Βοήθεια για ένα μικρό γατάκι με διαφραγματοκήλη..

Maraki.

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Ηρακλεία (Σέρρες). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Σας γράφω γιατί χρειάζομαι την βοήθεια απο έμπειρους σε γάτες ανθρώπους!
Πρίν απο 25 μέρες περίπου,βρήκα στο δρόμο ενα μικρούλι μαύρο γατάκι,καθόταν στην άκρη του δρόμου κουλουριασμένο και ήταν πολύ φιλικό και χαδιάρικο. Επειδή μένω σε ισόγειο διαμμέρισμα με μεγάλη αυλή αποφάσισα να το πάρω με την προοπτική να μένει στην αυλή γιατί δυστυχώς δερματικά προβλήματα,αλλεργίες και άλλα θέματα δε μου επιτρέπουν να έχω ζωάκι μέσα στο σπίτι. Την πήρα λοιπόν στην αυλή, της έφτιαξα μια κλειστή,στεγασμένη γωνιά με χοντρο ναύλον και μία κούτα με μία παλιά μάλλινη ζακέτα για να κοιμάται και εννοείται φαγάκι και νερό. Μου έκανε εντύπωση που δεν έτρωγε πολύ και είχε κάτι περίεργες συσπάσεις, οπότε την πήγαμε στον κτηνίατρο. Και εκεί άρχισαν τα άσχημα νέα με μια ακτινογραφία...η γατούλα (η μικρή Νιαουρίτσα) έχει διαφραγματοκήλη- πολύ πιθανό απο κάποια κλωτσιά που μπορεί να έφαγε.Δε μπορούσε να φάει και ήταν γεμάτη κόπρανα γιατί λόγω της κήλης δε μπορούσε να αφοδεύσει. :( Χειρουργείο δε σηκώνει λόγω ηλικίας- είναι 2,5 μηνών- ,όμως ο κτηνίατρος μας είπε οτι πολλά γατάκια με αυτό το πρόβλημα έχουν ζήσει και έχουν μεγαλώσει. Μάς πρότεινε να της δίνουμε Viyo Veterinary,ένα βιταμινούχο ζουμάκι για να δυναμώσει και να της ανοίξει η όρεξη, καθώς και ένα λαδάκι για ενεργηθεί.
Μετά απο λίγες μέρες,πήρε τα πάνω της, ζωήρεψε και άρχισε να τρώει. Κάποιες μέρες ήταν πιο κεφάτη, κάποιες άλλες πολύ πεσμένη και ανόρεχτη. Τις τελευταίες μέρες όμως ούτε έτρωγε,ούτε κουνιόταν, οι συσπάσεις έγιναν ακόμα πιο έντονες και συνοδεύονταν απο έναν περίεργο βήχα, οπότε πήγαμε πάλι στο γιατρο,ο οποίος της βρήκε ακροαστικά και αρχή πνευμονικού οιδήματος :(. Της δίνω αντιβίωση 2 φορές τη μέρα, συνεχίζουμε και το Viyo αλλά δυστυχώς δεν τρώει τίποτα,ούτε μαγειρεμένο φαγάκι ειδικά γι'αυτήν, ούτε κονσέρβα. Φαίνεται να πονάει,ειναι συνεχεια ξαπλωμένη και άκεφη.Επιπέον σε 20 μέρες έχει πάρει μονο 100 γραμμάρια. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έχω και πλήρη άγνοια απο ζωάκια. :(:(

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?? Κάποια γνώμη, κάποια συμβουλη??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Δυστυχως δεν γνωριζω τιποτα για αυτο το προβλημα...ομως η συμβουλη μου ειναι να την πας και σε 2ο γιατρο,και μαλιστα γρηγορα.Δεν αμφισβητω τον 1ο..αλλα για τοσο σοβαρα θεματα..παντα μια δευτερη γνωμη ειναι πολυ σημαντικη.Εχουμε δει περιπτωσεις γιατρων..που ελεγαν για διαφορα προβληματα οτι δεν γινεται τιποτα,και οταν τα πηγαν σε αλλον...τα γατακια σωθηκαν..ειτε γιατι ο 1ος ειχε κανει λαθος διαγνωση..ειτε γιατι ο 2ος ηξερε πως να χειριστει το θεμα.
Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να ξεπερασει το προβλημα η γατουλα σου:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πάρω και μια δεύτερη γνώμη τότε.. μακάρι να γίνει κάτι γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο ένα ζωάκι που υποφέρει...να γίνει καλά και χαλάλι της όλα..

ουφ..δεν ξερεις ποσο σε καταλαβαινω..φερνω τον εαυτο μου στη θεση σου...:( μακαρι να πανε ολα καλα..

Η διαφραγματοκήλη είναι δύσκολο πράγμα, και όπως σου είπε και ο γιατρός δεν σηκώνει επέμβαση σε τόσο μικρό ζώο.:/: Μπορεί όντως να ζήσει κάποια χρόνια μπορεί και όχι, είναι ανάλογα την περίπτωση, και το κάθε οργανισμό πόσο δυνατός είναι και πόσες αντοχές έχει....

Το θέμα είναι ότι το ζωο αυτό, ζώντας έξω και μην έχοντας κάνει εμβόλια (πιθανόν), είναι πολύ ευάλωτο σε όλες τις γατίσιες ασθένειες, όπως επίσης καταπονείται ο ήδη κουρασμένος του οργανισμός απο τις καιρικές συνθήκες. Η τύχη του με αυτές τις συνθήκες είναι μοιραία, και δεν φταίει μόνο η διαφραγματοκήλη σε αυτό, αλλά ο συνδυασμός όλων των παραπάνω.:hmm:

Το γατί αυτό καταρχήν πρέπει να βρεθεί σε ασφαλές περιβάλλον, με ζέστη, και σωστή και πλούσια διατροφή και να παίρνει τα φάρμακά του σωστά, και στην ώρα τους.
Επίσης μια δεύτερη γνώμη απο άλλον Κτηνίατρο, αν είναι όντως διαφραγματοκήλη.

Ελπιζω να πανε ολα καλα. Περιμενουμε νεα σας!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back