gtsaka
Νεοφερμένο μέλος
Αν και αγαπάω όλα τα ζώα δεν είχα ποτέ γάτα,χτές όμως βρήκα ένα νεογγενητο 2-3 ημερών το πολύ,παρατημενο σέ ένα βρώμικο κουτί παπουτσιών στο παρκινγκ του σουπερμαρκετ πού δουλέυω.Θεώρησα καθήκον μου αλλά και πρόκληση να το περιθάλψω και να προσπαθήσω να το κρατήσω στη ζωή.1 1/2 μέρα μετά τα σημάδια είναι ενθαρυντικά αλλά ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.Εμαθα πολλά χρήσιμα από αυτό το site αλλά χρειάζομαι λίγη καθοδήγηση ακόμα.
Το μικρό το ταίζω με σύριγκα κάθε 3 ώρες περίπου .Του δίνω Δελτα advance αφού το ζεσταίνω περιπου στους 37 βαθμούς,αυριο όμως θα του παρω γάλα σε σκόνη από pet shop,εκτός και ειναι εξισου καλο και το εβαπορέ noulac.Τρώει γύρω στα 4-6 ml σέ κάθε γεύμα.Στην αρχή μετά από κάθε γεύμα την επεφτε αμέσως για ύπνο.Τώρα όμως νιαουρίζει και δείχνει καποια κινητικότητα για κανα τεταρτο και μετά κοιμάται.Ελπίζω να ειναι θετικό σημάδι αυτό.
Επίσης το σκουπίζω με ενα μωρομάντηλο για να μπορέσει να ουρήσει
δεν το έχω δεί όμως ακόμα να κάνει κακά του.Είναι ανησυχητικό αυτό?
Το γατάκι είναι βρώμικο.ή μάλλον από ότι μπορώ να καταλάβω με τα
υγρα της μαμας του από τη γέννα τα οποία έχουν ξεραθεί.Θέλω να το πλύνω αλλα δεν ξέρω αν κάνει.
Επίσης μήπως ξέρεται αν υπάρχει περίπτωση επειδή το βρήκα ατο δρόμο να εχει καποια μικρόβια η ασθένεια πού θα μπορούσε να μεταδοθεί σε άνθρωπο? Από τι ηλικία οι γάτες εμβολιάζονται?
Συγνώμμη αν σας κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις μου αλλά το έχω βαλει σκοπό να το σώσω αυτό το γατάκι.
Φιλικά Γιώργος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για το κουράγιο σου και την καλή σου διάθεση! Έχω μια μικρή εμπειρία από γατάκια γιατί η γάτα μου γέννησε πριν μερικούς μήνες και τα μεγάλωσε μέσα στο σπίτι μέχρι που έκλεισαν τους τρεις μήνες, αλλά εκείνη έκανε όλη τη σκληρή δουλειά και γω απλώς παρακολουθούσα..
Είμαι βέβαιη ωστόσο ότι το αγελαδινό γάλα (ακόμη και το παιδικό) δεν κάνει καλό στα γατάκια. Μπορείς να πάρεις από ένα pet shop το kitten replacement milk (ή κάπως έτσι) που είναι σκόνη και το αραιώνεις με νερό. Δε νομίζω να είναι πολύ ακριβό αλλά ακόμη και αν σου φανεί ακριβό θα κρατήσει καιρό και θα βοηθήσει το γατάκι σου να ζήσει γι αυτό αξίζει τον κόπο! Τις πρώτες 3 βδομάδες θα πρέπει να το ταίζεις κάθε 3-4 ώρες και μετά το τάισμα να τρίβεις την κοιλίτσα του και το πωπουδάκι του με λίγο βρεγμένο βαμβάκι για να ξυπνήσει το πεπτικό του σύστημα. Η Λουκρητία μερικές φορές την μέρα τα έγλειφε ολόκληρα πολύ έντονα γιατί η γλώσσα της μαμάς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Θα μπορούσες ίσως να κάνεις κάτι ανάλογο μέ ένα ελαφρύ μασάζ με μια πετσέτα.
Ο καιρός ακόμα ευτυχώς είναι ζεστός αλλά έχε το νου σου να το κρατάς σε ένα ζεστό και καθαρό κρεβάτι, γιατί όσο παράξενο κι αν ακούγεται η πιο συχνή αιτία θανάτου νεογέννητων γατιών είναι τα κρυοπαγήματα!
Τώρα για την βρωμιά μη στεναχωριέσαι ιδιαίτερα. Βρέξε ένα βαμβάκι με ζεστό νερό και καθάρισε το όσο μπορείς. Επίσης η υπνηλία σ αυτό το στάδιο είναι εντελώς φυσιολογική, τα μωρά της Λουκρητίας μέχρι την 6-7η μέρα που άνοιξαν τα μάτια τους κουνιόντουσαν μόνο για να φάνε και μετά ξανακοιμόντουσαν. Κάνε του όμως λίγο μασάζ κάθε τόσο για να λειτουργεί ο οργανισμός του.
Αν όλα πάνε καλά, που στο εύχομαι ολόψυχα, την 4η βδομάδα πέρνα από ένα κτηνίατρο να πάρεις μια πάστα για τα σκουλήκια του εντέρου (δεν κάνει πάνω από 5 ευρώ).
Ξανά μπράβο για την απόφαση σου! Θα είναι μια μοναδική εμπειρία να το μεγαλώνεις!
Φιλικά,
Μαρία
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σωστά σου τα λένε οι προηγούμενοι!
Να προσέχεις πολύ τη θερμοκρασία, όχι ρεύματα (εννοείται όχι a/c, ανεμιστήρες, αν και τώρα πια δε νομίζω να χρησιμοποιεί κανε΄ςι), να'ναι στα ζεστά!
Δυστυχώς τα περισσότερα νεογέννητα δεν τη βγάζουν δίχως τη μανούλα τους, δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά να'σαι προετοιμασμένος. Φρόντισε΄το όσο πιο καλά μπορείς και ...
Καλή τύχη!
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πέρασα και εγώ πρόσφατα αυτή την εμπειρία και αν και θέλει λίγο προσοχή είναι φανταστική. Τώρα είναι ένα πλασματάκι που απλά τρώει και κοιμάται αλλά όταν θα πουρπουρίσει για πρώτη φορά θα ξετρελλαθείς. Αγόρασε του οπωσδήποτε κατάλληλο γαλατάκι και αν βρείς μέσα μπιμπερό με μαλακή θηλή προτίμησε την γιατί με τη σύριγγα ταλαιπωρείσαι και εσύ και το γατάκι. Εμείς είχαμε βρεί σε κτηνίατρο ένα που το λένε lait mixol και είχε μέσα ένα μπιμπερό μίνι. Παρεπιπτόντως αν τυχόν αγοράσεις αυτό κόψε με ψαλιδάκι την θηλή και μην την τρυπήσεις με καρφίτσα, όπως λέει, γιατί δεν στάζει. Για να κάνει κακά πρέπει να περιμένεις λίγο παραπάνω και να το χαιδεύεις απαλά στην κοιλίτσα και στον πωπό του Επέμενε μετά απο κάθε γεύμα για να σιγουρευτείς ότι κατουράει γιατί την φωλιά τους δεν την λερώνουν και θα σου "φουσκώσει"
. Μην το πλύνεις!!! με μωρομάντηλο όπως λέει και πιο πάνω η πουρίνα καθαρίζει μια χαρά.Πρόσεχε να μην κρυώσει γιατί είναι αρκετά ευαίσθητα. Εμείς το κοιμίζαμε σε ένα κουτάκι και επειδή είχε μάθει τις μυρωδιές μας και το ηρεμούσαν του βάζαμε μέσα και μια πετσέτα με την οποία είχαμε τριφτεί για λίγο. Πουρπούριζε χαρούμενο και να φανταστείς ότι τώρα αν μπει κάπου που δεν του αρέσει και αρχίσει να αγριεύει του βάζουμε την πετσετούλα και ηρεμεί. Τώρα όσον αφορά τις αρρώστιες αποκλείεται να έχει κάτι που θα σου το μεταδώσει. Αυτό που μάλλον θα έχει σίγουρα είναι ψύλλους. Μην ανυσηχείς, υπάρχουν ειδικά σπρέι και ξενοιάζεις.Αυτά σε γενικές γραμμές και απο μένα. Καλή τύχη και ευχομαι να περάσετε πολλές τρυφερές στιγμές μαζι!!
anabou
Διάσημο μέλος
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Πραγματικά είναι πολυ δυσκολο αυτο που προσπαθεις να κανεις. Εγω την πρωτη φορά δεν τα καταφερα. Τη δευτερη φορα έτυχε να είναι λεχωνα η γατα μου και ανελαβε άλλα τρια που βρήκα. Βεβαια την ξεζουμισανε 7 γατάκια την κακομοιρα στην πρωτη της γέννα!!!!!
gtsaka
Νεοφερμένο μέλος
Ρώτησα μία κτηνίατρο σήμερα και μου είπε να είμαι προετοιμασμενος για το χειρότερο,γιατί χωρίς την μαμά τους σπάνια ζούνε.Εγώ παντως κάθε μέρα πού περνάει είμαι όλο καί πιό αισιόδοξος.
Το γατάκι κάνει πιπί του,με την κατάλληλη βοήθεια από μένα.Δεν το έχω δεί όμως να κάνει κακά του.Θα προσπαθήσω περισσότερο μέ τον τρόπο πού μού λέτε,παντως η κτηνίατρος δεν φάνηκε να ανησυχέι γι΄αυτό, μού
είπε μάλιστα ότι ίσως νά έχει κάνει και να μην τό έχω αντιληφεί γιατί είναι μικροσκοπικά τα κακά του.
Σχετικά μέ το γάλα μού είπε ότι το Δέλτα advance πού τού δίνω έιναι πολύ καλό και να μήν τό αλλάξω.Αν όμως είστε σίγουροι θα πάω αυριο
να του πάρω το ειδικό γάλα από τό pet shop.Με τή σύριγγα όντως είναι
λίγο δύσκολο,σήμερα όμως προσάρμοσα στήν ακρη της σύριγγας μία φούσκα από σταγονόμετρο την οποία έκοψα στην άκρη μέ ψαλιδάκι,γιατί όπως πολύ σωστά είπε μία φίλη πιό πάνω με την καρφιτσα δεν έτρεχε το γαλα.Τώρα είναι κάπως καλύτερα,αλλα αν βρώ μικροσκοπικό μπιμπερό θα έιναι ακόμα πιό καλά.
Γιά τή ζέστη χρησιμοποιώ διάφορα χνουδωτά πανια και πετσέτες και ένα μπουκάλι ζεστό νερό τυλιγμενο με πετσέτα.
Ευχαριστώ καί πάλι για τήν βοήθειά σας,κάθε σχόλιο δεκτό.Θα σας ενημερώνω γιά την εξέλιξη.
Φιλικά Γιώργος.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Συγχαρητήρια για αυτό που αποφάσισες να κάνεις και σου εύχομαι να ζήσει το γατάκι μέχρι τα βαθιά (του) γεράματα

Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θέλω όμως να σε συγχαρώ και να θαυμάσω την αφοσίωσή σου σ'αυτό το ανυπεράσπιστο πλασματάκι που βρέθηκε στη ζωή σου.
Mε το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που του δείχνεις, είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά. Mπράβο σου!
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Εγω πιστευω οτι θα τα παει μια χαρα. Αφου σου εχει ζησει δυο μερες σιγουρα θα τα καταφερει!!!

gtsaka
Νεοφερμένο μέλος
Το γατακι φαινεται να τα πηγαινει μια χαρα.Τώρα το καταφέρνω και κάνει κακά του.Αν κρινω από αυτό πού έβγαλε την πρώτη φορά-μπλιάχ-
μάλλον κόντευε να σκάσει το καημένο.Παντως έιναι πολύ περίεργο που
αν και νεογγεννητο δεν τα αμολάει οπου νάναι και όποτε του έρθουν,οπως θα περιμενε κανέις και όπως κάνουν τα μωρά.
Στο θέμα της διατροφής αγόρασα το ειδικό γάλα και ενα μπιμπερό-extra-
Με το μπιμπερό είναι πραγματικα πολυ πιο έυκολο και φαινεται να το απολαμβάνει πραγματικά,γιατι η θηλή ειναι στό σωστό μέγεθος και γεμίζει εύκολα με την καταλληλη κίνηση του χεριού μου χωρίς να πρέπει κάθε φορά να πιέζω την σύριγγα.
Σοφία ευχαριστώ πού προσφέρθηκες να με βοηθήσεις με τό μπιμπερό.Είναι ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχει καποιος έτοιμος να σού προσφέρει ουσιαστική βοήθεια,χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ τις συμβουλές και την ψυχολογική υποσtηριξη τών υπόλοιπων σάυτό το forum.
Θα σας ενημερώνω γιά τις εξελίξεις
φιλικά Γιώργος
anabou
Διάσημο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Aν δυσκολεύεσαι καθόλου στο τάισμα, εγώ τα έβαζα σχεδόν ανάσκελα και λιγο λίγο έπεφτε το γάλα απο τη σύριγγα. Kαταπίνανε και ξανά πάλι. Oταν πήραν δυνάμεις ρουφάγανε όλη τη σύριγγα σε δευτερόλεπτα!!!! Φοβερό θέαμα! Kαι με μπιμπερό, επειδή το έχω δοκιμάσει, ακόμα καλύτερα. Συνέβη όμως κάτι στον ένα τους περίπου μήνα- και πρέπει να το προσέξεις- που τα γατάκια που δεν έχουν αντισώματα καμμιά φορά παθαίνουν. Δεν έχει όνομα κιας τρέχαε στα πρώτα βοηθειών. Kάτι σαν επιληψία. Σκήβει το κεφαλάκι, αφήνει σάλια και διάροια, ακινητοποιημένο. Δεν θέλω καθόλου να σε τρομάξω, άλλωστε κάνεις θαυμάσια δουλειά. Mόνο να σε κάνω να προσέξεις αν δεις κάτι τέτοιο να τρέξεις οτι ώρα και ναναι σε κάποιο A βοηθειών. Kαλή τύχη και στους δυό σας.Kαλή συνέχεια
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool