Βικάκι23
Νεοφερμένο μέλος
Ζητώ τη βοήθειά σας! Τι άλλο να κάνω; Τα έχω σε μία κούτα με πουλόβερ και τα χαϊδεύω κάθε τρεις και λίγο. Επίσης ο σκύλος μου τα προσέχει πολύ και τα γλείφει συνέχεια. Είναι καλό ή να τον απομακρύνω; Και πότε να τα πάω στον κτηνίατρο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου! Το εγχειρημα που ανελαβες ειναι δυσκολο και πολλες φορες με λυπητερο τελος.
Δες:
https://www.mypetz.gr/threads/%CE%9F%CF%81%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5.220884/
https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-να-φροντίσετε-ένα-ορφανό-γατάκι.219061/
https://www.mypetz.gr/threads/Μια-β...ω-ένα-ορφανό-γατάκι-που-θηλάζει-ακόμα.227896/
Σου ευχομαι τα καλυτερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stagonitsaa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας παιδιά, βρήκα το πρωί στη βεράντα τρία νεογέννητα γατάκια μέσα σε μια τσάντα ρούχα. Προχτές δεν ήταν εκεί και είναι πολύ μικρά, οπότε υποθέτω ότι δεν είναι πάνω από 2-3 ημερών. Τα ματάκια τους είναι ακόμα κλειστά. Η μαμά τους πέθανε το πρωί, την είδαμε που ξεψυχούσε. Πήρα στο Φιλοζωικό Κόσμο του Ρεθύμνου και μου είπε να τα πάω για ευθανασία!!!!! Εννοείται ότι τους το'κλεισα αλλά έχω αγχωθεί πολύ. Τα ταϊζω κάθε 2 ώρες περίπου, εβαπορέ με χλιαρό νερό. Τους πήρα και ένα ομοίωμα θηλής αλλά πίνουν πολύ λίγο. Τους αρκεί αυτό;
Ζητώ τη βοήθειά σας! Τι άλλο να κάνω; Τα έχω σε μία κούτα με πουλόβερ και τα χαϊδεύω κάθε τρεις και λίγο. Επίσης ο σκύλος μου τα προσέχει πολύ και τα γλείφει συνέχεια. Είναι καλό ή να τον απομακρύνω; Και πότε να τα πάω στον κτηνίατρο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Το γάλα που πίνουμε εμείς,δεν κάνει για τα γατάκια! Πρέπει να πάρεις απο κάποιο κτηνιατρείο,ή κάποιο πέτ σοπ,ειδικό γάλα και να τα ταίζεις με το ειδικό μπιμπερό που υπάρχει κάθε τρείς ώρες.
Επίσης,αν έχεις τη δυνατότητα,βάλτα μέσα στο σπίτι σου,σε ένα ζεστό μέρος,διπλα στο καλοριφέρ (γιατί κινδυνεύει να χαθεί η ζωή τους απο υποθερμία,έχουν πολύ ανάγκη τη ζέστη σε αυτή την ηλικία.)και μέσα στο κουτί που τα έχεις,βάλτους μία θερμοφόρα και απο πάνω μία καθαρή πετσέτα και προσπάθησε να τα κρατάς ζεστά.Επίσης,με ένα βαμβάκι εμποτισμένο σε χλιαρό νερό,κάνε τους μασάζ στην κοιλίτσα ώστε να μπορέσουν να ενεργηθούν,φροντίζοντας μετά να στεγνώνεις την υγρασία απο το βαμβάκι με ένα μαντηλάκι!Μπράβο που τα μάζεψες και τα βοηθάς!Καλή τύχη στα μικρούλια.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Καταρχην μην τους δινεις εβαπορε γαλα,διοτι θα τα πιασει διαρροια.Πρεπει να πας σε κτηνιατρειο,ή πετ σοπ,να παρεις ειδικο γαλα για γατακια..και μπιμπερο.Καθε 2-3 ωρες ειναι καλα να τα ταιζεις.Ομως θα πρεπει να μπουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μεσα στο σπιτι(αν ειναι εξω δηλαδη)..διοτι θα πρεπει να εχουν πολυ ζεστη.Σε μια κουτα με ζεστα ρουχαλακια,και επισης μια θερμοφορα,ή ενα μπουκαλι πλαστικο με ζεστο νερο,αλλα οχι καυτο..μην καουν.Επισης μετα το φαγητο θα πρεπει να τους τριβεις την κοιλιτσα χαμηλα,προς το πωπουδακι τους για να ενεργηθουν(ειναι πολυ σημαντικο αυτο).Ελπιζω να πανε ολα καλα.

brigite
Διάσημο μέλος
Ωραια βοηθεια σου εδωσαν απο τη φιλοζωικη...

Ειναι πολυ μικρουλια και σιγουρα χρειαζονται μια γατουλα να τα θηλασει.Ρωτησε κτηνιατρο αν ξερει που να εχει γατουλα μαμα ,μηπως και τα αναλλαβει...διαφορετικα συνεχισε να κανεις αυτο που κανεις...Μια θερμοφορα θα βοηθουσε ,για να τα κραταει ζεστα συνεχως και γαλα ειδικο για γατακια..(αν κι εγω το Ρικυ μου με νουνου αραιωμενο τον μεγαλωσα).Για να λειτουργησει το εντερο τους,θελει με ενα πανακι μαλακο,βουτηγμενο σε ζεστο νερο να τριβεις το πωπουδακι τους .(ετσι οι μυες ενεργοποιουνται...αυτο θα εκανε η μανουλα τους.)Καλη συνεχεια και ευχομαι να πανε ολα καλα.

Βικάκι23
Νεοφερμένο μέλος
Τα γατάκια πριν τα είχα στο μαγαζί και από τις 2 ήρθαμε σπίτι. Είναι στην κουβερτούλα τους μπροστά στη σόμπα! Την τελευταία φορά ήπιαν μάλιστα γάλα με πολλή όρεξη! Επίσης, ο σκύλος μας ο Τσάρλι έχει αναλάβει το ρόλο του πατέρα! Τα γλείφει και τα βοηθάει να κάνουν την ανάγκη τους! Είναι συνέχεια δίπλα τους και τα προσέχει! Και για να αποκαταστήσω την κακή φήμη της ράτσας, να σας πω ότι είναι πίτμπουλ!
Πήρα και τηλέφωνο στη Φιλοζωική Εταιρία στην Αθήνα και ήταν ευγενέστατοι! Μου είπαν ότι το αραιωμένο νουνού είναι ό,τι πρέπει και ότι η συμπεριφορά αυτή του σκύλου μου είναι ζωτικής σημασίας για τα μικρούλια!!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Α! Το απόγευμα θα πάω απ'τον κτηνίατρο να ρωτήσω για πιθανή μανούλα-γατούλα και να πάρω γαλατάκι!
stagonitsaa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και σας φέρνω καλά νέα μέχρι στιγμής!
Τα γατάκια πριν τα είχα στο μαγαζί και από τις 2 ήρθαμε σπίτι. Είναι στην κουβερτούλα τους μπροστά στη σόμπα! Την τελευταία φορά ήπιαν μάλιστα γάλα με πολλή όρεξη! Επίσης, ο σκύλος μας ο Τσάρλι έχει αναλάβει το ρόλο του πατέρα! Τα γλείφει και τα βοηθάει να κάνουν την ανάγκη τους! Είναι συνέχεια δίπλα τους και τα προσέχει! Και για να αποκαταστήσω την κακή φήμη της ράτσας, να σας πω ότι είναι πίτμπουλ!
Πήρα και τηλέφωνο στη Φιλοζωική Εταιρία στην Αθήνα και ήταν ευγενέστατοι! Μου είπαν ότι το αραιωμένο νουνού είναι ό,τι πρέπει και ότι η συμπεριφορά αυτή του σκύλου μου είναι ζωτικής σημασίας για τα μικρούλια!!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Πράγματι,ο σκυλάκος σου είναι η σωτήρια λύση για τα μικρά
.Γλύφωντάς τα,κάνει το μασαζάκι που θα τους έκανε στην κοιλίτσα και η μανούλα τους,τι καλά!!!!

Μήν ξεχνάς όμως να τους βάλεις μέσα στο κουτάκι που τα έχεις και μία θερμοφόρα ή ένα μπουκάλι με ζεστό νερό,όπως είπε και Έφη,σε περίπτωση που δεν έχεις θερμοφόρα.Η θερμοκρασία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιβίωσή τους!Ένα περιβάλλον 40βαθμών κελσίου,θεωρείται ιδανικό

Όσο για το γάλα,καλή η λύση του αραιωμένου νουνού, ΟΤΑΝ δεν υπάρχει δυνατότητα να βρούμε το κατάλληλο γάλα και δεν υπάρχει άλλη λύση!Αν κάνω κάπου λάθος,διορθώστε με οι πιο έμπειροι!
Εγώ στη θέση σου θα τους έπαιρνα το γαλατάκι της royal canin,είναι υποκατάστατο μητρικού γάλακτος και περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτεί ο οργανισμός τους σε αυτή την ηλικία

Και πάλι μπράβο σου που τα μάζεψες!Μέσα στην ατυχία τους που έχασαν τη μανούλα τους,τελικά υπήρξαν πολύ τυχερά που βρέθηκαν απο εσένα

Βικάκι23
Νεοφερμένο μέλος
Πρώτον: Τα έχω ήδη μπροστά στη σόμπα με την κουβερτούλα τους. Να τους βάλω και θερμοφόρα ή πάει πολύ;
Δεύτερον: Μόλις διαπίστωσα ότι έχουν ψύλλους τα καημενούλικα. Να τους πάρω τώρα που θα πάω κτηνίατρο το Φροντλάιν σπρέι που είναι για νεογέννητα; Το έβαζα και σε όλα τα σκυλιά μου όταν ήταν κουτάβια και γράφει ότι επιτρέπεται από 2 ημερών και είναι ακίνδυνο για να τα γλείφει η μαμά τους ή να γλείφονται μεταξύ τους. Εσείς το έχετε δοκιμάσει;
Τα τάισα για τρίτη φορά, τα χτύπησα ελαφρά για να ρευτούν και τους έκανα και εγώ μασαζάκι και ξανάκαναν την ανάγκη τους!
Είμαι πολύ χαρούμενη! Και σας ευχαριστώ πολύ που με στηρίζετε και ψυχολογικά!!
stagonitsaa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπόν, έχω κάποιες ερωτήσεις ακόμα!
Πρώτον: Τα έχω ήδη μπροστά στη σόμπα με την κουβερτούλα τους. Να τους βάλω και θερμοφόρα ή πάει πολύ;
Δεύτερον: Μόλις διαπίστωσα ότι έχουν ψύλλους τα καημενούλικα. Να τους πάρω τώρα που θα πάω κτηνίατρο το Φροντλάιν σπρέι που είναι για νεογέννητα; Το έβαζα και σε όλα τα σκυλιά μου όταν ήταν κουτάβια και γράφει ότι επιτρέπεται από 2 ημερών και είναι ακίνδυνο για να τα γλείφει η μαμά τους ή να γλείφονται μεταξύ τους. Εσείς το έχετε δοκιμάσει;
Τα τάισα για τρίτη φορά, τα χτύπησα ελαφρά για να ρευτούν και τους έκανα και εγώ μασαζάκι και ξανάκαναν την ανάγκη τους!
Πράττεις άριστα
και αυτή τη στιγμή,να ξέρεις πως εκπροσωπείς επάξια τη μανούλα τους

Ναί,βάλε μέσα στο κουτί τους θερμοφόρα και πετσέτες ή παλιά-καθαρά όμως-ρούχα,για να τα κρατήσεις ζεστά,ακόμα κι αν τα έχεις δίπλα στη σόμπα και να μη ξεχνάς να αλλάζεις συχνά το νερό με φρέσκο,πιο ζεστό !!!Η ζέστη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσουν

Όσο για το sprey της frontline,επειδή είναι νεογέννητα,ρώτησε καλύτερα τον κτηνίατρο να σου πεί αν ενδείκνυται.
Συγκεκριμένα,τυχαίνει να έχω ένα μπουκαλάκι σπρέι φροντλάϊν μπροστά μου,αλλά δεν αναφέρει πουθενά αν είναι κατάλληλο για νεογέννητα.Όπότε η απάντηση του κτηνιάτρου είναι η είναι η πλέον ασφαλής.

Θα περιμένουμε νεότερα!!!

RoulaBilly
Νεοφερμένο μέλος
Μακαρι ολα να πανε καλα...να μας λες τα νεα σας!!!
Να σου ζησει ο σκυλακος σου!!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αν πιστευεις οτι ειναι πολυ ζεστα εκει που τα εχεις..ισως δεν χρειαζεται θερμοφορα.Απλα οταν σβησεις τη σομπα το βραδυ..τοτε μπορεις να τους βαλεις το μπουκαλι.Καταρχην μην τους βαλεις απο μονη σου frontline.Εννοειται πως θα ειναι αυτο για γατες..και οχι αυτο για σκυλους.Ομως ειναι υπερβολικα μικρα μου φαινεται.Καλο θα ειναι να παρεις τηλεφωνο τον κτηνιατρο.(α..λες οτι θα πας στον κτηνιατρο,ακομα καλυτερα..).να του πεις ποσο μικρα ειναι,..και να σου πει ΑΥΤΟΣ αν πρεπει να ψεκαστουν τοσο μικρα.Ευχομαι να πανε ολα καλα.Λοιπόν, έχω κάποιες ερωτήσεις ακόμα!

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπραβο σου που προσπαθείς και μπράβο και στο σκυλο σου. Καλη δύναμη και οταν μπορέσεις, περιμενουμε και φωτογραφία

MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
φωτογραφία και από το σκυλάκο επίσης
να του πεις συγχαρητήρια από τον κύριο Μαυρόπουλο.
Pocahontas
Δραστήριο μέλος
μπράβο για την υπομονή σου και την επιμονή σου
και που δεν άκουσες τη φιλοζωική

μπράβο μπράβο

Pocahontas
Δραστήριο μέλος
μπράβο και στο σκυλάκο

εύχομαι όλα τα ζωάκια να χουν την τύχη που είχαν και αυτά τα γατάκια

Βικάκι23
Νεοφερμένο μέλος
Σήμερα το βραδάκι θα σας στείλω φωτογραφίες από τα μωρούλια και τον Τσάρλι!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ποσο μα ποσο χαιρομαι....
Περιμενουμε τις φωτο!!
brigite
Διάσημο μέλος

Πολυ χαρουμενα τα νεα σας...Καλη συνεχεια.

lili.
Δραστήριο μέλος
τι ομορφα νεακια! ποσο ημερων ειναι τωρα τα μικρα!? μακαρι και για το δικο μου το μικρουλι να πανε ολα καλα!
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool