Βοήθεια! Μια γάτα στο πιάτο μου!

lina&lara

Νεοφερμένο μέλος

Η lina&lara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άγιος Στέφανος (Αττική). Έχει γράψει 54 μηνύματα.
Καθότι καινούρια με τη γάτα, ακόμα μαθαίνουμε και συνηθίζουμε η μία την άλλη. Αυτό όμως που δε μπορώ να συνηθίσω με τίποτα είναι όταν η Λάρα ανεβαίνει στους πάγκους της κουζίνας! Δεν έχω μικροβιοφοβία ούτε αλλεργίες, αλλά πώς να το κάνουμε; Όσο χαριτωμένο κι αν είναι, όταν σκάβει στην άμμο του και μετά ΧΟΠ, πάνω στον πάγκο που εγώ θα μαγειρέψω, να βλέπω γατοπατημασιές και τρίχες παντού, μου' ρχεται να το κάνω κεμπάμπ! :wall:

Αναγκάζομαι να είμαι με το Dettol στο χέρι πριν από κάθε γεύμα να απολυμαίνω τους πάγκους και το νεροχύτη και, αν δεν έχω προνοήσει να την κλείσω κάπου έξω από την κουζίνα μου, πολλές φορές δεν προφταίνει να στεγνώσει το καθαριστικό και ΤΣΟΥΠ, να σου την πάλι πάνω στον πάγκο σαν την καλή κυρία!

Έχω δοκιμάσει τα πάντα (μόνο το Ultrex δε δοκίμασα): να τη μαλώσω, να τη ρίξω κάτω, να της πιέσω το κεφάλι προς τα κάτω με το δάχτυλο λέγοντας δυνατά "Όχι!", να της μιλήσω μαλακά και να την σηκώσω απαλά για την ακουμπήσω στο πάτωμα, να της πιτσιλίσω τη μούρη, να τη χώσω στη γατοφόρα για 5 λεπτά. Όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: κανένα δηλαδή! :mad: Μάλιστα, τώρα με τις ζέστες, μπαίνει και μέσα στο νεροχύτη και πίνει νερό από τα πιάτα που περιμένουν πλύσιμο (και πλέον απολύμανση μετά τη γατο-επιδρομή). Σήμερα το πρωί την είχα χάσει. Τη φώναζα γλυκά, την έψαχνα παντού, τίποτα. Μέχρι που πήγα να βάλω την κούπα μου στο νεροχύτη και βρήκα τη Λάρα αραχτή στο στραγγιστήρι των πιάτων!!

Ρε παιδιά, πείτε ειλικρινά. Εσείς που έχετε γάτες για χρόνια και μεγαλώσατε μαζί τους, μήπως είμαι πολύ υποχόνδρια με την καθαριότητα στην κουζίνα? Υπάρχει κανένας τρόπος να μάθω στο γατί μου να μην ανεβαίνει στους πάγκους της κουζίνας? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχαχαχα...μου αρεσει πολυ η χιουμοριστικη σου πρσεγγιση....αλλα δυστυχως...θα σε απογοητευσω...δεν νομιζω να υπαρχει λυση στο προβλημα σου....ισως μονο η προληψη,για παραδειγμα,ασχολησαι με τη γατουλα σου αρκετα?μηπως προσπαθει να τραβηξει την προσοχη σου?μηπως γυριζεις απο την δουλεια πχ και σε εχει επιθυμησει πολυ και σε ακολουθει παντου?εγω απο τοτε που τα εβγαλα στο μπαλκονι(που τα αφησα να βγαινουν δηλαδη) τα εχουν σταματησει αυτα,σημερα ομως που ελειπα μεχρι αργα τσουπ η μικρη πανω στο νεροχυτη....βεβαια η ηρα μου εχει φετιχ με τα καλαμακια και γι αυτο μπηκε(καμια φορα αφηνω το σεικερ με το καλαμακι μεσα στο νεροχυτη δηλαδη....
μηπως ζεσταινεται?εμενα μπαινουν στην μπανιερα και στο νηπτηρα συχνα πυκνα...

βεβαα δοκιμασε να βαλεις και κολλητικη ταινια πανω στον παγκο σου(με τη μερια που κολαει ) μηπως εχει αποτελεσμα...δε χανεις τπτ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες λινα:D
εφοσων η Λαρα ειναι εμβολιασμενη αποπαρασιτωμενη κλπ δεν εχεις προβλημα να κολλησεις κατι:)δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιεις τοσο συχνα dettol..εμεις απλα περναμε τον παγκο με βρεγμενο βετεξ;)..και οταν μαγειρευουμε ή τους λεμε κατω και αν κατεβουν κατεβηκαν ή τα φυσαμε στην μουρη τους και φευγουν..
ανοιξε θεμα στην Λαρα και ελπιζω να ερθουμε συντομα να την δουμε:)

Πωπω βρε Αφροδίτη, με απογοητεύεις! Δηλαδή το κάνει απλά για να τραβήξει την προσοχή? (Και μετά σου λένε ότι τα γατιά δεν είναι σαν παιδιά!).
Κολλητική ταινία,ε ? Χμμμμ! Θα το δοκιμάσω να δούμε! Φαντάζομαι τη Λάρα να πηδάει ένα μέτρο στον αέρα από την έκπληξη και να προσπαθεί να τη βγάλει από τα πόδια της με τα δόντια!
Καλού κακού όμως θα αγοράσω άλλο ένα Dettol..!

Γεια σου, Ηλιάννα! Έχω δοκιμάσει κι εγώ το φύσημα στη μούρη αλλά μπαααα... Κλείνει προς στιγμήν τα μάτια και μετά από 1 δευτερόλεπτο με κοιτάει απαθώς και συνεχίζει αυτό που έκανε. ΟΚ, η Λάρα είναι εμβολιασμένη, αλλά η αποπαρασίτωση συνεχίζεται ακόμα και δεν είμαι τόσο άνετη με τα σκουληκάκια πάνω στον πάγκο..

ναι το φυσιμα δεν πιανει σε ολες τις γατες ειναι αληθεια....δοκιμασε να της παρεις πολλα παιχνιδια και ισως...χμμ...αλλη μια γατουλα για παρεα:)εγω παντως βρηκα την ησυχια μου:)
τι εννοεις η αποπαρασιτωση συνεχιζεται ακομα?ενα χαπακι για τα ενδοπαρασιτα καθε 3 μηνες και μια αμπουλα καθε μηνα χρειαζεται...τα σκουκικακια-εφοσον υπαρχουν αποβαλονται με τα κοπρανα-αφου παρει ομως το χαπι παυουν να υπαρχουν.
Τι ηλικα εχει η κουκλα σου?

Αφροδιτη ειναι μωρο και παιρνει παστα..αρα παιρνει καθε 10 μερες;)

Λινα τα σκουλικακια τα βγαζει απλα στα κακα της αν υπαρχουν δεν τα αφηνει απο δω και απο κει:Pοποτε μην αγχωνεσαι..εγω θα σου ελεγα πριν μαγειρεψεις να καθαριζεις λιγο τον παγκο σου με σαπουνι και οταν μαγειρευεις αφου δεν πιανει κατι και δεν θες να ανεβαινει πανω ή να την απασχολεις με παιχνιδια ή να την κλεινεις σε αλλο δωματιο..

Η μικρή είναι 3,5 μηνών και κάνουμε ακόμα αποπαρασίτωση με κρέμα. Τη βρήκα στο δρόμο όταν ήταν 6 βρομάδων, κι έτσι δεν ξεκίνησε από πολύ νωρίς στη ζωή της η αποπαρασίτωση. Βγάζει ακόμα σκουληκάκια όχι μόνο με τα κακά της, αλλά ακόμα κι όταν κάθεται ή ξαπλώνει αφήνει αρκετά πίσω της άμα σηκωθεί. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι και το επιστέγασμα της υγιεινής για την κουζίνα μου..

Άρα λοιπόν, έχω να δοκιμάσω 2 πράγματα! Περισσότερα παιχνίδια (για να κάνει παρέα με το ψεύτικο ποντίκι, το στύλο ξυσίματος και τις 3 μπάλες) και αν αυτό δεν πιάσει, τότε κολλητική ταινία! Ευχαριστώ! :)

δεν τα αφηνει απο δω και απο κει:P

Ηλιάννα, έπρεπε να δεις το καλάθι της τις πρώτες μέρες που ξεκινήσαμε αποπαρασίτωση... Λες και είχα σκορπίσει σουσάμι ήταν.. (Λιαξ) Το ίδιο φυσικά ίσχυε και για τον καναπέ, και για το κάλυμμα του κρεβατιού μου, και για το πλυντήριο (της αρέσει να κοιμάται εκεί πάνω όταν ζεσταίνεται) και για τα ρούχα μου όταν την είχα αγκαλιά για πολλή ώρα.

ιου!!!!!δεν εχω δει ποτε.....και δεν θελω να δω ποτε...ιουουουοουουουυου......!!!!!:sick::sick::sick:

Έχω δοκιμάσει τα πάντα (μόνο το Ultrex δε δοκίμασα): να τη μαλώσω, να τη ρίξω κάτω, να της πιέσω το κεφάλι προς τα κάτω με το δάχτυλο λέγοντας δυνατά "Όχι!", να της μιλήσω μαλακά και να την σηκώσω απαλά για την ακουμπήσω στο πάτωμα, να της πιτσιλίσω τη μούρη, να τη χώσω στη γατοφόρα για 5 λεπτά. Όλα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: κανένα δηλαδή! :mad:
Για να έχουν αποτέλεσμα αυτά, χρειάζεται επιμονή. Δηλαδή, επιλέγεις μόνο ένα από όλα αυτά (εγώ θα σου πρότεινα είτε το ψέκασμα με λίγο νεράκι είτε ένα ελαφρό φύσημα στη φατσούλα της) και το εφαρμόζεις συνεχώς, κάθε φορά που θα τη δεις πάνω στον πάγκο και για αρκετά μεγάλο διάστημα (πάνω από μήνα, σίγουρα). Τότε μόνο μπορείς να ελπίζεις ότι η γατούλα σου θα συνδέσει την "τιμωρία" με το συγκεκριμένο παράπτωμα και θα το σταματήσει.
δεν υπαρχει λογος να χρησιμοποιεις τοσο συχνα dettol..εμεις απλα περναμε τον παγκο με βρεγμενο βετεξ;)..
Συμφωνώ απόλυτα, ένα καθάρισμα για να φύγουν τυχόν τριχούλες από τον πάγκο φτάνει και περισσεύει (εκτός αν κόβεις λαχανικά κ.λπ. απευθείας πάνω στον πάγκο και όχι πάνω σε κάποια επιφάνεια κοπής).

γεια σου και να χαιρεσαι τη γατουλα σου...:)..λοιπον..η γατα σου ειναι πολυ μικρη ακομα..ειναι παρα πολυ φυσικο να εξερευνα το χωρο..ετσι κανουν ολα τα μικρα...τα περισσοτερα γατακια το κανουν αυτο.....εγω πιστευω οτι,ότι και να κανεις παλι θα ανεβαινει μεχρι να βαρεθει...ο μεγαλος μου γατος το εκανε συνεχεια οταν ηταν μικρος...οταν μεγαλωσε το εκοψε τελειως...βεβαια η θηλυκια μου,εκανες το ακριβως αντιθετο..δεν ανεβηκε ποτε στον παγκο...αλλα το κανει τωρα..:crazy::crazy::crazy:...παντως αν θες να κανεις κατι..κανε αυτο που σου ειπε η aretha...οχι ομως ξυλο,ποτε δεν πιανει και ειναι και βαρβαρο..:)...εμενα γενικα δεν με ενοχλει να ανεβαινει στον παγκο...απλα σκουπιζω και εγω με βρεγμενο βετεξ...βεβαια τα σκουλικακια που βγαζει ακομα,ναι..δεν ειναι και οτι καλυτερο..αλλα αυτα θα φυγουν σε λιγο καιρο...οποτε αν δεν γινεται τπτ...απλα υπομονη και καθαριοτητα ή κλεισιμο της πορτας της κουζινας..:)

καλημερα...Εχω γελασει αρκετα με το θεμα σου... με την καλη ενοια παντα. Σε λιγο καιρο θα δεις θα παψει να σε απασχολει οχι γιατι η γατα θα παψει να ανεβαινει στον παγκο, αλλα επειδη εσυ θα εχει παθει ανοσια αχαχα...
Να ξερεις οτι στις γατες τους αρεσει να ειναι σε ψηλα μερη. Πχ οταν πλενω τα πιατα ανεβαινει πανω στο φουρνακι (ειναι ακουμπισμενος ο φουρνος πανω σε επιπλο) και της αρεσει να με παρατηρει. Να φανταστεις το υψος ειναι γυρω στο εναμιση μετρο και αυτη το ανεβαινει ανετα. Οποτε τρωω δεν εχρεται ποτε πανω στο τραπεζι. Αντιθετα παει απεναντι σε αλλο επιπλο και με παρατηρει. Κι αν νομιζεις οτι ο νεροχυτης κ ο νιπτηρας του μπανιου ειναι περιεργα μερη για να σου δειξω που κοιμηθηκε η γατα μου.
DSC01523.jpg

Τη ψωμιερα μολις την ειχα αγορασει φυσικα δεν χρησιμοποιηθηκε ποτε ως ψωμιερα.

Συμφωνώ απόλυτα με την Hlianna. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς τόσο πολύ. Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι γάτες είναι από τα πιο καθαρά ζώα. Μην τρελαίνεσαι. Μάλωνέ την, φύσα την, κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός, πάντως τα σάλτα τέτοιου είδους είναι από τα χόμπυ της γάτας.:clapup:

επειδη το γατακι εχει ακομα παρασιτα πρεπει να προσεχεις για ενα διαστημα μη κολλησεις και εσυ, οποτε συνεχισε με την καθαριοτητα. Μηπως να κανατε τεστ κοπρανων για να δειτε ακριβως απο τι παρασιτα ταλαιπωρειται ωστε να ακολουθησετε πιο καλη θεραπεια και να απαλλαγειτε απο τα ενδοπαρασιτα πιο γρηγορα; Οταν το γατακι αποπαρασιτωθει αφηνε το να πηγαινει οπου θελει, ειναι θεμα συνηθειας. Βεβαια, αν της επαιρνες ενα γατοδεντρο να σκαρφαλωνει, ισως να ελαττωνε τις συχνες επισκεψεις στον παγκο. Παντως τα μικρα θελουν πολυ υπομονη για να τα μαθεις τι πρεπει να κανουν και τι οχι. Μη περιμενεις να μαθει αμεσως το ΜΗ. Εγω επειδη αποφευγω τις τιμωριες και τα βρεξιματα, θα τον κατεβαζα απο τον παγκο καθε φορα που θα τον εβλεπα επανω και θα του ελεγα δυνατα ΜΗ λιγο πριν τον κατεβασω.

Να ξερατε ποσο σας ζηλευω που εξερευνουν τον παγκο σας οι γατουλες σας!! Εγω τον ανεβαζω καπου καπου για να μαθει να ανεβαινει, αλλα δεν το κανει :( Μολις τον αφησω επανω κατευθειαν πηδαει κατω και εξαφανιζεται :( Στο νεροχυτη δε, δεν πλησιαζει με καμια δυναμη γιατι φοβαται την βρυση. Ειστε πολυ τυχερες!!!

καλε το γατι της βγαζει οπου σταθει σκουλικια και της λετε να μην καθαριζει με dettol????
τι δεν καταλαβαινω???

εγω θα συμφωνησω σε ολα με την ηρω,...ουτε και εγω εχω προβλημα με τον παγκο..απολυτως κανενα...αλλα οσο βγαζει σκουλικια..καθαριοτητα πρεπει να υπαρχει.ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ....τα σκουλικια παιδια μπορουμε να τα κολλησουμε...

billio, συμπάσχουμε με τα μικρά μας! Άκου να κοιμάται στην ψωμιέρα! Γάτα με βούτυρο και μαρμελάδα για πρωινό!

Αλίκη, δεν το ήξερα ότι χρειάζεται ΜΟΝΟ μία από όλες αυτές τις τεχνικές. Φυσικά, δεν τη χτυπάω ποτέ (ποιος μπορεί να χτυπήσει τέτοια φάτσα?), ακόμα κι όταν με βγάζει απ' τα ρούχα μου. Από υπομονή έχω (ελπίζω!), άρα διαλέγω τρόπο μαλώματος και επιμένω!

sacura chan, το συζήτησα με τον κτηνίατρο γιατί επιμένουν ακόμα τα σκουλήκια και μου άλλαξε κρέμα. Από την Banminth με πέρασε στην Flutelmium που είναι πιο δραστική (είπε), επομένως λογικά σε λίγο καιρό θα απαλλαγούμε και η Λάρα και εγώ από τα παράσιτα.

Πουπουλίνα, άμα θες να ανεβαίνουν οι γάτες σου στον πάγκο, θες να φιλοξενήσεις τη δικιά μου μερικές μέρες να χορτάσεις? :P

Καποια στιγμη η δικια μου σταματησε την πασαρελα πανω στο παγκο... Ισως επειδη εχω παντα πραμματα πανω(βαζακια κλπ) και βαριεται να τα πηδαει :) Καθε φορα τη χάζευα πως με τέλεια τεχνική προσπερναγε όλα τα εμπόδια που εβρισκε στο διαβα της. Ουτε τα αγγιζε ουτε τα εριχνε κατω. Τωρα μονο στο φουρνο ανεβαινει και το αγχος μου ειναι να μην το κανει οταν εχω μαγειρεψει

καλε το γατι της βγαζει οπου σταθει σκουλικια και της λετε να μην καθαριζει με dettol????
τι δεν καταλαβαινω???

ειναι καποια ειδη παρασιτων που αποκολλουν τμηματα τους και τα αφηνουν οπου σταθει και οπου βρεθει η γατα. Φαινονται σαν σποροι σουσαμιου. Υπαρχουν και αλλα παρασιτα, οπως τα giardia, που δεν φαινονται με γυμνο ματι, τα οποια ειναι πολυ πιθανο να κολλησουν στο τριχωμα της γατας, οταν κανει τα κακακια της και να τα μεταφερει σε διαφορα σημεια του σπιτιου. Ακομα και εγω, που δεν ειμαι σχολαστικη με την καθαριοτητα και τον αφηνω να ανεβαινει σε τραπεζια χωρις να καθαριζω μετα, θα καθαριζα με δυνατα απορρυπαντικα αν ο γατος μου ειχε παρασιτα.

sacura chan, το συζήτησα με τον κτηνίατρο γιατί επιμένουν ακόμα τα σκουλήκια και μου άλλαξε κρέμα. Από την Banminth με πέρασε στην Flutelmium που είναι πιο δραστική (είπε), επομένως λογικά σε λίγο καιρό θα απαλλαγούμε και η Λάρα και εγώ από τα παράσιτα.

γιατι παιδευεστε με παστες και δεν δινει ο κτηνιατρος drontal χαπι να ξεμπερδευεις μια και καλη; Ποσο ειναι το γατακι; Νομιζω μπορεις να δωσεις drontal οταν το γατακι γινει 6 εβδομαδων :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back