Βοήθεια, δεν μπορώ να του δώσω το χάπι του

NikolasG7

Νεοφερμένο μέλος

Ο NikolasG7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Ηρθε η ώρα να πάρει το χάπι αποπαρασίτωσης και προσπαθώ μόνος μου και δεν συνεργάζεται καθόλου.
Το βάζω στο στόμα του και αυτος με δαγκώνει οπως το δίνω και με γρατζουνάει και μετά το φτύνει.
Ειχα προσπαθίσει και άλλη φορά να του δώσω χαπάκι ταξιδίου και δεν τα καταφερα.κάνει σαν υστερικό!

Τι να κάνω??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια,δεν μπορω να του δώσω το χάπι του.

Καταρχην,μην πανικοβαλλεσαι.Εχεις καθολου παστα για τριχομπαλες,ή βιραμινουχα;Ριξε μια ματια κι εδω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατι που ειχα δοκιμασει εγω και ειχε πιασει ηταν να διαλυσω το χαπι σε λιγο νερο και να του το δωσω με συριγγα.

Τώρα διάβασα και τις μεθόδους,προσπάθησα με τη μέθοδο χωρίς τροφή έτσι οπως το περιγράφει και είδα και ενα βίντεο παρόμοιο αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
Επίσεις είμαι σίγουρος οτι αμα βάλω το χάπι σε κομματάκι τροφής δεν θα το φάει γιατι το έχω προσπαθήσει και αυτό.
Το μόνο που μένει να δοκιμάσω είναι να τρίψω το χάπι στο φαγητό του αλλα φοβάμαι μην χαλάσει η γεύση και δεν το φάει,είναι και περίεργος με το φαι γενικότερα.
Το μόνο που κατάφερα είναι μια γρατζουνιά στο δάχτυλο μου.

Αν εχεις παστα οπως σου ειπα πιο πανω,για τις τριχομπαλες,ή βιταμινουχα,κανε σκονη το χαπι και ανακατεψε το με μια μικρη ποσοτητα της.Αφου το κανεις,αλειψε το στο ποδι του,απο την πανω πλευρα.

Δεν καταλαβα,τι εννοείς?

Τι ακριβως δεν καταλαβες;Κανεις το χαπι σκονη,το ανακατευεις με την παστα,και το αλειφεις στο χερι του.

η πηγαινε στον κτηνιατρο να δωσει το χαπι οπως εγω:D

Τι είναι η πάστα? Εαν το αλοίψω στο χέρι του θα λάβει την σωστη δοσολογία ή θα 'εχει απώλεια?

Eιναι κατι σαν οδοντοπαστα,υπαρχει βιταμινουχα και για τριχομπαλες,παρε ενα σωληναριο απο το κτηνιατρειο ή το πετ σοπ.Αν διαλυσεις μεσα της ολο το χαπι,θα φαει ολο το χαπι,πως να εχει απωλεια;

Ουτε εμενα ειναι δεκτικα στα φαρμακα.Αυτο που εκανα ειναι οτι ζητησα απο την κτηνιατρο μου να μου μαθει την λαβη που τα πιανεις απο το σβερκο οπως η μαμα τους και πλεον δεν εχω κανενα προβλημα.Τα πιανω σε ηρεμες στιγμες με πολλα χαδια στην αρχη και μετα και κανουμε τις θεραπιες μας.Εσυ σε αυτη την φαση τριψε το χαπι και βαλτο σε μια μπουκια φαγητου που ξερεις οτι δεν μπορει να αντισταθει να το φαει απο το χερι σου για να εισαι σιγουρος.ελπιζω να πιασει οτι και να κανεις!!Την επομενη φορα παρε την αλοιφη που τους βαζεις στο σβερκο για αποπαρασιτωση.

Μπορεις να του δωσεις κατι νοστιμο.Αφου το φαει(και του αρεσει)μετα βαλε το χαπι σε μια παρομοια τροφη με την προηγουμενη αλλα βαλε και το χαπι.Θα το φαει,γιατι θα νομιζει πως θα ειναι το ιδιο νοστιμο.:)

Υ.Γ.Αυτη η απαντηση ΔΕΝ ειναι εγγυημενη,γιατι ο Αρης μου το παιρνει,εστω και με δυσκολια.Οποτε η μεθοδος δεν ειναι εφαρμοσμενη.(sorry!):(

χθες ημουν στο ebay και εβλεπα διαφορα πραγματα και επεσε το ματι μου σε ενα πραγμα που το φορας στην γατα για να την κανεις μπανιο. Ηταν σαν τσαντα μεταφορας και αφηνε εξω μονο το κεφαλι. Πιστευω πως ειναι πολυ χρησιμο για να δινεις χαπι, να κοβεις νυχια (εχει φερμουαρ μπροστα για να βγαζεις εξω τα ποδια της), για καθαρισμα αυτιων κτλ. Δειτε το.

πολύ αργοπορημένη απάντηση αλλά είμαι νέο μέλος της παρέας!
υπάρχει και αμπούλα εκτός από το χάπι!!! ;-) ρωτήστε τον κτηνίατρο σας!!!

Ναι υπαρχει και η αμπουλα!!! Για το χαπι παντως - διοτι εκτος της αποπαρασιτωσης μπορει να χρειαστει να δωθει χαπι αντιβιωσης ή καποιο αλλο - μπορειτε να το κανετε τριμμα και με λιγη παστα για τριχομπαλες το αλοιφεις στο πατουσακι του και αυτο το γλυφει!!!:)

Συμφονώ με τη moukeklis αλλη ιδέα ειναι να βάλεις το χάπι μεσα στο φαγιτο της!!!!

πρεπει να τον "ακινιτοποιησεις" γραπονον΄τας τον από το λαιμό και μετά να ανοιξεις πολυ καλα το στομα του και να βαλεις το χαπι στο πισω μερος του στοματος. μετα κλεινεις το το στομα, αλλα κρατας το κεφαλι ψηλα χαϊδεύοντας τον κάτω απο το στομα, στο λαιμο!μετά από κάνα λεπτό, αν ελέγξεις το στομα του θα δεις οτι εχει καταπιει το χαπι!

Δε θά 'θελα να απαντήσω σ' αυτό το θέμα , γιατί θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν κρατιέμαι!!! Γενικά όλες οι μέθοδοι που προαναφέρθηκαν είναι σωστές, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ζώου με την τελευταία να παίρνει τους περισσότερους πόντους, γιατί στην τροφή κατά κανόνα τα δικά μου τρώνε τα πάντα, εκτός από το σημείο που βρίσκεται το χάπι. Όσο για τις πάστες, συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω, δεν αρέσουν σε όλους! Η τελευταία επαναλαμβάνω είναι η πιο σωστή, αλλά πρέπει να σπρώχνουμε γρήγορα και στοχευμένα το χάπι στο λάρυγγα του ζώου, γιατί τα δικά μου τέρατα το φέρνουν πολύ γρήγορα στο πλάι του στόματος με αποτέλεσμα να το σπάνε σε κομμάτια, να γεμίζουν όλο το σπίτι σάλια στην προσπάθειά τους να το φτύσουν και να καταλήγουμε εμείς με μασημένα δάχτυλα όλο αίματα!
Έχω 2 που απλά παίρνουν τα χάπια τους στον κτηνίατρο ή τις αντιβιώσεις τους σε ενέσεις, πάλι στον κτηνίατρο και ξεμπερδεύουμε!
Στο γιατρό κάθονται παναγίτσες!!!

Εγώ πάντως που έδινα για κανένα μήνα αντιβίωση στον γάτο μου το έτριβα σε ένα κουταλάκι με ένα άλλο, γινόταν σκόνη, τον έπιανα κεφαλοκλείδωμα και ανοιγε τσαντισμένος το στόμα του και "γκλούπ" του το έριχνα στο στόμα.
Αν ακουμπήσεις το κουταλάκι προς τα πίσω στο στόμα του δεν μπορεί να το κλείσει εύκολα και το καταπίνει.
Αυτό προυποθέτει αποφασιστικές κινήσεις όμως.
Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι η σύμβουλή της Δώρας με την πάστα είναι η καλύτερη.

Όσο για τις πάστες, συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω, δεν αρέσουν σε όλους!
Την παστα δεν τη γλυφουν επειδη τους αρεσει,αλλα επειδη αισθανονται βρωμικα και "πλενονται".;):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back