Βοήθεια! Χώρισα τη μαμά από τα μωρά της και κλαίει!!

• Thread starter Thread starter ALEXX
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ALEXX

Νεοφερμένο μέλος

Ο Αλεξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα έχω 7 γάτες διότι της λατρεύω αλλά οι 3 γέννησαν να αναγκαστικά να δώσω τα γατάκια ειταν 12 δεν μπορούσα με τπτ να τα κρατήσω και η 1 γάτα είδε να περνώ τα γατάκια της τη μπορώ να κάνω για να μην κλαίει και να ηρεμήσει ??

(και κάτι ακόμα μην λέτε αυτούς που παρατάνε γατάκια απάνθρωπους διότι αν έχουν πολλά και δεν μπορούν να τα δώσουν αναγκαζόντε αυτοί αγαπάνε τα ζώα παραπάνω από εσάς )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα έχω 7 γάτες διότι της λατρεύω αλλά οι 3 γέννησαν να αναγκαστικά να δώσω τα γατάκια ειταν 12 δεν μπορούσα με τπτ να τα κρατήσω και η 1 γάτα είδε να περνώ τα γατάκια της τη μπορώ να κάνω για να μην κλαίει και να ηρεμήσει ??

(και κάτι ακόμα μην λέτε αυτούς που παρατάνε γατάκια απάνθρωπους διότι αν έχουν πολλά και δεν μπορούν να τα δώσουν αναγκαζόντε αυτοί αγαπάνε τα ζώα παραπάνω από εσάς )

Αυτοι που παρατανε γατακια,ειναι οντως απανθρωποι και υπανθρωποι, διοτι τα σκοτωνουν με αργο και βασανιστικο τροπο.Αν τα αγαπαγαν απλα θα στειρωναν τη γατα τους ,εφοσον δεν μπορουν να βρισκουν ατομα για υιοθεσια.:)

Οσον αφορα τις γατες σου.Μια ειναι η λυση.Να τις στειρωσεις.Οπως καταλάβαινεις δεν ειναι δυνατον να βρισκεις τοσα ατομα για τοσα γατια.:)
Το πως θα σταματησει να κλαιει..προφανως εφοσον περασει καποιος χρονος .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε παρακαλώ διάβασε το άρθρο Στείρωση στις γάτες πολύ προσεκτικά...
Ο λόγος που ο κόσμος επομίζεται το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος της στείρωσης της γάτας του είναι ακριβώς επειδή την αγαπά και επειδή αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι εχθρικός για τις γάτες. Ελάχιστα αδέσποτα υιοθετούνται. Τα περισσότερα πεθαίνουν είτε κτυπημένα από αυτοκίνητα, είτε δηλητηριασμένα, είτε από αρρώστιες.... καλό θα είναι όσοι αγαπάμε τις γάτες να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα αδέσποτα και να προσπαθήσουμε να βρούμε σπίτι για τα γατάκια που ήδη έχουν γεννηθεί και όχι να "παράγουμε" δεκάδες γατιά που είτε θα πεθάνουν βασανιστικά είτε θα παράξουν άλλα τόσα δεκάδες γατιά που θα πεθάνουν βασανιστικά.
Εκτός και αν εννοείς ότι αγαπάς τις γάτες σου και δεν θέλεις να τις στειρώνεις για να βιώνουν τη μητρότητα. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η σεξουαλική πράξη στις γάτες εξυπηρετεί καθαρά ορμονικές τους ανάγκες, οι συνεχείς γέννες τις ταλαιπωρούν και ενόσω δεν στειρώνται απειλούνται από καρκίνους.. εξάλλου πια μητρότητα βιώνουν οι καημένες όταν ανθρώπινα χέρια απομακρύνουν τόσο βίαια τα μωρά τους από κοντά τους;

Η γάτα με τον καιρό θα ηρεμήσει,όπως λέει και η πουπουλίνα,απλά εγώ στη θέση σου θα περνούσα περισσότερο από ότι συνήθως χρόνο μαζί της για να ξεχνιέται και να χαλαρώσει..Ήταν πολύ μικρά όταν της τα πήρες;
Και δε νομίζω ότι είναι λύση να παρατήσεις ένα ζωάκι.Είτε είναι νεογέννητο είτε μεγάλης ηλικίας..Υπάρχει και η στείρωση που λέει και η πουπουλίνα και ναι,ξέρω τα επιχειρήματα κατά της, όμως με 7 γάτες νομίζω κι εγώ ότι είναι η καλύτερη λύση..Και για τις δικές σου θηλυκές που γεννάνε και για τους αρσενικούς σου που ζευγαρώνουν με αδέσποτες και αφήνουν κι αυτοί μωρογατάκια παντού..
Και κάτι τελευταίο,μην κρίνουμε έτσι το ποιός αγαπάει τα ζώα περισσότερο και ποιός λιγότερο. Δεν κάνουμε συναγωνισμό, συζητάμε για να βρίσκουμε λύσεις..

:D Μετά από πολύ καιρό γράφω :D ως tsakos αυτή την φορά

Είχα ισχυριστεί στο παρελθόν ότι τα αδέσποτα δημιουργούνται από τους φιλόζωους. Απόψεις όπως αυτές οι πάνω δεν είναι μεμονωμένες αλλά τις κατέχουν ένα μεγάλο μέρος φιλόζωων. Να δωθούν 10 γατάκια φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο (πιο δύσκολο φυσικά έιναι να στειρωθούν).

Η λύση που προτείνετε είναι στείρωση (αλλά είναι πολλά τα γατιά και θα πρέπει να δωθούν πάνω από 600 ευρώ) που λίγοι θα διέθεταν.
_________

Με αυτά τα δεδομένα και ο χρόνος δε μπορεί να γυρίσει πίσω υπάρχει καμία λύση για να μην βασανιστούν τα γατάκια; χωρίς να δαπανηθούν χρήματα;

Γιατί τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα μεγάλο πρόβλημα και δεν είναι ότι κλαίει η μαμά γάτα τα γατάκια της.

:D Μετά από πολύ καιρό γράφω :D ως tsakos αυτή την φορά

Είχα ισχυριστεί στο παρελθόν ότι τα αδέσποτα δημιουργούνται από τους φιλόζωους. Απόψεις όπως αυτές οι πάνω δεν είναι μεμονωμένες αλλά τις κατέχουν ένα μεγάλο μέρος φιλόζωων. Να δωθούν 10 γατάκια φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο (πιο δύσκολο φυσικά έιναι να στειρωθούν).

Η λύση που προτείνετε είναι στείρωση (αλλά είναι πολλά τα γατιά και θα πρέπει να δωθούν πάνω από 600 ευρώ) που λίγοι θα διέθεταν.
_________

Με αυτά τα δεδομένα και ο χρόνος δε μπορεί να γυρίσει πίσω υπάρχει καμία λύση για να μην βασανιστούν τα γατάκια; χωρίς να δαπανηθούν χρήματα;

Γιατί τώρα υπάρχει ένα πρόβλημα μεγάλο πρόβλημα και δεν είναι ότι κλαίει η μαμά γάτα τα γατάκια της.
Hello tsakos!:)

Εγώ βρήκα μία λύση :redface:
Μπορεί απλά να στειρώνει μία μια, πρώτα τις θηλυκές,να μαζεύει λεφτά και σιγά σιγά, μια μια, τα έξοδα δε φαίνονται τόσα και είναι πιο εφικτό από ότι να τις στειρώσει όλες μαζί..
Καλύτερα μια στείρωση τη φορά, παρά καμία και καθόλου..!
Εντάξει, για αυτά τα δώδεκα γατάκια ας προσπαθήσει να βρει σπίτι για όσα περισσότερα γίνεται..Απλά για μελλοντικά περιστατικά..

Αλέξανδρε, λυπάμαι αλλά θεωρώ το συγκεκριμένο απόσπασμα της απάντησης σου αδικαιολόγητα γενικευμένο κι αστήρικτο.
Το θέμα δεν νομίζω ότι είναι να αποδειχθεί ποιος αγαπάει λιγότερο ή περισσότερο τη γάτα του κι ούτε η δημιουργία κατηγοριών του τύπου "εμείς - εσείς".
Το πόσο αγαπάς τις γάτες σου το γνωρίζεις εσύ, το πόσο αγαπάω εγώ τη δική μου το γνωρίζω εγώ κ.λπ.

Από εκεί και πέρα, θα πρότεινα τη λύση της στείρωσης για τις γατούλες που φροντίζεις.
Πολλές φορές είναι δύσκολη η υιοθεσία ενός γατιού, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολύ περισσότερα.
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναγκαζόσουν να χωρίσεις τη μητέρα από τα μικρά ούτε και να έρχεσαι σε δύσκολη θέση, μην ξέροντας τι να κάνεις...

Αν μπορούσε να κάνει στείρωση θα την είχε κάνει ήδη παιδιά (δε νομιζω ότι κάποιος που φροντίζει γατιά να θέλει να βάζει γατιά σε κούτες και να τα παίρνει σε ταβέρνες)

Καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει;

Μην το λες, πολλοί δεν κάνουν εκ πεποιθήσεως, ξέρω ΠΑΡΑΑΑΑΑ πολλούς που δεν το έχουν καν σκεφτεί ή απλά δεν το δέχονται...
Εσύ τι προτείνεις σαν εναλλακτική;

Αν μπορούσε να κάνει στείρωση θα την είχε κάνει ήδη παιδιά (δε νομιζω ότι κάποιος που φροντίζει γατιά να θέλει να βάζει γατιά σε κούτες και να τα παίρνει σε ταβέρνες)

Καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει;

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Εκείνοι που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κι εκείνοι που βρίσκουν χίλιους δυο λόγους για να μην τις αναλάβουν. Θέλω να πιστεύω ότι ο χρήστης βρίσκεται στο στάδιο του προβληματισμού.

Μην το λες, πολλοί δεν κάνουν εκ πεποιθήσεως, ξέρω ΠΑΡΑΑΑΑΑ πολλούς που δεν το έχουν καν σκεφτεί ή απλά δεν το δέχονται...
Το κάνουν πάρα πολλοί αλλά δυστυχώς είναι και πολλοί που δε το κάνουνε. Και από έναν που δε το κάνει προκύπτουν ένα σωρό αδέσποτα.

Πραγματικά δε ξέρω ποια είναι η λύση σε αυτό. Θεωρώ πως η δημιουργία των αδέσποτών είναι ένας φαύλος κυκλος που δε θα λυθεί ποτέ εκτός φυσικά αν πάμε σε πολιτικές άλλων χωρών που βάζουν μπόγια που πραγματικά δε προτείνω.

Επίσης θεωρώ πως η στείρωση της αρσενικής γάτας κοστολογείται πολλαπλασία από την πραγματική της αξία (και η τιμή είναι καθαρά κερδοσκοπική)
Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Εκείνοι που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κι εκείνοι που βρίσκου χίλιους δυο λόγους για να μην τις αναλάβουν.

Υπάρχει η πρωτογενή και η δευτερογενή πρόληψη αν για την δευτερογενή πρόληψη πρέπει κάποιος να πληρώσει 500+ ευρώ εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει δευτερογενή προληψη.

Το κάνουν πάρα πολλοί αλλά δυστυχώς είναι και πολλοί που δε το κάνουνε. Και από έναν που δε το κάνει προκύπτουν ένα σωρό αδέσποτα.

Πραγματικά δε ξέρω ποια είναι η λύση σε αυτό. Θεωρώ πως η δημιουργία των αδέσποτών είναι ένας φαύλος κυκλος που δε θα λυθεί ποτέ εκτός φυσικά αν πάμε σε πολιτικές άλλων χωρών που βάζουν μπόγια που πραγματικά δε προτείνω.

Επίσης θεωρώ πως η στείρωση της αρσενικής γάτας κοστολογείται πολλαπλασία από την πραγματική της αξία (και η τιμή είναι καθαρά κερδοσκοπική)
Πόσο κοστίζει η στείρωση μιας αρσενικής περίπου; Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια,έχω δύο μικρές μόνο και τον αρσενικό γάτο μας τον είχαμε στειρώσει στον Καναδά..Οπότε με τιμές δεν ξέρω τι παίζει..

Ακριβως αυτο.Και επειδη ΔΕΝ τις στειρωνουν,μετα γινονται πολλες και βεβαια ειναι οικονομικα δυσκολο να στειρωθουν ολες μαζι.Ομως οι ιδιοι φταινε,εφοσον απο την αρχη δεν ειχαν στειρωσει τη γατα τους.

Στο θεμα μας τωρα.Τσακο,Ο Αλεξ δεν λεει οτι τα παρατησε(ελπιζω πραγματικα να μην εγινε αυτο),ουτε τι θα κανει με τα γατακια,διοτι ,λεει οτι τους βρηκε σπιτι.Ο προβληματισμος του ειναι πως θα κανει τη γατα του να μην κλαιει.Η γατα σε λιγο καιρο θα σταματησει,ομως οπως καταλαβαινεις δεν γινεται καθε φορα καποιος που εχει 7 γατες να μην στειρωνονται,να γεναννε(δεν ξερω ποσες ειναι οι θηλυκες,αλλα και μια να ειναι,παλι ειναι τεραστιο προβλημα),και να βρισκονται σπιτια για τα γατια.Αλλη λυση δεν υπαρχει.Αν ειναι μια η θηλυκια,ας στειρωσει τουλαχιστον τη θηλυκια για αρχη,αν ειναι πολλες...σκεφτητε ποσο εντονο και ακομα χειροτερο θα γινει το προβλημα.

Οσον αφορα την εγκαταλειψη ζωου,δεν ειναι καν προς συζητηση.Ειναι παρανομη και εγκληματικη πραξη και τιμωρειται αυστηροτατα και απο τον νεο νομο.Επισης και η ευθανασια σε υγιη ζωα.

Πόσο κοστίζει η στείρωση μιας αρσενικής περίπου; Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια,έχω δύο μικρές μόνο και τον αρσενικό γάτο μας τον είχαμε στειρώσει στον Καναδά..Οπότε με τιμές δεν ξέρω τι παίζει..

Στην καλύτερη περίπτωση 60 και φτάνει 120+ . Απλά το λειτουργικό κόστος μια τέτοιας εγχείρησης δε πρέπει να ξεπερνάει τα 10 ευρώ συνεπως ακόμα και στις ειδικές τιμές υπάρχει μεγάλο περιθώριο κέρδους (που δεν αντιλέγω πρέπει να ζήσουν και οι ιατροι αλλά όταν το μεγαλύτερο ποσοστό γάτων είναι αστείρωτοι δε το θεωρώ καλό)

Ακριβως αυτο.Και επειδη ΔΕΝ τις στειρωνουν,μετα γινονται πολλες και βεβαια ειναι οικονομικα δυσκολο να στειρωθουν ολες μαζι.Ομως οι ιδιοι φταινε,εφοσον απο την αρχη δεν ειχαν στειρωσει τη γατα τους.

Στο θεμα μας τωρα.Τσακο,Ο Αλεξ δεν λεει οτι τα παρατησε(ελπιζω πραγματικα να μην εγινε αυτο),ουτε τι θα κανει με τα γατακια,διοτι ,λεει οτι τους βρηκε σπιτι.Ο προβληματισμος του ειναι πως θα κανει τη γατα του να μην κλαιει.Η γατα σε λιγο καιρο θα σταματησει,ομως οπως καταλαβαινεις δεν γινεται καθε φορα καποιος που εχει 7 γατες να μην στειρωνονται,να γεναννε(δεν ξερω ποσες ειναι οι θηλυκες,αλλα και μια να ειναι,παλι ειναι τεραστιο προβλημα),και να βρισκονται σπιτια για τα γατια.Αλλη λυση δεν υπαρχει.Αν ειναι μια η θηλυκια,ας στειρωσει τουλαχιστον τη θηλυκια για αρχη,αν ειναι πολλες...σκεφτητε ποσο εντονο και ακομα χειροτερο θα γινει το προβλημα.

Οσον αφορα την εγκαταλειψη ζωου,δεν ειναι καν προς συζητηση.Ειναι παρανομη και εγκληματικη πραξη και τιμωρειται αυστηροτατα και απο τον νεο νομο.
Nαι, ξεφύγαμε νομίζω :redface:
Anyway, ο καθένας ξέρει τις δυνατότητες και τις ευθύνες του, Άλεξ ελπίζω να σε βοηθήσαμε όσον αφορά τη μαμά που κλαίει, σου είπαμε και πέντε απόψεις να τις έχεις υπόψιν σου και ελπίζω να πάνε όλα καλά με τις γάτες σου!

Με αυτό που είπε ο Αλέξανδρος στο τέλος (που υπερασπίστηκε αυτούς που τα δίνουνε).
πολύ φοβάμαι ότι δε τα έδωσε όλα τα γατάκια του αλλά ορισμένα ενώ άλλα τα άφησε σε ταβέρνα. Όποτε επικεντρώθηκα σε αυτό και βγηκα off αλλά σε θέμα που προέκυψε από thread . μακάρι να έχω άδικο.

Τώρα ότι κλαίει η μαμα γάτα εντάξει προσωπικά δε το θεωρώ τόσο σημαντικό (δε το υποβιβάζω φυσικά)

Πραγματι,εφοσον υπαρχει στο αρχικο ποστ η αναφορα σε αυτους που τα παρατανε κλπ...δεν ειναι θεμα οφ.Στο ζητημα της αμοιβης των γιατρων και στο πραγματικο κοστος της στειρωσης, βασικα ηθελα να πω να μην επικεντρωθουμε,ειναι εντελως ασχετο.:)
Απο εκει και περα,αυτο.
.Με αυτά τα δεδομένα και ο χρόνος δε μπορεί να γυρίσει πίσω υπάρχει καμία λύση για να μην βασανιστούν τα γατάκια; χωρίς να δαπανηθούν χρήματα;
,ε..εδω σου απανταω οτι ο χρηστης δεν ρωταει τι να τα κανει τα γατακια,διοτι ΛΕΕΙ οτι τα εδωσε.Οποτε δεν τιθεται τετοιο θεμα.Ρωταει τι να κανει για να μην κλαιει η γατα.
Για να μην κλαιει λοιπον η γατα και να μην υπαρχει προβλημα καθε φορα,η λυση ειναι η στειρωση.

Τελευταία επεξεργασία:
Η γάτα με τον καιρό θα ηρεμήσει,όπως λέει και η πουπουλίνα,απλά εγώ στη θέση σου θα περνούσα περισσότερο από ότι συνήθως χρόνο μαζί της για να ξεχνιέται και να χαλαρώσει..Ήταν πολύ μικρά όταν της τα πήρες;
Και δε νομίζω ότι είναι λύση να παρατήσεις ένα ζωάκι.Είτε είναι νεογέννητο είτε μεγάλης ηλικίας..Υπάρχει και η στείρωση που λέει και η πουπουλίνα και ναι,ξέρω τα επιχειρήματα κατά της, όμως με 7 γάτες νομίζω κι εγώ ότι είναι η καλύτερη λύση..Και για τις δικές σου θηλυκές που γεννάνε και για τους αρσενικούς σου που ζευγαρώνουν με αδέσποτες και αφήνουν κι αυτοί μωρογατάκια παντού..
Και κάτι τελευταίο,μην κρίνουμε έτσι το ποιός αγαπάει τα ζώα περισσότερο και ποιός λιγότερο. Δεν κάνουμε συναγωνισμό, συζητάμε για να βρίσκουμε λύσεις..

Συγνώμη !!! Κατά λάθος πάτησα αρνητική ψήφο!!!:(

ΟΧΙ παιδιά δεν τίθεται θεμα παραίτησης τα γατάκια ειναι υγιέστατα και η γάτα σταμάτησε να κλαίει την επομένη μέρα απλά ηταν πολύ τρυφερή και ηταν συνεχεια απο πίσω μου δεν θέλω να την στειρώσω γτ τα επόμενα θα γίνουν μελή της οικογενείας ευχαριστώ παντός ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back