Βοήθεια - Φροντίδα νεογέννητου

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες!Τωρα πηρα μπιμπερο(πριν τα ταιζα με συριγγα) και πινουν περισσοτερο και ειναι κ πιο ηρεμα!Θελω να πιστευω θα τα καταφερουμε!Θα προσπαθησω να ανεβασω και φωτογραφιες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχως σημερα τα ξημερωματα βρηκα το ενα πεθαμενο:'( δεν ξερω γιατι..Και βασικα ηταν αυτο που δεν με ανυσηχουσε..Το πιο μεγαλοσωμο,ποου ετρωγε πολυ,ηταν ζωηρο,δεν γκρινιαζε παρα μονο οταν το ξεσηκωνα...Το ταισα το βραδυ κι ηταν μια χαρα κανενα σημαδι..Τα ξημερωματα που πηγα να το ξαναταισω το βρηκα νεκρο..Γιατι βρε παιδια;Τι συνεβη?Και τωρα εμεινε το αλλο ολομοναχο μεσα στην κουτα κ γκρινιαζει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λυπαμαι πολυ :( αν τα φροντισες σωστα, εκανες ο,τι μπορουσες. δυστυχως χωρις μαμα δεν επιβιωνουν ολα. οταν ρωτουσα τις προαλλες την κτηνιατρο μου λεπτομερειες για τη φροντιδα των δικων μου μωρων μου ειπε οτι επειδη και εκεινη εχει ασχοληθει με μεγαλωμα αρκετες φορες συνηθως οσα ειναι να ζησουν, ζουν. φυσικα απ τη στιγμη που κανει και αυτος που τα φροντιζει ο,τι μπορει.

Χθες το βραδυ εφυγε και το αλλο...Με διαφορα ωρων απο το αλλο.Τελικα απο οτι καταλαβα ειχαν παρει μικροβιο απο τη μαμα τους.η οποια ειχε αρρωστησει οταν λιγο πριν γεννησει,και μετα τη γεννα δε μπορουσε να αναπνευσει καλα.Στις 4 μερες πανω εξαφανιστηκε,και τα γατακια παρουσιασαν εκει που ηταν μια χαρα,κι αυτα την ιδια δυσπνοια,σαν να μη μπορουσαν να αναπνευσουν κ μεσα σε 1 ωρα το ψυχουλακι μου εφυγε..Προσπαθησα να τους παρεχω την καλυτερη φροντιδα..Ειναι τοσο ψυχοφθορο, να κουραζεσαι,να βαζεις στην ακρη τη ζωη σου για να καταφερεις να τους δωσεις ζωη,να ειναι η μονη εγνοια σου και στο τελος να μην τα καταφερνεις...:/:Ενταξει,το ξερω θα περασει κι αυτο,μονο που ειμαι λιγο επηρρεασμενη σημερα..

Κατερίνα, λυπάμαι πολύ... Είναι κι αυτό μες στη ζωή, ίσως αύριο μεγαλώσεις γατάκια που θα γίνουν γάταροι κανονικοί! :) Μην χάνεις τις ελπίδες σου. Είναι πολύτιμο αυτό που κάνεις για αυτές τις ψυχούλες. Να είσαι καλά και καλή Ανάσταση.

Κατερίνα, λυπάμαι πολύ... Είναι κι αυτό μες στη ζωή, ίσως αύριο μεγαλώσεις γατάκια που θα γίνουν γάταροι κανονικοί! :) Μην χάνεις τις ελπίδες σου. Είναι πολύτιμο αυτό που κάνεις για αυτές τις ψυχούλες. Να είσαι καλά και καλή Ανάσταση.
Σ ευχαριστω πολυ!Ειμαι σιγουρη οτι οσο υπαρχουν ανθρωποι,θα υπαρχουν και ορφανα..οποτε..καπου παραπερα θα μου ξαναδωθει η ευκαιρια!Να στε ολοι καλα και καλη ανασταση!

Γεια σας,θα ήθελα να σας πω και την δική μου ιστορία αν και διάβασα παρόμοια θέματα μεσα στο site,μονο και μονο για να μου δωσετε κουραγιο..
Λοιπον η ιστορία μου ξεκινάει απο χτες το απόγευμα.Καθώς λοιπόν έβγαλα τον σκύλο μου για βόλτα στο πάρκο άκουσα ενα παραπονιάρικο ΄νιαου΄.Γυρνάω προς την κατεύθυνση του ήχου και βλέπω ένα μικρό μαύρο γατάκι ολομόναχο κάτω απο ενα δέντρο.Κοίταξα εκεί κοντά αν υπήρχαν άλλα ή η μάνα αλλά τίποτα και έτσι το μάζεψα..Χτές λοιπόν το έβαλα μέσα σ ένα χαρτόκουτο με μαλακά πανιά και μια θερμοφόρα ένα λουτρινο να μην νιώθει μοναξιά και ένα ρολόι και ολο το χαρτόκουτο το κάλυψα με πανί για να μην χάνει την ζέστη.Λόγω των ημερών και της απειρίας μου στο μεγάλωμα τόσο μικρού γατιού του έδωσα λίγο ζεσταμένο φρέσκο γάλα αρεωμένο με λίγο νερό με μια σύρριγγα.Ήπιε λίγο και ύστερα του χάιδεψα χαμηλά τν περιοχή του και έκανε τσισάκια.Η νύχτα κύλησε πολύ ήρεμα χωρίς κλάμματα και γενικότερα δν κλαίει.Μου έκανε μάλιστα εντύπωση οτι παρότι δεν το είχα ταίσει για κανα 3ωρο απο το τελευταίο γεύμα δεν έκλαψε μέσα στην νύχτα παρόλλα αυτα ήμουν ξύπνια μέχρι το ξημέρωμα και το ξανατάισα.Να σημειώσω οτι δεν έχει ομφάλιο και οτι τα μάτια του είναι κλειστα.Σήμερα ήμουν τυχερή και μου φέρανε μπιμπερό και ειδικό γάλα και ήπιε 10 ml τώρα το βράδυ(πολυ νομιζω απο οσα διαβασα)και ξαναέκανε τσισακια.Κακάκια τπτ ακόμα.Η κοιλιτσα τώρα δν μπορω να πω οτι είναι ιδιαίτερα πρισμένη και τώρα κοιμάται επάνω στην θερμοφόρα ανάσκελα.Ανυσηχώ όμως.Θα τα καταφέρει?Είναι κάτι αλλο που πρέπει να κάνω?Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κουρασα αλλά φοβαμαι και στεναχωρήθηκα με όσων τελικά δεν αντεξαν.:(
Άμα συνεχίσεις έτσι σίγουρα θα τα καταφέρει!!:clapup: Αρκεί να είναι στα ζεστά να κάνει την ανάγκη του να μάθει να περπατάει και να τρώει όσο πρέπει! Καλή τύχη λοιπόν:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σας πω κι εγω τον πονο μου.. βρηκα ενα γατι λογικα ημερων, εχει ακομα τον ομφαλιο λωρο :/ και ειναι πραγματικα αγχωτικο αυτο το πραμα γιατι δε μπορω να το ταισω καλα ουτε με ενα μπιμπερο που του αγορασα επειδη εχει πολυ σκληρη και μεγαλη κεφαλη. Με συριγγα δε το δοκιμασα γιατι φοβαμαι μη πνιγει :/

Αξιζει να ψαξω για καλυτερο μπιμπερο;; Ξερετε αν κυκλοφορουν στην αγορα μαλακα και μικρα μπιμπερο;;

Πανικος :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σας πω κι εγω τον πονο μου.. βρηκα ενα γατι λογικα ημερων, εχει ακομα τον ομφαλιο λωρο :/ και ειναι πραγματικα αγχωτικο αυτο το πραμα γιατι δε μπορω να το ταισω καλα ουτε με ενα μπιμπερο που του αγορασα επειδη εχει πολυ σκληρη και μεγαλη κεφαλη. Με συριγγα δε το δοκιμασα γιατι φοβαμαι μη πνιγει :/

Αξιζει να ψαξω για καλυτερο μπιμπερο;; Ξερετε αν κυκλοφορουν στην αγορα μαλακα και μικρα μπιμπερο;;

Πανικος :/
Καλησπέρα Morgaine και τα πολλά μου μπράβο που δεν αδιαφόρησες και πήρες το μωράκι να το φροντίσεις.:)
Πρώτα να σε ρωτήσω αν πήρες ειδικό μπιμπερώ για γατούλες; Αν όχι ίσως και να φταίει αυτό αν και δεν το νομίζω. ΄Οταν είχα μωρό την πρώτη μου γατούλα και δεν είχα ακόμα ιδέα για το πως μεγαλώνουμε μωρά γατάκια, αγόρασα από φαρμακείο ένα πλαστικό μπιμπερώ για ανθρώπινα μωρά. Το μόνο πρόβλημα που είχε είναι πως ήταν μικρή η τρύπα του και δεν μπορούσε να πιεί το μωράκι μου, το διόρθωσε όμως ο άντρας μου και πήγαν όλα μια χαρά από εκεί και πέρα.
΄Ισως πάλι να είναι λίγο δύσκολο το μωρό, οπότε προσπάθησε να το πιέσεις να πιεί γαλατάκι χωρίς όμως να του τραυματίσεις το στοματάκι του.
Την σύριγγα από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, η οποία ομολογουμένως είναι αρκετά μεγάλη, δεν θα την συνιστούσα γιατί υπάρχει κίνδυνος για το μωρό αλλά και θα σε παιδέψει κι εσένα μέχρι να φάει την ποσότητα που πρέπει.
Αν μπορείς γράψε περισσότερες πληροφορίες και θα σε βοηθήσουμε όλοι όσο μπορούμε.:)

Τελικα σταθηκαμε πολυ τυχεροι χτες ^^ καθως το πηγαινα στον κτηνιατρο να μου πει αν ειναι ολα καλα, μας ακουσε μια γατομαμα και μας υοθετησε :D οποτε αν ολα πανε καλα θα το ξαναπαρω μετα απο 1-2 βδομαδες πισω και τοτε ελπιζω να ειναι πιο ευκολα τα πραγματα. Ευχαριστω πολυ ομως για τη γρηγορη απαντηση ^^

Καλησπέρα,
να πω κ εγώ την ιστορία μας.
Δευτέρα πρωί ακούω νιαουρίσματα δεν δίνω σημασία λέω κάπου θα είναι η μαμά,Τρίτη πάλι το ίδιο έψαχνα λιγο οπου έβλεπα δεν είδα τπτ. Ολη την Τρίτη κλάμα ,Τρίτη βράδυ ακουγόταν πλέον διπλο το κλάμα. Επειδή κοιμόταν το ανθρώπινο μωρό μου δεν μπορούσα να φυγω μέσα στη νύχτα να τα βρω.
Τετάρτη πρωί με το που άνοιξα τα μάτια μου πετάχτηκα πάνω πήρα ένα κουτι παπουτσιών και αποφασισμένη πήγα να τα βρω, τα βρηκα σίγουρα φωλια της μάνας (δεν μπορούσε ανθρώπινο χέρι να τα βάλει εκεί δεν φαινόταν καν το σημείο) και βρίσκω 2 λιχουδάκια με το λώρο ακόμα πάνω.
Πήγαμε παρέα πηραμε γατογαλα σκόνη που έδωσα με σύριγγα γιατι αυτό είχα ευκαιρο. Πήγαμε κτηνιατρο που έβαλε frontline στο γαντι της κ τους εβαλε λιγο γιατί ήταν μεσα στους ψυλλους.

Απο τότε έδινα και λιγο almora και γάλα (μετά ανακαλυψα οτι δεν κάνει μαζι να δινονται.... :( ) γιατι κανανε διαρροιες . Εκοψα το almora χθες και δινω μονο το γαλα. 2-4ml πινουν ανα 2-2.5ωρες . Η Τελα 120 γρ εχει κανει κ πιο στερεα κακακια κ συνεχιζει να κανει 1 φορα τη μερα τουλαχιστον ειτε λιγοο πιο νερουλα ειτε πιο κανονικα. Ο Τικ 110γρ μετα την διακοπη του συνδυασμου γαλα και almora κ πινωντας μονο γαλα 24ωρες δεν εχει κανει τπτ ουτε διαρροια ουτε σφιχτα. Τσισα κανουν και τα δυο κανονικα μετα απο καθε γευμα. Λεω να περιμένω για τον Τικ κ αν δεν κανει κ για αλλες 2ωρες να του δώσω duphalac .

Δεν ξυπνανε μονα με κλαμα παρα μονο αν τυχει κ περασει καποιος κοντα απο τον χωρο που τα εχω αλλιως απο μονα τους δυσκολα καθε φορα εγω τα ξυπναω. Δεν ξερω αν αυτο ειναι καμμια ανησυχητική ένδειξη ή ειναι το φυσιολογικο για αυτη την ηλικια.
Τους αρεσει το χαιδεμα παρα πολυ κ θελουν να σκαρφαλωνουν στο χερι μου καθε φορα οποτε θεωρω πως ειναι ζωηρα .

Εχω την αισθηση πως τα φυλα τα εχω πετυχει γιατι το ενα ειναι λιγο πιο πρισμενο πισω κ αν κ το πηγα κ στην κτηνιατρο ξανα κ το ειδε γιατι ανησύχησα μηπως εχει κατι μου ειπε ειναι μια χαρα. Αρα το ενστικτο μου λεει πως ειναι αγορακι.

Παραυτα ψαχνω για γατομανα μιας και αυτο ειναι το ιδανικο σε καθε περιπτωση τα δυο αυτα τα θεωρουμε τα γατομωρακια μας και θα προσπαθήσω οσο γίνεται με οσο κοπο κ αν θελει.

Ο τικ είναι σχετικά ανήσυχος. Είναι αυτό που δεν έχει κάνει κακά. Έχει πιει γάλα δεν θέλει άλλο έχει κάνει τσισα κ μόνο στη χούφτα μου κάθεται κ γουργουριζει. Με το που τον αφήσω νιαουριζει.

Φιλη μου καλημερα.Πρεπει οπωσδηποτε μετα το φαγητο,να τριβεις χαμηλα στην κοιλιτσα,,,και στο πωπουδακι τους,για να ενεργοποιηθει το εντερακι τους.Εννοω με ενα μαλακο πανακι τριβεις απαλα εκεινο το σημειο,χαμηλα στην κοιλιτσα και πωπουδακι.
Μακαρι να πανε ολα καλα για τα δυο μικρουλια.:)

Το κάνω κ στα δύο το ίδιο ακριβώς,με λίγο βαμβάκι χλιαρό νεράκι κ τριβω τριβω. Τσισα κάνουν κ τα δύο. Το ένα μόνο όμως κάνει κακά εδώ κ 1.5μερα το άλλο τίποτα. Μέχρι κ την Παρασκευή (από τέταρτη δηλαδή που τα εχω) κάνανε διάρροια . Θεωρω απτη διάρροια καλύτερα να μη κάνει αλλά αυτό που δεν κάνει τρωει κ λιγότερο. Έχει διάθεση ψάχνεται δηλαδή στο χέρι μου σε ένα αρκουδάκι αλλά μόνο την πρώτη φορά στο τάισμα πιάνει το μπιμπερο κ πινει κανα 1-2ml μετά δεν θέλει άλλο οσο κ να προσπαθώ. Τριβω κοιλιτσα κάνει τσισα προσπαθώ ξανά με το μπιμπερο αλλά δεν θέλει.

΄Ισως θα έπρεπε να επιμείνεις περισσότερο στο τρίψιμο, μήπως κάνει και κακάκια. Πάντως εγώ θα πρότεινα αν δεν κάνει ως αύριο το πρωί να πας σε κάποιον κτηνίατρο να σου δώσει κάποιο φαρμακάκι για να ενεργηθεί, αλλιώς είναι επικίνδυνο για την ζωή του ξέρεις. ΄Ηδη δεν τρώει όπως έτρωγε.:worry:

Ευτυχως έκανε μόνος του σήμερα.βασικά ενιωσα κ στις 2κτηνιατρους που πηγα ότι με αντιμετώπισαν σαν την "κακομοίρα που πιστεύει πως θα τα σώσει".
Θα μπω μετά να δω τη λίστα κτηνιατρων εδώ μήπως παω κ σε κανένα αλλον.

Το duphalac όμως είδα κ σε άλλες αναζητήσεις το δίνουν αρκετά μελη από δω. Πιο πολύ να το τρίβω δεν με αφήνει γιατί γκρινιαζει νιαουριζει κ προσπαθεί να φύγει απτα χέρια μου.

Όπως κ ναχει σε τόσο μωρουλινια από αλλαγή μητρικού γατησιου σε σκόνη για γατάκια απτη διάρροια δεν είναι καλύτερα το να μη κάνει καθόλου κακα? Δεν εννοώ για μέρες εννοω για αυτό το ένα 24ωρο που δεν είχε κάνει τίποτα!

Ευτυχως έκανε μόνος του σήμερα.βασικά ενιωσα κ στις 2κτηνιατρους που πηγα ότι με αντιμετώπισαν σαν την "κακομοίρα που πιστεύει πως θα τα σώσει".
Θα μπω μετά να δω τη λίστα κτηνιατρων εδώ μήπως παω κ σε κανένα αλλον.

Το duphalac όμως είδα κ σε άλλες αναζητήσεις το δίνουν αρκετά μελη από δω. Πιο πολύ να το τρίβω δεν με αφήνει γιατί γκρινιαζει νιαουριζει κ προσπαθεί να φύγει απτα χέρια μου.

Όπως κ ναχει σε τόσο μωρουλινια από αλλαγή μητρικού γατησιου σε σκόνη για γατάκια απτη διάρροια δεν είναι καλύτερα το να μη κάνει καθόλου κακα? Δεν εννοώ για μέρες εννοω για αυτό το ένα 24ωρο που δεν είχε κάνει τίποτα!
Ε ναι για κανένα 24ωρο, ακόμα και για δυό μέρες δεν είναι θέμα, εκτός και αν έχει κι άλλα θέματα το γατάκι και είναι αδύναμο.
Κι εγώ ντουφαλάκ έδινα αλλά πήγαινα πάντα στην κτηνίατρό μου για να μου καθορίσει την δόση, μεγαλύτερη απ' ότι πρέπει ανάλογα με το πόσων ημερών είναι, μπορεί να κάνει ζημιά.
Και ναι, αρκετοί κτηνίατροι μας αντιμετωπίζουν έτσι επειδή προσπαθούμε να σώσουμε κάποιες ζωούλες.:/:
Μην τους δίνεις σημασία κορίτσι μου και συνέχισε την ζωή σου όπως ακριβώς την ζεις, είσαι σωστή.:)

Καλα αν εδινα duphalac από μόνη μου θα εδινα ακριβώς μία σταγόνα με τη σύριγγα ισα ισα. Ευτυχως μου έκανε όμως την χάρη κ λεω μηπως του δινω λίγο νωρίτερα να τρωει μιας κ αφού στην αρχη πινει με το μπιμπερο όσο πινει μπας κ πάρει λίγο τα πάνω του. Σευχαριστω πολυ κ για οποία εξέλιξη θα σας ενημερωσω. (Μπαίνω από το κινητό κ με ζοριζει λίγο στο ποντάρισμα :p )

Πράσινα δυσοσμα κακακια πριν λίγο από την Τελα :( διάβασα ότι αυτό σημαίνει μόλυνση . Που σημαίνει αύριο πρωί πρωί κτηνιατρο? Ή παρακολουθώ κ αλλά σημάδια? Μέχρι στιγμής έκανε κανονικά η Τελα :(

Πράσινα δυσοσμα κακακια πριν λίγο από την Τελα :( διάβασα ότι αυτό σημαίνει μόλυνση . Που σημαίνει αύριο πρωί πρωί κτηνιατρο? Ή παρακολουθώ κ αλλά σημάδια? Μέχρι στιγμής έκανε κανονικά η Τελα :(
Κτηνίατρο θα έλεγα κι εγώ, εκτός και αν έχεις σχέση χρόνων με την κτηνίατρό σου οπότε θα μπορούσες πρώτα να ρωτήσεις τηλεφωνικά και αν σου πει φέρτα, τα πας. Μπορεί όμως να σου δώσει οδηγίες και από το τηλέφωνο αν καταλάβει τη σημαίνει αυτό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back