Βοήθεια!!! Αυτό είναι αρρώστια όχι τέχνη!

• Thread starter Thread starter Anima
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
......o σχιζοφρενής Guillermo Habacuc Vargas θα έρθει τελικά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Μαίου στις 7.00 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχειο της Αριστοτέλους(δεν λεγαν πιο είναι),πιθανότατα στα πλαίσια της Photobienalle,......

:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όσο κι αν έψαξα, πουθενά δεν βρήκα καταγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού από κάποιο έγκυρο ΜΜΕ. Μόνο σε blogs και ράδιο αρβύλα, όπως είπε παραπάνω και η Marmanga.
Και σε όλα τα αγγλόφωνα κείμενα (Guardian π.χ.) υπήρχε η μαγική λεξούλα alleged.
Ότι δηλαδή "φημολογείται" πως ο Βάργκας έκανε τούτο και τ' άλλο.

Συνεπώς προτείνω:
1. Αφήστε τις υπογραφές κατά μέρος. Έτσι κι αλλιώς κανένας σοβαρός φορέας δεν θα έπαιρνε υπ' όψη συλλογή υπογραφών μέσω ίντερνετ γιατί σηκώνει πολλή φαλκίδευση, πλαστογραφία, διπλοψηφία και κάθε είδους νοθεία.
2. Αν υποθέσουμε ότι ο τύπος θα μας τιμήσει με την παρουσία του (πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω), να φροντίσουμε να επισκεφθούμε την έκθεση και να γλιτώσουμε το "έκθεμα".

Να το σκεφτούμε λίγο λογικά. Τέτοιου είδους κακοποίηση ζώου είναι, στις περισσότερες χώρες, ποινικά κολάσιμη, συνεπώς ο τύπος ΔΕΝ μπορεί να "εκθέσει" το "καλλιτέχνημά του".
Επίσης, την αλήθεια γι' αυτό δεν θα τη μάθουμε ποτέ. Αν ήταν αλήθεια, χαζοί είναι να το πουν; Κι αν ήταν διαφημιστικό κόλπο, χαζοί είναι να το αποκαλύψουν και να σταματήσουν το παγκοσμίου εύρους σούσουρο που δημιουργήθηκε;
Αν κάποιος του έπαιρνε τον σκύλο, δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα. Θα εμπόδιζε μια ποινικά κολάσιμη πράξη. Θα έσωζε και μια ζωή.
Εγώ προσωπικά κάτι τέτοιο το βρίσκω απόλυτα σύμφωνο με τις αρχές μου και θα το έκανα χωρίς κανέναν δισταγμό.
Αν θέλει ο κ. Βάργκας, ας κοπιάσει στην Ψωροκωστούλα μας... Θα μάθει ότι ούτε δέρνουμε ούτε βρίζουμε, όμως σεβόμαστε τα ζωντανά μας ας είναι και του δρόμου!

Zbeebz έχω κι εγώ εκφραστεί επι του θέματος και ΔΕΝ θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zbeebz έχω κι εγώ εκφραστεί επι του θέματος και ΔΕΝ θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου!!!!
Minnielakecity_mickey, χαίρομαι πολύ γι' αυτό και συγγνώμη που δεν είδα τι είπες εσύ για να κάνω αναφορά και σε σένα! :)
Χθες το βράδυ κάθησα από τις 00.30 μέχρι την ώρα που έβαλα το ποστ, δηλαδή 1,5 με 2 ώρες, και έψαχνα στο ίντερνετ επί τούτου. Δεν κατηγορώ αυτούς που το πιστεύουν, αλλά φοβάμαι πως έτσι κάποιοι (ίσως χάκερς) τελικά ευτελίζουν την όποια ανθρωπιά μας και μας κάνουν σταδιακά να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας σ' αυτήν. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι από το 2007, οπότε και υποτίθεται ότι έγιναν αυτά, δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να μην διαμαρτυρηθεί ουσιαστικά, να μη λύσει τον σκύλο και να μην τον περιποιηθεί.
Όσο για τις φωτογραφίες και τα βίντεο, όλοι ξέρουμε πως με λίγη φαντασία και επεξεργασία βγάζουμε ό,τι αποτέλεσμα θέλουμε. Κάνουμε τον αδύνατο σκύλο χοντρό, τον χοντρό λιμασμένο, το άσπρο μαύρο και γενικά χειραγωγούμε την ερμηνεία της εικόνας κατά πως θέλουμε.

Zbeez τα ψαχτικα σου ταλεντα ειναι πολύτιμα θα ηθελες να τα προσφερεις σε αναλογες καταστασεις?

Εάν υπάρχει επόμενη ζωή μετά το θάνατο μας εύχομαι αυτός ο υποτυθέμενος "καλλιτέχνης" να περάσει τα ίδια και χειρότερα αργά και
βασσανιστικά... Ας βάλει κάτω τον υποτυπώδες εγκέφαλο του (εάν διαθέτει) και να σκεφτεί τι έγκλημα διέπραξε...

Το καημενούλι το σκυλάκι...:(

Zbeez τα ψαχτικα σου ταλεντα ειναι πολύτιμα θα ηθελες να τα προσφερεις σε αναλογες καταστασεις?
Χαλαρά! :) Δεν χρειάζεται καν να μου το ζητήσεις. Προσπαθώ να διοχετεύω θετικά τη φυσική καχυποψία μου! :D

και εγώ το είχα δεί αυτό που λέει ότι είναι ψέμματα, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι να πιστέψω με όλα αυτά που γίνονται.Όταν το είχα διαβάσει είχα σοκαριστεί!Τώρα τελικά τι είναι αλήθεια και τι ψέμα κανείς δεν ξέρει.

Πιθανών έχω χάσει κάποια επισόδεια από το θέμα καί καθότι δεν παρακολούθω καί τηλεόραση δεν ξέρω έαν τελικά ήρθε καί αν ναί τι έγινε.Μήπως ξέρει κάποιος να μπου πεί;

Συνεπώς προτείνω:

Έτσι κι αλλιώς κανένας σοβαρός φορέας δεν θα έπαιρνε υπ' όψη συλλογή υπογραφών μέσω ίντερνετ γιατί σηκώνει πολλή φαλκίδευση, πλαστογραφία, διπλοψηφία και κάθε είδους νοθεία.
Που σημαίνει οτι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ή δεν παίρνει σοβαρά τις υπογραφές μας ή δεν είναι σοβαρός φορέας;

Που σημαίνει οτι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ή δεν παίρνει σοβαρά τις υπογραφές μας ή δεν είναι σοβαρός φορέας;
Ο Αρκτούρος ίσως να έχει τα μέσα/γνώσεις που χρειάζονται για να κάνει σωστό ξεκαθάρισμα και να αποφεύγει τις διπλοεγγραφές, λανθασμένες καταχωρήσεις ή τις νοθείες. Μην νομίζεις ότι αυτά τα διαθέτουν όλοι. Ακόμα όμως και να τα διαθέτουν, υπάρχει περίπτωση να μην τα χρησιμοποιούν. Είναι πολύ χρονοβόρο κι οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Δεν έχω τίποτα κατά του Αρκτούρου, όπως καταλαβαίνεις.
Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις στο πιτς φιτίλι 5 ψεύτικες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (μια στο gmail, μια στο yahoo, μια στο hotmail κλπ.) και να στείλεις αμέσως, από 5 διαφορετικά ίντερνετ καφέ, 5πλή υπογραφή. Φαντάσου να γίνει αυτό σε "ψήφισμα" ΥΠΕΡ των πυρηνικών όπλων ή ΥΠΕΡ της εισβολής στα Σκόπια, ας πούμε! :blink: Γιατί κυκλοφορούν και παρόμοια "ψηφίσματα".
Γενικά είμαι αντίθετη και πολύ δύσπιστη απέναντι στον ακτιβισμό "εκ του καναπέως"... :down:
Όλοι σπεύδουν να υπογράψουν ψηφίσματα και διαμαρτυρίες μέσω ίντερνετ. Αν τους έλεγαν "βγείτε και μαζέψτε 30 υπογραφές ο καθένας", κανείς τους δεν θα σπαρνιόταν, που λένε και στο χωριό μου (και στα νέα ελληνικά σημαίνει "κανείς τους δεν θα σπάραζε"). Εγώ πιστεύω πως ψάρι τρως μόνο αν βρέξεις κ____.:)

Ο Αρκτούρος ίσως να έχει τα μέσα/γνώσεις που χρειάζονται για να κάνει σωστό ξεκαθάρισμα και να αποφεύγει τις διπλοεγγραφές, λανθασμένες καταχωρήσεις ή τις νοθείες. Μην νομίζεις ότι αυτά τα διαθέτουν όλοι. Ακόμα όμως και να τα διαθέτουν, υπάρχει περίπτωση να μην τα χρησιμοποιούν. Είναι πολύ χρονοβόρο κι οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Δεν έχω τίποτα κατά του Αρκτούρου, όπως καταλαβαίνεις.
Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις στο πιτς φιτίλι 5 ψεύτικες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (μια στο gmail, μια στο yahoo, μια στο hotmail κλπ.) και να στείλεις αμέσως, από 5 διαφορετικά ίντερνετ καφέ, 5πλή υπογραφή. Φαντάσου να γίνει αυτό σε "ψήφισμα" ΥΠΕΡ των πυρηνικών όπλων ή ΥΠΕΡ της εισβολής στα Σκόπια, ας πούμε! :blink: Γιατί κυκλοφορούν και παρόμοια "ψηφίσματα".
Γενικά είμαι αντίθετη και πολύ δύσπιστη απέναντι στον ακτιβισμό "εκ του καναπέως"... :down:
Όλοι σπεύδουν να υπογράψουν ψηφίσματα και διαμαρτυρίες μέσω ίντερνετ. Αν τους έλεγαν "βγείτε και μαζέψτε 30 υπογραφές ο καθένας", κανείς τους δεν θα σπαρνιόταν, που λένε και στο χωριό μου (και στα νέα ελληνικά σημαίνει "κανείς τους δεν θα σπάραζε"). Εγώ πιστεύω πως ψάρι τρως μόνο αν βρέξεις κ____.:)
Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ υπέγραψα πέντε – έξι φορές από τον ίδιο υπολογιστή και με το ίδιο mail κι έχω γράψει σχόλια σαν ήταν φόρουμ. Θα ληφθεί υπόψη η μια υπογραφή βέβαια.
Άμα βγεις έξω να μαζέψεις 30 υπογραφές για τα τσίρκα, θα μαζέψεις ακριβώς 30 από τις 3000 που θα ζητήσεις. Αλλά, έξω θα έβγαινες επειδή δεν θα είχες καλύτερο κι ευκολότερο τρόπο, όταν τον έχεις γιατί να το κάνεις με το χειρότερο;
Το ιντερνετ είναι ένα μέσο, δεν είναι απαραίτητο να αποκλείει και την οποιαδήποτε άλλη δράση, και οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Κάποτε ήταν ο πραματευτής, ο γυρολόγος που διαφήμιζε την πραμάτεια του στις γειτονιές, τώρα λέγεται μάρκετινγκ και χρησιμοποιεί ένα σωρό μέσα για να διαφημίσει, εκτός από τη γύρα στους δρόμους και τους μαχαλάδες.

Κι ο στρατιώτης κάποτε πολεμούσε με σπαθί και σώμα με σώμα αλλά σήμερα σκοτώνει από μακριά.

Θανάση, γεια σου. Σχετικά με το γνωστό θέμα, βρήκα τα παρακάτω (αγγλόφωνα) λινκ:
https://www.snopes.com/inboxer/petition/internet.asp
https://www.truthorfiction.com/rumors/p/petitions.htm και
https://www.ask-leo.com/why_are_internet_petitions_a_bad_idea.html
Επειδή αναγνωρίζω πως υπάρχει και η περίπτωση να μην διαβάζεις αγγλικά και να έχω κάνει γκάφα, πρώτα απ' όλα χίλια συγγνώμη! Ελπίζω να έχεις στο περιβάλλον σου κάποιον να βάλει ένα χεράκι.
Αλλιώς μπορείς να δεις τη μέθοδο της Διεθνούς Αμνηστίας:
https://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/index.htm
Δίνουν σε κάθε περίπτωση όνομα, προσφώνηση και διεύθυνση του "αρμοδίου" και προτρέπουν για προσωπική αποστολή είτε παραδοσιακής επιστολής ή e-mail. Η παραδοσιακή επιστολή πλεονεκτεί διότι είναι πιο εύκολο να επιβεβαιωθεί πως ο αποστολέας είναι υπαρκτό πρόσωπο που, προς τιμήν του, αναλαμβάνει την ευθύνη να εκφράσει επώνυμα τη γνώμη του.

Κι ο στρατιώτης κάποτε πολεμούσε με σπαθί και σώμα με σώμα αλλά σήμερα σκοτώνει από μακριά.
Επίσης, αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο ζοφερού περιεχομένου...
Οι στρατιώτες που σκοτώνουν από μακριά, σκοτώνουν μαζί και πολλούς άμαχους και είναι γενικά αυτοί που θεωρούνται "κρέας για τα κανόνια".
Οι στρατιώτες που εκπαιδεύονται στη μάχη "σώμα με σώμα" θεωρούνται "επίλεκτοι", βαφτίζονται "ειδικές δυνάμεις", περνάνε από γενικώς ακριβή εκπαίδευση και τους αναθέτονται οι πιο δύσκολες και ουσιαστικές αποστολές...

Επίσης, αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο ζοφερού περιεχομένου...
Οι στρατιώτες που σκοτώνουν από μακριά, σκοτώνουν μαζί και πολλούς άμαχους και είναι γενικά αυτοί που θεωρούνται "κρέας για τα κανόνια".
Οι στρατιώτες που εκπαιδεύονται στη μάχη "σώμα με σώμα" θεωρούνται "επίλεκτοι", βαφτίζονται "ειδικές δυνάμεις", περνάνε από γενικώς ακριβή εκπαίδευση και τους αναθέτονται οι πιο δύσκολες και ουσιαστικές αποστολές...

Λάθος.
Δεν λέω για τα όπλα μαζικής εξόντωσης. Στο πεδίο της μάχης δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός. Αυτό που λες είναι αμερικάνικη τακτική, είναι ο πόλεμος α.ε.

Οι ειδικές δυνάμεις είναι ειδικές γιατί εκπαιδεύονται μεταξύ άλλων να πιάνουν τον εχθρό στον ύπνο. Μια ομάδα οχτώ με δέκα ανθρώπων που εξουδετερώνει ένα στρατόπεδο με διακόσια άτομα, δεν παλεύει σώμα με σώμα. Την τελευταία φορά που έγιναν μάχες σώμα με σώμα ήταν το 1821

Αλλά, το κυριότερο είναι ότι για το θέμα που συζητάμε, δεν υπάρχει κίνδυνος σαν τον παραπάνω με τους άμαχους.

παιδια λογικα εσεις που αγαπατε τα ζωα θα επρεπε να τον αφησετε να ερθει αντι να μαζευετε υπογραφες εχετε σκεφτει να πατε οργανομενοι στην εκθεση και να παρετε απλα το σκυλι και να φυγετε??καλως να ερθει αν ειμαστε και εμεις εκει φυσικα ετσι

κανένας δεν θα ήθελε να βρήσκεται στην θέση αυτου του ζώου όποιος ονειροπαρμένος και να το έκανε συγουρα δεν ήταν τέχνη :mad::down::cry::sick:

Η Greenpeace δεν μπορεί να κάνει κάτι;;;:hmm:Είναι μόνον για το περιβάλλον και τα θαλλάσια ζώα ή μπορεί να κάνει κάτι και για τα άλλα ζωά όχι μόνον αυτά που είναι αδέσποτα αλλά και αυτά που είναι κακοποιημένα;;;:hmm:(Όχι σεξουαλικά).
Αντιδράστε στο GreenPeace.gr!:)

Αν αυτο ειναι τεχνη ας αφησουμε τον ας τον πουμε κυριο νηστικο,κακοποιημενο και διψασμενο δεμενο σε μια γκαλερι της δηθεν κουλτουρας ολων των αποτυχημενων και κομπλεξικων ως εργο τεχνης!!!θα κερδισει αραγε?δεν ξερω για το αποτελεσμα αλλα το μονο σιγουρο ειναι χαρα που θα προσφερει σε ολουςτους φιλοζωους!!!του ευχομαστε καλη αποτυχια στο θριλερικο φεστιβαλ!!!!!

το τραγικό είναι ότι από τους χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από εκεί κανένας δεν αντέδρασε... κανενας, όλοι στεναχωρήθηκαν αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα για να σωθεί η ζωή ενός αθώου πλάσματος. Εγώ φοιτώ στη σχολή καλών τεχνών της Θεσσαλονίκης. Πέρισυ όταν τέθηκε το ζήτημα στην συνέλευση της σχολής έγιναν άπειρες κινητοποιήσεις και στάλθηκαν διαμάρτυρίες από τους φοιτητές των σχολών καλών τεχνών όχι μονο της πόλης μου άλλα όλων σχεδόν των ευρωπαϊκών πόλεων. Το θέμα είναι ότι ο συγκέκριμένος καλλιτέχνης έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του στη Βienale και η απάντηση ήταν ότι αυτό ακριβώς ήταν το μύνημα της περφόρμανς, ότι κάνεις δεν νοιάζεται...
Γιατί όμως δεν χρησιμοποίησε τον ευατό του για πειραματόζωο αφού είναι τόσο αποφασισμένος να δει και να δείξει τη φρικαλεότητα της εποχής μας? Αυτό το μυνημα πρέπει να στείλουμε. Οχί άλλο σκύλι ας κάτσει ο ίδιος αλυσοδεμένος να πεθάνει από αδιαφορία. Και οι διοργανωτές ???????? για αυτους τι να πει κανείς? Το ξανακάνουν σαν να μην ήταν αρκετα φρικτό την πρώτη φόρα γιατι "πούλησε". ΕΛΕΟΣ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back