Βοήθεια!!! Καινούργιο γατάκι

alexandra mammy

Νεοφερμένο μέλος

Η alexandra mammy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλημερα σε ολους ονομαζομαι αλεξανδρα και ειμαι μαμα δυο παιδιων και απο χθες το απογευμα απεκτησα ενα γιο ενα γατο 3 μηνων.κοιταζα εντελως τυχαια καοιες αγγελιες και ειδα μια που χαριζαν γατακια και ετσι σε κλασματα δευτεροέπτου πηρα τον ιδιοκτητη και σε 10 λεπτα τον ειχα φερει σπιτι.ειναι η πρωτη μου επαφη με γατα-ο και εχω τοσες πολλες αποριες.....Καταρχας απο χθες το απογευμα που ο εφερα κρυβεται συνεχεια δεν μας πλησιαζει,ξερω πως ειναι μικρουλης ακομα και μας φοβαται αλλα ανυσηχω γιατι δεν τρωει χθες το βραδυ μονο μουλιασα λιγο ψωμακι σε γαλα και εφαγε λιγες μπουκιτσες δεν ξερω πως να τον καλοπιασω και να του δειξω πως δεν υπαρχει λογος να μας φοβαται!επεισης επειδη χθες οταν τον πηρα ηταν ολα κλειστα τοι εβαλα μεσα σε ενα χαρτινο κουτι απο παπουτσια αμμο που βρηκα στο παρκο,ως προχειρη λυση.Το καημενο ολη νυχτα κρυβοταν κατω απο το παρκο της μικρης μου και σημερα ολο το ππρωι ειναι κρυμενο κατω απο το κρεβατι και ενω πειναει δεν ερχεται στο σαλονι να φαει του εφτιαξα και ενα μερος για να κοιμαται (μια κουτα με κουβερτουλα μεσα)αλλα δεν το πλησιαζει καθολου.Επεισης επειδη το αφεντικο του το ειχε εξω και επειδη εγω εχω μικρα παιδια στο σπιτι θα ηταν καλη ιδεα να του κανω ενα μπανιο?πως θα πρεπει να γινει?προς το παρον αυτες ειναι οι αποριες μου αλλα οτιδηποτε αλλο υπαρχει που πιστευετε πως θα πρεπει να γνωριζω σας παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας!!!!!!!!!Σας ευχαριστω πολυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Καλή σου μέρα αλεξάνδρα!!το λοιπόν για αρχή το μικρούλι είναι λογικό να φοβάται....δεν σας γνωρίζεικαι είστε και πολλοί μλεσα στο σπίτι απ'οτι καταλαβαίνω...τα μικρά παιδιά θέλουν πολλή προσοχή στο να μάθουπως να μεταχειρίζονατι μια γατούλα...λοιπόν....Για αρχή ναπας σε ένα petshop και να αγοράσεις αμολεκάνη όχι μικρή κανονικό μέγεθος το γατάκι είναι αρκετά μεγάλο γαι αν μπει μέσα 10ευρω) ένα φτιαράκι με χοντρουλές τρύπες γαι να καθαρίζεις την άμμο (1,5-2 ευρω) άμμο για τη λεκάνη(προτείνω μια αρωματική και σχετικά καλής ποιότητας όπως η biokat's η πράσινη που σβολιάζει και είναι εύκολο να την καθαρίζεις...(η τιμή της είναι απο 7-10ευρώ) επίσης μπολάκι για φαγάκι και νεράκι (καλύτερα όχι πλαστικα.ανοξείδωτα ή πήλινα...τιμές χρώματα και σχέδια της επιλογής σου...:)) κάποια στιγμή να πας σε κάποιο jumbo να του πάρεις ένα ονυχοδρόμιο απλό για να μη ξύνει τα νυχάκια του στα έπιπλα σου (5ευρω) ...και μια γατοφόρο(τσαντουλα μεταφορας..που θα χρειαστει οπωσδήποτε γαι αν πηγαίνεται στον κτηνίατρο...η δική μου είναια απο΄jumbo και κοστισε 15ευρω πλαστική υφασμάτινη ότι σε βολεύει...).χτενούλα θα χρειαστείται αν ο ψιψίνος ειναι μακρύτριχος...(4-8 ευρω...) και έναν νυχοκόπτη για να περιορίζεται τα νυχακια του(6-8 ευρω) αλλα πρέπει να σου δείξει γιατρός πως νατα κόψεις γαι να μην τον πληγώσεις το μικρό...αυτά απο αξεσουάρ.μετα παιχνιδάκια ο,τι σας αρέσει...ασ πάμε στο φαγητό του....δεν είναι και πολύ μικρούλι οπότε μπορει να αρχίσει να τρώει ξηρή τροφη...αν δεις οτι δεν τη μασάει βρέξε την λίγο με νεράκι γαλατάκι μόνο ειδικό για γατάκια γτ ενδεχομένως θα έχετε διάροιες...και κονσερβάκια μπορει να τρώει γαι μωρά αν και δεν είναι ότι καλύτερο...η κύρια τροφή πρέπει να είναι ξηρή...και εκέι υπάρχουν διάφπρες τιμές και ποιότητες...η πρόταση μου είναι αν είναι περιορισμένος ο οικονομικός προυπολογισμός να δίνεται πιο πολλά χρηματα σε τροφή και λιγότερα σε άμμο παιχνίδια κτλ...δεν έιμαι ειδική στο θέμα των τροφών εγώ στο δικό μου μωρό έδινα την arden grange kitten (περιπου 17 ευρώ τα 2,5κγ έτρωγε περίπου 1,5 μηνα το σακούλι..)το μέλος evelynkar είναι πολύ ενημερωμένο μπορείτε να στείλετε προσωπικό μνμ και θα σας διαφωτίσει επι των τροφών... ασ πάμε στα πιο σημαντικά...το γατάκι σας χρειάζεται εμβόλιο...ένα τώρα ένα επαναληπτικό μετά απο 1 μήνα και μετά ένα κάθε χρόνο...επίσης αποπαρασίτωση εκσωτερική για ψύλους κτλ και εσωτερική για σκουλικάκια κτλ.αυτα....το εμβόλιο σε εναν μέσο κτηνίατρο κοστιζει απο 25-40 ευρώ και τα άλλα 2 μπορείτε να τα πάρετε και απο κατάστημα με κτηνιατρικά φαρμακα...για πιο οικονομικα...τώρα όσων αφορατο μπάνιο...υπάρχει σχετικό αρθρο στο σιτε που θα βρώ και θα σας ποστάρω..οι γάτες παντώς γενικά είναι ζώα καθαρά που πλένονται μόνα τους...τώρα το θέμα του φόβου δώστε του χρόνο να σας συνηθίσει...να ιλάτε ήρεμα και γιαμένα τώρα π[ου είναι αρχή να το περιορίσετε σε έναν μικρό χώρο και μα βάλετε εκεί και το φαγητό και τη λεκάνη του..μην το αναγκαζεται να έρθει σε επαφη με όλους σας γιοα να φάει θα μένει νηστικό...για όποιες άλλες απορίες είμαστε όλοι εδώ!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

υπαρχουν πολλα χρησιμα αρθρα στο mycat που θα σας λυσουν πολλες αποριες, αν κ τα περισσοτερα στα ειπε η Κική:D . για την τροφη ειναι αρκετα μεγαλο για να πινει γαλα(κ αυτο να ειναι ειδικο για γατες γιατι εχουν δυσανεξια στην λακτοζη τα περισσοτερα γατια που τους προκαλει διαρροια). μπορεις για 1 μηνα να παρετε την ξηρη τροφη babycat της Royal canin κ μετα μια αλλη τροφη, η καλυτερη που κυκλοφορει τωρα που κανει κ για μικρα γατακια κ για ενηλικα ειναι η orijen. να τον χαιρεστε!

Να τον χαίρεστε τον μικρό σας και καλωσήρθατε στην γατοπαρέα μας!!!:P:P:D:D
Δεν έχω να προσθέσω κάτι, τα είπανε πιο πάνω τα κορίτσια!!:P:P:D:D
Δώστε του χρόνο να συνηθίσει και το σπίτι και εσάς και όλα θα φτιάξουν!!!:P:P:D:D Προσοχή όμως στα παιδάκια σας πώς θα του συμπεριφέρονται τώρα που είναι φοβισμένος και δεν τα γνωρίζει...;);):redface:

Να σας ζησει ο μικρος! Καταρχην ο γατουλης δεν πρεπει να πινει αγελαδινο γαλα αλλα ειδικο γαλα για γατακια.Ειναι ακρκετα μεγαλος ομως για να τρωει κονσερβουλα ή ξηρα τροφη μουλιασμενη.
Συμφωνω με οσα ειπε η Κικη,αλλα θα ηθελα να προσθεσω,το κλουβακι μεταφορας θα ηταν καλυτερα να ειναι πλαστικο.Καθαριζεται πιο ευκολα,θα σας ειναι χρησιμο ακομα κι αν παχυνει ο γατος και γενικα εχουν γινει ατυχηματα με υφασματινες γατοφορους(πχ η γατα να σκισει το διχτυ και να βγει χωρις να την παρεις χαμπαρι).
Μην τον πιεσεται να βγει απο την κρυψωνα του σε καμια περιπτωση.Θα νιωσει οτι απειλειται.Βαλτε του ενα μπολακι με κονσερβουλα κοντα στην κρυψωνα του,και οχι κοντα σε εσας,και σιγα σιγα θα ξεθαρεψει.
Καλη επιτυχια!

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.Το μεσημερ που τα μωρα πηγαν για υπνο ειχαμε μια μικρη προοδο ,εφαγε λιη ξηρη τροφη και λιγο κρεατακι κονσερβας απο το χερι μου μετα απο κανα μισαωρο που το ειχα απλωμενο με πλησιασε δειλα δειλα και αρχισε να τρωει.Καποια στιγμη μαλιστα πηρα κατι χαντρες ενα παλιο κολιε και αρχισα να το σερνω στο πατωμα περα δωθε και αρχισε να παιζει ο καλος μου αλλα μετα ξυπνησαν οι δικες μου και απο τοτε ειναι και παλι κρυμενος.Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν τον εχω πιασει να πηγαινει τουαλετα και ακομα χειροτερα δεν τα εχω ανακαλυψει ακομα,ενας θεος ξερει που τα εχει κανει γιατι δεν μπορει μια μερα εχει περασει ολο και καπου τα εχει κανει.Ααααααα μπανακι να τον κανω?

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.Το μεσημερ που τα μωρα πηγαν για υπνο ειχαμε μια μικρη προοδο ,εφαγε λιη ξηρη τροφη και λιγο κρεατακι κονσερβας απο το χερι μου μετα απο κανα μισαωρο που το ειχα απλωμενο με πλησιασε δειλα δειλα και αρχισε να τρωει.Καποια στιγμη μαλιστα πηρα κατι χαντρες ενα παλιο κολιε και αρχισα να το σερνω στο πατωμα περα δωθε και αρχισε να παιζει ο καλος μου αλλα μετα ξυπνησαν οι δικες μου και απο τοτε ειναι και παλι κρυμενος.Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν τον εχω πιασει να πηγαινει τουαλετα και ακομα χειροτερα δεν τα εχω ανακαλυψει ακομα,ενας θεος ξερει που τα εχει κανει γιατι δεν μπορει μια μερα εχει περασει ολο και καπου τα εχει κανει.Ααααααα μπανακι να τον κανω?
Μπανακι οχι ακομα,θα τον φρικαρεις πιο πολυ.Γενικως οι γατες σιχαινονται το μπανιο αλλα ειναι πολυ καθαρες.Αν δεν συντρεχει λογος βρωμιας μπορεις και να μην τον κανεις μπανιο.Εγω στα δικα μου δεν εχω κανει ποτε μπανιο,και ειναι τοσο καθαρα που τα φιλας και τα ρουφας!Απο τη στιγμη που δεν βγαινει εξω,αν εχει λιγες σκονιτσες θα καθαρισει μονος του!

Κοριτσια μια ακομα χαζη ερωτηση γιατι θα πρεπει να αγοραζουμε την αμοο?δεν μπορουμε να φερνουμε ειτε απο το αρκο ειτε απο την παραλια?υπαρχει καποιος κινδυνος?

Ναι, υπάρχει κίνδυνος για ουρολοιμώξεις, μια που η άμμος από το πάρκο ή την παραλία είναι γεμάτη μικρόβια, μικροοργανισμούς, παράσιτα κ.λπ. Υπάρχει κίνδυνος και για τη μετάδοση πολύ σοβαρών λοιμώξεων, μια που η άμμος αυτή μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από κάποια άλλη, άρρωστη γάτα. Υπάρχει επίσης κίνδυνος και για τη δική σας υγεία, γιατί κάποια από τα παράσιτα αυτά μπορούν να μεταδοθούν και στον άνθρωπο (το τοξόπλασμα, ας πούμε). Χώρια που με την άμμο αυτή δεν θα μπορείτε να σταθείτε στο σπίτι από τη βρώμα! :sick:
Το να αγοράσεις ειδική άμμο είναι απολύτως απαραίτητο, δεν είναι πολυτέλεια. Και υπάρχουν πολλές οικονομικότατες λύσεις, όπως π.χ. αυτή εδώ.;)

Γεια σε ολους!!! Ειμαι καινουρια στην παρεα! Απεκτησα την γατουλα μου, την Λιλυ, πριν απο μια βδομαδα, και οι συμβουλες με βοηθησαν πολυ! Να σας πω την αληθεια, δεν ημασταν προετοιμασμενοι να αποκτησουμε γατακι αλλα να που εγινε...και την λατρεψαμε. Την βρηκε ο αντρας μου, η μαμα της, οπως εμαθε αργοτερα, πεθανε η κακομοιρα κι ετσι για να μην ψοφησει μου εφερε την Λιλυ σπιτι. Υπολογιζουμε οτι ειναι 3-4 εβδομαδων. Σε μια εβδομαδα αλλαξε εντελως! Μεγαλωσε, ξεθαρρεψε, και εκανε μια κοιλιτσα μπαλονι... Ολο θελει να τρωει... Αλλα την λατρευω, αν και πλεον ερχεται στα χερια μου μονο για γαλα, κι δεν κραταω το μπιμπερο, αρχιζει και μου πιπιλαει τα δαχτυλα, μεχρι και σημαδια μου εχει αφησει, και ποτε ποτε με δαγκωνει. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Επισης, εχει βρει και την αγαπημενη της γωνια στον καναπε και δυσκολα φευγει απο κει. Βεβαια, υπαρχουν και μερικα προβληματα. Ο αντρας μου, φοβαται οτι οταν μεγαλωσει κι αλλο λιγο θα μας σκισει τουσ καναπεδες και θα μας γδαρει τα επιπλα, που με τοσο κοπο καταφεραμε κι αγορασαμε. Και το μεγαλυτερο μας προβλημα ειναι το οικονομικο. Δυσκολα τα βγαζουμε περα 2 ατομα, και δυστυχως, δεν μπορουμε και τριτο. Αντε και μπορουμε και αγοραζουμε τισ τροφες της, δεν μπορουμε με τιποτα να την πηγαινουμε σε κτηνιατρο...δυστυχως, ειναι πολυ μεγαλο εξοδο για μας... Γραφω λοιπον κι εγω, μηπως εχετε να μου προτεινετε κατι, η να μου εξηγησετε καποια πραγματα καλυτερα.. γιατι πολυ φοβαμαι οτι οταν μεγαλωσει και μπορει να τρεφεται μονη της θα χρειαστει να την δωσουμε...κατι που δεν θελουμε γιατι την αγαπησαμε... Σας ευχαριστω για το χρονο σας και συγγνωμη αν σας κουρασα!!!

Γεια σε ολους!!! Ειμαι καινουρια στην παρεα! Απεκτησα την γατουλα μου, την Λιλυ, πριν απο μια βδομαδα, και οι συμβουλες με βοηθησαν πολυ! Να σας πω την αληθεια, δεν ημασταν προετοιμασμενοι να αποκτησουμε γατακι αλλα να που εγινε...και την λατρεψαμε. Την βρηκε ο αντρας μου, η μαμα της, οπως εμαθε αργοτερα, πεθανε η κακομοιρα κι ετσι για να μην ψοφησει μου εφερε την Λιλυ σπιτι. Υπολογιζουμε οτι ειναι 3-4 εβδομαδων. Σε μια εβδομαδα αλλαξε εντελως! Μεγαλωσε, ξεθαρρεψε, και εκανε μια κοιλιτσα μπαλονι... Ολο θελει να τρωει... Αλλα την λατρευω, αν και πλεον ερχεται στα χερια μου μονο για γαλα, κι δεν κραταω το μπιμπερο, αρχιζει και μου πιπιλαει τα δαχτυλα, μεχρι και σημαδια μου εχει αφησει, και ποτε ποτε με δαγκωνει. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Επισης, εχει βρει και την αγαπημενη της γωνια στον καναπε και δυσκολα φευγει απο κει. Βεβαια, υπαρχουν και μερικα προβληματα. Ο αντρας μου, φοβαται οτι οταν μεγαλωσει κι αλλο λιγο θα μας σκισει τουσ καναπεδες και θα μας γδαρει τα επιπλα, που με τοσο κοπο καταφεραμε κι αγορασαμε. Και το μεγαλυτερο μας προβλημα ειναι το οικονομικο. Δυσκολα τα βγαζουμε περα 2 ατομα, και δυστυχως, δεν μπορουμε και τριτο. Αντε και μπορουμε και αγοραζουμε τισ τροφες της, δεν μπορουμε με τιποτα να την πηγαινουμε σε κτηνιατρο...δυστυχως, ειναι πολυ μεγαλο εξοδο για μας... Γραφω λοιπον κι εγω, μηπως εχετε να μου προτεινετε κατι, η να μου εξηγησετε καποια πραγματα καλυτερα.. γιατι πολυ φοβαμαι οτι οταν μεγαλωσει και μπορει να τρεφεται μονη της θα χρειαστει να την δωσουμε...κατι που δεν θελουμε γιατι την αγαπησαμε... Σας ευχαριστω για το χρονο σας και συγγνωμη αν σας κουρασα!!!
Kαλως ηρθες στο σαιτ μας!
Συγχαρητηρια και μπραβο σας που σωσατε αυτη την μικρη ψυχουλα!Το οτι δαγκωνει ειναι απολυτα φυσιολογικο,καθως βγαζει δοντακια και ποναει.Αλλα ειναι και ενας συνηθισμενος τροπος παιχνιδιου για τις γατες.Γιαυτο,οποτε μας δαγκωνουν τους λεμε αυστηρα ενα ΜΗ ή τους φυσαμε το μουτρακι και σταματαμε το παιχνιδι αμεσως!Να καταλαβουν οτι αυτο ΠΟΝΑΕΙ.Για την ακριβεια ποτε δεν παιζουμε με τα χερια μαζι τους γιατι θα μαθουν πως τα χερια ειναι παιχνιδι και θα κανουν attack οποτε βλεπουν χερι να κινειται!:hehe:
Οσο για τους καναπεδες και τα επιπλα...ειναι ενας τεραστιος μυθος για τις γατες και το θεωρω αδικο γιατι πολλοι ανθρωποι παρασυρονται απο τι λεει ο κοσμος και δεν υιοθετουν γατακια γιαυτο το λογο.(Βεβαια,ενα ζωο που βαριεται και δεν εχει παιχνιδια να ασχοληθει,ουτε την απαιτουμενη φροντιδα,θα εκτωνοθει κανοντας ζημιες.) Οι γατες εχουν την αναγκη να ξυνουν καπου τα νυχια τους.Γιαυτο το λογο ολοι εμεις-οι ιδιοκτητες γατων-αγοραζουμε στις γατες μας ονυχοδρομια.Ενα πολυ καλο και οικονομικο(10ευρω)ειναι αυτο του Jumbo. Η γατα πολυ ευκολα μαθαινει να ξυνει εκει τα νυχια της και οχι στα επιπλα.Για την ακριβεια εγω δε χρειαστηκε ποτε να προσπαθησω πολυ-και πηρα τα γατια μου ενηλικα απο το δρομο! Αν παει να κανει ζημια στον καναπε αυτοματως την μαλωνεις και αγοραζεις καλυματα.Τα καλυματα θα σου χρειαστουνε και για τις τριχες,γιατι θα μπορεις να τα βαζεις για πλυσιμο,να τα τιναζεις κτλ.
Οσο για το οικονομικο,μια γατα δεν εχει πολλα εξοδα.Μονο στους πρωτους μηνες χρειαζεται καποια μαζεμενα εξοδα για εμβολια και στειρωση(η οποια πρεπει να γινει απαραιτητα).Μπορειτε να κοψετε καποια απο τα εμβολια βεβαιως,γιατι μερικα δεν ειναι απαραιτητα για μια γατα που ζει εντος σπιτιου(πχ λυσσας,λευχαιμιας),αρα μενουν πολυ λιγα και με μια μικτη οικονομια εχουν μαζευτει τα χρηματα.Οι αποπαρασιτωσεις πρεπει να γινονται τακτικα,αλλα αυτο δεν κοστιζει πολλα.
Μολις περασουν οι πρωτοι 6 μηνες,τα εξοδα δεν θα ειναι αλλα παρα το φαγητο και η αμμος της.Θα χρειαζεται μονο ενα αναμνηστικο εμβολιο το χρονο!
Η τροφη της θα πρεπει κατα βαση να ειναι καλης ποιοτητας,θα ειναι ουσιαστικα το μονο τσουχτερο εξοδο.Στην αμμο μπορειτε να κανετε συμβιβασμους,η τροφη ομως θα πρεπει να ειναι σχετικα καλης ποιοτητας,εφοσον θα στειρωθει η γατουλα.(δες αυτη και η πιο οικονομικη λυση αυτη).
Οταν λεμε καλης ποιοτητας τροφης εννοουμε καποια που να την βρισκεις στα πετ σοπ και στα κτηνιατρεια και οχι στα σουπερ μαρκετ.
Συμφωνα με αυτο το πλανο θα σου βγαινουν περιπου 20 ευρω το μηνα.Πως σου φαινεται?
Το προβλημα ειναι ομως οταν θα τυχει κατι απροοπτο(πυρετος,ανεξελεγκτο δακρυσμα ματιων,μυκητιαση κτλ πολλα μπορουν να συμβουν) και θα χρειαζεται γιατρο η γατουλα τι θα γινει?:/:

Εχουν μπερδευτει δυο περιστατικα εδω δεν ξερεις σε ποιο ναπρωτοαπαντησεις.

Στο πρωτο θα λεγα ναι αν μπορεις να το πιασεις απο το σβερκακι σταθερα καντο μπανιο και μετα στεγνωμα με σεσουαρ μετα αστο σε περιορισμενο χωρο οπωςσδηποτε. Δευτερον η αμμος πρεπει να αγοραζεται

Περισσοτερα στο www.thessalonikicatgroup.org δες στο νεα γατα στο σπιτι και στο νεο σαιτ με τα γατακια εχει τι πρεπει να αγορασεις με φωτο και αρθρα, οπως κι εδω. Γενικα θελει μελετη αλλο τα εξω γατακια κι αλλο τα μεσα

αν υπαρχει οικονομικο προβλημα πιστευω οτι σε γιατρους της φιλοζωικης και οι στειρωσεις κ τα εμβολια ειναι πολυ πιο φθηνα..για τροφη υπαρχουν καλες κ οικονομικες τροφες, οπως κ αμμοι..συμφωνω πανω κατω 20 ευρω τον μηνα με εξαιρεση τον μηνα που θα γινει η στειρωση..για τα νυχια οπως ειπε κ το κουνελακι υπαρχουν τα ονυχοδρομεια του jumbo ειναι μονο 5 ευρω, που το μαθαινουν ευκολα. εγω την γατα μου την πηρα 2,5 χρονων αδεσποτη κ απο την πρωτη μερα μονο εκει εμαθε να πηγαινει! ευχομαι να την κρατησετε :)

Α!Επισης τα νυχια τα κοβουμε προσεκτικα ή τα κοβει ο γιατρος,με ειδικο ονυχοκοπτη.Καλο ειναι να μαθει ενα γατακι απο μικρο να δεχεται αυτη τη φροντιδα,γιατι συνηθως οι μεγαλες γατες αντιδρουν αν δεν εχουν μαθει.Δες εδω.
Και υπαρχουν και τα τεχνιτα νυχια αλλα μεχρι στιγμης κανενας μας στο σαιτ δεν τα εχει χρειαστει.

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! Και συγγνωμη που επενεβη στο topic που ανοιξε η Αλεξανδρα, αλλα...καινουρια ειμαι...θα μαθω. Οσο για τις φιλοζωικες, το σκεφτηκα κι εγω να απευθυνθω εκει για καποιο κτηνιατρο... Μηπως εχετε κατι να μου προτεινετε? Ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!

Αθήνα εισαι?:)

Ναι, Αθηνα μενω.

Λοιπον παιδια ο γατος μας τα παει υπεροχα!!!!!!Απο την πρωτη μερα πηγαινε να κανει τη δουλεια τοου στην αμμο μια φορα μονο ειχαμε ενα μικρο ατυχημα.Εχει μαθει τους χωρους και ολα τα ατομα της οικογενειας.Η μεγαλη μου κορη εχει ξετρελαθει μαζι του.Σημερα τον πηγαμε και στον κτηνιατρο του κοψαμε τα νυχακια του ,ηταν πολυ συνεργασιμος.Δυστυχως ειναι λιγο αρρωστουλης αλλα παιρνουμε αντιβιωση και χαπι για τα σκουλικακια (ο γιατρος ειπε οτι εχει ).:(Το καλο ειναι οτι ο αντρας μου τελικα συμφωνησε να τον κρατησουμε.Ζυγιζει μολις 1 κιλο.Παντως βλεπω τις γατες σας στις φωτο και ο δικος μου δεν εχει καμια σχεση.Εννοειτε δεν ειναι καμια ρατσα και μαλιστα θα τολμουσα να πω πως ειναι ασχημουλης,αλλα αυτο παραλληλα τον κανει πολυ ομορφο.Δεν ξερω αν καταλαβαινετε.....Ειναι πολυ αλητης:Pσε γενικες γραμμες αλλα που θα παει θα τον στρωσω....

ανοιξε του θεματακι και βαλε φωτο να τον θαυμασουμε ολοι

Μια χαρά θα γίνει ο γατούλης σας!!!:P:P:P:D:D:D
Άσχημο γατόνι δεν υπάρχει..:mad::mad::D:D:D Βάλτε μας φώτο να τον δούμε και εμείς!!!:D:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back