Βοήθεια! Πρόβλημα υγείας, άνθρωπος vs. γάτα...

Eglw

Νεοφερμένο μέλος

Ο Eglw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γειά σας!
Έγινα μέλος του φόρουμ γιατί έχω ένα σοβαρό πρόβλημα και δε ξέρω πως να το αντιμετωπίσω!...

Έχω μια γάτα 12 χρονών η οποία από το Φθινόπωρο έχει πάρει την κάτω βόλτα... το κύριο πρόβλημά της είναι η συνεχής διάρροια...
Της κάναμε θεραπεία, αλλά συνεχίζει και η γιατρός είπε ότι ίσως έχει όγκο...
Το αποτέλεσμα είναι να έχει "χαλάσει" το δέρμα της και να εμφανίζει φαινόμενα σα ψωρίαση στη μούρη και τ' αυτιά... και λέω το αποτέλεσμα γιατί η γιατρός είπε ότι ίσως είναι από το "stress" της διάρροιας...
Επίσης έχει αρχίσει να κάνει "παράξενα" πράγματα που δεν έκανε στο παρελθόν, όπως να πίνει βρωμόνερα από το δρόμο, ενώ της έχουμε καθαρό και φρέσκο νερό...

Το θέμα είναι ότι πρόσφατα ο πατέρας μου απέκτησε πνευμονολογικό πρόβλημα και φοβάμαι ότι η γάτα μας δε μπορεί να μείνει σπίτι, μ' όλα αυτά που έχει...

Τί μπορώ να κάνω; Υπάρχει κάτι σαν "οίκος ευγηρίας" για ζώα; Σε ξενοδοχείο δε μπορώ οπωσδήποτε λόγω οικονομικού, αλλά για μικρότερο ποσό μπορώ να κάνω κάτι...
Υπάρχει άλλη λύση; Φοβάμαι μήπως αναγκαστούμε για ευθανασία!...

Σας ευχαριστώ!...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μου φενεται καλη λυση η ευθανασια:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τί μπορώ να κάνω;;

Της κάναμε θεραπεία, αλλά συνεχίζει και η γιατρός είπε ότι ίσως έχει όγκο...
Τελικά έχει ή δεν έχει όγκο; Την πήγατε για ακτινογραφίες και υπέρηχο κοιλίας; Μη μου πεις πως η γιατρός δεν σύστησε κάποιες εξετάσεις γιατί, αν ισχύει αυτό, μάλλον σε λάθος γιατρό πηγαίνεις.
Πρώτα λοιπόν εξετάσεις στη γάτα. Κι έπειτα:
Αν δεν έχει όγκο (που μακάρι να μην έχει!), ξανά θεραπεία, ενδεχομένως σε άλλο γιατρό.
Αν έχει όγκο, έχεις υποχρέωση να κάνεις ό,τι καλύτερο για τη γάτα σου. Όχι "γέρασε και την πετάμε".

Και μην ξεστομίζεις τόσο εύκολα τη λέξη ευθανασία γιατί αυτό εμένα μου λέει πως κοιτάς μόνο τι σε βολεύει, όχι τι είναι το καλύτερο για τη γάτα σου.

Οίκοι ευγηρίας για γάτες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Γάτα 12 ετών μαθημένη να ζει τόσα χρόνια στο σπίτι σας θα πεθάνει από κατάθλιψη άμα τη βάλετε σε πανσιόν. Για να τη χαρίσετε ούτε λόγος, κανένας δεν ζητάει γάτα τόσο μεγάλη σε ηλικία. Οσο για την ευθανασία,, φυσικά και δεν είναι λύση εφόσον το ζώο το αγαπάτε και μπορεί να ζήσει κι άλλα χρόνια.

Για τις παραπάνω απαντήσεις:

1) Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται ΞΑΝΑ θεραπεία; Η γιατρός μάς είπε για υπέρηχο κοιλιάς (τον οποίο, είναι αλήθεια δεν έχουμε κάνει, ακόμα) αλλά δεν είπε ότι μπορεί να χρειαστεί ξανά την ίδια θεραπεία...

2) Αν έχει όγκο, θεραπεύεται κάπως;

3) Σε κάθε περίπτωση, πόσο ασφαλές είναι να συγκατοικεί μια γάτα με κάποιον με πνευμονολογικά προβλήματα;

Να την πας αμέσως για υπέρηχο κοιλιάς. Το νοσοκομείο στο Πικέρμι είναι ανοιχτό και Κυριακές. Αλλιώς, οπωσδήποτε τη Δευτέρα.
Λυπάμαι που σου το λέω αλλά αν η γάτα έχει όγκο και μάλιστα παραμελημένο από το φθινόπωρο, η κατάστασή της μπορεί να είναι πολύ σοβαρή. Δεν το χωράει το μυαλό μου που έμεινε τόσο καιρό παραμελημένη.

Όσο για τον πατέρα σου, περαστικά εύχομαι, αλλά είναι σχετικά εύκολο να περιορίσει τις επαφές του με τη γάτα απλώς κλείνοντας τις πόρτες. Για το πόσο επικίνδυνο είναι, γιατρός δεν είμαι για να ξέρω.

Καλό είναι να μην μας πιάνει πανικός και να μην σκεφτόμαστε την ευθανασία αν δεν είναι για να σταματήσει να βασανίζεται το ζώο και όχι εμείς!!! Η καλύτερη λύση είναι να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι εξετάσεις και να πάρεις τη γνώμη και άλλων γιατρών (ότι δηλαδή θα έκανες εάν επρόκειτο για δικό σου άνθρωπο). Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι είδους αναπνευστικό πρόβλημα έχει ο πατέρας σου, αλλά με συχνή απομάκρυνση των τριχών της γάτας, και αν δεν πρόκειται για κάποια αλλεργία δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα. Και γι αυτό όμως θα πρέπει να μιλήσεις με γιατρό και αν υπάρχει πρόβλημα να περιορίσεις τις επαφές τους. Καλή τύχη και περαστικά σας...

οταν παιρνουμε ζωακι ας σκεφτομαστε πιο μακρια, οτι δε θα ειναι παντα γερο κ παντα νεο..οπως και εμεις τα ζωακια γερνανε και αποκτανε προβληματα υγειας. δεν το ξερουμε απο πριν αυτο ? η ευθανασια δεν ειναι λυση οταν αρρωσταινουν. το παλευεις οπως θα το παλευες για εναν ανθρωπο, δε μπορω να καταλαβω τη νοοτροπια "αρρωστησε ειναι σοβαρα, αλλα επειδη δε μπορω να ασχοληθω, προτιμω να το στειλω" δεν ειναι ετσι ρε παιδια.:/::/:

Ευχομαι περαστικά στη γατουλα και να βρειτε γρήγορα τι έχει τέλος πάντων... Η ευθανασία σίγουρα δεν είναι λύση και ούτε βεβαίως και να την χαρίσετε κάπου γιατι εκτος του ότι είναι δύσκολο να πάρει κανεις ζωάκι τοσο μεγάλο κ μάλιστα εκ των προτέρων άρρωστο, θα πάθει το ζώο το ίδιο αμεσως κατάθλιψη γιατι σας αγαπά και έχει δεθει μαζι σας.
Πηγαινε απο Δευτέρα για τον υπέρηχο κ σίχουρα μια δεύτερη γνώμη θα είναι καλο να την πάρεις.
Περαστικά στον μπαμπά σου και δεν νομίζω πως θα του επιβαρύνει το αναπνευστικο του πρόβλημα η γάτα μιας και απ΄ότι κατάλαβα ζουσε χρόνια μαζί της. Αν ήταν θα είχε παρουσιαστει το πρόβλημα.. ήδη. Μια λύση είναι να μην έρχεται σε επαφή με την γατουλα σας ο πατέρας.
Καλή τύχη σε όλους τους τομεις.Και περαστικά σας.:)

Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας!
Θα δω τι μπορώ να κάνω!...

Είναι εύκολο να μου δώσει κάποιος πληροφορίες γι' αυτό το νοσοκομείο στο Πικέρμι που είναι ανοιχτο και Κυριακές;

Καλημέρα και απο μένα.... θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους και μια απλή ερώτηση.

Η γάτα βγαίνει έξω... έτσι κατάλαβα.... και πίνει "βρομόνερα" απλά την κρατάτε μέσα.
Πληροφορίες για το Πικέρμι
ΠΙΚΕΡΜΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΩΝ 21 Χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος 210 6038023 / 210 6038024 / 210 6038028

(θέλω να σε προετοιμάσω για τις τιμές, είναι μάλλον πιο ακριβά απο τον Κτηνίατρο σου γιατί είναι 24 κλινική.)

Ευχαριστώ!
Ευχαριστώ και πάλι!

Σας ευχαριστώ πολύ, ξανά φίλοι μου!...

Ήταν όμως, αργά, πολύ αργά!...

Αντίο!...

Πέθανε; :(

Μάλλον την κοίμισαν.

Tην πρόλαβε η κακιά αρρώστια!...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back