Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
μα και βεβαια ζωντανη απλα αργοτερα πεθανε απο καρκινο
και νομιζα πωσ εφταιγε η στιερωση και το παχος του
Είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσεις τι φταίει για την εμφάνιση του καρκίνου, μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς για κάποιες μορφές καρκίνου.

Το υπερβολικό πάχος στις γάτες(και όχι μόνο στις γάτες) ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας.

Για την στείρωση δεν έχεις διαπιστωθεί οτι προκαλεί καρκίνο, ίσα-ίσα στις θηλυκές γάτες η στείρωση τις προφυλάσσει από κάποιες μορφές καρκίνου στο γεννητικό σύστημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
μια χαρα περιφραγμενο ειναι και με φραχτες και με μαντρα και με καγκελα
αλλα δεν ειναι 10 μετρα ψηλα
και δεν ειναι κλουβι υπαρχουν πορτες ,καγκελα οπως προειπα
καποια στιγμη θα βγει..........
πως μπορω να αποφυγω να βγει??
Δεν μπορείς να το αποφύγεις τελείως, όμως τα στειρωμένα γατιά μειώνουν τις περιπλανήσεις προς αναζήτηση συντρόφου και διατηρούν μικρότερη περιοχή. Επίσης, δεν τσακώνονται τόσο, άρα μειώνεται ο κίνδυνος να αρχίσουν να κυνηγιούνται πάνω στον καβγά και να βγουν τρέχοντας στο δρόμο.
Για να πω την αλήθεια, κι εγώ ενδεχομένως θα άφηνα τα γατιά μου έξω αν είχα κήπο (και αν ζούσα σε μια χώρα χωρίς οδηγούς που τα βάζουν σημάδι και κομπλεξικούς που ρίχνουν φόλες),
αλλά πάντα με την προϋπόθεση να είναι στειρωμένα, καθώς η στείρωση, εκτός του ότι μειώνει τους παραπάνω κινδύνους, βελτιώνει δραματικά την ποιότητα ζωής τους.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Serios
Νεοφερμένο μέλος
και μπορω να πω
πωσ ειμαι λιγο δυσπιστος
τα τελευταια 2 χρονια αρχισα να ασχολουμαι
ruko
Διάσημο μέλος
λοπον παιδια δεν εχω μεγαλη εμπειρια γι αυτο αλλωστε ειρθα σε εσας ωστε να με βοηθησετε με τισ <<φωνες δε βγαινει κατι>>
Μα δεν πρόκειται για φωνές. Απλώς γράφουμε όλοι ταυτόχρονα!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
λοιπον εχω αναθεωρησει για τη στειρωση και απο δω και περα
θα στειρωνω και εγω τισ γατεσ μου
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΠΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ
καλα...επειδη τα λατρευουμαι τα ζουζουνια μας..ολοι φοβομαστε να τα στειρωσουμε..αλλα δυστυχως ειναι η μονη λυση..για πολλους λογους...και αν πας σε εναν αξιοπιστο γιατρο..ειναι παρα πολυ μικρες οι πιθανοτητες να παθει κατι...βεβαια..δεν λεω οτι δεν εχουν συμβει και καποια περιστατικα...αλλα ειναι πολυ λιγα...εξαλλου..και εμεις..αν χρειαστει να κανουμε καποια εγχειρηση..δεν διατρεχουμε κινδυνους;...αλλα..πρεπει να την κανουμε..

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μα δεν πρόκειται για φωνές. Απλώς γράφουμε όλοι ταυτόχρονα!![]()
οπως τα λες...ασε..που δεν μας εχεις δει...να φωναζουμε πραγματικα...

Serios
Νεοφερμένο μέλος
σε εσας και τα ζουζουνια σας
ποτε να στειρωσω την εγκυο γατα μου??
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
λοιπον παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες καλο βραδυ
σε εσας και τα ζουζουνια σας
ποτε να στειρωσω την εγκυο γατα μου??

..νομιζω...40 μερες μετα την γεννα..αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρη..γιατι δεν μου εχει τυχει...ας ελπισουμε οτι θα σου απαντησουν και αλλες..που ξερουν κατι περισσοτερο..
αλλα..τι λεω;..ρωτα καλυτερα εναν κτηνιατρο..

ruko
Διάσημο μέλος
Τώρα, αν θέλεις να γεννήσει, μπορείς να την στειρώσεις μόλις τα μικρά αρχίσουν να τρώνε στερεά τροφή. Όμως αν κυκλοφορούν αρσενικοί στην περιοχή, υπάρχει η πιθανότητα να σκοτώσουν τα μικρά για να ξανάρθει η γάτα σε οίστρο και να ζευγαρώσουν μαζί της... οπότε έχε το νου σου.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Θεωρητικά μπορεί να γίνει στείρωση σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης (με μια μικρή επιφύλαξη αυτό), αλλά προφανώς όσο πιο προχωρημένη είναι τόσο πιο βαριά η επέμβαση. Αλλά ναι, στις πρώτες 30-40 μέρες νομίζω γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Τώρα, αν θέλεις να γεννήσει, μπορείς να την στειρώσεις μόλις τα μικρά αρχίσουν να τρώνε στερεά τροφή. Όμως αν κυκλοφορούν αρσενικοί στην περιοχή, υπάρχει η πιθανότητα να σκοτώσουν τα μικρά για να ξανάρθει η γάτα σε οίστρο και να ζευγαρώσουν μαζί της... οπότε έχε το νου σου.
καλα..μπορει να μηνθελει να στειρωσει τη γατα..οσο ειναι εγκυος..η αλήθεια ειναι..οτι δεν ειναι και πολυ ευκολο αυτο....αλλα θα πρεπει να εχει αποφασισει να τα στειρωσει ΟΛΑ..

kounelaki
Περιβόητο μέλος
θα ηθελα να απαντησω στην κουνελακι λεγοντας πως τα γατια
και γενικοτερα τα κατοικιδια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ
πως μενω σε σπιτι με 4 στρεματα αυλη που σημαινει πως ο χωρος
ειναι τεραστιος
το να κλεινω ενα γατι στο διαμερισμα ειναι
ΕΓΚΛΗΜΑ
Η θέση των κατοικίδιων δεν είναι στο δρόμο, ούτε στο κλουβί, το μπαλκόνι ή την
ταράτσα.
Είναι ζώα συντροφιάς, σύμφωνα με το νόμο, και ως τέτοια
δικαιούνται να συμμετέχουν ενεργά στην οικογένεια. Γιαυτό αλλωστε λέγονται και "κατοικίδια".
Εφόσον λοιπον έχεις κήπο δε θα ηταν υπέροχο να τον περιφράξεις κατάλληλα ωστε να μη βγαινουν στο δρομο οι γατούλες αλλα παράλληλα να τους παρέχεις την ελευθερια που λες? Γιατι η ελευθερια δεν ισχυει οταν ύπαρχουν τοσοι κινδυνοι-οπως δεν θα δωσεις τετοια ελευθερια σε ενα μικρο παιδακι. Και εννοείται στειρωμένες για να ζησουν πιο υγιες και πιο ξέγνοιαστες. Σε καμια περιπτωση η στειρωση δεν αλλαζει τον χαρακτηρα τους.Απλα δεν εχουν σεξουαλικες ορμες και μονο αυτο.Και ετσι ειναι πιο ευτυχισμενες και πιο ξεγνοιαστες,ουτε τσακωνονται και βγαζουν τα ματια τους με αλλα γατια,ουτε διατρεχουν κινδυνο να κολλησουν aids των γατων-που πλεον εχει γινει πανδημια. Επισης η στειρωση δεν εχει συνδεθει ουτε με καρκινο(ισα ισα εξαλειφει τον καρκινο των ορχεων που ειναι πααρα πολυ συχνος στα ηλικιωμενα αρσενικα,τον καρκινο της μητρας και την πολυ συχνη και σοβαροτατη παθηση της πυομητρας στα θηλυκα) ουτε με παχυσαρκια αν τρωει τις σωστες ποσοτητες.
Οι υπολοιπες ευρωπαικες χωρες και φυσικα η Αμερικη δεν εχουν αδεσποτα. Ολα τα ζωα εκει εχουν ενα σπιτακι,δεν βλεπεις αυτο το χαλι ζωα πεταμενα στους δρομους να ζητιανευουν και να τρωνε απο σκουπιδοντενεκεδες!Θυμασαι καθολου τι πανικος εγινε στους Ολυμπιακους Αγωνες που τρεξαν ολοι οι Δημοι να περιμαζεψουν-και δυστυχως πολλοι να ευθανατισουν-ολα τα αδεσποτα για να μην γινουμε ρεζιλι στους ξενους? Ρωτα εναν Αγγλο να δεις πως μας θεωρουν σε θεματα φιλοζωιας...σαν τους γυφτους,σαν τους παρακατιανους που εχουμε αδεσποτα στους δρομους σε μαυρο χαλι! Δεν ειναι κατασταση ενος πολιτισμενου και προοδευμενου κρατους αυτη. Και ολα αυτα εχουν γινει επειδη πολλοι ιδιοκτητες δεν στειρωνουν τα ζωα τους και αμεσα ή εμμεσα διαιωνιζουν την κατασταση.Υπαρχουν τοσα μα τοσα αδεσποτα...Ειναι πραγματι πολυ δυσκολο να βρεις σπιτακι σε ολα.Ριξε μονο μια ματια στις αγγελειες που διπλασιαζονται καθημερινα!Ειναι λιγοι οι υποψηφιοι γονεις και δυστυχως πολλα τα ζωακια που ψαχνουν ενα σπιτακι!Καλα ο,τι θελετε λετε?
δηλαδη τι θα κανουμε θα τα στειρωσουμε
ολα για να μη δημιουργησουν αδεσποτα???
Φυσικα φταιει και η Πολιτεια παρα πολυ που δεν κανει κατι,αλλα κι εμεις σαν μοναδες που δεν ενδιαφερομαστε για το καλο του ζωου μας και των υπολοιπων ζωων.Γιατι αν αγαπας τα γατια γενικως..δεν αγαπας μονο το δικο σου,αλλα και ολα τα καημενακια που βλεπεις καθημερινα στην Ελλαδα,σκελετωμενα και τιγκα στα τσιμπουρια,αρρωστα και ταλαιπωρημενα απο τα συνεχομενα ζευγαρωματα και γεννες,να ψαχνουν φαι στα σκουπιδια και να τριβονται στα ποδια σου παρακαλωντας σε "παρε με σπιτακι σου,δωσε μου ζεστασια,μια γωνιτσα και ενα πιατο φαι". Δεν ειναι πολυ θλιβερο να γνωριζεις πως τα παιδια του δικου σου αρσενικου γατου που ζευγαρωνει αβερτα θα ζησουν σε μια τοσο θλιβερη ζωη?-αν προλαβουν να τη ζησουν...(Ο μεσος ορος ζωης των αδεσποτων στη χωρα μας ειναι 2 χρονια......
)Ενας πολυ σημαντικος λογος για να στειρωσεις το ζωο σου ειναι αυτος λοιπον-αλλα υπαρχουν και αλλοι που στους παρεθεσα στο αρθρο.
Οσο για την ερωτηση σου...Ειναι πολυ δυσκολο να στειρωσεις ΟΛΑ τα αδεσποτα αλλα σαν μοναδα ο καθενας μας οτι μπορει κανει.Τα λεφτα ειναι αρκετα δυστυχως.. Εγω εχω τα δυο μου γατακια στειρωμενα που ζουνε μεσα στο σπιτι και 2 αδεσποτακια που ταιζω επισης στειρωμενα
.Και μενω σε χωριο,αλλα εδω οι γατες εχουν κανει ολοκληρη αποικια και καποιους τους ενοχλουν και τις διωχνουν απο τις αυλες με τις σκουπες και τις κλωτσανε.Νομιζω οτι δεν μενουν περιθωρια να αναπαραγονται κι αλλο σε ενα τετοιο περιβαλλον...
Οι Φιλοζωικοι Συλλογοι αυτο που λες κανουν,βαζουν γατοπαγιδες,πιανουν γατουλες και τις στειρωνουν...οποιες απο αυτες ειναι φιλικες τις χαριζουν,και οποιες δυστυχως ειναι πολυ αγριες και φοβουντε τους ανθρωπους τις επιστρεφουν στο περιβαλλον οπου τις επιασαν-αλλα τουλαχιστον θα εχουν μια καπως καλυτερη ποιοτητα ζωης πλεον ως στειρωμενες. Και φυσικα στους Φιλοζωικους Συλλογους τα λεφτα τα βαζουν οι εθελοντες απο την τσεπη τους και ο,τι μαζευουν απο δωρεες...και κανουν τη δουλεια που κανονικα θα επρεπε να κανουν οι Δημοι!
Μεγαλη ιστορια...Oσο αναφορα την περιφραξη μια πολυ καλη και φθηνη λυση θα ειναι το πλεγμα να σηκωθει αρκετα ψηλα-και να μην υπαρχει καποιο δεντρο που θα μπορει η γατουλα να πηδηξει απ'εξω-και στο τελος να σχηματισει ενα "Γ". Ισως το εχεις δει και στους ζωολογικους κηπους αυτο. Σε αυτο το σαιτ το εχει καπου https://images.google.gr/imgres?imgu...ouse&um=1&hl=el&sa=N&gbv=2&ndsp=18&tbs=isch:1
julia
Διακεκριμένο μέλος
Είτε γιατί τους πειράζουν τα λουλούδια, είτε γιατί η κόρη έμεινε έγκυος, είτε γιατί τα αρσενικά μαλώνουν και δεν του αφήνουν να κοιμηθούν...

Δεν υπάρχει γιατρός εδώ... και εδώ και 2 χρόνια, με δικά μου λεφτά έχω στειρώσει τα "δικά μας" αυτά δηλ που είναι ήμερα και πιάνονται, δηλ καμιά 15αριά. (Μέχρι πρόσφατα δεν είχα αμάξι, και έβρισκα φίλους και πηγαίναμε στην Αθήνα 210χλμ, και πίσω για κάθε στείρωση..)
Βέβαια όπου ταΐζεις γάτες, θα έρθουν και άλλες, ήμερες και άγριες, οι ήμερες είναι εύκολες.. τις πιάνεις και βούρ.. Τις άγριες είναι άλλο θέμα. Θέλει παγίδα, θέλει μονοήμερο ταξίδι.. είναι πολλά.
Πάντα θα μου έρχονται γάτες, και όλες που ταΐζω να τις στειρώσω... κάποια άγρια θα γεννήσει και θα μου τα φέρει άγρια, κλπ κλπ.
Δεν φοβάμαι να μην ξεμείνω....(πολύ καλό το ανέκδοτο..) Και αν ποτέ ξεμείνω.. όπως πριν 10 χρόνια που ένα πρωί τις βρήκα όλες... πεθαμένες, βρήκα εύκολα πάλι γάτες, και τους πρόσφερα σπίτι, φροντίδα και αγάπη.
2 απο τις γάτες που στείρωσα, είχαν ξεκινήματα καρκίνου στις ωοθήκες.. οι γάτες σώθηκαν και ζούν και βασιλεύουν.
Μια άλλη άγρια είχε επιπλοκή στην γέννα και ήρθε σε μένα για βοήθεια, είχε φρακάρει το μικρό.., και όντας νεαρή.. μάλλον θα πέθαινε στην γέννα γιατί προφανώς ζευγάρωσε με τεράστιο για τα μέτρα της αρσενικό. Το μικρό νεκρό, τα άλλα νεκρά, θα πάθαινε και η μάνα σηψαιμία...Ταξίδι στην αθήνα επειγόντως στείρωση, σώθηκε η γάτα.
Άλλη μάνα.. 5 μηνών γατούλα είχε 7... δεν ξέρω πώς θα τα κατάφερνε, δεν ξέρω πόσα θα ζούσαν...στειρώθηκε.
Ιστορίες άπειρες, να γράφω μέρες...
Ξεκίνησα πριν καιρό ένα θεματάκι. Eάν έχει χρόνο το βλέπεις. Θα το ανανεώσω με νέες φωτο απο τις στειρωμένες γάτες "που κακοπερνάνε" είναι πλέον υγιείς, με ωραίο μαλλί, ήρεμες, χαλαρές, και χαίρονται την ζωή τους.
https://www.mypetz.gr/threads/the-saved-club.223297/
Έχεις δεί πόσα είναι στις αγγελίες?
Έστω και στα Τρίκαλα.. δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν γατιά αν θέλεις να βρείς και να βοηθήσεις.

Στείρωσε τα θηλυκά και τα αρσενικά σου, θα μείνουν κοντά σου, θα έχεις 5-10 γατιά και τέρμα. Θα τις φροντίζεις σωστά, θα τρώνε σωστή τροφή, θα τους κάνεις και εμβόλια. Θα είσαι ευσυνείδητος ιδιοκτήτης.

Εφόσον τις ταΐζεις έξω, πάντα θα έρχονται και άλλα γατιά. Αλλά τα δικά σου θα είναι ελεγχόμενα, δεν θα γεννάνε τα θηλυκά, δεν θα μαλώνουν τα αρσενικά, δεν θα κολλάνε αρρώστιες απο το σέξ, και δεν θα τις διαιωνίζουν στα παιδιά τους...
Και αν έχεις την δυνατότητα, στειρώνεις και τις νέες αφίξεις.
Βρές έναν καλό γιατρό, μίλα του πές του ότι έχεις πολλές, να σου κάνει καλύτερη τιμή. Ρώτα και αλλού... και ξεκίνα.
Στείρωση γίνεται και σε εγκυμονούσα γάτα όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα. Καλύτερα να στειρώσεις μια έγκυο τώρα, παρά αυτήν και τα 6 παιδιά της...
Εαν έχει γεννήσει, μόλις αρχίσουν και τρώνε φαί τα μικρά την κάνεις την μάνα.
Ζήτα απο τον γιατρό, να σου κάνει απορροφήσιμα ράμματα, για να μην χρειάζεται να την ξαναπάς, και ενέσιμη αντιβοίωση για να μην έχεις να της δίνεις εσύ μετά για 10 μέρες. Για έναν κτηνίατρο που ασχολείται με γάτες, είναι άνθρωπος.. και γενικά έχει πείρα τα παραπάνω εννοούνται, για άλλους πρέπει να τα ζητήσεις.
Μια γάτα δεν πρέπει να γεννήσει πρώτα, ούτε χρειάζεται να της έρθει οίστρος. 6 μηνών αγοράκια κοριτσάκια μπορούν να στειρωθούν. Όσο πιο μικρά τόσο πιο εύκολα θα αναρρώσουν.
Δεν ζούν πλέον στην φύση.. έστω και στο πιο ορεινό χωρίο... ναι, δεν είναι Αθήνα, ναι δεν πρέπει να ζούν μόνο μέσα... αλλά και σκυλιά υπάρχουν, και αμάξια, και βλάκες άνθρωποι....
Όπου υπάρχουν πολλές γάτες που γεννάνε, συχνά ενοχλούν.. και κάποιος θα βρεθεί να σπείρει μπιφτεκάκια... ή τόσοι άλλοι κίνδυνοι.
Σκέψου το, και ότι θέλεις εδώ είμαστε.

Serios
Νεοφερμένο μέλος
θα περιμενω να γεννησει και μετα θα τη στιερωσω οπως και τα γατακια που θα κρατησω
moukelis
Επιφανές μέλος
γιουλακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα ηθελα απλως να πω την γνωμη μου κ ισως να συζητησουμε λιγο πανω σ'αυτη...
προσωπικα πιστευω πως σε ενα χωριο απομακρισμενο..(οπως πχ ειναι το δικο μου) που ειναι πανω στο βουνο κ δν υπαρχουν καν κανονικη δρομοι, κυκλοφορουν ακομα κ λυκοι μερικες φορες κτλ κτλ...δν νομιζω πως ειναι απαραιτητη η στειρωση...στις πολεις το θεωρο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το ιδιο κ για τα ζωα που ζουν με τα αφεντικα τους σε διαμερισματα κτλ κτλ...αλλα σε μια τετοια περιοχη οπως ειπα πριν...ειναι αλλιως τα πραγματα...δλδ υπαρχει ενας πιο ολοκληρωμενος κυκλος...κ δν τα σκοτωνουν τα γατια (εκτος απο μια συγκεκριμενη περιπτωση που ενας μλκς φολιασε πολλα κ ολο το χωριο ακομα του το κραταει) επειδη ξερουν πως χωρις αυτα πχ θα τους φανε τα φιδια ή τα ποντικια.....θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας πανω στο θεμα...
Βεβαια υπαρχει ενα "κακο" οτι δλδ δν εχουν ιατρικη περιθαλψη αλλα μιλαμε για γεροντους που εχουν μαθει να μεγαλωνουν τα ζωα με τον δικο τους τροπο...δλδ με αυτους τους παλιους τροπους...(αποδεκτοι κ αποτελεσματικοι εν μερη)...κ ετσι κ αλλιως δν υπαρχει κτηνιατρος....
παντως εχω κ εγω ενα γατακι που το πηρα απο το χωριο επειδη ειχε τα μαυρα του τα χαλια το ερμο...το πηγα σε γιατρο κ τωρα ειναι μια κουκλιτσα...θα της κανω κ στειρωση...αλλα δν το εχω μονιμα μεσα στο σπιτι..κ συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με οσα λετε για τους κινδυνους που διατρεχουν στην πολη...αλλα το θεμα ειναι πως ο πατερας μου δν το επιτρεπει με τπτ...κ εχουμε τσακωθει πολλες φορες γι'αυτο....(εγω προσωπικα αν μπορουσα θα κοιμομουνα αγκαλια του)...ξερω το βαζω σε κινδυνο ετσι αλλα απο το να "πεθαινε" στο χωριο δν του εδωσα μια καλυτερη μοιρα??? ( κ λεω θα "πεθαινε" επειδη το βρηκα αρρωστουλικο)
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εαν υποθέσουμε ότι βρεθεί το τέλειο μέρος που όλοι αγαπάνε τα ζώα, και πάλι είμαι υπερ, για τον απλούστατο λόγο γιατί να δημιουργούμε απλά γατιά (με κάθε κίνδυνο να ξεφύγει ο πληθυσμός, και να έχουμε τις γνωστές αντιδράσεις των ανθρώπων..) και να μην γίνει το μέρος αυτό γατοπαράδεισος, απο στειρωμένα, υγιεί γατιά. Που θα μπορούν να πηγαίνουν όλα όσα δεν βρίσκουν σπίτι απο τις μεγάλες πόλεις ή κινδυνεύουν καθημερινά. (φυσικά με έλεγχο.. να μην γίνει το χωριό καταφύγιο..)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool