Βοήθεια με ορφανά δύο ημερών!!!!

• Thread starter Thread starter Lykaki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Lykaki

Νεοφερμένο μέλος

Η Lykaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Είναι Κυριακή βράδυ και έχω έξω από την πόρτα μου ένα παπουτσόκουτο με 3 ορφανά 2 ημερών το πολύ.
Δεν έχω ούτε φορμουλα, ούτε μπιμπερό, ούτε τίποτα!
Έτρεξα και βρήκα γάλα για μωρά με δυσανεξία στην λακτόζη και το αραίωσα, δίνοντας το χλιαρό με σύριγγα, και 2 από τα τρία τα κατάφερα και να αφοδεύσουν.
To τρίτο μάλλον θα πεθάνει, είναι πολύ πιο μπασμένο και από τον τρόπο που κάνουν φουσκάλες τα ρουθούνια του νομίζω ότι πρέπει να έχει cleft palates.
Τα άλλα έχουν ελπίδες μέχρι να ανοίξουν τα πετ σοπ?
Αν και τα έχω ζεστά ζεστά και ταισμένα δεν κοιμούνται, αλλά κλαίνε. Τι να κάνω?????????
Έχω και δύο σκύλους και είναι κόλαση εδώ μέσα.
ΧΕΛΠ!

Ορίστε στέλνω μια φωτό του πως τα βρήκα.
Τώρα τα έχω καθαρίσει λίγο και τα έβαλα σε μια καθαρή πετσετούλα κοντά στην θερμάστρα.
Σας παρακαλώ δώστε καμιά συμβουλή επειδή αν μου πεθάνουν θα κλαίω για μήνες.
Με τους αφαλούς τους τι να κάνω? Είναι νορμάλ που κρέμονται έτσι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSCN0712.jpg
    DSCN0712.jpg
    288,3 KB · Εμφανίσεις: 74
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Βοηθειά με ορφανά δύο ημερών!!!!

Μην πειραξεις τους αφαλους θα πεσουν μονοι τους.Εχε τα ζεστα και μολις ανοιξουν τα πετ σοπ παρε γαλατακι για μωρα και μπιμπερο.Να τα τριβεις για να κανουν τσισακια και κακακια στο πουλακι στο πωπουδακι και στην κοιλιτσα.Και να τα εχεις ζεστα.Αυτα μπορεις να κανεις μονο.
Καλη τους τυχη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βαλε τους ενα μπουκαλι με ζεστο νερο τυλιγμενο σε μια πετσετα,ή θερμοφορα αν εχεις,απλα προσεξε μην τα καψεις.Πως ειναι σημερα;

Τρώνε καλά και είναι ζεστά, στα δύο μάλιστα ψιλοανεβήκανε τα αυτάκια, αλλά δεν τα έχω καταφέρει να τα κάνω να αφοδεύσουν και ανησυχώ...
Τι μαζάκι στην κοιλίτσα, τι με βαμβάκι τον ποπό.... Τίποτα.:worry:
Είμαι σκυλομαμά κανονικά και δεν ξέρω από τέτοια. Τα 'χω παίξει.
Έχω και το ροτβάιλερ που προσπαθεί να τα φάει....

Συνημμένα

• DSCN0716.jpg
    DSCN0716.jpg
    524,4 KB · Εμφανίσεις: 50
Aν ειναι τοσο μικρουλια μπορει να κανουν μονο τσισα.Γαλα βρηκες;Μην αγχωνεσαι,τα πας μια χαρα.

Βρήκα, έτρεξα μέχρι το Πετ σίτυ. Αλλά μπιμπερό δεν θέλουν τα άτιμα. Ενώ από την σύριγγα πίνουν.:hmm:
Μου είπε η κτηνίατρος ότι είναι δύο αγοράκια κι ένα κορίτσι, αλλά ότι απογαλακτίστηκαν τόσο μικρά που μέχρι να γίνουν ενός μηνός μπορεί να πεθάνουν χωρίς να φταίω σε κάτι εγώ. Με έκανε και βούρκωσα. :(
Η μικρή σκυλίτσα μου πάντως το πήρε μητρικά. Τα πλένει και τα ζεσταίνει. Έγλυψε το ένα στην κοιλιά και το κανε να κατουρήσει.

Βρήκα, έτρεξα μέχρι το Πετ σίτυ. Αλλά μπιμπερό δεν θέλουν τα άτιμα. Ενώ από την σύριγγα πίνουν.:hmm:
Μου είπε η κτηνίατρος ότι είναι δύο αγοράκια κι ένα κορίτσι, αλλά ότι απογαλακτίστηκαν τόσο μικρά που μέχρι να γίνουν ενός μηνός μπορεί να πεθάνουν χωρίς να φταίω σε κάτι εγώ. Με έκανε και βούρκωσα. :(
Η μικρή σκυλίτσα μου πάντως το πήρε μητρικά. Τα πλένει και τα ζεσταίνει. Έγλυψε το ένα στην κοιλιά και το κανε να κατουρήσει.
αχ τη καλη σκυλιτσα που εχεις..κρατα τα ζεστα και ταιζε τα τις ωρες που πρεπει..θα στα ειπε κ ο κτηνιατρος.μην αγχωνεσαι..κανεις οτι καλητερο μπορεις και εσυ και η σκυλιτσα σου :)

H αληθεια ειναι οτι οσο νωριτερα εχουν αποχωριστει απο τη μαμα τους,τοσο λιγοτερες πιθανοτητες εχουν να τα καταφερουν.Αυτο ομως δε σημαινει τιποτα,υπαρχουν γατακια που τα βρηκαν ωρων και επεζησαν,και ημερων και δεν τα καταφεραν.
Τι μπιμπερο εχεις;Δοκιμασε της Royal Canin,τα δικα μου το βολευτηκαν περισσοτερο.Προσεχε με τη συριγγα μην παθουν καμια αναρροφηση και κρατα τα πολυ ζεστα.Μην πανικοβαλλεσαι,κανεις το καλυτερο που μπορεις και εγω νομιζω οτι με θετικη σκεψη ολα θα πανε καλα.

Ολά καλά πάντως. Το μπιμπερό το άνοιξα περισσότερο με ένα καρφί, για να μπορούν πιο εύκολα να βγάλουν γάλα και τώρα το συμπάθησαν. Εξακολουθούν όμως να προσπάθουν να βυζάξουν τα δάχτυλά μου.:D
Επιτέλους να ηρεμήσω κι εγώ λίγο δεν έχω κοιμηθεί 2 μέρες.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ήταν μεγάλη βοήθεια.

Eιναι που σε νομιζουν για μαμα τους και μυριζεις οικεια...Αν θες βαλε τους ενα αναλογικο ρολοϊ μεσα σε ενα λουτρινο και βαλε το στην κουτα τους,θα νομιζουν οτι ακουν την καρδια της μαμας τους και θα ειναι πιο ηρεμα.Και ειπαμε,ψυχραιμια,ταϊσμα ανα διωρο,ζεστουλα και ολα θα πανε μια χαρα.:)

... Πιάνει αυτό με το λούτρινο. Τους έβαλα τον σκύλο από το Νightmare before christmas και τώρα δεν κλαίνε. Έλα χριστέ και κύριε.;)
Με ανησυχεί όμως πολύ του το μαυροασπράκι όταν το ταίζω του βγαίνει πάντα λίγο από την μύτη. Δεν το μπουκώνω, ούτε το παραταίζω, δεν είναι εκεί το θέμα. Τσέκαρα τον ουρανίσκο του αλλά δεν μου φαίνεται να έχει τρυπούλα ή δυσμορφία. Γιατί έτσι? Πήρα κτηνιάτρο και μου είπε να κοιτάξω μήπως το κόκκαλο μέσα δεν είναι σωστό, αλλά η αλήθεια είναι ότι και να μην ήταν δεν θα το καταλάβαινα. Να το ταίσω με σύριγγα βαθιά στο λαιμό για να μπορέσει να φτάσει στο στομάχι?

Μια χαρά τα πάτε και εσύ και η σκυλίτσα σου!!!:):)Να προσέχεις με την σύριγγα γιατί όπως σου είπε και η moukelis μπορεί να πάθει αναρρόφηση.. ;)Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις πάλι με το μπιμπερό..:worry::worry:

Μπράβο σου που τα πήρες!!!!!Εύχομαι να τα καταφέρουν όλα και να γίνουν 3 τεράστια γατιά!!!!!Να δεις μόλις ανοίξουν τα ματάκια τους πόσο θα ξετρελαθείς!!!Είναι υπέροχο θέαμα μόλις πρωτοανοίγουν τα ματάκια τους!!

Είμαι πολύ στεναχωρημένη... Αυτό το μαυροασπράκι δεν τρώει με τίποτα... Τα άλλα βυζαίνουν το μπιμπερό χαρωπά, αυτό μου φτύνει το γάλα στα μούτρα. Και έχει μείνει πολύ πιο μπασμένο από τα αδερφάκια του. Πως να το πιέσω να φάει χωρίς να το πνίξω????

Μηπως ειναι η μυτουλα του βουλωμενη και δεν τρωει γιατι δεν αναπνεει καλα;Οχι μην του το βαζεις πιο μεσα,μποει να πνιγει.Ο γιατρος τι ειπε;

Αν φταίει η μύτη τι μπορώ να κάνω?
Ο γιατρός είπε ότι δεν έχουν μύκητες και ψύλλους, ότι είναι αρκετά ζωηρά, αλλά ότι αυτό εφόσον όταν το βρήκα ήταν ήδη μπασμένο σε σχέση με τα άλλα μπορεί να έχει κάποιο εκ γεννετής πρόβλημα που να μην προλάβουμε να το μάθουμε ποτέ. Έτσι το κόβω. Βαριανασαίνει.

Έσβησε. Είμαι απαρηγόρητη.
Ευτυχώς τα άλλα δύο χαίρουν άκρας υγείας και είναι ζωηρά και πειναλέα.

λυπαμαι πολυ..:(

Λυπάμαι για το μικρό ασπρομαυράκι..:(:(:/::/:Δυστυχώς τόσο μικρά γατάκια και χωρίς την μαμά τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην τα καταφέρουν..Εσύ έκανες ότι ήταν δυνατόν για το κρατήσεις στην ζωή... Τώρα έχεις τα άλλα δύο που θέλουν φροντίδα και αγάπη...:):)

Mπορει να ηταν και το τελευταιο της γεννας και να μην ειχε πολλες πιθανοτητες...Αφου τα υπολοιπα ειναι καλα,κρατα το ηθικο σου ακμαιο!Ποσων ημερων ειναι σημερα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back