Βοήθεια με μικρά γατάκια που βρήκα

• Thread starter Thread starter LIFE
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

LIFE

Πολύ δραστήριο μέλος

Η LIFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 1.643 μηνύματα.
πριν 15 ημερες βρηκαμε σε ενα αμαξι και συγκεκριμενα στην μηχανη 2 γατακια λιγων ημερων..το ενα μεσα σε 5 ημερες δεν αντεξε απο μολυνση στο ματακι ενω η αλλη τα καταφερε με τις tobrex.την εχω σε κουτα με θερμοφορα συνεχεια και φλις μπλουζακια που τα αλλαζω καθημερινα..την καθαριζω ειτε με μωρομαντηλα ειτε με βαμβακι και χλυαρο νερο οταν τα κανει.δεν την αφηνω μονη πανω απο 2-3 ωρες -την παιρνω και στο γραφειο μας καθε μερα-γιατι τρωει 6 φορες πια-ενω στην αρχη 7-8 το lait milox.o πρωτος κτηνιατρος που ειχα παει στην αρχη απλα μου ειπε οτι αδυνατον να ζησουν,,πριν 3 μερες και αφου εχω παρει τα γαλατα μπιμπερο και το kitten stim και ενω της δωσαμε και σιροπι γιατι ειχε 2 μερες διαρροια τηνπηγα σε αλλη γιατρο.ειναι 4 εβδομαδων και την βρηκε καλα.σημερα ομως εβγαλε κατι σαν ογκο διπλα στον ποπο της-τρομαξα για το χειροτερο και πριν απο 1 ωρα ειδα οτι αυτο αρχισε να ανοιγει και να γινεται σαν πληγη..κατα τις 7 θα την παω στην γιατρο..τι μπορει να ειναι ρε παιδια..μηπως καποια μολυνση επειδη ειχε διαρροια..δεν θα αντεξω να την χασω και αυτη και ειδικα τωρα που αρχισε να με βλεπει με ενα υφος λες και ειμαι ολος ο κοσμος της.εχω 3 παιδια τα 2 ειναι 9 και ο μικρος 6-φυσικα δεν την πιανουν γιατι φοβαμαι μηπως την πονεσουν η της μεταφερουν καποια ιωση απο το σχολειο-τωρα ηρθε και η mary που παρολο που ολοι μου λεν οτι δυσκολα να τα καταφερει επειδη δεν εμεινε πολυ με την μαμα της να παρει αντισωματα με το γαλα-εμεις θελουμε και θα κανουμε τα παντα να την σωσουμε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω τι μπορεί να είναι. Σου εύχομαι όμως καλή δύναμη και καλό κουράγιο. Με τη μικρούλα άρρωστη και 3 μικρά παιδιά, θα τα χρειαστείς...:/: Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!! Είναι πολύ τυχερό το γατάκι που σε βρήκε... :) :baby:
Δεν έχω ξανακούσει κάτι σαν αυτό που λες, στο site του αίλουρου γράφει αυτό για τα αποστήματα:

Συρίγγια και οζίδια του δέρματος.

Τα συρίγγια είναι μικρές οπές στο δέρμα της γάτας από τις οποίες εξέρχεται πύον ή οποιοδήποτε άλλο υγρό
Τα οζίδια είναι μικρά εξογκώματα του δέρματος.
Ο γιατρός πολύ σπάνια μπορεί να εξακριβώσει το αίτιο που τα προκάλεσε μόνο από την κλινική τους εικόνα.
Τις περισσότερες φορές χρειάζεται να γίνει βιοψία και καλλιέργεια για να αποκαλυφθεί το αίτιο και να δοθεί η σωστή θεραπεία.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά για το γατάκι. Έχει μεγαλώσει αρκετά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει να το αντιμετωπίσει, ό,τι κι αν είναι. Περιμένουμε νέα σας!

ευχαριστω πολυ,,,ηταν η πρωτη φορα που ακουσα κατι το καλο.ολοι μας εχουν απελπισει..ηταν 10-15 ημερων οταν τα βρηκαμε..δεν ξερω απο γατες..μονο 1 φορα φιλοξενησαμε οταν ακομα ημουν παιδι στο σπιτι ενα γατακι αλλα ηταν μονο για 1 μηνα-ηταν μεγαλυτερο και μετα το δωσαμε σε μια κυρια με αυλη..ως συνηθως με σκυλια βρισκομουν..αυτη ομως η ψυχουλα που παλευει καθημερινα για την ζωη της με εχει κανει αλλο ανθρωπο..λες και εχουμε 4 παιδι..αισθανομαι υπευθυνη για την ζωη της και νοιωθω οταν με κοιταει οτι το καταλαβαινει και αυτη.καποιοι αρχισαν να μας κοροιδευουν που ξενυχτουσαμε για να φανε που δεν την αφηνουμε μονη πολυ ωρα...αλλα καθε μερα που περναει θελω να πιστευω οτι θα τα καταφερουμε...ξεπερασαμε την μολυνση οταν ηταν μικροτερη-τωρα αυτο...δεν ξερω..θα σας απαντησω το τι εγινε αλλα την τριτη.το mail του γραφειου μας και ειμαι εκει απο τριτη εως παρασκευη.ελπιζω να εχω ευχαριστα νεα και ευχομαι σε λιγο καιρο να σας ρωταω για αλλα πραγματα οπως η διατροφη-η συμπεριφορα και η στειρωση...:baby:

Μακάρι όλα να πάνε καλά με το μικρούλι σου!

Αντε να πανε ολα καλα ευχομαι περιμενουμε νεα

Για ότι χρειαστεις μια και εισαι θεσσαλονικη επικοινώνησε μαζι μου εχουμε εναν πολυ καλο γιατρό στο Αργος που εχει πολυ πειρα και περνει πολυ λιγα χρηματα και μπορεις να συνενοεισαι μαζι του κι απο το τηλεφωνο και να τα πηγαινεις συχνα οσο χρειαζεται αα και φιλοξενουμε και διαφορες μαμαδες η στειρωμενες γατες που βγαζουν ακομα γαλα ισως θα ταν καλυτερα να τα πασαρουμε σε καμια μαμα κι αν τα δεχτει να μεγαλωσουν λιγες μερες ακομη με μητρικο γαλα που τα θρεφει.. ο κτηνιατρος να φανταστεις εχει μια γατα που εχει δεχτει τεσερα ξενα και τα τρεφει στο ιατρειο του

ευχομαι το καλυτερο:)

τα καλύτερα κι από εμενα για το μικρούλι. Μακαρι όλα να πάνε καλα!!!

ευχομαι ολα να πανε καλα!!:) :P :happy: :rolleyes: :D

Life συγχαρητήρια για την πράξη σας! Εύχομαι να σας ζήσει το γατάκι σας. Αφού έφτασε 4 εβδομάδων δεν είναι λίγο, σκέψου ότι 6 εβδομάδων τα γατάκια έχουν μεν ανάγκη τη μαμά τους αλλά μπορεί να επιβιώσουν και μόνα τους αν χρειαστεί. Τώρα για το εξόγκωμα δεν έχω ιδέα αλλά εφόσον είναι δίπλα στον ποπό της μάλλον σαν κάποιου είδους απόστημα ακούγεται και όχι κάτι σοβαρότερο. Αν είχες άλλα γατάκια θα σου λεγα ότι ίσως έφαγε καμιά δαγκωνιά αλλά ίσως απλά να χτύπησε κάπου. Σε κάθε περίπτωση, επείδη είναι τόσο μικρή και ευαίσθητη πρέπει να την πάρεις στην γιατρό οπωσδήποτε! Ελπίζω να μην είναι τίποτα και να περάσετε πολλές πολλές χαρούμενες μέρες με την καινούρια σας κόρη!

Συγχαρητήρια για το δύσκολο έργο που ανέλαβες :) Kαλή τύχη στο μικρούλι και να δεις όλα θα πάνε καλά! :happy: :happy: :happy:

o.k το γατακι

:) :) :) :) θα ηθελα να σας πω οτι τελικα το γατακι ειχε παθει μια μολυνση εξαιτιας της διαρροιας που ειχε.μαζεψε εκει που ειχε πρηστει πυον.μου ειπε η γιατρος οτι την ειδε καλα και μονο αν ανεβαζε πυρετο η της κοβοταν η ορεξη θα παρουμε αντιβιωση..μεχρι τοτε πλυσεις με φυσιολογικο νερο και λιγο ζεστο νερακι,ηδη ανοιξε και ετρεξε το περισσοτερο πυον.αρχισαμε και να τρωμε 1 γευμα πια σε γατοτροφη για μικρα και μπορω να πω οτι εχει ξετρελαθει..μαλλον γλυτωσαμε και την αντιβιωση.σε 8-10 μερες θα κανουμε και το πρωτο μας εμβολιο και πιστευω πως θα τα παει καλα...:) :) :up:

Άντε μπράβο!!! Με το καλό να κάνει και τα εμβόλια η μικρή για να μην ανησυχείτε και για αρρώστιες. Όλα καλά θα πάνε. Βάλε μας και καμιά φωτογραφία της κούκλας να τη θαυμάσουμε κι εμείς!!!:)

:up: :up: :up: Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά! Μπράβο!

:up::up::up:

LIFE

Η γατούλα εν ώρα εργασίας:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Συνημμένα

• Photo100-1.jpg
    Photo100-1.jpg
    70,5 KB · Εμφανίσεις: 99
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Tι κουκλάκι είναι αυτό!! Να το χαίρεστε!! :inlove: :inlove: :baby: :baby: :happy:

Τι ματούλια είναι αυτά; Είναι πολύ όμορφο το μωρό σου:redface:. Να σου ζήσει:baby::baby::baby:

Πω πω φατσούλα!...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back