Βοήθεια με νεογέννητα γατάκια

charm_quark

Νεοφερμένο μέλος

Η charm_quark αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Βοηθεια! Μου εφεραν δυο νεογεννητα γατακια, θα ειναι 3 ημερων ή και λιγοτερο. Ηταν και τα δυο βρεγμενα,με λασπες και το ενα ματωνε απο τη μυτη. Σταματησα την αιμοραγια με παγο τυλιγμενο σε πετσετα. Τα στεγνωσα με την μικροτερη σκαλα απο το πιστολακι μαλλιων και απο μακρια και προσπαθω να τα ταισω ζεστο γαλα.
Το προβλημα το εχω με αυτο που ματωνε. Φαινεται πολυ αδυναμο και δεν πινει σχεδον καθολου γαλα. Ενω η αιμοραγια σταματησε, βγαζει απο τη μυτη του σαν βλενα και εχει μονιμως το στομα του μισανοιχτο. Η αναπνοη του δεν ειναι σταθερη αν και το κλαμα του ειναι αρκετα δυνατο. Να το πιεσω στο ταισμα ή να αφησω να δω πως θα εξελιχθει; Λιγη βοηθεια βρε παιδια!
Τωρα δεν αντιδρα, και καταλαβαινω οτι ζει επειδη νιωθω την καρδια του να χτυπα ακουμπωντας το δαχτυλο μου πανω στο στηθος του....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι πολύ μικρούλια 3 ημερών οπότε καλύτερα να τους βρεις θετή μαμά-γάτα:/: Για την ώρα προσπάθησε να τα πας σ' ένα κτηνίατρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η δικια μου ουτε να τα κοιταξει δεν θελει, ειναι στειρωμενη βεβαια, αλλα σκεφτηκα μηπως αξιωθει και τα περιποιηθει λιγακι, οπως εκανε ενας γατος που ειχα παλιοτερα. Με κτηνιατρο μιλησα, αλλα δεν μπορει λεει να κανει κατι! Αυτος μου εδωσε οδηγιες για τον παγο κτλ. Βεβαια τωρα εκλεισε το ιατρειο και δεν μπορω να επικοινωνησω μαζι του να τον ρωτησω για τη βλενα. Πιστευω οτι αν βγαλουμε καλα το σημερινο βραδυ... ολα θα πανε καλα.
πως μπορω να βρω θετη μανα; κανενας απο οσους ξερω δεν εχει γατα που να εχει γεννησει!

Πάντως αν ψάχνεις για τηλ. καποιου άλλου κτηνιάτρου μπορώ να στο στείλω με pm. Όσο για τη θετή μάνα πρέπει να υπάρχει κ κάποιος άλλος με γεννημένη γάτα -αν και όλες σχεδόν οι ψιψίνες εδώ είναι στειρομένες:( -

Μηπως ξερει κανεις κανεναν καλο κτηνιατρο στην Πατρα; Αν ζησουν, πρεπει αυριο να τα παω καπου. Ισως να μπορεσει να βρει αυτος θετη μητερα.

:( ματωνει ξανα... και δεν το βλεπω για πολυ...

εύχομαι το καλύτερο, και κουράγιο για το βράδυ.....
προσπάθησε πάντως να τα κρατάς ζεστά..!!!!!!!

οκ! βρήκα κάποιους κτηνίατρους και σ έστειλα pm. Καλή τύχη με τα γατούλια...

πεθανε...
Συγγνωμη που σας χαλασα τη διαθεση... δεν ηξερα τι να κανω...

είναι πολύ δύσκολο όταν ειναι τόσο μικρά να τα περιποιηθείς......προσπάθησε να σταματήσεις πάλι την αιμοραγία...
καλη επιτυχία!

:cry: τι κριμα πολυ μικρουλι χωρις τη μανουλα .....:bye: μωρακι

πεθανε...

ούτε να το συζητάς...
ήταν σχεδόν απίθανο να ζήσει, μην στεναχωριέσαι, έκανες ότι μπορούσες σίγουρα!!!!!!
το άλλο πώς τα πάει???????

πεθανε...
Μην ανησυχείς αυτό δεν ισχύει. Ήταν πολύ μικρό άλλοστε... Τουλάχιστον έμεινε το άλλο. Πάντως μπορεί να σ βοηθήσει κ αυτό:https://www.ailouros.gr/Φροντίδα/ΝεαρόΓατάκι/tabid/157/Default.aspx

το αλλο φαινεται πολυ καλα. Εχει φαει απο το απογευμα 4ml γαλα (αραιωμενο nounou light (4-1 αναλογια) - αυτο εχω για την ωρα) και περιμενω να ξημερωσει να παρω σκονογαλα για μωρα γατακια και να το παω στον κτηνιατρο. Φαινεται παντως αρκετα καλα. Τωρα κοιμαται σε θεση κουλουριασμενης γατας και μαλλον βλεπει εφιαλτη γιατι τιναζεται κατα διαστηματα. μολις το χαιδευω, αρχιζει να τεντωνεται και ψαχνει για τη μαμα του μαλλον μεσα στη μαλλινη μπλουζα που του εχω για φωλια.
τουλαχιστον ας τα καταφερει ενα...

Βάλε του ένα ρολόι τυλιγμένο στο πουλόβερ, διότι ακούνε το τικ τακ και νομίζουν πως είναι η μαμά τους...

το αλλο φαινεται πολυ καλα. Εχει φαει απο το απογευμα 4ml γαλα (αραιωμενο nounou light (4-1 αναλογια) - αυτο εχω για την ωρα) και περιμενω να ξημερωσει να παρω σκονογαλα για μωρα γατακια και να το παω στον κτηνιατρο. Φαινεται παντως αρκετα καλα. Τωρα κοιμαται σε θεση κουλουριασμενης γατας και μαλλον βλεπει εφιαλτη γιατι τιναζεται κατα διαστηματα. μολις το χαιδευω, αρχιζει να τεντωνεται και ψαχνει για τη μαμα του μαλλον μεσα στη μαλλινη μπλουζα που του εχω για φωλια.
τουλαχιστον ας τα καταφερει ενα...

μην ανησυχείς, αυτό φαίνεται να κρατάει πιο γερά.....
απλά να είσαι προσεκτική με το αραίωμα στο γάλα, μην το "κόψει"
στην κοιλίτσα!!!
και προπαντός, κράτα το ζεστό!!!!!

καλη η ιδέα με το ρολόι....:up:

Κρίμα το καημενούλι. Μακάρι να τα καταφέρει αυτό τουλάχιστον.

κριμα για το ενα αλλα ευχομαι να τα καταφερει το αλλο.
στην κατηγορια με τα αρθρα εδω εχει αν θυμαμαι καλα ενα με χρησιμες συμβουλες για το πως να μεγαλωσει μωρα ορφανα γατακια.

Καλημέρα! Πώς τα πάει το μωράκι; Αν έχεις θερμοφόρα στο σπίτι βάλτην κάτω από την κουβερτούλα του για να έχει ζέστη. Αλλιώς, και ένα οποιοδήποτε μπουκάλι καλά κλειστό γεμάτο με ζεστό νερό κάνει. Περιμένουμε νέα!

καλημέρα σε όλους,
έχω αγωνία να μάθω για το ψιψινέλι....μακάρι να τα καταφέρει
όποτε μπορέσεις πές μας τι γίνεται!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back