιτέχνης.
Το αν αυτό που έκανε μπορεί να θεωρηθεί ή όχι τέχνη, το αν πέτυχε ή όχι το σκοπό του και τα παρόμοια, είναι εντελώς διαφορετική συζήτηση, εντελώς θεωρητική, η οποία εξ αντικειμένου δεν οδηγεί πουθενά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζητούμενο είναι η επιβολή κυρώσεων για μια κατάφωρα παράνομη πράξη.
Από ποιους Αλίκη μου;
Από τη χώρα του; Από το δήμο; Από τους υπεύθυνους της έκθεσης; Από ποιους;
Και δε κατάλαβα σε ποιους γνωστοποιείται η αντίδραση μας;
Εάν κατάλαβα καλά δεν έχει ακόμα εκτεθεί νομίζω στη Μπιενάλε, απλά έχει κάνει το ίδιο στα πλαίσια μιας δικιάς του ατομικής έκθεσης ήδη και δεν είδα κανείς στη χώρα του να αντέδρασε για να του απαγορευτεί να το επαναλάβει.

aretha
Περιβόητο μέλος
Το αίτημα του petition (εντελώς δευτερεύον ζήτημα κατά τη γνώμη μου) είναι, απ' όσο μπόρεσα με τα λίγα ισπανικά μου να καταλάβω, η ακύρωση της συμμετοχής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη στη Μπιενάλε Κεντρικής Αμερικής 2008.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος

Εξάλλου θα έχει ωραιότατο εικαστικό αποτέλεσμα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool