Βοήθεια με αδέσποτο γατούλη με κομμένη ουρά!

mixalakis

Νεοφερμένο μέλος

Ο mixalakis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Στην γειτονιά μας κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό ένας πανέμορφος γατούλης που μοιάζει να έχει στοιχεία και από main coon. Τον ταίζουμε όποτε τον βλέπουμε και είναι χαδιάρης και φιλικός.

Πριν 15-20 μέρες, όταν επιστρέψαμε από διακοπές, τον είδαμε με κομμένη ουρά! Είχε πληγή και αίμα στο σημείο που είχε κοπεί, αλλά έδειχνε υγειής. Είναι δύσκολο να τον πιάσεις και να τον κρατήσεις για να τον πας σε κτηνίατρο και ελπίζαμε να κλείσει κάπως η πληγή χωρίς να μολυνθεί.

Σήμερα τον είδα πάλι και μου φάνηκε ότι έτρεχε ξανά αίμα. Φοβάμαι ότι πρέπει να πάει οπωσδήποτε στον κτηνίατρο, αλλά δεν ξέρω πως να τον ηρεμήσω για να τον πιάσω και να τον πάω.
Έχει κανείς καμία πρόταση;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα! Μαλλον θα χρειαστεις γατοπαγιδα.Τα κτηνιατρεια συνηθως εχουν και μπορει να δανειστεις(καποιοι τις νοικιαζουν) απο εκει.Αλλιως απο κανενα φιλοζωικο σωματειο αν εχει καποιο κοντα στην περιοχη σου. Καλη επιυχια και ευχομαι να πανε ολα καλα με τον γατουλη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Μιχάλη!
Θα συμφωνήσω με τη Λίνα, νομίζω ότι πρέπει να δει τον μικρό ένας κτηνίατρος κυρίως για να μη μολυνθεί η πληγή του και για να μην πονάει.
Δεν γίνεται να τον πιάσεις με τίποτα να τον βάλεις σε μια γατοφόρο;

Βασικά με πρόλαβε η Λίνα. Γατοπαγίδα χρειάζεσαι, κι από κει και πέρα αν με ρωτάς, αφότου τον δει κτηνίατρος, αν γίνεται, περιορισμό μέσα μέχρι να συνηθίσει την παρουσία σας και να δοθεί για υιοθεσία. Προφανώς κινδυνεύει εκεί έξω.. μακάρι να καταφέρετε να τον βοηθήσετε τον καϋμένο

Να ενημερώσω, για όποιον ενδιαφέρεται, ότι από την ημέρα που πόσταρα το θέμα δεν ξαναείδα τον γατούλη για 10 μέρες περίπου. Τον είδα ένα βράδυ ξανά, από μακριά με την ουρά του ακόμα ματωμένη.

Τελικά την ξαναπέτυχα, μετά από πολύ καιρό, και από όσο είδα η ουρά του φαινόταν να έχει επουλωθεί. Μου φάνηκε πολύ δυνατός και υγιείς .
Ίσως να τον περιέλθαψε κάποιος άλλος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back