Βοήθεια!!!! - Ορφανά γατάκια

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
0163.jpg
0169.jpg
0171.jpg
0172.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην τα ταιζετε με συριγγα,παρτε μπιμπερο και ειδικο γαλατακι φυσικα (με το αγελαδινο δεν θα επιβιωσουν).
Η συριγγα εχει πιθανοτητες να τους προκαλεσει αναροφηση ή να τους πληγωσει,και εκτος αυτου δεν ειναι πρακτικη,δεν μπορουν να τη βυζαξουν και να ρουφηξουν οσο αυτα θελουν.
Το τριχρωμο ειναι κουκλακι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εκανα μια βολτα αλλα δε βρηκα ανοιχτο πετσοπ. το ενα σημερα ανοιξε τα ματια του!!! τα αδελφια του οχι ακομη. γιατι? δεν τα ανοιγουν ολα μαζι? με χλιαρο νερακι τα καθαριζω ολα. εχουν και κατι ψιλους. μπορω να κανω κατι για να φυγουν? προσπαθησα να τους σπασω αλλα τα μικρουλια ειναι πολυ ζωηρα και δεν με αφηνουν να τους τα βγαλω! μαλλον εχουν δεθει με τους ψιλους τους!!!χιχιχιχιχιχιχ!!!

Οχι,δεν τα ανοιγουν ολα μαζι τα ματακια,απλα πανω κατω τις ιδιες μερες.Για τους ψυλλους ακομα δε μπορεις να κανεις κατι,εκτος του να τα χτενιζεις με ενα ψειροχτενο και να το βουτας σε καυτο νερο.

χαχαχαχα την χτενα ελπιζω!!!! χαχαχαχα. παντως νιωθω περιφανη που αν και τοσο μικρα (με κλειστα ματακια) καταφεραν κ τα 4 να κρατηθουν στη ζωη! σιγουρα ειναι πολυ επιφοβα ακομη τα πραγματα απο οτι εχω διαβασει αλλα ειμα αισιοδοξη!

Οχι,δεν τα ανοιγουν ολα μαζι τα ματακια,απλα πανω κατω τις ιδιες μερες.Για τους ψυλλους ακομα δε μπορεις να κανεις κατι,εκτος του να τα χτενιζεις με ενα ψειροχτενο και να το βουτας σε καυτο νερο.
Το ψειροκτενο.

Ναι βρε το ψειροχτενο βουτας σε καυτο νερο,εννοειται,τα γατια;;;;;
Καλα κανεις και εισαι υπερηφανη,προσπαθησε να τα φροντιζεις οσο γινεται καλυτερα και θα πανε ολα καλα,θα δεις.

Ναι βρε το ψειροχτενο βουτας σε καυτο νερο,εννοειται,τα γατια;;;;;
Καλα κανεις και εισαι υπερηφανη,προσπαθησε να τα φροντιζεις οσο γινεται καλυτερα και θα πανε ολα καλα,θα δεις.
Το επισημανα για τους ασχετους....ποτε δεν ξερεις!
Και χωρις πλακα υπαρχουν ανθρωποι με καποια ισως ελαφρα "νοητικη υστεριση" που εχουν κατοικιδια.Καποιος ειχε δωσει ενα κουταβι σε μια κοπελια απο το Πανεπιστημιο μου και επειδη βρωμουσε του εβαζε αφρολουτρο πανω του,παχυρευστο!Σαν να ειχε βαλε ζελε ηταν το κουταβι!:( Αφου βεβαια της εξηγησα,σταματησε να το κανει,αλλα γενικα δεν ηταν καλα στα μυαλα της και αν της ελεγε καποιος κατι,θα το εκανε!

Γειά σας, βρίσκομαι στην περιοχή της Κ.Τούμπας Θεσσαλονίκης. Βρέθηκαν εδώ 4-5 μικρά νεογέννητα μερικών ημερών με την μητέρα τους. Ταιζα την μητέρα οσο μπορούσα για να προσέχει με την σειρά της τα μικρά. Είδα οτι η μητέρα είχε μια καλή μόλυνση στο μάτι αλλά δεν με αφήνε να την πλησιάσω λόγω των μικρών. Κάποιος τα μετέφερε και τα ξαναβρήκα 2 μέρες μετά (σήμερα) τυχαία. Η μητέρα δεν βρίσκεται πουθενά - φοβάμαι ότι η μόλυνση ήταν πιο σοβαρή - και τα μικρά είναι μόνα τους. Δεν μπορώ να τα πάρω σπίτι γιατί έχουμε άνθρωπο με αλλεργία στο αναπνευστικό. Έχω όμως τα μικρά πιο κάτω από μένα και κλαίνε και είναι μόνα τους, η μητέρα μάλλον δεν υπάρχει και δεν τρέφονται. Σας παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ.

kimandvl τι εγινε τελικα με τα μικρα?

Τα έβαλα σε ένα κουτί και τα έχω όσο μπορώ σε ζεστό μέρος σε εξωτερικό χώρο. Πήρα γαλατάκι για γατάκια και με συρριγγες προσπαθώ να τα ταϊσω, αλλά πρέπει να πάρω μπιμπερό. Είναι πολύ μικρά και γκρινιάζουν. Βρήκα την μητέρα τους αλλά πρέπει να είναι άρρωστη με μόλυνση στο μάτι και εγώ δεν ξέρω τι άλλο αλλά δεν πηγαίνει καθόλου σε αυτά και ούτε τρώει φαγητό όταν της πάω (πριν χειροτερέψει και όταν πρόσεχε τα γατάκια ακόμα έτρωγε με όρεξη). Δυστυχώς οικονομικά είμαι πολύ στριμωγμένα και δεν μπορώ να την αναλάβω να την πάω στο κτηνίατρο ούτε και να δώσω κάτι παραπάνω στα μικρά πέρα από λίγο γάλα όσο πινουν και να τα κρατάω όσο πιο καλά μπορώ σε εξωτερικό χωρό. Υπάρχει κανείς που μπορεί να βοηθήσει και να αναλάβει τα μικρά. Σας παρακαλώ είμαι όλη μέρα χάλια ψυχολογικά και προσπαθώ να βρώ μια άκρη και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Πρέπει να πω ένα συγχαρητήρια και στον κτηνίατρο Παύλο Νοταρίδη στην Πεστών 71 στην Κ. Τούμπα που με βοήθησε με συμβουλές και μου έδωσε τις σύριγγες και κράτησε και το τηλέφωνό μου να δεί τι μπορεί να κάνει. Πήγα σε ένα άλλο κτηνίατρο της περιοχής ο οποιός όμως μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί είναι μικρά και να τηλεφωνήσω στο δήμο για να τα αναλάβουν... κι ούτε θέλω να φανταστώ τις συνέπειες. Αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω με εμπειρία και θέληση να αναλάβει έστω και μερικά από αυτά θα είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Επίσης ρωτάω όπου μπορώ σε φιλόζωους με γατομάνες για να πάρουν έστω
μερικά αν όχι όλα τα γατάκια! Αν υπάρχει κάποιος εκεί εξω;

ειναι περιοδος που γινετε χαμος απο μωρα. και γω το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα! προσπαθησε να αφιερωσεισ χρονο. αλλα και παλι θα ειναι πολυ δυσκολα. εμενα απο τα 4 που βρηκα το ενα μου εφυγε τα ξημερωματα. δεν ξερω ακομη ποσα θα επιβιωσουν.
οτι κ να σου πουν οι γιατροι ειναι πολυ μικρα για να κανουν κ αυτοι το οτιδηποτε.ταιζε τα. βατλους ενα παλιο κουβερτακι-ρουχο οτι σου βρισκεται. να σε ρωτησω κατι ομως. στο μπαλκονι σου δεν μπορεις να τα παρεις? δεν θα εχει επαφη με τον αλλεργικο και θα ειναι κ διπλα σου.

Το ξέρω και το καταλαβαίνω, αλλά προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και δεν μπορώ να τα αφήσω να πεθάνουν από ασιτία. Για το μπαλκόνι δυστυχώς και πάλι πρόβλημα θα προκαλέσει, αλλιώς θα το είχα ήδη κάνει. Για την ώρα ναι τα κρατάω ζεστά σε ένα κουτί και τα ταϊζω όσο μπορώ. Ευχαριστώ karamela_org.

Παρε μπιμπερο και βαλε τους θερμοφορα.Προσπαθησε να μην χανουν γευματα και βαλε τους ενα λουτρινο με ενα αναλογικο ρολοι μεσα του,νομιζουν οτι ειναι η καρδια της μαμας τους και ηρεμουν.Καλη τυχη.

Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές, ήδη έχω σκανάρει όλα το προηγούμενα σχόλια και συμβουλές για να ανταπεξέλθω καλύτερα. Δυστυχώς 2 γατάκια "έφυγαν" σήμερα και διοχετεύω όση φροντίδα μπορώ στα υπόλοιπα πλέον. Καλημέρα σε όλους!

Απο οσο ξερω τα γατακια τα κακοποιησε σκυλος και μετα απο τηλεφωνημα του κιμων πηγαμε τη μαμα γατα αφου την επιασε εθελοντης στο γιατρο για το ματι της χτες( η προχτες? εχω χασει τον λογαριασμο...) μολις εχω νεα θα σας πω γι αυτην

Καραμελα μολις μεγαλωσουν λιγακι ακομη στειλε φωτο να τα προωθησουμε. Δυστυχως δεν εχουμε κανενα για ταιμσ μωρων αμα παρουν μπρος λιγο βλεπουμε. Φετος βρεχει καθε μερα μωρα

σε μαγαζι με ζωακια ζητα γαλα χωρις λακτοζη (για γατακια) κανε μαλαξεις στην κοιλια....βρες ζεστο μερος για υπνο κ να ειναι ολα μαζι...ταιζε 3-4-5 φορεσ τη μερα..

σε μαγαζι με ζωακια ζητα γαλα χωρις λακτοζη (για γατακια) κανε μαλαξεις στην κοιλια....βρες ζεστο μερος για υπνο κ να ειναι ολα μαζι...ταιζε 3-4-5 φορεσ τη μερα..

και αυτο το μνμ ειναι γραμμενο εδω και 2 μηνες..να κοιτας τις ημερομηνιες των ποστ..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back