prince
Διάσημο μέλος
μπορείς να πάρεις μια ψιλή χτένα πάντως (πολύ ψηλή από αυτές που πιάνουν και τις ψείρες) και να την χτενίζεις να σκοτώνεις ότι περπατούμενο βγάζεις και φτού και από την αρχή.
Πάρε τον όμως τηλέφωνο το πρωί μόλις ανοίξει.
Α! αν στον χώρο εκείνο που είναι η μικρή σου έχεις πατάκια χαλάκια κλπ αφαιρέσε τα αμέσως. βάλτα έξω από το σπίτι για απολύμανση. Και άν αποφασίσεις να πλύνεις με νερό το γατάκι να βρέξεις πρώτα το λαιμό (οι ψύλοι συχαίνοντια το νερό θα μετακινηθούν προς την ουρά αυτομάτως)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
1. Ενα γατάκι που τα πάει καλύτερα
να χτυπιέται να βγεί από το 1χ1 μπάνιο μου
.2. Μια 5 μηνών γατούλα που ήταν που ήταν φοβητσιάρα έχει κλειστεί σε ένα δωμάτιο και κολάει πάνω μου ή κρύβεται. Ούτε ένα μιαου από χθές μόνο πχχχ όταν ακούμε το μικρό.

Και μια τελείως χαζή ερώτηση ... αν παίζω με το μικρό μπορεί να γεμίσω ψύλλους τα ρούχα μου και από κει το σπίτι? Όπως είπα του έβαλα αμπούλα αλλά να ξέρω ... έχω από χτες που ακούω διάφορα. Ευτυχώς όχι όσα άκουσα όταν πήρα την Morgan.
Ευχαριστώ και πάλι!
prince
Διάσημο μέλος
αλλά σου πρότινα να αφαιρέσεις τα πατάκια χαλακια και οτιδήποτε άλλο σε άκια κυκλοφορεί στην τουαλέτα σου για να μην φωλιάσουν εκεί.
αυτό που μπορείς να κάνεις παράλληλα με την αμπούλα είναι να πάρεις μια πολύ ψιλή χτένα να χτενίζεις το γατάκι και να σκοτώνεςι ότι πιάνει... (αν πηδάει)
(διάβαζα μια κοπέλα το έκανε μπροστά στη λεκάνη και τα έριχνε μέσα κατ'ευθίαν.)
μή σου φύγει στο σπίτι πριν καθαρίσει. Θα την πατήσεις.
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
θεωρήτικά με την αμπούλα καθαρίζουν.
αλλά σου πρότινα να αφαιρέσεις τα πατάκια χαλακια και οτιδήποτε άλλο σε άκια κυκλοφορεί στην τουαλέτα σου για να μην φωλιάσουν εκεί.
Δεν έχω τίποτα σε άκια ευτυχώς. Οντας τεμπέλα (δεύτερη τουαλέτα να καθαρίζω? απαπα) το μπάνιο είναι τελείως άδειο.
αυτό που μπορείς να κάνεις παράλληλα με την αμπούλα είναι να πάρεις μια πολύ ψιλή χτένα να χτενίζεις το γατάκι και να σκοτώνεςι ότι πιάνει... (αν πηδάει)
Αααααααααα! Θα περιμένω να δράσει η αμπούλα.

Απλά, θέλω να την παίξω και η χαζή πάει να τριφτεί πάνω μου. Πόσο καιρό θέλει η αμπούλα? Και τα σκοτώνει?
prince
Διάσημο μέλος
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εγώ ήμουν αυτή η κοπέλα!αυτό που μπορείς να κάνεις παράλληλα με την αμπούλα είναι να πάρεις μια πολύ ψιλή χτένα να χτενίζεις το γατάκι και να σκοτώνεςι ότι πιάνει... (αν πηδάει)
(διάβαζα μια κοπέλα το έκανε μπροστά στη λεκάνη και τα έριχνε μέσα κατ'ευθίαν.)

Οι ψύλλοι παγιδεύονται στα δόντια της χτένας. Τους μαζεύεις με ένα βαμβάκι ποτισμένο με άσπρο οινόπνευμα (διότι το πράσινο οινόπνευμα βρωμοκοπάει), τους πετάς στη λεκάνη, καζανάκι και τέρμα. Όμως πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα για 1-1,5 μήνα. Και να προσέχεις, απαλές κινήσεις για να μην πονέσεις το γατί.
Εγώ το εφάρμοσα με επιτυχία σε ψιψίνα 3-4 μηνών. Εσύ δοκίμασέ το πολύ απαλά στο ψιψίνι σου για να δεις αν γίνεται δουλειά από τώρα. Αν δεν γίνεται, μην πτοείσαι. Η χτένα θα σου είναι χρήσιμη και για αργότερα. Και ψύλλους να μην έχουν, μαζεύει περιττές τρίχες και τους κάνει ωραία γούνα.
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ ήμουν αυτή η κοπέλα!
Οι ψύλλοι παγιδεύονται στα δόντια της χτένας. Τους μαζεύεις με ένα βαμβάκι ποτισμένο με άσπρο οινόπνευμα (διότι το πράσινο οινόπνευμα βρωμοκοπάει), τους πετάς στη λεκάνη, καζανάκι και τέρμα. Όμως πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα για 1-1,5 μήνα. Και να προσέχεις, απαλές κινήσεις για να μην πονέσεις το γατί.
Εγώ το εφάρμοσα με επιτυχία σε ψιψίνα 3-4 μηνών. Εσύ δοκίμασέ το πολύ απαλά στο ψιψίνι σου για να δεις αν γίνεται δουλειά από τώρα. Αν δεν γίνεται, μην πτοείσαι. Η χτένα θα σου είναι χρήσιμη και για αργότερα. Και ψύλλους να μην έχουν, μαζεύει περιττές τρίχες και τους κάνει ωραία γούνα.
Μάλιστα! Πήρα το θάρος και ακολούθησα και τις συμβουλές της Prince μόνο χωρίς χτένα. Μπάνιο κι ότι βρήκα. Διάβασά ότι είναι οκ το μπάνιο 2 ώρες μετά μπορείς να την κάνεις μπάνιο. Χτένα δεν είχα θα πάρω αύριο. Αλλαξα και την πετσέτα στο καλαθάκι της μήπως είχε τίποτα.
Και τώρα ... σας έχω πρήξει αλλά από την κοιλιά και πάνω είναι κόκαλο και η κοιλιά της είναι σαν μπαλάκι ... φυσιολογικο???

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Γενικά τα γατάκια έχουν σχετικά στρουμπουλές κοιλιές, αλλά καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο. Ίσως να οφείλεται και σε παράσιτα.Μάλιστα! Πήρα το θάρος και ακολούθησα και τις συμβουλές της Prince μόνο χωρίς χτένα. Μπάνιο κι ότι βρήκα. Διάβασά ότι είναι οκ το μπάνιο 2 ώρες μετά μπορείς να την κάνεις μπάνιο. Χτένα δεν είχα θα πάρω αύριο. Αλλαξα και την πετσέτα στο καλαθάκι της μήπως είχε τίποτα.
Και τώρα ... σας έχω πρήξει αλλά από την κοιλιά και πάνω είναι κόκαλο και η κοιλιά της είναι σαν μπαλάκι ... φυσιολογικο???![]()
Επίσης... ενεργείται το γατί; Δες αυτό εδώ το θέμα όπου έγινε μεγάλη και εκτενής σκ*τοσυζήτηση!

https://www.mypetz.gr/threads/Βοήθεια-Βρήκα-γατάκι-15-ημερών.223281/
Η λογική έχει ως εξής: το βοηθάς να χ**ει με το βαμβάκι (όπως περιγράφεται στο παραπάνω θέμα) κι έπειτα βάζεις τα λερωμένα βαμβάκια σε ένα ρηχό σκεύος (ταψάκι από ζαχαροπλαστείο, ας πούμε) γεμάτο με άμμο γάτας. Του πιάνεις τα "χέρια" του και κάνεις στην άμμο κινήσεις σκαψίματος. Κάτι το σκάψιμο, κάτι η "ευωδιά", θα καταλάβει τι πρέπει να κάνει στην άμμο του.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Alniyat
Νεοφερμένο μέλος

Μια ερωτησούλα. Πήγα την μεγάλη (5 μηνών) για τα τελευταία εμβόλια. Ο γιατρός είπε ότι αφού θα είναι μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται περιτονίτιδα, aids και λευχαιμία. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να τα έχει το μικρό? Ο γιατρός λέει πως όχι γιατί είναι πολύ μικρό ακόμα αλλά το aids από όσο ξέρω τουλάχιστον στους ανθρώπους είναι και κληρονομικό. Λέω να πάω να της τα κάνω όλα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Απόψεις?

aalyah
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Καλύτερα παραπάνω παρα λιγότερα...
Η διαφορά 3πλού και 4πλού είναι οτι το 4πλό έχει και τα χλαμύδια, αρρώστια πολύ συχνή στα αδέσποτα ή στις γάτες τις εξωτερικες. Αν έρχεσε συχνά σε επαφή με άλλες γάτες ή οι δικές σου βγαίνουν έξω είναι απαραίτητο!!!!
Alniyat
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν, μόλις μπορέσω θα βάλω καμιά φωτό της μικρής να δείτε τι κουκλίτσα είναι. Με ακολουθεί παντού, πάμε βόλτες πάνω κάτω τα σκαλιά (η μεγάλη βλέπει την εξώπορτα και πανικοβάλεται
), τρίβεται σε όποιον βρεί ... πολύ φιλικό γατάκι ... και γω το έχω κλεισμένο σε ένα μπάνιο 1χ1 
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος

CrazyTourists
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να μαι πααααλι! Το μικρό τα πάει καλά εκτός από την πρησμένη κοιλίτσα (ο γιατρός είπε ότι είναι από παράσιτα και του έχει ήδη δώσει το πρώτο χάπι), ψύλλους δεν φαίνεται να έχουμε και το ματάκι είναι καλύτερα
Μια ερωτησούλα. Πήγα την μεγάλη (5 μηνών) για τα τελευταία εμβόλια. Ο γιατρός είπε ότι αφού θα είναι μέσα στο σπίτι δεν χρειάζεται περιτονίτιδα, aids και λευχαιμία. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να τα έχει το μικρό? Ο γιατρός λέει πως όχι γιατί είναι πολύ μικρό ακόμα αλλά το aids από όσο ξέρω τουλάχιστον στους ανθρώπους είναι και κληρονομικό. Λέω να πάω να της τα κάνω όλα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Απόψεις?![]()
Κι εγώ θα πρότεινα να κάνεις τα εμβόλια! Ποτε δεν ξέρεις...Ειδικά αν τα γατάκια πρόκειται να βγουν κάποια στιγμή από το σπίτι...Ας πούμε σε κάποιο εξοχικό...

Μην αγχώνεσαι με το μικρό!! Όλα καλά θα πάνε!! Στην αρχή θα είναι δύσκολα αλλά σιγά σιγά θα πάρεις θάρρος και θα σου φαίνονται παιχνίδι! Υπομονή, κουράγιο και πολλά χάδια στα μικρά σου!!!

Alniyat
Νεοφερμένο μέλος

Πάλι για την μικρή θα ρωτήσω. Μεγάλωσε -και ακόμα σε καραντίνα- αλλά της βρήκα ένα δωματιάκι που βγάζει στο ακάλυπτο οπότε καλά είμαστε. Το πρόβλημα είναι (θα την πάω την δευτέρα στον γιατρό αλλά ...) έχει κάτι σαν ξηροδερμία στο κεφαλάκι της και σήμερα είδα ότι είχε κάνει μια μικρή πληγή (το έξησε ίσως?) συν του ότι είχε κάτι σαν ξεραμένο καφέ υγρό στο πλάι της μυτούλας κάτω από το μάτι που έχει πρόβλημα. Το μάτι έχει φτιάξει πολύ και απ' ότι λέει ο γιατρός βλέπει αν και περιορισμένα από αυτό αλλά δεν νομίζω να γίνει τελείως καλά. Κατά τα άλλα χωροπηδάει, καταβροχθίζει, έχει γίνει στρουμπουλούλα και δεν φαίνεται να έχει χάσει την διάθεσή της ή κάτι τέτοιο. Αν έχετε καμιά ιδέα ...

Ευχαριστώ
ΥΓ. Η πληγή είναι στο μπροστά μέρος του κεφαλιού της μπροστά από το αυτί. Μπορεί να το ξήσει εκεί?
julia
Διακεκριμένο μέλος

Μπορεί να ειναι ξηροδερμία ή μύκητες. Τίποτα ανυσηχιτικό, και πολύ συνηθισμένο στα μικρά γατάκια, που έχουν αδύναμο οργανισμό. Θα το δεί και ο γιατρός, και θα σου δώσει την ανάλογη θεραπεία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool