Crazy_Scientist
Νεοφερμένο μέλος
Έχοντας διαβάσει πάρα πολλά από όλους τους χρήστες της σελίδας για τα γατάκια, πήρα την απόφαση να εγγραφώ και να ζητήσω βοήθεια για μια περίπτωση που μου έτυχε.
Μια φίλη μου και εγώ βρήκαμε ένα γατάκι, μέσα σε μια σακούλα δεμένη, μαζί με άλλα 4 νεκρά γατάκια. Όλη η σακούλα ήταν γεμάτη αίματα και ήταν κρυμμένη μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, κάτω από χόρτα. Πρέπει να αναφέρω ότι το σκηνικό έγινε στην Παναγιούδα Λέσβου (να θυμάστε την περιοχή για να ξέρετε που να σιχτιρίσετε και για όποιον διαβάζει από εκεί, να ξέρει τα τοιαύτα των γειτόνων του). Ευτυχώς το γατάκι είχε θέληση για ζωή και με το νιαούρισμά του, πλησιάσαμε κοντά και το σώσαμε, φέρνοντάς το στο σπίτι για καθαρισμό και τροφή. Τα ματάκια του είναι ακόμα κλειστά και την παρούσα στιγμή που σας γράφω πρέπει να είναι 4 ημερών.
Διάβασα αρκετές σελίδες στο internet και αρκετά σχόλιά σας στην σελίδα για τον τρόπο φύλαξης και τροφοδοσίας. Σας ευχαριστώ πολύ. Αντιμετωπίζω όμως κάποια προβλήματα και θα ήθελα να σας τα παραθέσω, με την προϋπόθεση ότι θα μου δώσετε συμβουλές για καλύτερη διαχείριση, και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να διαβάσω από κάποιον περί "ευθανασίας", "να το δώσω σε άλλον", κτλ κτλ:
- Δεν έχω προλάβει να πάρω μπιμπερό και δυσκολεύομαι αρκετά πολύ να του δώσω γάλα
- Το γάλα που του δίνω είναι πλήρες αγελαδινό, αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1/1 και στο σύνολο 4ml
- Η άρνησή του για να φάει με κάνει να αργώ σε όλες τις δουλειές που έχω να κάνω
- Νιαουρίζει με κάθε πέρασμα του δευτερολέπτου (πόσα δευτερόλεπτα έχει η ημέρα? Τόσα νιαουρίσματα ακούγονται...)
Γνωρίζω ότι το νιαούρισμά του είναι η αναζήτηση προς τη μαμά του αλλά αφού είναι ορφανό δεν μπορώ να κάνω πολλά. Ηρεμεί όταν το παίρνω αγκαλιά και κοιμάται αλλά για πόση ώρα μπορώ να μείνω ακίνητος και να μην συνεχίσω τις δουλειές που πρέπει να κάνω για να ζήσω και εγώ?
Αυτό το γατί ήταν κάτι το απρόσμενο στη ζωή μου και μου ανέτρεψε την καθημερινότητά μου. Θέλω τουλάχιστον να το μεγαλώσω μέχρι να ανοίξει τα μάτια του και να μπορεί να σταθεί στα πόδια του και μετά να το δώσω σε κάποιον πιο υπεύθυνο και με μεγαλύτερη εμπειρία και αντοχή.
Τι μπορώ να κάνω για να μην το σκοτώσω κατά λάθος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggeliki84
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον..εννοειται πως αυριο θα πρεπει να πας οπωσδηποτε σε κτηνιατρο ή πετ σοπ να παρεις μπιμπερο και ειδικο γαλα για μωρα γατακια.Το θεμα ειναι τι γινεται με το σημερα.
Πως του δινεις το γαλα..εστω και αγελαδινο;;(Απο το ολοτελα..καλυτερα και αυτο για σημερα ομως).Μπορεις να του το σταζεις με καποιον τροπο;;
Κατα τα αλλα θελει να ειναι οπωσδηποτε στα ζεστα.Φτιαξε μια φωλιτσα με ζεστα ρουχαλακια.Θελει ταισμα κανονικα καθε 3-4 ωρες.
Μακαρι να τα καταφερει μεχρι αυριο..και εδω θα ειμαστε να πουμε και τα υπολοιπα.

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Υπάρχει ειδικό γάλα για μικρά γατάκια,που αντικαθιστά το μητρικό και που μπορείς να το πάρεις από κτηνίατρο ή πετ σοπ. Εκεί θα σου δώσουν και μπιμπερό. Έχεις καμιά σύριγγα σπίτι; Και νουνού συμπυκνωμένο; Μέχρι να πάρεις μπιμπερό που θα σου διευκολύνει τη ζωή και γάλα σε σκόνη για γάτες, αραίωσε το νουνού με νερό (καλύτερο λιγότερο γάλα και περισσότερο νερό) και δίνε του σιγά σιγά με τη σύριγγα. Εναλλακτικά, αν και δύσκολο, μπορείς να δοκιμάσεις με ένα καλαμάκι που θα έχεις κόψει για να γίνει μικρό και να ρίχνεις λίγο λίγο γάλα στο στοματάκι του. Δεν μπορεί να φάει, δεν ξέρει ακόμα το καημένο, μόνο να θυλάζει ξέρει..
Βάλε το σε μια κούτα ή κρεβατάκι ή κάτι κλειστό τέλος πάντων με πολλές πετσέτες. Βράσε νερό, βάλτο σε ένα πλαστικό μπουκάλι, το μπουκάλι μέσα σε μια κάλτσα (εναλλακτικά θερμοφόρα) και βάλτο μες στην κούτα για να μένει ζεστό το γατάκι. Μετά από κάθε γεύμα να του τρίβεις την κοιλιά και χαμηλά στα γεννητικά όργανα για να μπορεί να ενεργηθεί με βαμβάκι και ή χλιαρό νεράκι ή λαδάκι για μωρά. Βάλε ένα ρολόι μες στην κούτα,κάτω από τις πετσέτες για να νομίζει ότι είναι η καρδιά της μαμάς του και να ηρεμεί. Σκούπιζε απαλά με μια πετσετούλα και χλιαρό νεράκι τα ματάκια του για να φεύγουν οι τσίμπλες. Αύριο πρωί πήγαινέ το σε έναν κτηνίατρο για να σου δώσει περαιτέρω συμβουλές.
Μπράβο που το έσωσες, πολλά συγχαρητήρια,μεσα από την καρδιά μου..
Υπάρχει και αντίστοιχο θέμα εδώ αλλά δεν ξέρω πως να το παραθέσω..
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επίσης, για το νιαούρισμα, άμα το ταϊζεις να το χαϊδεύεις λίγο πιο έντονα στην πλατούλα και την κοιλίτσα να ρευτεί
Μόλις ρευτούν μπορεί να αναζητήσουν λίγο ακόμα γάλα, ή να κοιμηθούν επιτόπου γιατί ηρεμούν.Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά είναι υπέροχη εμπειρία να το βλέπεις να ορθοποδεί!
Πραγματικά μπράβο που δεν το άφησες στην ευχή του θεού!

Crazy_Scientist
Νεοφερμένο μέλος
πουπουλινα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και όντως έφτιαξα ένα χαρτόκουτο με πρώτο επίπεδο λίγα woodpellets και μετά έβαλα 4 χαρτοπετσέτες για να απορροφούν τα ούρα (που κάνει και χωρίς να του πιέζω τα όργανα-την πρώτη μέρα όμως τα πίεζα και μάλλον τώρα έμαθε, όπως και κακουλίνια το ίδιο) και μετά έβαλα μια μικρή πετσέτα προσώπου.
flora.m123 τώρα το απόγευμα θα φύγω αμέσως για μπιμπερό και ειδικό γάλα. και στα λεγόμενά σου:
Το έχω σε ένα χάρτινο κουτί με την περιγραφή που έδωσα και παραπάνω. Θα βάλω ζεστό νερό για "θερμοφόρα". Όσο για την ανάγκη του, έμαθε πιστεύω, γιατί βρίσκω τον χώρο κίτρινοΑρχική Δημοσίευση από flora.m123:Βάλε το σε μια κούτα ή κρεβατάκι ή κάτι κλειστό τέλος πάντων με πολλές πετσέτες. Βράσε νερό, βάλτο σε ένα πλαστικό μπουκάλι, το μπουκάλι μέσα σε μια κάλτσα (εναλλακτικά θερμοφόρα) και βάλτο μες στην κούτα για να μένει ζεστό το γατάκι. Μετά από κάθε γεύμα να του τρίβεις την κοιλιά και χαμηλά στα γεννητικά όργανα για να μπορεί να ενεργηθεί με βαμβάκι και ή χλιαρό νεράκι ή λαδάκι για μωρά. Βάλε ένα ρολόι μες στην κούτα,κάτω από τις πετσέτες για να νομίζει ότι είναι η καρδιά της μαμάς του και να ηρεμεί. Σκούπιζε απαλά με μια πετσετούλα και χλιαρό νεράκι τα ματάκια του για να φεύγουν οι τσίμπλες.
Όσο για τσίμπλες, δεν έχει βγάλει τίποτα ακόμα! Ευχαριαστώ και για τα ευχαριστήρια!!Popix ευχαριστώ για τα μπράβο και ναι όντως είναι όμορφο συναίσθημα να μεγαλώσει μια ψυχούλα με τη βοήθειά σου!! Στα λεγόμενά σου:
Δεν ρεύεται καθόλου και μετά ζητάει την μαμά του...περιμένει από τα χέρια μου να το κοιμίσουν!! Ελπίζω να μην είναι κακό που δεν ρεύταιΑρχική Δημοσίευση από Popix:Επίσης, για το νιαούρισμα, άμα το ταϊζεις να το χαϊδεύεις λίγο πιο έντονα στην πλατούλα και την κοιλίτσα να ρευτεί Μόλις ρευτούν μπορεί να αναζητήσουν λίγο ακόμα γάλα, ή να κοιμηθούν επιτόπου γιατί ηρεμούν.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θέλα να σας απαριθμήσω κάποια πράγματα που παρατηρώ ή έχω στο νου μου:
- Όταν του σφυρίζω, σκαρφαλώνει το τοιχίδιο του κουτιού και είναι έτοιμο να βγει (σε καμιά άλλη περίπτωση δεν το κάνει αυτό)
- Δυσκολεύεται να κοιμηθεί στο κουτί και αφού ξεσηκώσει την γειτονιά στο πόδι για 1 ώρα, τότε θα κοιμηθεί (με μικρό παράπονο
) - Όταν κοιμόταν στο χέρι μου, έκανε μικρούς παραπονιάρικους ήχους
- Όταν το πρωτοπήρα, ήταν γεμάτο αίματα (από τη γέννα και από τα νεκρά αδέρφια του) και σε μια ψηλή σιντοθήκη έβαλα νερό 37oC και το εμβάπτισα μέχρι τον λαιμό του και μετά το τύλιξα με μια ζεστή πετσέτα. Το κεφάλι του όμως δεν κατάφερα να το καθαρίσω, ασχέτως αν από τα χάδια μου καθαρίστηκε μόνο του

Πώς να το καθαρίζω από τώρα και στο εξής και για να βγάλω τα υπόλοιπα που έμειναν στο κεφάλι? - Είχε ένα ζωύφιο που πρώτη φορά έβλεπα και το αντίκρισα καθαρά όταν έπλυνα το γατάκι. Είχε βάλει μια προβοσκίδα σαν κουνούπι στο δέρμα από το κεφάλι (στην αρχή το πέρασα για πηγμένο αίμα) και ευθύς το αφαίρεσα με τσιμπίδα και ψαλίδι
- Τί μπορώ να κάνω για να μην κλαίει το βράδυ που θέλει να κοιμηθεί στα χέρια μου?
Αν θέλετε να μου απαντήσετε στα παραπάνω, μπορείτε να μου απαντήσετε και αριθμημένα

flora.m123
Δραστήριο μέλος
Μπορείς να βάλεις και κάποιο αρκουδάκι μέσα στο κουτί για να το αγκαλιάζει και να μένει ζεστό και να μη νιώθει μόνο!
Οπότε τώρα αυτό που έχεις να κάνεις είναι να το κρατάς ζεστό και να φροντίζεις να τρώει συχνά..
Συνέχισε να το τρίβεις εσύ κάτω, γιατί τα μικρούλια πάλι δυσκολεύονται να κάνουν το "χοντρό" τους, οπότε μέχρι να κλείσει τον πρώτο μήνα (ίσως και λίγο παραπάνω) καλό είναι να το βοηθάς..
Τα ματάκια ακόμα κλειστά τα έχει;
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εύχομαι όλα να πάνε δεξιά με το μικρό και χαίρομαι που αποφάσισες να το βοηθήσεις και να μην το αφήσεις στην τύχη του.
Όσον αφορά κάποια από τα ερωτήματα σου, νομίζω ότι επειδή είναι πολύ μικρό ακόμα, θέλει να κοιμάται στο χέρι σου για να νιώθει την επαφή μαζί σου και για να έχει τη μυρωδιά σου.
Εάν του έχεις βάλει κάποιο καλαθάκι να κοιμάται, βάλε μέσα μια μπλούζα σου ή κάποιο ρούχο σου ώστε να σε νιώθει κοντά.
Επίσης, στον πάτο βάλε ένα ρολόϊ ώστε οι χτύποι του να το παραπέμπουν στους χτύπους της καρδιάς της μητέρας του.
Σχετικά με το καθάρισμα του, είναι καλό να αποφεύγεται το πλύσιμο του κεφαλιού της γάτας καθώς έχουν πολύ ευπαθή αυτιά.
Μπορείς να το καθαρίσεις με λίγη υπομονή κι επιμονή χρησιμοποιώντας ένα υγρό μαντήλι.
Τέλος, όσον αφορά το ζωΰφιο που ανέφερες, επικοινώνησε με έναν γιατρό κάποια στιγμή ώστε να του κάνει αποπαρασίτωση.
Ίσως είναι μικρό ακόμη για κάτι τέτοιο αλλά σύντομα θα χρειαστεί να κάνει.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο!

κατιουλινι
Νεοφερμένο μέλος
δεν θα μας πεις τι ειναι; αρσενικο;
θηλυκο;

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορεί να μην το ακούς καν, αλλά πραγματικά τα βοηθάει να χωνέψουνε.Όσο για τα χέρια, παρέα και ζεστασιά θέλει το καημενούλι, λογικό είναι...Και να το τρίβεις κάθε φορά με βαμβάκι και χλιαρό νερό, βοηθάει στην λειτουργεία του πεπτικού, άσχετα εάν λερώνεται και μόνο του. Τώρα για το κεφάλι, για να μην το πλύνει ολόκληρο και κρυώσει, δοκίμασε με βρεγμένο βαμβάκι να μουλιάσεις το βρώμικο σημείο να μαλακώσουν οι βρωμίτσες και να είναι εύκολο να αφαιρεθούν. Απλά ακούμπα το και δοκίμασε μετά να τα ξεκολλήσεις. Ελπίζω να φύγουνε!
Καλό κουράγιο

Crazy_Scientist
Νεοφερμένο μέλος
Θα πάω στα μηχανήματα με τον γερανό και το κέρμα και θα κερδίσω ένα για χάρη τουΑρχική Δημοσίευση από flora.m123:Μπορείς να βάλεις και κάποιο αρκουδάκι μέσα στο κουτί για να το αγκαλιάζει και να μένει ζεστό και να μη νιώθει μόνο!
...
Τα ματάκια ακόμα κλειστά τα έχει;
Τα ματάκια του πάντως είναι ακόμα κλειστά
Σήμερα κιόλας θα δοκιμάσω να το βάλω να ξαπλώσει με το φανελάκι μου που το έβαζα να περπατάει πάνω του και έτρωγε.Αρχική Δημοσίευση από George82:...νομίζω ότι επειδή είναι πολύ μικρό ακόμα, θέλει να κοιμάται στο χέρι σου για να νιώθει την επαφή μαζί σου και για να έχει τη μυρωδιά σου.
Εάν του έχεις βάλει κάποιο καλαθάκι να κοιμάται, βάλε μέσα μια μπλούζα σου ή κάποιο ρούχο σου ώστε να σε νιώθει κοντά.

Πλάκα στην πλάκα, δεν το έλεγξα πριν μου το πεις. Πριν λίγο που το είδα όμως, .................. και ΝΑΙ...είναι ένα υπέροχο κοριτσάκιΑρχική Δημοσίευση από κατιουλινι:καλη τυχη στο νινιδεν θα μας πεις τι ειναι; αρσενικο;
θηλυκο;
![]()

Η υπέροχη Λιλή, που δεν μας αφήνει σε χλωρό κλαρί! 
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Σίγουρα έξυπνη ιδέα και θα την εφαρμόσω με την πρώτη ευκαιρία !!Αρχική Δημοσίευση από Popix:Τώρα για το κεφάλι, για να μην το πλύνει ολόκληρο και κρυώσει, δοκίμασε με βρεγμένο βαμβάκι να μουλιάσεις το βρώμικο σημείο να μαλακώσουν οι βρωμίτσες και να είναι εύκολο να αφαιρεθούν. Απλά ακούμπα το και δοκίμασε μετά να τα ξεκολλήσεις. Ελπίζω να φύγουνε!
Crazy_Scientist
Νεοφερμένο μέλος

flora.m123
Δραστήριο μέλος

Crazy_Scientist
Νεοφερμένο μέλος
Δοκίμασε να το ταίσεις πάλι λίγο μπας και ηρεμήσει..Κάνε έναν κόπο αύριο να ρωτήσεις έναν κτηνίατρο αν πρέπει να κάνεις εσύ κάτι για να το βοηθήσεις να ανοίξει τα μάτια του..Χάιδεψέ το να ηρεμήσει και μίλα του,τρίψτου την κοιλίτσα...Δύσκολα με τα νεογέννητα,πολύ δύσκολα..![]()
Δεν θα το πιστέψεις τι έκανα και κοιμήθηκε
...τραγούδησα ότι ήξερα και δεν ήξερα σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και κοιμηθηκε χωρίς χαϊδέματα, χωρίς τίποτα 
ΧΑΧΑΧαχαχαχα... Κοιμήθηκε ξερό 

flora.m123
Δραστήριο μέλος
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!Ε να σε πάρω κι εγώ σπίτι άμα έχεις τόσο ωραία φωνή να τραγουδάς και στις δικές μου!!!!!Δεν θα το πιστέψεις τι έκανα και κοιμήθηκε...τραγούδησα ότι ήξερα και δεν ήξερα σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και κοιμηθηκε χωρίς χαϊδέματα, χωρίς τίποτα
ΧΑΧΑΧαχαχαχα... Κοιμήθηκε ξερό
![]()

Hlianna
Διάσημο μέλος
επειδη κι εγω προσφατα μεγαλωσα μωρα γατακια που για 4-5 μερες μας ξεσηκωσαν απο τα νιαουρισματα ο γιατρος μου ειπε οτι περνανε κολικους!!
η αλλαγη απο μητρικο σε σκονη τα ταραζει και πολλα απο αυτα περνανε κολικους που πραγματικα πονανε πολυ..ειδικα αν του εδωσες και εβαπορε και αλλαξε τοσα γαλατα σε λιγες μερες..
δοκιμασε να του εχεις τη κοιλιτσα ζεστη και σιγα σιγα θα στρωσει..
επισης να το εχεις στα σκοταδια..οσο βλεπουν φως αργουν να κοιμηθουν..σκεπασε τη κουτα με μια κουβερτα για να μη βλεπει φως και ισως ηρεμησει πιο γρηγορα...
κανε υπομονη νομιζω οτι σε λιγες μερες τα πραγματα θα ειναι καλυτερα..μη ξεχνας οτι το σοκ ειναι πολυ μεγαλο απο την ζεστασια της μαμας του ξαφνικα σε μια σακουλα στα σκουπιδια..οσο μπορεις κανακευε το..σε εχει απολυτη αναγκη..
μπραβο σου και καλο κουραγιο
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Σου εύχομαι να τα καταφέρεις να μεγαλώσεις αυτό το πλασματάκι και να σαι πάντα καλά που το μάζεψες..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool