Βοήθεια, γεννάμε!!!!!

• Thread starter Thread starter tarzz
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tarzz

Νεοφερμένο μέλος

Η tarzz αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
περιμεναμε μερες την γεννα της μικρης κ σημερα γυριζοντας απο εξω μας περιμενε μια εκπληξη..η γατα μας δεν εδειχνε κ στα καλυτερα της κ στην αρχη τρομαξα..την βαλαμε μεσα στην κουτα που ειχαμε διαμορφωσει για περιπτωση γεννας..καθησε λιγο αλλα μετα πηγε κ κρυφτηκε μεσα σε μια στενη κ σκοτεινη κρυψωνα..εδειχνε να ποναει κ ξαφνικα ειδα ενα μικρο να ειναι κατω στα χωματα..το ειδα να κουνιεται κ την μαμα του διπλα να ειναι ξαπλωμενη..δεν εκανε καμια κινηση γιατο μωρο..οταν ανοιξαμε την πορτα του σπιτιου για να την δελεασουμε να βγει απο εκει μεσα βγηκε μονη της κ μπηκε μεσα στο σπιτι..ο φιλος μου πηρε την κουτα της κ την εβαλε μεσα στο σπιτι κ αυτην για να ειναι η μικρη πιο ανετα..με τα χιλια ζορια μπηκα μεσα στην κρυψωνα που ειχε παρατησει το μωρο κ στην αρχη νομιζα οτι ηταν νεκρο..ηταν καλυμενο με χωμα κ βρωμιες αρκετες με αποτελεσμα να μην ξεχωριζει..αλλα κουνιοταν..ο πλακουντας του ειναι πανω κ εχει κολλημενο κ ενα σακο ματωμενο.το καθαρισα με ενα πανακι κ το εβαλα διπλα στην μαμα του..τα εχουμε μεσα στο σπιτι τωρα κ περιμενουμε τα υπολοιπα..μηπως η γατα μου ειναι ασχετη??ειναι η πρωτη της γεννα βεβαια αλλα περιμενα να ξερει τι να κανει..με τον πλακουντα τι να κανουμε???γενικοτερα τι να κανω γιατι εχω ψιλοφρικαρει με την ολη κατασταση...περιμενα οτι το ενστικτο θα δουλευε...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχως οχι,δε δουλευει σε ολες τις μαμαδες...ειναι ενα ρισκο που παιρνεις οταν αποφασιζεις να γεννησει η γατα σου.Το θηλαζει;Μην το πολυπιανετε,ή παρτε φυσιολογικο ορο για να περνατε τα χερια σας πριν το αγγιξετε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το πιασα εγω για να το καθαρισω γιατι το κεφαλακι του δεν φαινοταν απο τα χωματα κ δεν ηθελα να το αφησω ετσι..δεν το θηλασε ακομη,κοιμαται διπλα της κ αυτη δεν εχει γεννησει ακομη αλλο..αν κ η κοιλια της ειναι φουσκωμενη ακομη...αν δεν το θηλασει τι μπορω να κανω για να μην πεθανει???μπορω να το ταισω εγω??αν ναι πως κ τι???γαλα αυτο που πινουμε κ εμεις???moukelis βοηθησε με...το χεις κανει κ στο παρελθον..

Καταρχην ποσες ωρες εχει που αρχισε ο τοκετος;Σπρωχνει η γατα;
Το μικρο πρεπει να θηλασει,εστω και λιγο.Η γατα δεν το πλενει,δεν του δινει σημασια;Αυτο δεν ψαχνει να βρει θηλη;Μην του δωσετε με τιποτα γαλα,με συριγγα μπορει να πνιγει ή να παρει υγρο στους πνευμονες,και δεν κανει αγελαδινο,οι γατες εχουν δυσανεξια στη λακτοζη.

εχει τεσσερις ωρες που γεννησε το μικρο..δεν του δωσε καθολου σημασια..αυτο δεν εψαξε καθολου την μαμα του...η μαμα κοιμηθηκε αμεσως μετα την γεννα,ανοιγε τα ματια της κ τα κλεινε αμεσως..δεν σπρωχνει,απλα βλεπουμε αιμα με βλεννα στην ευαισθητη περιοχη της..

Τεσσερις ωρες;Τοτε κατι δεν παει καλα,αφου δε σπρωχνει κιολας και ειναι νωχελικη.Οπωσδηποτε γιατρο,μπορει να κινδυνευει και η ιδια.Τα μωρα της δε νομιζω να ειναι καλα μετα απο τοσες ωρες χωρις ωδινες και συσπασεις,αλλα τουλαχιστον να μην παθει τιποτα και η μαμα.

Συμφωνώ και εγώ! μπορεί να μην είναι κατι σοβαρό αλλά μπορεί και να είναι. Θες να το ρισκάρεις να χάσεις την γάτα σου και το γατάκι της????

Επίσης σε ένα βιβλίο διάβασα ότι μία γέννα μπορεί να κρατάει από 1 ώρα ως
και 20!!!

Και κάτι ακόμα... η γάτα μου γέννησε χτες αλλά συνέχισε να βγάζει κάποιες σταγόνες αίμα (τώρα βέβαια σταμάτησε).

Εγώ παρόλα αυτά θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο σου. Μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο και αυτός θα κρίνει αν είναι σημαντικό η όχι.

Αυτά από εμένα...

Τελικα τι εγινε με τη γατα;

μετα σου λεει ο αλλος, αστη γατα σου να γεννησει μονη της...η φυση ξερει...

μετα σου λεει ο αλλος, αστη γατα σου να γεννησει μονη της...η φυση ξερει...

Η φύση όντως ξέρει... γιαυτό και γεννάνε 2 φορές τον χρόνο απο 4-5. Για να ζήσουν μόνο τα γερά, και άν. Ή αν η μάνα είναι κακιά μάνα, θα την πληρώσουν τα παιδιά....

Επέμβαση είναι και η στείρωση και το ξεγέννημα- σώσιμο.

λοιπον moukelis ειχες δικιο..κατι κακο συνεβαινε..πηρα τον κτηνιατρο μου κ μου ειπε το πρωι να του την πηγαινα..προς ασχημη μου εκπληξη η γατα γεννησε μεχρι το πρωι αλλα 3 γατακια μεσα στους σακους τους ακομη κ το πρωτο της γατακι νεκρο..το πηγα στον κτηνιατρο οπου μου ειπε οτι εχει αλλα 2 σιγουρα γατακια μεσα της κ οτι πρεπει να βγουν γιατι ειναι νεκρα..της εκανε μια ενεση για νατης προκαλεσει συσπασεις κ αν μεχρι το απογευμα δεν γινοταν κατι θα την εγχειριζε..το κακο ειναι οτι ολο το απογευμα την ειχαμε κοντα μας κ την βλεπαμε κ ξαφνικα εξαφανιστηκε..την ψαχναμε παντου σε ολη την γειτονια,μεσα στα χορτα,την φωναζαμε αλλα δυστυχως δεν την βρικαμε πουθενα..τωρα γυρισα απο την δουλεια με την ελπιδα οτι θα εχει πεινασει κ οτι θα ερθει αλλα τιποτα...δεν ειμαι κ πολυ καλα..περιμενα την πρωτη της γεννα με απιστευτη χαρα κ εχω στεναχωρεθει αρκετα για δυο μερες..ασπου μπορει να εφυγε γιατι μαλλον πηγε να κρυφτει για να πεθανει...δεν ξερω τι να σκεφτω..απλα εψαξα στις κρυψωνες της κ δεν ειδα να γεννησε αλλα..

Μα καλα,γιατι δεν την κρατησατε μεσα στην κατασταση που βρισκοταν το ζωο;

Άφωνη... ασχολίαστο.:|

Το έσωσα το λίνκ, προς μελλοντική χρήση.

..το κακο ειναι οτι ολο το απογευμα την ειχαμε κοντα μας κ την βλεπαμε κ ξαφνικα εξαφανιστηκε..την ψαχναμε παντου σε ολη την γειτονια,μεσα στα χορτα,την φωναζαμε αλλα δυστυχως δεν την βρικαμε πουθενα..τωρα γυρισα απο την δουλεια με την ελπιδα οτι θα εχει πεινασει κ οτι θα ερθει αλλα τιποτα.....
Ορίστε;;;;;;;;;;;;;;;
:blink:

Μαλλον πηγε καπου να πεθανει :(

Μαλλον πηγε καπου να πεθανει :(
μαλλον καποιος δεν την πηρε μεσα στο σπιτι, να τη παρακαλουθει και να τη φροντισει...

κριμα....
και καλα η κοπελα μπορει να ηταν ασχετη/απειρη κλπ κλπ
ο γιατρος που τον πηρε τηλ , δεν ηταν υπευθυνος να πει 5 πραγματα?

κριμα....
και καλα η κοπελα μπορει να ηταν ασχετη/απειρη κλπ κλπ
ο γιατρος που τον πηρε τηλ , δεν ηταν υπευθυνος να πει 5 πραγματα?
της εκανε τις ενεσεις ωκιτοκυνης...και της ειπε οτι θα της εκανε αγχειριση αν δεν εβγαζε τα υπολοιπα...τι να πω...δεν νομιζω οτι φταιει ο γιατρος...αφου η γατα το εσκασε:(μακαρι να ζει η ψυχουλα...και να τα καταφερει:/:

αν σας κανει να νιωθετε καλυτερα να ριξετε το φταιξιμο σε μενα καντε το..εγω ηδη νιωθω χειροτερα γιατι εγω εσωσα το γατακι πριν απο κατι μηνες απο τον δρομο κ το μεγαλωνα με πολυ αγαπη κ σκεφτητε οτι ολα αυτα τα χω δει ζωντανα να γινονται μπροστα μου..το γατακι το ειχα μεσα στο σπιτι,ηταν νωχελικη τελειως κ το προσεχα αλλα βγηκα να πεταξω τα σκουπιδια κ ετσι βρηκε ευκαιρια να φυγει..πειτε με ασχετη πειτε με χαζη.ο γιατρος μου ειπε οτι δεν θα μπορουσαμε με τιποτα να καταλαβουμε εμεις αν πηγαινε κατι στραβαστην εγκυμοσυνη.

αν σας κανει να νιωθετε καλυτερα να ριξετε το φταιξιμο σε μενα καντε το..εγω ηδη νιωθω χειροτερα γιατι εγω εσωσα το γατακι πριν απο κατι μηνες απο τον δρομο κ το μεγαλωνα με πολυ αγαπη κ σκεφτητε οτι ολα αυτα τα χω δει ζωντανα να γινονται μπροστα μου..το γατακι το ειχα μεσα στο σπιτι,ηταν νωχελικη τελειως κ το προσεχα αλλα βγηκα να πεταξω τα σκουπιδια κ ετσι βρηκε ευκαιρια να φυγει..πειτε με ασχετη πειτε με χαζη.ο γιατρος μου ειπε οτι δεν θα μπορουσαμε με τιποτα να καταλαβουμε εμεις αν πηγαινε κατι στραβαστην εγκυμοσυνη.

Βασικά... κανείς δε σε λέει τίποτα κι ας υπάρχουν αντιφάσεις στα λεγόμενά σου...
...περιμεναμε μερες την γεννα της μικρης κ σημερα γυριζοντας απο εξω μας περιμενε μια εκπληξη..η γατα μας δεν εδειχνε κ στα καλυτερα της κ στην αρχη τρομαξα..την βαλαμε μεσα στην κουτα που ειχαμε διαμορφωσει για περιπτωση γεννας..καθησε λιγο αλλα μετα πηγε κ κρυφτηκε μεσα σε μια στενη κ σκοτεινη κρυψωνα..εδειχνε να ποναει κ ξαφνικα ειδα ενα μικρο να ειναι κατω στα χωματα..το ειδα να κουνιεται κ την μαμα του διπλα να ειναι ξαπλωμενη..δεν εκανε καμια κινηση γιατο μωρο..οταν ανοιξαμε την πορτα του σπιτιου για να την δελεασουμε να βγει απο εκει μεσα βγηκε μονη της κ μπηκε μεσα στο σπιτι..ο φιλος μου πηρε την κουτα της κ την εβαλε μεσα στο σπιτι κ αυτην για να ειναι η μικρη πιο ανετα..με τα χιλια ζορια μπηκα μεσα στην κρυψωνα που ειχε παρατησει το μωρο κ στην αρχη νομιζα οτι ηταν νεκρο..ηταν καλυμενο με χωμα κ βρωμιες αρκετες με αποτελεσμα να μην ξεχωριζει..αλλα κουνιοταν..ο πλακουντας του ειναι πανω κ εχει κολλημενο κ ενα σακο ματωμενο.το καθαρισα με ενα πανακι κ το εβαλα διπλα στην μαμα του..τα εχουμε μεσα στο σπιτι τωρα κ περιμενουμε τα υπολοιπα..μηπως η γατα μου ειναι ασχετη??ειναι η πρωτη της γεννα βεβαια αλλα περιμενα να ξερει τι να κανει..με τον πλακουντα τι να κανουμε???γενικοτερα τι να κανω γιατι εχω ψιλοφρικαρει με την ολη κατασταση...περιμενα οτι το ενστικτο θα δουλευε...

Εγώ από τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι η γάτα, δεν έμενε στο σπίτι. Προσωπικά, δε σου καταλογίζω ευθύνη γι' αυτό.. Είναι δική σου επιλογή αν θα την έχεις μέσα ή στην αυλή σου ή οπουδήποτε αλλού...
Το θέμα είναι να είναι καλά η γατούλα και να βρεθεί... Από τη στιγμή, όμως, που είχε "εξωτερικές κρυψώνες" δεν υπήρχε λόγος να το αποσιωπήσεις... :/:
Έβαλες τροφή σε αυτές, για να δεις αν πέρασε να φάει; Κοίταξες σε σημεία σκοτεινά και ζεστά;
Τα περισσότερα μέλη στο site έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία με τις γάτες, απ' ότι έχω καταλάβει, και θα τους ήταν πολύ πιο εύκολο να σε βοηθήσουν, αν είχαν μια καλύτερη εικόνα, για το τι πραγματικά έγινε..

Και κάτι ακόμη, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη, και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος... Έχω την εντύπωση, ότι δεν κάνει να ακουμπάμε νεογέννητα γατάκια. Πολλές γάτες "μπερδεύονται" από τη μυρωδιά κι εγκαταλείπουν τα μικρά τους αν μυρίσουν "ανθρωπίλα"
:(

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη γατούλα και τα μικρά της...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back