Βοήθεια... Βρήκα νεογέννητο γατάκι!

chrisidor

Δραστήριο μέλος

Η chrisidor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 587 μηνύματα.
Σήμερα το πρωί βρήκα ένα νεογέννητο γατάκι πάνω σε μια μάντρα, μόνο του να κλαίει. Επειδή σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάπου η μαμά του δεν το πείραξα, αλλά επιστρέφωντας μετά από 3 ώρες το είδα ακόμα εκεί, να έχει πέσει από τη μάντρα σε κάτι φύλλα και να κλαίει. Δυστυχώς είναι υπερβολικά μικρό και φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρει. Πρέπει να είναι το πολύ μιας εβδομάδας. Το πήρα σπίτι μου, αλλά επειδή έχω και τα άλλα 3 μικρά που χαρίζω γίνεται χαμός εδωμέσα. Θα παρακαλούσα πάρα πολύ κάποιον που έχει γατούλα με μωρά, αν είναι δυνατον να κάνουμε μια προσπάθεια μήπως το δεχτεί. Και αφού μεγαλώσει λίγο εγώ θα το πάρω πίσω για να μην είναι βάρος. Έχει μεγάλη ανάγκη τώρα από μαμά γάτα!Τι να κάνω? Προς το παρον αγόρασα γάλα για γατάκια, αλλά δεν το βλέπω να ανταποκρίνεται και κλαίει συνέχεια!

dsc03762h.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να το ταιζεις με συριγγα με το ζορι κ ας μη θελει(αν θες δικιμασε κ με μπιμπερο ειδικο για γατακια ισως το δεχτει...) εσυ θα επιμεινεις να πιει εστω λιγακι να του δινεις γαλα ανα 2 ωρες κ καθε φορα που το ταιζεις μετα να το σκουπιζεις με ενα βαμβακι βρεγμενο με χλιαρο νερο στα γεννητικα του οργανα κ στο ποπο του για να ενεργηθει κ να κατουραει γιατι δεν μπορουν μονα τους απο τοσο μικρα...κουραγιο....κ υπομονη...το χω περασει κ εγω κ ξερω πως ειναι....!:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι πανεμορφο........................:inlove::inlove::inlove::inlove:

Γιατι να μην ειμαι αθηνα να το παρω εγω???Γιατι γατοθεε μου?!:mad::(:(:(

Ναι τη διαδικασία την ξέρω και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά δυστυχώς ακόμα και αν τηρώ όλες τις οδηγίες κατά γράμμα και πάλι είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει. Γι'αυτό παρακαλώ πολύ όποιον έχει γάτα που έχει γεννήσει να μας αφήσει να κάνουμε μια απόπειρα μήπως και το δεχτεί.

Δυστυχώς το γατάκι δεν τα κατάφερε. :cry: Πέθανε τα ξημερώματα και το έθαψα στην αυλή.

Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και όλο το βράδυ υπέφερε. Έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι που ξεψύχησε. Δεν άντεχα να το βλέπω να βασανίζεται και σκεφτόμουν μήπως θα ήταν προτιμότερη η ευθανασία, αλλά τελικά ούτε αυτό δεν πρόλαβα να κάνω. Και το χειρότερο είναι ότι ήμουν αισιόδοξη και πίστευα ότι θα τα καταφέρει γιατί το μεσημέρι είχε φάει με όρεξη και είχε κάνει και κακά. Και μου χουρχούριζε κιόλας. Αλλά μετά από αυτό τίποτα. Δεν ξαναέφαγε καθόλου και δεν σταμάτησε να κλαίει. Εγώ προσπαθούσα να το ταίσω αλλά αυτό δεν κατάπινε το φαί και το έφτυνε, παρόλο που το χαίδευα απαλά κάτω από το λαιμό για να το βοηθήσω να καταπιεί. Οι γονείς μου λένε πως ίσως ήταν άρρωστο γι'αυτό το άφησε και η μαμά του. Δεν ξέρω, ίσως και να ήταν. Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό ήταν εκεί μόνο του και τι είχε περάσει. Ουτε μιας εβδομάδας δεν ήταν το καημένο. Πάντως στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και όσο το έβλεπα να υποφέρει υπέφερα και εγώ μαζί του. Τουλάχιστον τώρα ησύχασε.
Αντίο γατάκι! :bye:

Αυτή είναι και η μοναδική καλή φωτογραφία που μπόρεσα να το βγάλω όσο ζούσε.

56941892.jpg

:cry::cry::cry::cry::cry::cry: Kριμα τετοια ομορφια....το κακομοιρακι....
Αντιο μικρο καλικο γατουνι....:bye: Να περνας καλα στον ουρανο...:cry:

Θεε μου η ομορφιά τους είναι ασύγκριτη:|Το βλέπεις έτσι και λες δεν πρέπει να υπάρχει κάτι ομορφότερο στον κόσμο...και τώρα στον γατοουρανό:(Αντίο καλό μου...

Καλό ταξίδι αθώα ψυχούλα:bye::bye::bye:
Τουλάχιστον δεν πεθάνε μόνο ακι αβοήθητο, ένιωσε πριν πεθάνει τι θα πεί φροντίδα και χάδι.:(:(:(

έκανες ότι μπορούσες, ήταν πραγματικά πολύ μικρούλι από ότι είδα στη φωτογραφία:(:(:(

Καλό του ταξίδι
cry.gif

Δυστυχώς το γατάκι δεν τα κατάφερε. :cry: Πέθανε τα ξημερώματα και το έθαψα στην αυλή.

Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και όλο το βράδυ υπέφερε. Έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι που ξεψύχησε. Δεν άντεχα να το βλέπω να βασανίζεται και σκεφτόμουν μήπως θα ήταν προτιμότερη η ευθανασία, αλλά τελικά ούτε αυτό δεν πρόλαβα να κάνω. Και το χειρότερο είναι ότι ήμουν αισιόδοξη και πίστευα ότι θα τα καταφέρει γιατί το μεσημέρι είχε φάει με όρεξη και είχε κάνει και κακά. Και μου χουρχούριζε κιόλας. Αλλά μετά από αυτό τίποτα. Δεν ξαναέφαγε καθόλου και δεν σταμάτησε να κλαίει. Εγώ προσπαθούσα να το ταίσω αλλά αυτό δεν κατάπινε το φαί και το έφτυνε, παρόλο που το χαίδευα απαλά κάτω από το λαιμό για να το βοηθήσω να καταπιεί. Οι γονείς μου λένε πως ίσως ήταν άρρωστο γι'αυτό το άφησε και η μαμά του. Δεν ξέρω, ίσως και να ήταν. Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό ήταν εκεί μόνο του και τι είχε περάσει. Ουτε μιας εβδομάδας δεν ήταν το καημένο. Πάντως στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και όσο το έβλεπα να υποφέρει υπέφερα και εγώ μαζί του. Τουλάχιστον τώρα ησύχασε.
Αντίο γατάκι! :bye:

Αυτή είναι και η μοναδική καλή φωτογραφία που μπόρεσα να το βγάλω όσο ζούσε.

56941892.jpg
Kριμα κριμα!!!Έκανες ότι μπορούσες.

Παράτησαν 5 γατάκια 15 ημερών το πολύ και δεν ξέρω τί να τα κάνω είμαι αλλεργική help

Βοήθεια- σοσ έχω μεγάλο πρόβλημα
Κάποιος- περιττοί οι χαρακτηρισμοί- το περασμένο Σάββατο 4 Ιουλίου παράτησε σε μια κούτα παπουτσιών 5 μικρά γλυκύτατα γατάκια έξω από την εξώπορτα της πολυκατοικίας όπου μένω (Θεσσαλονίκη- Ν Παραλία). Δεν έχω καμία σχέση με γάτες αλλά υπολογίζω από αυτά που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες στο ίντερνετ ότι πρέπει να είναι 10-15 ημερών γιατί μόλις 2-3 από αυτά έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα ματάκια τους. Από το Σάββατο έχω διαβάσει πολλά άρθρα στο ίντερνετ για το τί πρέπει να κάνω και μάλλον μέχρι τώρα τα πάμε καλά. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας πάντως, χωρίς εσάς δεν ξέρω αν και τί θα κατάφερνα. Τώρα πάω να δοκιμάσω τη συμβουλή με το κοιλο-μασάζ, μόνο 3 έχουν κάνει κακάκια.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είμαι αλλεργική στις γάτες και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (γάντια, ποδιά, ρούχα που φοράω μόνο όταν ασχολούμαι με αυτά) η αλλεργία δεν ξεγελιέται. Μάλλον με ενοχλεί μέχρι και ο αέρας του χώρου όπου βρίσκονται. Έχω πάντα ανοιχτό το παράθυρο να αερίζεται ο χώρος, αλλά και πάλι. Από το Σάββατο έχω τα μαύρα μου τα χάλια.

Μπορεί κάποιος να τα αναλάβει; ή ξέρει κανείς αν υπάρχει κανείς που μπορεί να τα πάρει εδώ στην Θεσσαλονίκη; δεν έχω πρόβλημα να αναλάβω το κόστος τους, αν αυτό θα διευκόλυνε την κατάσταση, απλώς να μην θέτω και την υγεία μου σε κίνδυνο. Θέλω όμως να είμαι σίγουρη ότι είναι κάπου καλά. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν πήρα τηλ έχω ακούσει κατά καιρούς φόβους για την τύχη τους και δεν με ενδιαφέρει απλά να τα ξεφορτωθώ.

Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με όλοι εσείς οι γατογονείς (εγώ είμαι σκυλομάνα- παρά ταύτα τα αγαπώ όλα) είμαι σε αδιέξοδο0- μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Απο αύριο ξεκινάω και δουλειά με σκληρό ωράριο, δεν θα τα καταφέρω να τα ταΐζω συχνά.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την προσοχή και το ενδιαφέρον.
Μαρία

Βοήθεια- σοσ έχω μεγάλο πρόβλημα
Κάποιος- περιττοί οι χαρακτηρισμοί- το περασμένο Σάββατο 4 Ιουλίου παράτησε σε μια κούτα παπουτσιών 5 μικρά γλυκύτατα γατάκια έξω από την εξώπορτα της πολυκατοικίας όπου μένω (Θεσσαλονίκη- Ν Παραλία). Δεν έχω καμία σχέση με γάτες αλλά υπολογίζω από αυτά που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες στο ίντερνετ ότι πρέπει να είναι 10-15 ημερών γιατί μόλις 2-3 από αυτά έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα ματάκια τους. Από το Σάββατο έχω διαβάσει πολλά άρθρα στο ίντερνετ για το τί πρέπει να κάνω και μάλλον μέχρι τώρα τα πάμε καλά. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας πάντως, χωρίς εσάς δεν ξέρω αν και τί θα κατάφερνα. Τώρα πάω να δοκιμάσω τη συμβουλή με το κοιλο-μασάζ, μόνο 3 έχουν κάνει κακάκια.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είμαι αλλεργική στις γάτες και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (γάντια, ποδιά, ρούχα που φοράω μόνο όταν ασχολούμαι με αυτά) η αλλεργία δεν ξεγελιέται. Μάλλον με ενοχλεί μέχρι και ο αέρας του χώρου όπου βρίσκονται. Έχω πάντα ανοιχτό το παράθυρο να αερίζεται ο χώρος, αλλά και πάλι. Από το Σάββατο έχω τα μαύρα μου τα χάλια.

Μπορεί κάποιος να τα αναλάβει; ή ξέρει κανείς αν υπάρχει κανείς που μπορεί να τα πάρει εδώ στην Θεσσαλονίκη; δεν έχω πρόβλημα να αναλάβω το κόστος τους, αν αυτό θα διευκόλυνε την κατάσταση, απλώς να μην θέτω και την υγεία μου σε κίνδυνο. Θέλω όμως να είμαι σίγουρη ότι είναι κάπου καλά. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν πήρα τηλ έχω ακούσει κατά καιρούς φόβους για την τύχη τους και δεν με ενδιαφέρει απλά να τα ξεφορτωθώ.

Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με όλοι εσείς οι γατογονείς (εγώ είμαι σκυλομάνα- παρά ταύτα τα αγαπώ όλα) είμαι σε αδιέξοδο0- μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Απο αύριο ξεκινάω και δουλειά με σκληρό ωράριο, δεν θα τα καταφέρω να τα ταΐζω συχνά.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την προσοχή και το ενδιαφέρον.
Μαρία
Πηγαινε φορουμ,πατα στο πλαι που λεει εργαλεια,νεο θεμα και κανε αντιγραφη-επικολληση το θεμα να το δουνε κι αλλοι.

Αυτό ήθελα να κάνω εξ αρχής αλλά δεν έβρισκα το πώς. Μήπως επειδή είμαι νέο μέλος δεν μπορώ να δημιουργήσω θέματα; Στις επιλογές κάτω από το "εργαλεία" μου δείχνει τα εξής:

Εργαλεία
Σημερινά Μηνύματα
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα
Εμφάνιση Λίστας Φίλων
Πίνακας Ελέγχου Χρήστη
Επεξεργασία Υπογραφής
Επεξεργασία Προφίλ
Επεξεργασία Επιλογών
Διάφορα
Λίστα Μελών
Ημερολόγιο
Προσωπικά Μηνύματα
Θέματα που παρακολουθείτε
Το Προφίλ Μου
Συνδεδεμένοι χρήστες

Ουφ! και περνάει η ώρα, μόλις τα τάισα και άρχισαν οι αλλεργίες πάλι... κακά όμως δεν έκανα, αν και τα τρέλλανα στο κοιλομασάζ- η κοιλίτσα πάντως των περισσότερων είναι πρησμένη... αυτό είναι πολύ κακό;

Αυτό ήθελα να κάνω εξ αρχής αλλά δεν έβρισκα το πώς. Μήπως επειδή είμαι νέο μέλος δεν μπορώ να δημιουργήσω θέματα; Στις επιλογές κάτω από το "εργαλεία" μου δείχνει τα εξής:

Εργαλεία
Σημερινά Μηνύματα
Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα
Εμφάνιση Λίστας Φίλων
Πίνακας Ελέγχου Χρήστη
Επεξεργασία Υπογραφής
Επεξεργασία Προφίλ
Επεξεργασία Επιλογών
Διάφορα
Λίστα Μελών
Ημερολόγιο
Προσωπικά Μηνύματα
Θέματα που παρακολουθείτε
Το Προφίλ Μου
Συνδεδεμένοι χρήστες

Ουφ! και περνάει η ώρα, μόλις τα τάισα και άρχισαν οι αλλεργίες πάλι... κακά όμως δεν έκανα, αν και τα τρέλλανα στο κοιλομασάζ- η κοιλίτσα πάντως των περισσότερων είναι πρησμένη... αυτό είναι πολύ κακό;
Θα πας φορουμ θα πατησεις το αγγελειες στα χαριζονται και θα πας εκει που λεει εργαλεια φορουμ.θα το πατησεις και θα σου γραψει νεο θεμα,και αντιγραφεις!
Δεν ειναι κακο τα περισσοτερα μωρα εχουν κοιλαρα.Και το πωπω τους να τριβεις απαλα.Θελουν ταισμα καθε 3 ωρες με ειδικο γαλα σε σκονη απο το κτηνιατρειο.

Πατα αυτο https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=17 εκει που λεει εργαλεια φορουμ και μετα νεο θεμα και αντεγραψε το!

Μακάρι να μπορουσα να σε βοηθησω.Ειμαι ομως Αθήνα κ δυστυχώς κ εγώ μόλις άλλαξα δουλειά κ από το πρωί γυρνάω τωρα στις 20:00.Είμαι σίγουρη όμως ότι θα βρεθεί κάποιος εκεί κοντά σου κ θα μπορείς να τα βλέπεις να μεγαλώνουν κιόλας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back