Βοήθεια !!! Κάτι φόβισε τον γατούλη μου...

marouso

Νεοφερμένο μέλος

Η Marouso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Καλημέρα αγαπημένοι μου γατόφιλοι...
Χρειάζομαι επειγόντος την βοηθειά σας...χτές το απόγευμα γύρισα όπως πάντα από την δουλειά και ο γάτος μου ΔΕΝ με περίμενε ως συνήθως πίσω από την πόρτα αλλά ήταν κρυμμένος κάτω από το κρεβάτι .Έχω πάθει σοκ φυσικά γιατί κατάλαβα μερικές ώρες μέτα (που δεν έβγαινέ από την κρυψώνα του) ότι κάτι συνέβει μέσα στην μέρα που φόβησε τόσο πολύ τον γατούλη που δεν βγαίνει καν στο μπαλκόνι για να βρεί την άμμο μου,πετιέται με τον παραμικρο θόρυβο κι ενώ ήταν ένα πολύ χαρούμενο και παιχνιδιάρικο γατούλι ,τώρα είναι φοβισμένος.
Δεν ξέρω ακριβως τι έγινε ,γιατί έλειπα στην δουλειά,πολύ πιθανό κάτι με τους δίπλα και κάτι χαλιά που βγάζανε στον ακάλυπτο ( εκεί που βολτάρει ο γατούλης) ,γιατί πήρα σβάρνα τα διαμερίσματα όλα στην πολυκατοικία μου και ρώταγα αν είδαν ή αν άκουσαν κάτι ( κάποιο καυγά .κάποιο θόρυβο κτλ )

Ξέρω πως έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες ,αλλά και σήμερα το πρωί που το άνοιξα την μπαλκονόπορτα, αντί να φύγει τρέχοντας ( όπως κάνει πάντα, γιατί λυσάει στο παιχνίδι εκεί ) κοίταξε λίγο απέξω και μπήκε κάτω από το κρεβάτι πάλι.
Έφαγε κανονικά το πρωί ,του έβαλα όμως μέσα την άμμο και έκλεισα την μπαλκονόπορτα ,σε μία προσπάθεια να τον κάνω να νίώσει πιο ασφαλής.
Έχω στεναχωρηθεί τόσο πολύ ,πήρα την κτηνιάτρο ,δεν με βοήθησε και πάρα πολύ ...έχω πάθει σοκ..τι να κάνω για τον βοηθήσω να το ξεπεράσει πιο γρήγορα...θα το ξεπεράσει ?
Είναι τόσο χαρουμενο και παιχνιδιάρικο γατάκι ....χτές ούτε που μου έδινε σημάσια ,όυτε στα παιχνίδια του ..τον πήρα αγκαλιά το βράδυ και κοιμηθήκαμε..τι να κάνω όμως ....?????? τώρα τον έχω αφήσει μόνο του και τον σκεφτόμαι συνέχεια....

Ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια !!! Κάτι φόβησε τον γατούλη μου...

Καλημερα!!!!!..Κανεις δεν μπορει να ξερει τι ακριβως τον τρομαξε ,παρα μονο ο γατουλης σου.Κοιταξε μηπως εχει χτυπησει και ποναει.
Θα ελεγα καλυτερα να μην τον αφηνεις να βγαινει στον ακαλυπτο,αφου εχουν προσβαση κι αλλοι ,γιατι ποτε δεν ξερεις τι αισθανονται εκεινοι για τα ζωα και πως τα αντιμετωπιζουν.
Θορυβους ,καυγαδες και φωνες,σιγουρα δεν μπορεις να τα αποφυγεις,αφου μενεις σε πολυκατοικια,αρα αν τον τρομαζει κατι απο αυτα ,μαλλον θα πρεπει να τα συνηθισει με τον καιρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια !!! Κάτι φόβησε τον γατούλη μου...

καλημέρα Σοφία...
τον άφηνα τόσο καιρό να μπαινοβγαίνει γιατί το σπίτι μου είναι πολύ μικρό και είναι καλύτερα για αυτόν εκεί γιατί παίζει , σκαρφαλώενει..άλλωστε μένω σε αυτήν την πολυκατοικία 25 χρόνια και πάνω κάτω τους ξέρω όλους καλά και τους τσέκαρα πάρα πολύ καλά πρίν τον αφήσω να βγεί ....άσε που τρελαινότανε να τρέχει πάνω κάτω...τελοσπάντων , αυτό που με απασχολεί τελικά είναι αν θα ξαναβρεί το κέφι του το μαναράκι μου..αυτό μόνο θέλω..

Kαλησπέρα, μπορεί να είχε καμιά αυχη συνάντηση και να τον κλότσησε κάποιος?
ή μπορεί να χτύπησε κανένας συναγερμός παρατεταμένα και να τον στρέσαρε?
εμένα με τον συναγερμό φρικιάζουν...
:hmm:

Kαλησπέρα, μπορεί να είχε καμιά ατυχη συνάντηση και να τον κλότσησε κάποιος?
ή μπορεί να χτύπησε κανένας συναγερμός παρατεταμένα και να τον στρέσαρε?
εμένα με τον συναγερμό φρικιάζουν...
:hmm:

Kαλησπέρα και από εμένα.Δεν θα το πιστέψεις αλλά και εγώ σήμερα βιώνω το ίδιο πράγμα.Η Έρση μου κοντέυει 3 ετών και ποτέ δεν έχει συμπεριφερθεί έτσι.Βέβαια επειδή δεν ξέρω τι μου ξημερώνει την πήγα στον γιατρό και τα βρίσκει όλα φυσιολογικά .Εμένα ψάχνει και όλο το σπίτι και γρυλίζει με την ούρα στα σκέλια.Ούτε για φαγητό δεν πήγε.Δύο πράγματα έρχονται στο μυαλό μου ή κλέφτες προσπάθησαν να μπούνε σπίτι μου ή κάποιος αρσενικός γάτος από διπλανά διαμερίσματα ή ταράτσα.
Εύχομαι να το ξεπεράσουμε γρήγορα.

καλημέρα Βασίλη ,

κι εγώ νομίζω πως με τον Fidel κάτι παρόμοιο πρέπει να έγινε , ή κάποιος τον τρόμαξε πολύ ή κάποιος πολύ δυνατός θόρυβος ....τι να πώ ..εκτός αν είναι γενικό το φαινόμενο ,κάτι σαν γατοπανσέληνος ...

Ελπίζω πάντως όταν θα τα ξαναπούμε να έχουν βρεί όλοι το κέφι τους πάλι !

Πω πωωωω... σε catαλαβαίνω... και εγώ όταν δεν τα νιώθω καλά, φρικάρω..
Και καλά να ξέρεις πού οφείλεται...
Να μην ξέρεις είναι ακόμα χειρότερο...
Ελπίζω να είναι catι παροδικό,-που θα είναι-
και να βάλει μπρος γρήγορα τις γατίσιες αντιστάσεις! :)

Επειδή έχω ακούσει για μερικά διαβολομηχανήματα που εκπέμπουν κάποιους ήχους ενοχλητικούς για τα ζώα μήπως κάποιος γείτονας χρησιμοποιεί τέτοιο εν αγνοία σας και ενοχλεί τον φιλαράκο μας?? Για ψάξτε μήπως υπάρχει κανένα κουτί με καλώδιο η χωρίς, κάπου γύρω από το διαμέρισμά σας.

Καλξσπέρα Γιάννη , τι μηχανήματα είναι αυτά ? Πώς μπορώ να τα εντοπίσω...ξέρεις πώς μοιάζει το κουτί ??? γιατί η συμπεριφορά του είναι πάρα πολύ περίεργη και γενικά είναι ένα γατί που ήταν ατρομήτος απος μικρός ( σκέψου ότι τον πρώτο μήνα που τον πήρα έζησε σε σπίτι με 2 σκυλιά και άλλα 4 γατιά ) είναι πολύ παιχνιδιάρης , του άρεσε πάρα πολύ να βολοδέρνει έξω....και για αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση που τον είδα έτσι φοβισμένο....

Μαρίνάκι μου , δεν μπορείς να φανταστείς πώς είμαι 2 μέρες τώρα..έχω χάσει κι εγώ το κέφι μου ,γιατί τον κοιτάω και βλέπω ένα άλλο γατούλι..αλλά πιο πολύ για τον ίδιο ..να αρχίσει να νιώθει πάλι χαλαρός και ασφαλής στον χώρο του...

ευχαριστώ πολύ παιδιά

Kαλησπέρα σε όλους .Έμεις σήμερα είμαστε μια χαρά.Το βράδι κοιμηθήκαμε μαζί αν και δεν ήθελε πολλά πολλά , είχε νεύρα ακόμα.
Το πρωί ξύπνησε ή γνωστή Έρση μου .Στις 7 κακάκια , ναιουρίσματα για κονσερβάκι και έπειτα γουργουρίσματα για να βγει στην βεράντα.
Μέχρι τώρα όλα καλά.

Καλό απόγευμα Marouso

Είναι πολύ μικρά κουτάκια που έχουν πομπούς κι εκπέμπουν σε συχνότητες που δεν πιάνει το ανθρώπινο αυτί. Συνήθως τα χρησιμοποιούν για να διώχνουν τα τρωκτικά, κατσαρίδες κτλ. Με τα τόσα κινέζικα που γεμίσαμε δεν αποκλείεται να τον ενοχλεί.

Προσωπική μου άποψη για να το διαπιστώσεις είναι αν μπορείς να μεταφέρεις τον μικρό σου με τη γατοφόρο έξω από το σπίτι, προχώρησε 3-4 τετράγωνα ( αν έχεις αυτοκίνητο κάνε μια βόλτα) και παρατήρησε αν το ζώο παρουσιάζει συμπτώματα ηρεμίας. (Αν είσαι με το αυτοκίνητο) σταμάτησε σε απόμερο μέρος κλείσε τα παράθυρα μέχρι 1-2 εκατοστά κι άσε τον να κυκλοφορήσει μέσα στο αμάξι. Δες την αντίδραση του. Προσπάθησε να παίξεις μαζί του να δεις αν θα αντιδράσει θετικά στο παιχνίδι. (Μη σταματήσεις σε λεωφόρο που περνούν αμάξια με μεγάλη ταχύτητα η υπάρχει
έντονος θόρυβος)

Και σαν τελική λύση αν μπορεί κάποιος γνωστός σου να σας φιλοξενήσει για μερικές ώρες να δεις αν το ζώο αντιδρά θετικά στη αλλαγή.

Καλό απόγευμα Marouso

Είναι πολύ μικρά κουτάκια που έχουν πομπούς κι εκπέμπουν σε συχνότητες που δεν πιάνει το ανθρώπινο αυτί. Συνήθως τα χρησιμοποιούν για να διώχνουν τα τρωκτικά, κατσαρίδες κτλ. Με τα τόσα κινέζικα που γεμίσαμε δεν αποκλείεται να τον ενοχλεί.

Προσωπική μου άποψη για να το διαπιστώσεις είναι αν μπορείς να μεταφέρεις τον μικρό σου με τη γατοφόρο έξω από το σπίτι, προχώρησε 3-4 τετράγωνα ( αν έχεις αυτοκίνητο κάνε μια βόλτα) και παρατήρησε αν το ζώο παρουσιάζει συμπτώματα ηρεμίας. (Αν είσαι με το αυτοκίνητο) σταμάτησε σε απόμερο μέρος κλείσε τα παράθυρα μέχρι 1-2 εκατοστά κι άσε τον να κυκλοφορήσει μέσα στο αμάξι. Δες την αντίδραση του. Προσπάθησε να παίξεις μαζί του να δεις αν θα αντιδράσει θετικά στο παιχνίδι. (Μη σταματήσεις σε λεωφόρο που περνούν αμάξια με μεγάλη ταχύτητα η υπάρχει
έντονος θόρυβος)

Και σαν τελική λύση αν μπορεί κάποιος γνωστός σου να σας φιλοξενήσει για μερικές ώρες να δεις αν το ζώο αντιδρά θετικά στη αλλαγή.

Συμφωνώ κι εγώ, όμως δε νομίζω πως πρέπει να το πας σε σπίτι κάποιου αγνώστου στη γάτα, γιατί μπορεί να φοβηθεί πιο πολύ.:/:

Καλημέραααααα....

σήμερα το πρωί έβγαλε διστακτικά το μουσούδι του έξω στο μπαλκόνι και μετά απο λίγο βγήκε και ο ίδιος !!! Λίγο μετά όμως ξαναμπήκε σπίτι..κάτι είναι κι αυτό ! Μάλλον αρχίζει να το ξεπερνάει λίγο λίγο ??? Η η περιέργεια του και η αλητεία του είναι μεγαλύτερη από τον φόβο του! ;)
Για να δούμε πώς θα πάει..οπότε σκέφτομαι αρχικά να μην τον μετακινήσω σε άλλο σπίτι μήπως τσιτώσει πάνω που αρχίζει να χαλαρώνει !

φιλιά

Και μάλλον καλά θα κάνεις. Αφού ξεκίνησε τις βολτούλες έστω και για λίγο κάτι είναι κι αυτό. Λογικά σε 2-3 μέρες θα ξεθαρρέψει

Τελικά δεν μας είπατε. Ξεπεράστηκε το πρόβλημα?? Ελπίζω ναι.

ναι ρε παιδιά τι έγινε;
του έφυγε ο φόβος του γατιού;

Καλημέρα παιδιά !!!!

Λοιπόν όλα καλά τώρα πιά ...ο γατούλης αφού έμεινε για 4-5 μέρές μέσα στο σπίτι και δεν έλεγε να βγεί έξω για κανένα λόγο , την 5η μέρα του άνοιξα την μπαλκονόπορτα και σαν να μην έτρεχε τίποτα βγήκε έξω κανονικότατα !!!
τι να πώ βρε παιδιά ??? Άβυσσος η γατοψηχές τελικά !!!!

σας ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφερόν

Μπράβο. Αφού πέρασε όλα εντάξει. Δώστου φιλάκια κι από τη Χιονάτη

και από τον κ. Μαυρόπουλο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back