Βοήθεια, κουτάβι!

Ελένη Άνση

Διακεκριμένο μέλος

Η Ελένη Άνση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 7.556 μηνύματα.
Πριν από μισή ώρα ο άντρας μου γυρίζοντας βρήκε ένα κουταβάκι στην πυλωτή ανάμεσα στα αυτοκίνητα και το έφερε σπίτι!!!Έχει ανοιχτά ματάκια, περπατάει, τρκλίζοντας λίγο . Έφαγε γατοκροκέτες, ήπιε νεράκι και τώρα κοιμάται σε ένα καλάθι με πανάκια στο μπαλκόνι:blink::blink:Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το κρατήσουμε, θα προσπαθήσουμε να του βρούμε σπίτι, εν τω μεταξύ, εγώ είμαι παντελώς ανίδεη από σκυλιά:blink::blink:Πώς θα κουμαντάρω τσίσα και κακά; Να πάρω κάτι πάνες που έχουν στα πετ σοπς και να τις βάλω στο μπαλκόνι; Θα το πάω στον κτηνίατρο το απόγευμα. Είναι αρσενικό!!Και πολύ γλυκούλι!!Αχ Παναγία μου, και φεύγουμε Μ.Πέμπτη:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελενη μου παρτου πανες βρακακια μηπως του κανουν, και φορα τα για τα τσιτσα και τα κακα..αλλιως αν ειναι πολυ πολυ μικρο..υπομονη..πηγαινε το στο γιατρο και θα σου πει..αχ μωρε φευγεις κιολας :/: και παρτου καμια κονσερβουλα..σκυλισια ε??? :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν δεν το κρατήσετε άνοιξέ του αγγελία όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί θα φύγετε και θα είναι πρόβλημα...και βάλε μας και φωτογραφία του να το δούμε και εμείς:)

Μήπως αρρωστήσει στο μπαλκόνι; Το έχω σκεπάσει, αλλά, δεν ξέρω..., το καημένο:(Με έπιασε η κολίτιδά μου από το άγχος:(:(:(

Αχ βρε Ελένη, καλώς τα δεχτήκατε κι εσείς:(
Αν είναι πολύ μικρό πάρε τις ειδικές πάνες που βάζεις στο πάτωμα, ειδάλλως άστο να τα κάνει στην βεράντα και μάζευε τα μετά.
Βγάλε μια φωτογραφία του και στείλτην άμεσα σε όλα τα κατάλληλα sites, μπας και σταθείς τυχερή(πολύυυυ τυχερή θα έλεγα λόγω περιόδου:/:) Μίλα και με την strayshelp μήπως μπορεί να βοηθήσει...

Αχ, βρε Ελένη, καλό κουράγιο! Ούτε εγώ έχω ιδέα από σκυλιά, μόνο ευχές μπορώ να στείλω για ομαλή συμβίωση μέχρι την (ταχύτατη ελπίζω) υιοθεσία του:/: Πάντως ο μικρός ήταν τυχερούλης, ε;:rolleyes:

Εγώ, που τα βλέπω υπεύθυνα τα δεδομένα δεν θέλω να το κρατήσουμε.Γι αυτό, εξάλλου, δεν πήρα κι άλλο γατάκι. Οι τρεις άλλοι, έχουν ξετρελλαθεί, ακούω διάφορες υποσχέσεις περί φροντίδας του κλπ Επομένως, τώρα άμεσα αγγελία δεν μπορώ να βάλω, εκτός κι αν βρεθεί μπαμπάς (υπάρχει ένας στα υπόψιν), οπότε θα το δώσουμε.
Πώς εκπαιδεύεται ο σκύλος να τα κάνει στη βόλτα; Να του πάρω λουράκι και να αρχίσουμε εκπαίδευση;
Βρε τί με βρήκε με το μπόμπιρα:(:(

Ορίστε ο κύριος

Συνημμένα

• DSCF3607.jpg
    DSCF3607.jpg
    220,4 KB · Εμφανίσεις: 50
  • DSCF3609.jpg
    DSCF3609.jpg
    154,6 KB · Εμφανίσεις: 45
Καλησπερα!σαν σκυλομαμα θα σου προτινω καποια πραγματα!!1ρωτα το γιατρο σου ποσο ειναι,και αν αντεχει το κρυο.2οχι πανες!!!! Καλυτερα εφιμεριδα(τα σκυλια που μαθενουν στις πανες κατουρανε μετα σε οτι μοιαζει με παναπ.χ. χαλια, ρουχα,κουβερτες.)οσο ποιο μικρο ειναι το σκυλακι τοσο ποιο συχνα κατουραει οποτε η βολτα για την ωρα ειναι απλα ενας τροπος να απχιζει το σκυλι να μαθαινει αλλα δεν θα εχει θεαματικα αποτελεσματα.Αν υπερχει εστω και μια περιπτωση να το κρατησεις εχω να σου δωσω και αλλες συμβουλες,αν παλι εισαι σηγουρη οτι θα το δωσεις καλυτερα να μην του μαθεις τπτ και να αφησεις την εκπαιδευση στον νεο γονεα!αν μπορουσες να μας δωσεις μια φωτο!!! καλη του τυχη!!1:up::up:

Κούκλος είναι:inlove::inlove:

Καλησπερα!σαν σκυλομαμα θα σου προτινω καποια πραγματα!!1ρωτα το γιατρο σου ποσο ειναι,και αν αντεχει το κρυο.2οχι πανες!!!! Καλυτερα εφιμεριδα(τα σκυλια που μαθενουν στις πανες κατουρανε μετα σε οτι μοιαζει με παναπ.χ. χαλια, ρουχα,κουβερτες.)οσο ποιο μικρο ειναι το σκυλακι τοσο ποιο συχνα κατουραει οποτε η βολτα για την ωρα ειναι απλα ενας τροπος να απχιζει το σκυλι να μαθαινει αλλα δεν θα εχει θεαματικα αποτελεσματα.Αν υπερχει εστω και μια περιπτωση να το κρατησεις εχω να σου δωσω και αλλες συμβουλες,αν παλι εισαι σηγουρη οτι θα το δωσεις καλυτερα να μην του μαθεις τπτ και να αφησεις την εκπαιδευση στον νεο γονεα!αν μπορουσες να μας δωσεις μια φωτο!!! καλη του τυχη!!1:up::up:
Ευχαριστώ πάρα πολύ, πολύ σωστό μου ακούγεται αυτό για την εφημερίδα. Δηλαδή, να τον πάω για τσίσα σε μια στρωμένη εφημερίδα; Πώς θα καταλάβει τί να κάνει;

Αχου καλε ειναι σκετη γλυκα!:DΟπως τον βλεπω ειναι αρκετα μικρουκης 2-3 μηνων(δεν βαζω το χερι μου στη φωτια)θα σου πει με σιγουρια ο γιατρος οταν θα δει τα δοντια του.Το ποιο πιθανο ειναι οτι θα γινει μεγαλοσωμο!!Μην ανισυχεις για το κρυο σχετικσ το αντεχει!Προσοχη ομως στα αυτια του (μορφολογικα εχει κατι απο λυκο)να τον χαιδευεις στον λαιμο και το σωμα γιατι μπορει αν τον αγγιζεις στα αυτια να μην τα σηκωσει.αντε καλη αρχη!!!:up::up::up::up:

Αχου καλε ειναι σκετη γλυκα!:DΟπως τον βλεπω ειναι αρκετα μικρουκης 2-3 μηνων(δεν βαζω το χερι μου στη φωτια)θα σου πει με σιγουρια ο γιατρος οταν θα δει τα δοντια του.Το ποιο πιθανο ειναι οτι θα γινει μεγαλοσωμο!!Μην ανισυχεις για το κρυο σχετικσ το αντεχει!Προσοχη ομως στα αυτια του (μορφολογικα εχει κατι απο λυκο)να τον χαιδευεις στον λαιμο και το σωμα γιατι μπορει αν τον αγγιζεις στα αυτια να μην τα σηκωσει.αντε καλη αρχη!!!:up::up::up::up:
δεν πρέπει να είναι 2-3 μηνών περίπου 1 μήνα είναι αλλά ο γιατρός θα σου πει καλύτερα

Πωπωπωπωπω τι κουκλός είναι αυτός?

Δεν έχω πολύ εμπειρία με τα σκυλάκια, αλλά ξέρω λίγα πραγμάτακια που μπορεί να σε βοηθήσουν. Θέλει φαγητό 3 με 4 φορές την μέρα, αλλά πάρε του σκυλοτροφή καλύτερα και γαλατάκι για κουτάβια, γιατι άλλες τροφές προκαλλούν διάρροια. Όσο αφορά κακά και τσίσα...είναι λίγο μπελάς! Στρώσε σε μία γωνιά εφημερίδες. Αν είσαι σπίτι κάοιες ώρες, παρατήρησε το μετά το φαγητό, πριν και μετά από ύπνο και πήγαινε τον στη γωνίτσα αυτή για να κάνει την ανάγκη του. Θα αργήσει να το μάθει βέβαια. Αν δεν μπορείς πάλι να είσαι μαζί του, στρώσε εφημερίδες σε διάφορες γωνίτσες, και θα χρειαστεί να καθαρίζεις βασικά.

Αν δεν μπορείς να το έχεις σε κάποιο χώρο μέσα στο σπίτι, φτιάξε του μια ζεστή φωλίτσα, και τοποθέτησε ένα αναλογικό ρολόι που συνήθως ο κτύπος των δεικτών τα ηρεμεί. Αν τον έχεις στη βεράντα, και μένεις σε όροφο, πρόσεξε μη πέσει. Έχω ακούσει τέτοια περιστατικά με κουτάβακια. Δεν ξέρω αν βγάζει δοντάκια τώρα και πονάει, αλλά πάρε του ένα πλαστικό κόκκαλο ή κάτι τέτοιο για να το δαγκώνει.

Σίγουρα θα σε βοηθήσει ο κτηνίατρος και θα σου δώσει χρήσιμες συμβουλες.

Καλή δύναμη έυχομαι και μακάρι να βρεθεί κάποιος!

Τι μάτια είναι αυτά που έχει ο κούκλος; :D
Καλά ξεμπερδέματα σου εύχομαι με τις καινούριες σου φουρτούνες.:)

Αν μπορεις στρωσε το μπαλκονι εφιμεριδες,αν κατουρισει στις εφιμεριδες ολα καλα,δεν θα τα μαζεψεις θα τα αφησεις να τα μυριζει να ξερει που θα παει την αλλη φορα ,αν κανει κακακια μεσα πιαστα με ενα χαρτι και βαλτα πανω στην εφιμεριδα(καλυτερα θα ηταν να μην τον βαζεις μεσα για πολυ ωρα στην αρχη για να μαθει ποιο ευκολα να τα κανει στο μπαλκονι)μαλωσε τον λιγο αλλα μονο λεκτικα (ποτε ξυλο:mad:) οχι με φωνες αλλα με σταθερη επιτακτικη φωνη.αν θα τον κρατησεις, καθε ευδομαδα θα αφαιρεις ενα κοματι εφιμεριδα,ετσι ωστε να συνιθισει να τα κανει μονο πανω στην εφιμεριδα και οχι στα πλακακια.Οταν με το καλο μαθει τοτε τον πας βολτα για κατουριμα, προς το παρων τον πας βολτα για να τρεξει,να παιξει και αν ακουσει καμια μυρωδια μπορει να αφησει λιγα τσισακια για να μαρκαρει. Η σωστη εκπαιδευση του σκυλου θελει πολυ δουλεια και πολυ χρονο τα αποτελεσματα ομως ειναι θεαματικα!!ευχομαι οτι καλυτερο!!!:up::up::up::up::up:

Πριν από αρκετά χρόνια είχα και εγώ μια αντίστοιχη εμπειρία. Είχα βρει οχι ένα αλλά 4 παρατημένα μέσα στο δάσος. Πως να τα αφήσεις μωρέ έτσι στην τύχη τους;

Με τις εφημερίδες ήταν η καλύτερή τους. Αφού τις είχαν κατουρήσει και τις είχαν χέσει, μετά παίζανε μαζί τους, τις ξελουρίζανε και τις πετάγανε κάτω απο το μπαλκόνι!

Φαντάζομαι ότι αν τις είχε φάει κανεις στο κεφάλι δεν θα ήταν ευχάριστη έκπληξη.:blink::blink::blink::blink::blink:

Ελένη, κουράγιο! Τα σκυλάκια είναι λίγο πιο δύσκολα από τα γατάκια στην εκπαίδευση, αλλά θα σου κάνει τέτοιες αγάπες που θα σου πάρει το μυαλό! Κι εγώ έτσι όπως τον είδα, μικρούλης μου φάνηκε σε ηλικία, γιατί από μέγεθος τον βλέπω να γίνεται μεγαλούλης (έχει ποδάρες και πατουσάρες, όπως μου αρέσουν!) Αχ! Γιατί να μη μπορώ να στον απαγάγω και να τον κρατήσω? :mad: Θα σε έβγαζα και από τον κόπο!
Συμβουλές για σκυλάκια είχαν δώσει πολλά μέλη και στην julia στο θέμα Νεογέννητο σε σακούλα, απ'όσο θυμάμαι. Ρίξε και εκεί μια ματιά, αλλά θα στα πει και ο γιατρός! Περιμένουμε νέα!
Δώστου ένα φιλί!!!

Είναι σιδερένιος, 35-40 ημερών το πολύ.Του έκανα το πρώτο εμβολιάκι και εσωτερική αποπαρασίτωση!!Ψύλλους δεν έχει καθόλου:DΕυχαριστώ πάααρα πολύ για τις πληροφορίες, Κάτι είχα βρει από χθες στα διάφορα σάιτς, του πήρα, εννοείται αμέσως την ειδική σκυλοτροφή του απογαλακτισμού και παιχνιδάκια για τα δόντια του. Εκείνο που με ξενίζει-είπαμε δεν είχα ποτέ σκύλο- είναι το γαύγισμα όταν τον αφήνουμε μόνο του, χαλάει τον κόσμο, ακόμη και ενώ μας βλέπει, μέσα στο ίδιο δωμάτιο, που το χωρισα με το πλέγμα του τζακιού, όταν αυτός είναι πίσω από το πλέγμα, δεν το αντέχει:(Πού η Μπασσέτ, που δεν μας έδινε σημασία και ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε τη φωνούλα της:)

Είναι σιδερένιος, 35-40 ημερών το πολύ.Του έκανα το πρώτο εμβολιάκι και εσωτερική αποπαρασίτωση!!Ψύλλους δεν έχει καθόλου:DΕυχαριστώ πάααρα πολύ για τις πληροφορίες, Κάτι είχα βρει από χθες στα διάφορα σάιτς, του πήρα, εννοείται αμέσως την ειδική σκυλοτροφή του απογαλακτισμού και παιχνιδάκια για τα δόντια του. Εκείνο που με ξενίζει-είπαμε δεν είχα ποτέ σκύλο- είναι το γαύγισμα όταν τον αφήνουμε μόνο του, χαλάει τον κόσμο, ακόμη και ενώ μας βλέπει, μέσα στο ίδιο δωμάτιο, που το χωρισα με το πλέγμα του τζακιού, όταν αυτός είναι πίσω από το πλέγμα, δεν το αντέχει:(Πού η Μπασσέτ, που δεν μας έδινε σημασία και ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε τη φωνούλα της:)

Μπραβο!!!Τι καλά!
Μωρέ τα σκυλάκια είναι διαφορετικά απο τα γατάκια. Είναι πιο εξαρτημένα από το αφεντικό τους απ' ότι οι γάτες. Όχι μόνο στο φαγητό τους και στις ζωτικές τους ανάγκες (τσισάκια -κακάκια), αλλά περισσότερο συναισθηματικά. Ειδικά τώρα που είναι μικρός θα δεις ότι θα σας έχει απόλυτη ανάγκη. Όταν θα μεγαλώσει λίγο και θα αρχίσει να συνηθίζει την παρέα της Μπασσέτ, θα δεις ότι δεν θα χορταίνεις να τους βλέπεις να παίζουν και να κάνουν χαρούλες ο ένας στον άλλο. :D:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back