Βοήθεια η γατούλα μου διαγνώστηκε με λευχαιμία!!!

nefelouli

Νεοφερμένο μέλος

Η nefelouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Καλημέρα, ονομάζομαι Μαριάννα και η γατούλα μου μόλις διαγνώστηκε με λευχαιμία επειδή ο γιατρός ξέχασε να μας πει να κανουμε το εμβόλιο και την κόλλησε από δάγκωμα αδέσποτου υποθέτουμε. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία να με βοηθήσει; Η γάτα προς το παρόν είναι απόλυτα υγιής!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Το πιθανότερο είναι να έιναι φορέας για πολλά χρόνια, χωρίς συμπτώματα. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνει τώρα εμβόλιο λευχαιμίας όχι μόνο γιατί είναι άχρηστο αλλά γιατί μπορέι να την κάνει να νοσήσει. Επίσης, αν πάρεις άλλο γατάκι θα πρέπει να είναι και αυτό θετικό στη λευχαιμία, αλλιώς θα κολλήσει. Γενικά φρόντισε να κάνει η γατούλα σου καλή ζωή και θα την έχεις πολλά χρόνια;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλό είναι η εξέταση να επαναληφθεί μετά από 3 μήνες για να σιγουρευτείτε οτι έχει λευχαιμία και επίσης να μάθετε και τον τίτλο της. Όπως είπαν και παραπάνω η γατούλα μπορεί να είναι φορέας και να ζήσει για πολλά χρονια χωρίς κανένα πρόβλημα εφόσον ζει σε καθαρό περιββάλον, χωρίς στρες!!!:):):)

σε ευχαριστω youla μου για τα ενθαρρυντικα σου σχολια.ειχες παρομοια εμπειρια? γιατι ο κτηνιατρος μου ειπε στην ψυχρα οτι το 80% των γατιων πεθαίνουν μεσα σε 2-3 χρονια

διαβασα για ενα τεστ IFA το οποιο πρεπει να γινει μετα απο 3 μήνες οπως λες για να διαπιστωθει αν η ασθενεια εχει προχωρησει στον μυελο των οστων...εχω 2 βραδια να κοιμηθω απο την αγωνια...πως θα περιμενω 3 μηνες????? αχ παναγια μου! θα τον σκοτωσω το γιατρο που δεν μας ειπε για το εμβολιο! λεει οτι μας το ειπε κ το ξεχασαμε, αλλα αποκλειεται διοτι καθε φορα που πηγαιναμε οχι μονο τον τρελαινα στις ερωτησεις αλλα κ καναμε παντα προληπτικες εξετασεις κ τον ρωταγα συνεχεια αν χρειαζεται κατι αλλο γιατι η γατα βγαινει και εξω απο το σπιτι στον κηπο μας.

Καταρχήν για να της έκανε το εμβόλιο της λευχαιμίας η γάτα θα έπρεπε να είχε εξεταστεί πριν και αν έβγαινε αρνητική τότε θα της το έκανε. Έπρεπε να σας είχε ενημερώσει γι αυτό. Εφόσον η γατούλα είναι καλά και έχει όρεξη για φαγητό και παιχνίδι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα περάσει και ο καιρός και θα ξαναγίνει η εξέταση!!!:):)

την κουραρει 3 χρονια τωρα ναταλουκο, επρεπε να μας το εχει πει να το κανουμε οπωσδηποτε, εχεις ακουσει εσυ περιπτωση οροθετικης γατουλας σε λευχαιμια που εζησε πανω απο 3 χρονια???? πες μου ναιαιια!

την κουραρει 3 χρονια τωρα ναταλουκο, επρεπε να μας το εχει πει να το κανουμε οπωσδηποτε, εχεις ακουσει εσυ περιπτωση οροθετικης γατουλας σε λευχαιμια που εζησε πανω απο 3 χρονια???? πες μου ναιαιια!
Σας είπε τι τίτλο έβγαλε η γατούλα στις εξετάσεις της??? Γιατί αν είναι χαμηλός και είναι φορέας μπορεί να ζήσει πολλά χρόνια..

δεν μας ειπε τιτλο...μονο οτι ανιχνευθηκε το αντιγονο...κ βγηκε θετικη.ξερεις ποια εξεταση πρεπει να κανει για να βγαλει τιτλο?

δεν μας ειπε τιτλο...μονο οτι ανιχνευθηκε το αντιγονο...κ βγηκε θετικη.ξερεις ποια εξεταση πρεπει να κανει για να βγαλει τιτλο?
Δεν γνωρίζω οτι υπάρχουν πολλές εξετάσεις για διάγνωση λευχαιμίας..:hmm::hmm::hmm:

εμεις καναμε elisa οπως σου ειπα αλλα υπαρχει και το ifa το τεστ που την ανιχνευει στο μυελο των οστων....

εμεις καναμε elisa οπως σου ειπα αλλα υπαρχει και το ifa το τεστ που την ανιχνευει στο μυελο των οστων....
Και με το elisa βγαίνει ο τίτλος της. Εμείς πάντως αυτό έχουμε κάνει..

θα ρωτησω σημερα που θα ξαναπαω...εσεις τι τιτλο βγαλατε?? και πως ειναι τωρα η γατουλα?

θα ρωτησω σημερα που θα ξαναπαω...εσεις τι τιτλο βγαλατε?? και πως ειναι τωρα η γατουλα?
Εμένα δεν έχουν βγει θετικά στην λευχαίμια αλλά η μία γατούλα μου έχει βγει θετική στην περιτονίτιδα που και αυτή η εξέταση σου δίνει τίτλο.

Ζήτα την απάντηση της εξέτασης. Σίγουρα το εργαστήριο του έστειλε γραπτώς την απάντηση. Μην ανησυχείς. Κανείς δεν έχει βρει γιατί κάποια γατάκια νοσούν και γιατί άλλα είναι φορείς. Σε ενημερώνω επίσης, ότι υπάρχουν και γατάκια που καταπολεμούν τον ιό από μόνα τους. Είναι θέμα οργανισμού.Το ίδιο ισχύει και στους ανθρώπους. Είμαστε φορείς ένα σωρό ιών που ο οργανισμός μας τους έχει απωθήσει:confused:

Καλησπερα.
Οντως ειναι σημαντικο να δεις σε ποιο σταδιο ειναι,γιατι αν ειναι ακομα στο πρωτο,υπαρχει ελπιδα να καταπολεμησει ο οργανισμος τον ιο και με φαρμακευτικη υποστηριξη να μην περασει στο επομενο σταδιο,που ειναι η μολυνση του μυελου των οστων.Το Elisa ανιχνευει και τις γατες που ειναι στο πρωτο,και αυτες που ειναι στο δευτερο σταδιο,για να δεις αν εχει περασει στο δευτερο σταδιο υπαρχει οντως το IFA οπως πολυ σωστα ειπες.
Bρηκα αυτο σχετικα με θεραπειες που χρησιμοποιουν στο εξωτερικο για υποστηριξη σε γατες που ειναι θετικες,ισως θα σε ενδιεφερε:
https://felineleukemia.org/felvfaq.shtml
Καλη τυχη και σε σενα και στη γατουλα.

μακαρι....τι εχω τις εξετασεις και απλα λεει θετικη στη λευχαιμια τιποτα αλλο..:-(((((

σε ευχαριστω δωρα μου, θα ρωτησω το γιατρο ελπιζω να ξερει...αν εχεις καποιον να μου προτεινεις γραψε μου μηνυμα...

Δυστυχως δεν εχω καποιον να σου προτεινω...ειναι ομως τεστ που μπορει να το κανει οποιοσδηποτε κτηνιατρος,δεν ειναι κατι τοσο εξειδικευμενο.

τελικα πηγαμε παλι χθες...δεν μας ειπε τιποτα για τιτλο...μονο να πηγαινουμε μια φορα το μηνα να την κοιταζουμε για αναιμια γιατι απο κει ξεκιναει η ασθενεια κ μολις αρχισει κ πεφτει ο αιματοκριτης θα ξεκινησουμε αγωγη..¨:-((((

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back