drusilia
Διάσημο μέλος
Φίλη και συνεργάτης στα φιλοζωικά πρόσφατα έμαθε από γνωστό ότι υπάρχει ταβέρνα στην βουλιαγμένη με την εξής μια γάτα απέξω, την οποία ταίζουν. Όταν η γάτα γεννάει ο ιδιοκτήτης μαζεύει τα μικρά με παγίδα που έχει αγοράσει (καλής ποιότητας μάλιστα) και τα ξαμολάει κάπου μακριά.
Της κοπέλας της το ανάφεραν αυτό γιατι αυτες τις ημέρες αυτός σκεφτόταν να πιάσει τα τελευταία 4 μικρά να τα ξεφορτωθεί.
Βρισκόμαστε λοιπόν στην φάση που ετοιμαζόταν να τα μαζέψει. Η φίλη μου τον παρακάλεσε να μας αφήσει να τα μαζέψουμε εμεις και να τα κρατήσουμε να υιοθετηθούν ή να του τα στειρώσουμε αν ειναι άγρια και να τα πάμε πίσω. Ευτυχώς ο καλός άνθρωπος αυτός το δέχτηκε.
Για την ώρα έπιασε τα 2, περίπου 4 μηνών και αρκετά φοβισμένα. Δέν έχουμε το περιθώρειο να τα φιλοξενήσουμε για πάρα πολύ καιρό και οπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον δεν θα εξημερωθούν εύκολα. Συνεπώς θα στειρωθούν και θα επανατοποθετηθούν άμεσα, και αυτά και η μάνα και τα άλλα 2.
Ζητάμε οικονομική βοήθεια να κάνουμε άμεσα τις στειρώσεις. Πραγματικά είχαμε πολλά περιστατικά τον τελευταίο καιρό και έχουμε εξαντληθεί οικονομικά. Αλλά το συγκεκριμένο θέμα επείγει γιατι πρέπει να το λύσουμε πριν αυτός εξαφανίσει πάλι τα μικρά. Αν στειρωθούν και μείνουν εκεί οπως υποσχέθηκε θα ειναι εντάξει, με΄σα στο πράσινο και με πρόσβαση σε φαγητό.
Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει σε αυτό ας μου στείλει πμ ή μαιλ στο adespotakia@gmail.com.
εμεις θα προχωρήσουμε με τις στειρώσεις έτσι κι αλλιως αλλά πραγματικά δεν ε΄χω ιδέα πως θα ανταπεξέλθουμε οικονομικά στην φάση αυτη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gelly01
Δραστήριο μέλος
Ποσο στοιχιζουν οι στειρωσεις των ζωων?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Αμάν... Οπότε εγώ χρειάζομαι πάνω από 100 ρε παιδιά... !Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
40 και 30?!![]()
Αμάν... Οπότε εγώ χρειάζομαι πάνω από 100 ρε παιδιά... !
Οι παραπάνω τιμές είναι για αδέσποτα. Για τα σπιτικά είναι 80 κ 100 το θηλυκό σύμφωνα με τις προτεινόμενες νέες τιμές του Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Βέβαια παντού βρίσκεις και πιο κάτω αλλά και πιο πάνω, η αγορά είναι ελεύθερη.

gelly01
Δραστήριο μέλος
Αρα αγαπητη Drusilia στην χειροτερη των περιπτωσεων που και τα 5 ειναι Θηλυκα μιλαμε για το ποσο των 200 ευρω. Δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο για ολους εμας να βοηθησουμε να στειρωθουν αυτα τα 5 ζωα για να σωθουν και αυτα και οσα δεν θα γεννηθουν απο αυτα. Ακομη θα σου πω καποια σκεψη που εκανα και κρινε εσυ κατα ποσο αυτη ειναι εφικτη. Καντε με τον κυριο μια μορφη συναλλαγης. Προτεινετε του να στειρωνετε τα γατια που μαζευονται στο μαγαζι του και με την σειρα του αυτος να σας δωρησει την γατοπαγιδα που μαλλον θα ειναι πια αχρηστη σαυτον και πολυ χρησιμη σε εσας. Κανω την αρχη και θελω να καταθεσω καποια χρηματα για να βοηθησω στις στειρωσεις. Στειλε μου αριθμο λογαριασμου για καταθεση.40 το θηλυκό και 30 το αρσενικό. Δεν ειμαστε σίγουρες τι φύλο είναι βέβαια τα 4 μικρά, το ένα είναι σίγουρα κοριτσάκι γιατι ειναι τρίχρωμο.
drusilia
Διάσημο μέλος

σκέφτεται ήδη η αννα-μαρια να ζητήσει κα ι απο αυτόν λεφτά αλλά δεν ειμαι πολύ αισιόδοξη...
σε ευχαριστω πολυ
Εγώ που τα έχω κάτω απ' το σπίτι μετράει για αδεσποτο;;;Οι παραπάνω τιμές είναι για αδέσποτα. Για τα σπιτικά είναι 80 κ 100 το θηλυκό σύμφωνα με τις προτεινόμενες νέες τιμές του Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Βέβαια παντού βρίσκεις και πιο κάτω αλλά και πιο πάνω, η αγορά είναι ελεύθερη.![]()

julia
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ που τα έχω κάτω απ' το σπίτι μετράει για αδεσποτο;;;![]()
![]()
Εξαρτάται το πόσο περιποιημένες είναι οι γάτες. Αν η γάτα ζεί μόνο μέσα, φαίνεται. Αν ζεί σε πυλωτή επίσης φαίνεται. Οι γάτες που ζούν έξω (μιλάω για Αθήνα) σε δρόμους, και σε πυλωτές νομίζω ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν "αδέσποτα". Βέβαια τον τελευταίο λόγο τον έχει ο εκάστοτε Κτηνίατρος που θα καταλάβει την κοροϊδία ή όχι και θα το δεχτεί.

Αν τώρα έχεις μια γάτα που μπαινοβγαίνει στην πυλωτή ή και στον κήπο σου, αλλά είναι η γάτα σου... δεν νομίζω ότι πέφτει στην κατηγορία αδέσποτο.

Καλά, δε θα έλεγα πως τα γατιά είναι και πολύ "περιποιημένα"!Εξαρτάται το πόσο περιποιημένες είναι οι γάτες. Αν η γάτα ζεί μόνο μέσα, φαίνεται. Αν ζεί σε πυλωτή επίσης φαίνεται. Οι γάτες που ζούν έξω (μιλάω για Αθήνα) σε δρόμους, και σε πυλωτές νομίζω ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν "αδέσποτα". Βέβαια τον τελευταίο λόγο τον έχει ο εκάστοτε Κτηνίατρος που θα καταλάβει την κοροϊδία ή όχι και θα το δεχτεί.
Αν τώρα έχεις μια γάτα που μπαινοβγαίνει στην πυλωτή ή και στον κήπο σου, αλλά είναι η γάτα σου... δεν νομίζω ότι πέφτει στην κατηγορία αδέσποτο.![]()
Αλλά τους προσφέρω ότι μπορώ..
Εδώ μια γάτα που γεννήθηκε άγρια δε μπορεί να μάθει αν δε ζήσει στο σπίτι. Εδώ εγώ τους βάζω πεντακάθαρο νερό σε μπολάκι που τα βολεύει αρκετά, πίνουν απ' το μπολ όσο είμαι εγώ εκεί αλλά με το που θα φύγω, τσουπ! Θα πάνε και θα πιουν απ' το βρόμικο μέσα απ' τις λακούβες.... 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool