Βοήθεια, η γάτα μου σκότωσε το Μίκυ Μάουζ!!!!

oh-my-cat!

Νεοφερμένο μέλος

Η oh-my-cat! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Η γάτα μου σήμερα που βγήκε βόλτα μου κουβάλησε το.. Μικυ Μάουζ..!!
Δεν τον εφαγε φυσικά, απλά τον σκότωσε παίζοντας.. (είναι αδίστακτη ώρες ώρες) Το πρόβλημα είναι, αν, εφόσον τον έβαλε στο στόμα της, κινδυνεύει/ουμε να κολλήσουμε κάτι...?
Εμβολιασμένη είναι κλπ αλλά εγώ ανησυχω!!!

(να σημειωθεί οτι μετά της έπλυνα τα πέλματα -αν κ δεν νομιζω οτι βοηθάει πολύ..)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC01114.JPG
    DSC01114.JPG
    179,1 KB · Εμφανίσεις: 129
  • DSC01111.JPG
    DSC01111.JPG
    101,1 KB · Εμφανίσεις: 124
Γενικά, οι γάτες που βγαίνουν έξω και κυνηγούν είναι (προφανώς) πολύ πιο εκτεθειμένες από τις γάτες που ζουν στο σπίτι. Καλό θα είναι, πέρα από τα συνηθισμένα εμβόλια, να εμβολιάζονται και για λευχαιμία κ.λπ.

Από τον Μίκυ νομίζω μόνο παράσιτα μπορεί να κολλήσει, όπως και από οποιδήποτε ωμό κρέας (πχ τοξόπλασμα). Εκτός κι αν το ποντίκι είχε φάει ποντικοφάρμακο, οπότε είναι άλλη ιστορία (αφού φαίνεται ΟΚ όμως η γάτα σου, μάλλον δεν παίζει κάτι τέτοιο).

Στη θέση σου θα έκανα ένα τηλεφώνημα στον κτηνίατρο, έτσι για να είμαι ήσυχη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικά δεν το έφαγε, ούτε καν του προκαλεσε καποια πληγή κλπ.. απλά το πέταγε στον αέρα και το κυνηγούσε συνεπώς απεβίωσε και αυτό το έρημο..
Οπότε και ποντικοφάρμακο να είχε φάει (που το θεωρώ χλωμό γιατί ήταν μωρούλι) δεν νομίζω οτι θα την επηρρέαζε..
Για παράσιτα δεν το νομίζω γιατι έχει ψεκαστεί κ της έχω δώσει και Drontal αρα επίσης χλωμό..
Τωρα το τοξόπλασμα.......??:confused::/:

Τωρα το τοξόπλασμα.......??:confused::/:
Και το τοξόπλασμα παράσιτο είναι (εσωτερικό), επομένως το "πιάνει" το Drontal. ;) Αλλά για να το κολλήσει θα πρέπει να φάει ωμό κρέας, επομένως, αφού ούτε καν το δάγκωσε το ποντίκι, μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

το drontal δεν πιανει το τοξοπλασμα.δεν υπαρχει καποιο φαρμακο για να δινετε προληπτικα για τοξοπλασμα.
δινετε μονο αντιβιωση εφοσον εχει ηδη κολλησει και βλεπεις συμπτωματα,πραγμα σπανιο.και να εχει κολλησει σε 2-20 μερες υπαρχει αυτοιαση.

το drontal δεν πιανει το τοξοπλασμα.
Ουπς, ναι, έχεις δίκιο...:redface: Ανακαλώ πάραυτα!
δεν υπαρχει καποιο φαρμακο για τοξοπλασμα.
Υπάρχει!:) Δες εδώ, στην παράγραφο "Treatment and Prevention" ;)

το ξερω για το φαρμακο,λεω ομως οτι προληπτικα δεν υπαρχει κατι,οπως ειναι το drontal.μονο αφου εχει κολλησει.

Σωστό, έχεις δίκιο...;)

Κορίτσια ψυχραιμία! Αν αποκαλύψω πόσους Μίκυ Μάους έχει σκοτώσει η Λουκρητία μου θα μας επικηρύξει η Ντίσνεϋ!:P Φυσικά όπως όλες οι κακομαθημένες σαδίστριες σπιτογατούλες τα σκοτώνει μόνο για την πλάκα της και όχι προς βρώσιν... Δεν χρειάζεται βόλτα στο κτηνίατρο για κάτι τέτοιο, αν ακολουθείται μια προληπτική αγωγή για τα παράσιτα η γατούλα είναι καλυμμένη.

Είμαι η μόνη που λυπήθηκε για τον ποντικομικρούλη?:hmm::(:bye:

Όχι, δεν εισαι η μόνη που λυπήθηκες καλή μου aspasiapef... Αλλά εγώ έχω μαζέψει τόσα πτώματα που πλέον το έχω πάρει απόφαση...

0h-my-cat!, μην ανησυχείς! Κι ο γάτος μου έχει σκοτώσει ποντίκι, το βρήκαμε μέσα στο σπίτι και ούτε καν δεν είχαμε ιδέα πώς βρέθηκε εκεί. Δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ούτε κι εμείς.

κι εγω στεναχωρηθηκα για το ποντικακι ειδικα οπως το ειδα στη φωτο!!!

Αχ! στο πατρικό μου οι γάτες μας έφερναν συνέχεια μίκυ-δες αλλά ποτέ δεν είχαν φάει... είχα προλάβει να σώσω μερικά αλλά τα περισσότερα τα "έπαιζαν" μέχρι να πεθάνουν...Μια φορά μάλιστα ένα που τους το πήρα από το στόμα, νόμιζα πώς το έσωσα αλλά δυστυχώς μετά κατάλαβα πώς ενώ ζούσε και ανέπνεε κανονικά , πάνω στα δαγκώματα είχε παραλήσει και το καημένο δεν μπορούσε να κουνηθεί...:(

Προφανώς στενοχωρήθηκα για το μίκυ αλλά προείχε η υγεία της γάτας μου...!! Κ ομολογώ οτι είμαι proud parent γιατί το Λιλάκι είναι απίστευτη κυνηγός.. :redface: (ντροπή μου..)

Είμαι η μόνη που λυπήθηκε για τον ποντικομικρούλη?:hmm::(:bye:
Λυπάμαι κι εγω... Οπως και για το ένα που σκότωσε ο Σιβα παλιά. Ευτυχώς το άλλο το έσωσα!

Προφανώς στενοχωρήθηκα για το μίκυ αλλά προείχε η υγεία της γάτας μου...!! Κ ομολογώ οτι είμαι proud parent γιατί το Λιλάκι είναι απίστευτη κυνηγός.. :redface: (ντροπή μου..)
Εννοείται ότι προηγείται η υγεία του "παιδιού" κι εγώ σκάω από περιφάνεια όταν το καμάρι μου, μου φέρνει σαμιαμίδια, κουνούπια, μύγες και μια δεκαοκτούρα στο παρελθόν (αυτή κατάφερα και του την πήρα σώα από τα δόντια του Χιόνη) αλλά παρόλα αυτά μόνο κηδεία δεν τους κάνω μετά. Ειδικά τα σαμιαμιδάκια πολύ τα λυπάμαι...:( Όσο για τα ποντικάκια ομολογώ ότι δε μου'χει τύχει αλλά θα στεναχωριόμουν πολύ ....:(:(:(

Ειδικά στην πρώτη φωτογραφία είναι τόσο μα τόσο γλυκό το καημενούλικο το ποντικάκι... :( Εμένα δεν μου έχει φέρει τίποτα ευτυχώς.. αλλά αν είναι να δω ποτέ στο σπίτι μου ποντικάκι, προτιμώ να είναι νεκρό από τα δοντάκια του μωρού μου, παρά ζωντανό να τρέχει κάτω από καναπέδες και τραπέζια... :mpliaks::mpliaks::mpliaks:

Tom & Jerry!!!!:lol:
Πάντως οι γάτες είναι και επιδεικτικές!! Εμάς οι γατούληδες μας έφερναν σκοτωμένα ζωύφια πάνω στο κρεβάτι και λέγαμε:
- Μπράβο Νααμάν, είμαι πολύ πε΄ρηφανη για σένα!!!Είσαι ο καλύτερος γατούλης και ο πιο έξυπνος!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Τα καημένα δεν φταίνε, ειναι θέμα ενστίκτου... Κι εμένα δεν μου έχει τύχει ποντικάκι αλλα θα λυπόμουν.... Τις μύγες πάντως δεν τις κλαίω μετά
:lol::lol::lol:
Κάνω διακρίσεις μάλλον :hmm::hmm:

Tom & Jerry!!!!:lol:
Πάντως οι γάτες είναι και επιδεικτικές!! Εμάς οι γατούληδες μας έφερναν σκοτωμένα ζωύφια πάνω στο κρεβάτι και λέγαμε:
- Μπράβο Νααμάν, είμαι πολύ πε΄ρηφανη για σένα!!!Είσαι ο καλύτερος γατούλης και ο πιο έξυπνος!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Πράγματι είναι επιδεικτικές, (και) γι'αυτό τις αγαπω :redface:
Κ εγώ τα ιδια λέω στη Λίλη κ δώσ'του χάδια κ κακό!!! Της δίνω και κανένα σνάκ που κ που :rolleyes:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back