Βοήθεια! Βρήκα γατάκι!

mema

Νεοφερμένο μέλος

Η mema αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Καλησπέρα!

Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση! Βρήκα ένα γατάκι δίπλα στα σκουπίδια, μόνο και έρημο. Δεν έχει ανοίξει ακόμα τα ματάκια του. Τού πήρα γάλα σε σκόνη και ένα σετάκι με μπιμπερό κλπ...Αλλά δεν τρώει. Κλαίει συνέχεια και με το ζόρι του δίνω λίγες σταγόνες. τι πρέπει να κάνω? πόσο πρέπει να τρώει? κάθε πότε το ταϊζω?

έχω αγχωθεί πάρα πολυ, γιατι έχω και ένα γάτο (1,5 χρονών, στειρωμένος) και δεν ξέρω αν θα έρθουν σε επαφή τι θα γίνει. Δεν ξέρω και αν θα το κρατήσω, αλλά ετσι οπως είναι τώρα δεν μπορώ να το αφήσω. Και αν το κρατήσω, πως θα το πάρει ο γάτος μου? Δεν ξέρω ειλικρινά τι να κανω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κρατήσω μέχρι να μπορεί να φάει μόνο του. Αλλά μέχρι τότε?

Παρακαλώ...ΒΟΗΘΕΙΑ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξεκίνα με αυτό το άρθρο και καλή τύχη στο μωρό!
https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/

και για αργότερα
https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-ν...ας-με-επιτυχία-από-τις-πρώτες-στιγμές.219843/

Έτσι γίνεται, εκεί όπου το βρήκες κι εσύ, δίπλα ή και μέσα στα σκουπίδια, πιστεύει αρκετός κόσμος ότι είναι ο φυσικός χώρος των νεογέννητων, διότι δεν θέλουν να στερήσουν από τις γάτες τους τη χαρά της μητρότητας:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σέυχαριστώ πολύ!

Ανησυχώ πολύ, μη πάθει τίποτα το μικρούλι. Δεν ξέρω αν πρόλαβε να θηλάσει. Για την ώρα τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά. Κλαίει συνέχεια και προσπάθω όπως όπως να του δώσω λίγες σταγόνες γάλα. Ψάχνει να θηλάσει, αλλά το μπιμπερό δεν το θέλει. Το σπρώχνει με τα πόδια του.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιβιώσουν σ'αυτήν την ηλικία και κάτω από τέτοιες συνθήκες (τα σκουπίδια και το κρύο εννοώ). Καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη για όλα:/:. Φτιάξ'του θερμοφόρα οπωσδήποτε - αν δεν έχεις, ένα μπουκάλι πλαστικό με ζεστό νερό κάνει - σκέπασέ το με κουβερτάκια κλπ. Πρέπει να πιεί γάλα μωρέ... Προσπάθησε να το κάνεις να καταλάβει τη χρήση της πιπίλας του μπιμπερό και μην το βάζεις ανάσκελα όταν το ταΐζεις, μπορεί να πάθει ζημιά.

Καλό κουράγιο

ΒΑλε του ενα μαλλινο και οπωσδηποτε θερμοφορα!Μπορει να μην μπορει να πιασει καλα τη θηλη,μην εγκαταλειπεις,πρεπει να πιει οπωσδηποτε αμεσα γαλατακι.

Εχω βάλει την φωλίτσα του δίπλα σε μία σόμπα. Την έχω φτιάξει έτσι ώστε να μην το ενοχλεί το φως. Για την ώρα κοιμάται. Είναι πολύ αναστατωμένο το καημένο. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει..Αν πεινάει, αν θέλει να κάνει την ανάγκη του...Μέχρι στιγμής, μόνο τσίσα έχει κάνει. Χρησιμοποίηση βρεγμένο βαμβάκι γι'αυτό. Κατάφερα και το τάισα πέριπου 5 ml γάλα, δεν ξέρω αν είναι πολύ η λίγο. Το γαλατάκι του, μου το έδωσε ο κτηνίατρος μου. Θα το πάω αύριο να το δει. Πάντως σίφουνας το μικρό. Προχωράει στα τυφλά, σκαρφαλώνει σε ότι συναντήσει μπροστά του, πρέπει να το κρατάω συνέχεια. Αυτό είναι καλό σημάδι?

Εύχομαι όλα να πάνε καλά...Θέλω να το δω να μεγαλώνει...

Σας ευχαριστώ πολύ τις συμβουλές σας.

Καλο ειναι,εχει αναγκη την επαφη.Προσπαθησε να τρωει αρκετες φορες απο λιγο,συνηθως τρωνε ανα διωρο.Το μαλλινο θα το βοηθησει να ηρεμησει,οπως κι ενα λουτρινο με ενα ρολοϊ μεσα,θα νομιζει οτι ειναι η καρδουλα της μαμας του και θα αποκοιμηθει...

Πήγαμε και στον κτηνίατρο σήμερα...Ο μικρούλης αποδείχθηκε μικρούλα και είναι 10 ημερών. Φάνηκε ότι έχει δυνάμεις και είναι πολύ ζωηρή, οπότε έχουμε ελπίδες.
Όσο αφορά το φαγητό, εξακολουθεί να μην θέλει το μπιμπερό. όποτε μου είπε σιγά σιγά και με το ζόρι να το ταίζω για να φάει την ποσότητα που πρέπει (100 gr).
Ο καλύτερος τρόπος είναι μία πετσετούλα πάνω στο τραπέζι για να τη κρατάει ζέστη, και έτσι μπορώ να ελέγχω καλύτερα την ποσότητα, για να μην πνιγεί και να έχει τη σωστή στάση το σωματάκι της κατά το τάϊσμα.
Βέβαια, παρόλα αυτά οι επόμενες 20 μέρες θα είναι κρίσιμες, και με συμβούλεψε να είμαι προετοιμασμένη για όλα...Αλλά είμαι αισιόδοξη και πιστέυω ότι θα καταφέρει να μεγαλώσει.

Το άλλο θέμα, που απασχολεί, είναι ο γατούλης μου. Του παρουσίασα σήμερα την μικρή. Προσπαθούσε να την πλησιάσει,και να την πιάσει (!!!!) και σε καποια φάση γρύλισε...αυτό είναι ζήλεια? Τι πρέπει να κάνω?

Καλο θα ηταν να βαλεις μια κουβερτουλα του μωρου στο καλαθι του γατου σου για να συνηθιζει τη μυρωδια.Προς το παρον προεχει να τα καταφερει το μπεμπακι,πιστευω θα εχεις χρονο μετα για την προσαρμογη.

Ετσι ακριβως ενοιθα οταν βρηκαμε το ρορυ μας..πως θα το ταισω,γιατι δεν τρωει,θα τον θελει η λυνα?? 1000 2 αποριες ...μεχρι και που του εκανα τα εμβολια του δεν ειμουν συγουρη για το αν πρεπει να το κρατησω ,ομως οσο μεγαλωνε τοσο τον αγαπουσα και δενομοθν μαζι του..μετα σκεφτομουν αν το δωσω θα το προσεχουν οπως εγω?θα τον αγαπανε??ετσι λοιπον ο ρορυ εμεινε σπιτι μας μιας και πλεον ηταν μεσα στη καρδια μας...δεν μετανιωσα για τπτ..ειναι 1 χρονων και κατι μηνων ενας υπεροχος γατουλης που μας δειχνει την αγαπη του καθε μερα που περναει ...αν δεν εχεις προβλημα χωρου κρατα το...ειναι πολυ μοναδικο συνεσθημα γιατι σε βλεπει σαν τη μαμα του και θα αποκτησεις μαζι του τρομερο δεσιμο οπως εγω με το ρορακι μου..
τωρα οσο για τη φροντιδα του θελει υπομονη και επιμονη..ειναι δυσκολο ομως πυστεψε με αξιζει....

Αυτή είναι η μπέμπα μου! Η φωτό την αδικεί πολύ βέβαια! Δεν έχουμε βρεί ακόμα όνομα...το σκεφτόμαστε!

Ανοίξαμε και τα ματάκια χθες! μεγαλώνουμε σιγά σιγά! Σας ευχαριστούμε και οι δύο πολύ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Θα σας ενημερώνουμε για την πορεία μας και θα βγάλουμε και άλλες φωτό πιο καλλιτεχνικές από αυτή.

Σας χαιρετάμε!
Πολλά φιλιά!

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου φατσουλα!
Ελπιζω ολα να πανε καλα!

Τις πρωτες μερες ισως να μη βρει το κολπο με το μπιμπερο, αλλα θελει πολυ υπομονη και επιμονη.... Ανα 3 ωρες ταϊσμα, και οσο τρωει...Μεσα σε κανα 2-3 μερες λογικα θα το βρει το κολπο, αν δεν το εχει βρει ηδη....
Καλη τυχη στη μικρουλα, ολα καλα θα πανε!
Και ενα μεγαλο μπραβο σε σενα!

Δες εδω μια λιστα που ειχα κανει με ονοματακια....

Καλησπέρα και πάλι!

Το πιο σημαντικό είναι ότι η μικρούλα είναι ζωντανή! Πέρασε και η 5η μέρα από τότε που τη βρήκα, και θα ήθελα να σας πω για την συμπεριφορά της. Γενικά κοιμάται πολύ και συνήθως εγώ την ξυπνάω. Από την στιγμή λοιπόν που θα ξυπνήσει αρχίζουν και τα διαπεραστικότατα νιααααααααααααααου.

Πωπω μια φωνή! Και περνάμε στο ξανά στο θέμα του φαγητού. Ακόμα με το ζόρι την ταϊζω, και πέρα από αυτό, καταπίνει χωρίς να σταματά τα κλάματα. Τις προάλλες έκλαιγα και εγω μαζι... Μέχρι τη στιγμή που την παίρνω αγκαλίτσα και....τσαπ! Κλείνει ο διακόπτης αστραπιαία, γουργουρίζει και κοιμάται σε χρόνο dt!

Το θέμα είναι ότι δεν την εμπιστεύομαι με το φαϊ. Δεν μου δείχνει αν πεινάει ή αν είναι χορτασμένη. Και επειδή είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα διαδικασία και για εμένα και για αυτήν, σταμάτησα να την πιέζω πολύ και της δίνω 10 ml περίπου(προς τα κάτω) σε κάθε γεύμα, με ενδιάμεσα διαλλείματα για χαδάκια. Την ταϊζω 5 με 6 φορές την μέρα, και άλλη μία κατά τις 4 το πρωί που ξυπνάει και γκρινιάζει. Τα τσισάκια της έχουν κανονικο χρώμα, αλλά δεν έχουμε κάνει κακά ακόμα. Γενικά μου δίνει την εντύπωση ότι έχει δυναμείς. Να φανταστείτε, κάποιες φορές σπρώχνει τόσο δυνατά που δεν μπορώ να την κρατήσω! :lol:

Και ο άλλος μου γατούλης, φαινεται εντάξει για την ωρα. Όταν τελείωνω με την μικρή, τον παίρνω κατευθείαν αγκαλιά, και δεν με αποφεύγει, μου κάνει γλύκες και μου γλύφει τα χέρια. Συμπεριφορά δεν έχει αλλάξει...Πιο χαδιάρης έχει γίνει. Θα αργήσω βέβαια να τους φέρω σε επαφή, άλλα θεωρώ ότι είναι καλό σημάδι, όσο αφορά την εξοικίωση με τη μυρωδιά.

Είμαι γενικά αισιόδοξη και το παλεύω όπως μπορώ. Καταλήξαμε και σε όνομα...Ο φίλος μου και "μπαμπάς" της, θέλει να τη βγάλουμε Μένια ή χαϊδευτικά Μένη, και επιμένει πολύ σε αυτό :P οπότε μάλλον δεν θα φέρω αντίρρηση.

Αυτά τα νέα μας!

Καλό σας βράδυ! :kiss:

Υ.Γ. Πάλι ολόκληρη έκθεση έγραψα...Φανταζεστε τι περνάνε και οι φίλες μου, νονές, των γατιών μου! Δεν σταματάω να μιλάω για αυτά! Θα καταντήσω γραφική στο τέλος! :lol:

Επιτέλους!

Είμαι πολύ χαρούμενη! Επιτέλους ήπιε κανονικά από το μπιμπερό της, με πάρα πολυ όρεξη, και χωρις κλάματα!

Επιτελους το βρηκε το κολπο!:up:

Μπράβο η μπέμπα!! Τέλεια νέα! Να το χαίρεστε το μωρό σας.

Οκ. Τράβηξα αυτές τις φωτό πριν από λίγο, και θέλω πολυ να σας τις δείξω!

Τελευταία επεξεργασία:

:up::up::up::up::bleh::bleh::bleh::bleh::bleh:Είναι τέλειο!!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back