Βοήθεια με νεογέννητο

καλη συνεχεια Μια χαρα τα πας!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σας και παλι
κλεισαμε 5 μερες σήμερα και ειμαι πολυ χαρόυμενος και αισιόδοξος.
Εχω όμως κάποια μικροπροβληματάκια-θέλω να πιστεύω-.Καταρχήν
φαίνεται να μην τού αρέσει το ειδικο γάλα που του δίνω,σε αντίθεση
με αυτό πού τού έδινα μέχρι τώρα-Δελτα Advance-Την πρώτη φορά που χρησιμοποιησα το μπιμπερό του έδωσα Δελτα και το ήπιε με τρόμερή βουλιμία,πραγματικά εκπληκτικό θέαμα,το αλλο όμως του το δίνω σχεδόν με τό ζόρι.Τί να κάνω? να επιμείνω? θα τό συνιθήσει? Μήπως υπάρχει τρόπος να το κανω πιό γλυκό,όπως να βάλω λίγη ζάχαρη?
Επίσης υποψιάζομαι ότι ίσως έχει λίγη διάρροια.Λέω "υποψιάζομαι" γιατί
ναί μέν δεν του "φεύγουν" ανεξέλεγκτα",αλλά όταν τα κάνει ύστερα από δική μου παρότρυνση είναι σε σχετικά ρευστή μορφή.
Ολγα σχετικά με αυτό το πρόβλημα πού λές ότι παθάινουν καμμιά φορά,ελπίζω να πρόλαβε να πήρε κάποια αντισώματα από τή μαμά του.Γενικά εγώ κάνω ότι μπορώ αλλά πρέπει να βάλει και ό Θεός τό χέρι του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεις μεσα στο ειδικο γαλα να βαεις κ το γαλα της δελτα που χρησημοποιεις εγω της εβαζα μεσα μερικες σταγονες νουλακ

Ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω.

Με τις καλύτερες ευχές μου για το γατουλίνι σου και εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Προσωπική εμπειρία δεν έχω μιας και τα γατιά μου τα πήρα 2 μηνών, αλλά βρήκα κάποια σχόλια και τα παραθέτω, σε συμπλήρωση των όσων είπαν τα κορίτσια εδώ.

Η ΖΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ 2-3 ΩΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΡΟΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΥΔΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΤΑϊΖΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΡΜΟΦΟΡΑ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΧΑΪΔΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΛΙΑΡΟ ΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΙΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΚΙΑ.
ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΡΟΙΑ, ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ Α Μ Ε Σ Ω Σ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ. ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΟΡΟ(ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ) Ή ΓΛΥΚΟΖΗ.ΤΗΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΜΨΙΑ, ΤΗΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΧΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΖΩΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ .Ε
ΠΙΣΗΣ, ΑΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΡΥΘΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ . Η ΑΝΑΣΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ .ΑΝ ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΕΣΗ ΔΕΞΤΡΟΖΗΣ,
ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΝ 5-6 ΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ ,ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

(Michelle συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα)

Επίσης βρήκα και ενα νέο!!!
Συμβουλευτική γραμμη για τα κατοικίδια: 9011232450
κοστίζει 1,43ευρώ το λεπτό και είναι απο τις 8:30 εως 23:00 καθημερινά

Δυστυχώς το γατάκι πέθανε.
Τελευταία φορά το τάισα σήμερα στις 3 το πρωί καί όταν σηκώθηκα
να πάω στη δουλειά μερικές ώρες αργότερα το βρήκα πεθαμένο.Τελικά 7 μέρες που άντεξε δεν ήταν αρκετές για να παρει τά πάνω του.Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μου λείπει.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τίς πολύτιμες συμβουλές σας
καί τήν ψυχολογική στήριξη σας.Ισως άλλη φορά νά είμαι πιό τυχερός.

:( Πολύ στεναχωρηθήκαμε κουράγιο!Πάντως προσπάθησες αυτό μετράει.Κάποιος το φρόντισε το γατουλίνι και πάλεψε για να το κρατήσει στη ζωή.:(

Λυπάμαι.....:( :( :(
σκέψου όμως ότι έστω 7 ημερών "είδε" και την καλή πλευρά των ανθρώπων..

Και μιας και έκανες την αρχή....:redface: :redface: γιατί δεν παίρνεις ενα γατάκι απο τα παιδιά εδώ;;;; υπάρχουν πολλά γατάκια που ζητάνε σπίτι και είμαι σίγουρη ότι θα είσαι πολύ καλός γατομπαμπάς....

Μια ιδέα λέω....:whistle: :whistle:

:( όχι ρε γμτ το καημένο κρίμα! Πάντως πράγματι δεν θα ήταν κακή ιδέα να πάρεις κάποιο από τα γατάκια που ζητούν σπίτι.

παιδια ειναι δυσκολο το ναεπιζησει ενα γατακι την μια στιγμη φαινετε δυνατο κ μεσα σε λιγα λεπτα πεθαινει ειναι παραξενα τα παιχνιδια της φυσης για τους θετους γονεις .Γιωργο ειμαι σιγουρη εκανες το καλυτερο δυνατο γι αυτην την ψυχουλα μπραβο σου τωρα ελπιζω να παρεις ενα πιο μεγαλο γατακι που θα το σωσεις κ αυτο αποπεινα κρυο κ βεβαιο θανατο
κ παλι μπραβο για οσα καταφερες να του δωσεις

gtsaka λυπάμαι που δεν τα κατάφερε το μικρούλι.:( Μην νιώσεις σε καμμία περίπτωση ότι φέρεις ευθύνη γι'αυτό.Να νιώθεις περήφανος που είχες την υπομονή το κουράγιο και την αγάπη να ασχοληθείς μαζί του.

gtsaka μπράβο σου που προσπάθησες...
Κουράγιο και είμαι σίγουρη πως θα είσαι
καταπληκτικός μπαμπάς για μία γατούλα
κάποια στιγμή.

Μπράβο σου.

Θέλω να σου ξαναπώ κι εγώ ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν νεογέννητα γατάκια χωρίς τη μαμά τους. Ακόμα και κτηνίατρος που είχε προσπαθήσει δεν τα κατάφερε, έτσι μη νιώθεις άσχημα που δεν τα κατάφερες κι εσύ.
Κρίμα για την αθώα ψυχούλα. :(
Πάρε ένα γατάκι (από 2 μηνών και άνω είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα) και φρόντισέ το. Θα δεις πόση χαρά θα σου δώσει!
Γατάκια πολλά, και σ'αυτές τις σελίδες και στο δρόμο παντού, περιμένουν κάποιον να τα βοηθήσει. Και ανταποδίδουν την αγάπη μας, και γίνονται μέλη της οικογένειάς μας...

Μέχρι στιγμής δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με γάτες.Ομολογώ όμως
ότι μετά από αυτό μου περασε από το μυαλό να υιοθετήσω ένα γατάκι,παρόλο που δέθηκα τόσο μ'αυτό πού μου φαίνεται ότι κανένα δεν θα το αγαπήσω τό ίδιο.Δυστυχώς όμως είναι αδύνατον γιατί η γυναίκα
μου χωρίς να αντιπαθεί τίς γάτες,έχει μια προκατάληψη καί μία φοβία
γι'αυτές και κυρίως για τόυς κινδύνους υγείας που αφορούν αυτές καί
τόν ανθρώπο και φυσικά δεν μπορώ να της επιβάλω κάτι τέτοιο.Το συγκεκριμμένο γατάκι αν όλα πήγαιναν καλά σκόπευα να το κρατήσω 1-2
μήνες και μετά να τού έβρισκα ένα καλό σπίτι.Είχα όμως μία ελπίδα ότι
ίσως με τόν καιρό να το συμπαθούσε τόσο η γυναίκα μου όσο και ό 5χρονος γιός μου και ίσως να το κρατούσαμε.
Τελος πάντων δεν ξερει κανείς τί μπορεί να γίνει στό μέλλον.Πάντως τό μπιμπερό τό κράτησα γιά κάθε ενδεχόμενο,όπως και το γάλα-ελπίζω να μή χαλάει.

Φρόντισε να ενημερωθεί η γυναίκα σου ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι υγείας από τις γάτες. Πηγαίνετε π.χ. μαζί σε έναν καλό κτηνίατρο, αγόρασέ της ένα βιβλίο, βρες πληροφορίες στο Internet... Ίσως καταλάβει!
Τα παιδιά συνήθως θέλουν ζωάκι, έτσι δε νομίζω ο 5χρονος γιος σας να έχει πρόβλημα. Αν καταφέρεις να πείσεις τη γυναίκα σου, θα'ναι ωραία να σώσετε ένα άλλο γατάκι από τους κινδύνους της πόλης.

Σου το λέει ένας άνθρωπος που δεν είχε σκεφτεί ποτέ να πάρει γάτα (ή οποιοδήποτε ζώο) σπίτι, που δεν είχε ιδέα από τη φροντίδα της, αλλά έμαθε, και που τώρα δεν μπορεί να σκεφτεί τη ζωή χωρίς αυτήν!!!;)

παρεπιπτοντως απο χθες ενα γατακι 2 μηνων περιπου τριγυρναει την αυλη μας. το ανακαλυψαμε μεσα στη μηχανη του αυτοκινητου απο οπου ακουγοταν δυνατο νιαουρισμα Ο μικρος εινα φοβισμενος αλλα και πεινασμενος Του εδωσα να φαει κι σημερα καθησε λιγο να τον χαιδεψω αλλα φοβαται ακομα. Παντως απο οτι φαινεται σε λιγο θα μπη στην οικογενεια αρκει να πειστη ο αντρας μου . Και ο Περσης:)

Μέχρι στιγμής δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με γάτες.Ομολογώ όμως
ότι μετά από αυτό μου περασε από το μυαλό να υιοθετήσω ένα γατάκι,παρόλο που δέθηκα τόσο μ'αυτό πού μου φαίνεται ότι κανένα δεν θα το αγαπήσω τό ίδιο.Δυστυχώς όμως είναι αδύνατον γιατί η γυναίκα
μου χωρίς να αντιπαθεί τίς γάτες,έχει μια προκατάληψη καί μία φοβία
γι'αυτές και κυρίως για τόυς κινδύνους υγείας που αφορούν αυτές καί
τόν ανθρώπο και φυσικά δεν μπορώ να της επιβάλω κάτι τέτοιο.Το συγκεκριμμένο γατάκι αν όλα πήγαιναν καλά σκόπευα να το κρατήσω 1-2
μήνες και μετά να τού έβρισκα ένα καλό σπίτι.Είχα όμως μία ελπίδα ότι
ίσως με τόν καιρό να το συμπαθούσε τόσο η γυναίκα μου όσο και ό 5χρονος γιός μου και ίσως να το κρατούσαμε.
Τελος πάντων δεν ξερει κανείς τί μπορεί να γίνει στό μέλλον.Πάντως τό μπιμπερό τό κράτησα γιά κάθε ενδεχόμενο,όπως και το γάλα-ελπίζω να μή χαλάει.

Κάποτε ήμουν σαν την γυναίκα σου.. Αγαπούσα τα ζώα, αλλά όχι ιδιαίτερα τις γάτες. Πάντα ήμουν με σκυλί στο σπίτι.
Η αγάπη μου για τα γατιά ήρθε ξαφνικά απο το πουθενά....:hmm:
Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τον Ασπρούλη μου και τον Ζιζού.. Μάλιστα θέλω να φτιάξω αν μπορέσω στη Λέρο καταφύγιο για αδέσποτα.. (δεν ξέρω αν υπάρχουν εκεί βέβαια)..
Anyway ίσως αν διαβάσει κάποια πράγματα... αλλάξει άποψη..

'Οσο για το αν αγαπήσεις άλλο γατάκι... Όταν χάσαμε τον Ξανθούλη δεν ήθελα άλλο γατάκι, γιατί δεν πίστευα ότι θα αγαπήσω ξανά το ίδιο.. Πόσο λάθος είχα. Ο Ζιζού αν και στην αρχή τον βλέπαμε σαν ξένο σώμα και τον είχαμε μόνο και μόνο γιατί αν τον αφήναμε θα ζούσε έξω.... τώρα δεν μπορούμε χωρίς αυτόν και τα καμώματά του.
Βέβαια τα καμώματα που κάνει είναι σαν να έχουμε εναν Ξανθούλη σε νεότερη έκδοση... (μετεμψύχωση;;;;), αλλά είναι και μοναδικός στα χάδια του και στην τρυφερότητα που μας δείχνει...
ασύλληπτο για γάτα να κάνει έτσι... αλλά το ίδιο εισπράτουμε και απο τον Ασπρούλιακα.. Μου μιλάει το άτιμο.. και όταν νιαουρίζει ξέρω ακριβώς τι θέλει....(Γατοδιάλεκτο):lol:

Αυτά σχετικά με τα γατιά μου...
Πάντως αν μπορέσεις και την μεταπείσεις... δεν θα χάσεις....:rolleyes: :rolleyes:

Πολύ στενοχωρήθηκα που δεν τα κατάφερε το μικρούλι.... Μην κατηγορείς όμως τον εαυτό σου! Είμαι σίγουρη ότι έκανες ό,τι έπρεπε...

Κι όσο για αυτό που λες ότι θα το κρατούσες 1-2 μήνες και μετά θα το έδινες... Δεν υπήρχε περίπτωση να το δώσεις, ειδικά εφόσον είχες ζήσει όλη τη διαδικασία μεγαλώματός του!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back