Βοήθεια με ποντικοφάρμακα.

myrtos

Δραστήριο μέλος

Η Αμαλια :) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νέα Πεντέλη (Αττική). Έχει γράψει 733 μηνύματα.
Εδώ που μένω έχουμε ποντικάκια. Εμένα δεν με ενοχλούν γιατί έχω τις γάτες και δεν μπαίνουν στο σπίτι. Από πάνω μένει ο αδελφός μου που δεν πειράζει τα ζώα αλλά δεν θα ήθελε να είχε .Το πρόβλημα αρχίζει όταν ένα καλό ποντικάκι προσπέρασε τον όροφο μου και μπήκε σπίτι του και του τα διέλυσε όλα. Τώρα έχει ένα νεογέννητο μωρό (ανθρώπινο) και γενικά είναι υποχόνδριος. Πήγε το καινούργιο του αμάξι για service και του είπανε ότι στη μηχανή έχει σημάδια επίσκεψης ποντικού!!! αυτό ήτανε θέλει να γεμίσει τον τόπο ποντικοφάρμακα .ΣΟΣ τα παιδιά μου. Δέχτηκε να του προτείνω εγώ κάτι. Ευτυχώς θέλει και κάτι να τα απωθεί . Τι να προτείνω να μην πάθουν κάτι τα ζώα μου αλλά και αλλά ζωάκια που μπαίνουν στο οικόπεδο (αλλες γατες). Σε κάποια παλιά συζήτηση είχαν αναφερθεί κάποια σκευάσματα που δεν κάνανε κακό στα αλλά ζώα PLS PLS PLS TA ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το καλύτερο, νομίζω, είναι να ρωτήσετε τον κτηνίατρο των γατιών σου! Αυτός θα ξέρει σίγουρα τι κάνει και τι δεν κάνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς πάντως πριν κανα χρόνο που είχαμε βρει ένα ποντίκι μέσα στο σπίτι,κάνοντας απολύμανση ο χημικός άφησε κάτι ταμπλέτες ποτισμένες με κάποιο ειδικό υγρό και ψέκασε γύρω από το σπίτι.Μπορεί να βάλει κάτι στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού του και νομίζω ότι μετά από 2 μέρες το υγρό εξασθενεί και μπορείς να σφουγγαρίσεις.Δεν είναι ανάγκη να ψεκάσει όλο τον κήπο.Ισως αν έβαζε παγίδες στην είσοδο του?Χημικά ακακα δεν υπάρχουν.Ακόμη και για το παιδί είναι επικύνδυνο.Νομίζω και ένας γεωπονος θα ξέρει να σου πει.

Αμαλία, νομίζω ότι μια συσκευή σαν αυτή που σου έδειξε η Βιβή στο τελευταίο της link είναι μάλλον η ασφαλέστερη επιλογή. Απλώς δεν είμαι σίγουρη για το αν θα ενοχλεί και τα κατοικίδια, εκτός από τα ποντίκια.:hmm:
Διαφορετικά, πατροπαράδοτες παγίδες και ό,τι πιάσετε το αμολάτε σε κανένα χωράφι κάπου μακριά...

πάντως η συσκευή λέει ότι έχει εμβέλεια μέχρι τα 40τ.μ. Αν θέλεις ψάξε γενικότερα για αυτές τις συσκευές.Θα υπάρχουν λύσεις σίγουρα καλύτερες από τα χημικά

Υπαρχει μια συσκευή που μπαίνουν μέσα και τους κάνει ηλεκτροπληξία....
ή μετά μια φακα. ....

Ή μπορεί να σου στείλω την άσπρη μου... που φέρνει κάτι αρουράιους ίσα με το μπόϊ της κάθε πρωί..... δωράκι!!!!

Δεν ξέρω, εγώ φρικάρω μόνο με την σκέψη, ποντικοφάρμακο.....:down:
Δεν ξέρω τί σχέση έχετε με τον αδελφό σου... αλλά εγώ θα την είχα κυνηγήσει την αδελφή μου, αν μου έλεγε τέτοια....

Ευχαριστώ πολύ παιδιά .προς το παρόν πήγα σε ένα γεωπόνο και το μονο που καταλήξαμε είναι μια κόλλα ( πως το ξεκολλάω μετά για να το αφήσω?:blink:) Η φάκα είναι καλή ιδέα αλλά δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα θα έρθουν άλλα. Αυτή η συσκευή νομίζω δεν κάνει δουλειά…. Την έχει κανένας? Να μου πει? Παλιά είχα πάρει μια και τίποτα.. Με τον αδελφό μου είμαστε μέρα με την νύχτα. παρόλα αυτά συζητάμε. Γενικά καλύτερα να τον πάρω με το καλό προσπαθώντας για το πρόβλημα του παρά να τον πεισμώσω και να με γράψει και αυτός – εγώ θα βγω ζημιωμένη Καλή ιδέα η φάκα… :hmm::hmm:πως κολλάει το μυαλό. Απλά φρίκαρα μόνο στην ιδέα του ποντικοφάρμακου Μου φτάνει που τρέμω για τους γείτονες. Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο απλά δεν θέλω να τον ενοχλώ σκ αν δεν είναι επείγον
Πολλά ευχαριστώ σε όλες και αν σας έρθει κάτι άλλο ευχαρίστως:)
.

Δεν τα ξεκολλάς απο το χαρτί... το πετάς μαζί με το θύμα. και είναι για μικρά ποντικάκια....
Και εγώ αυτό με τον ήχο.. δεν το βλέπω να δουλεύει.. το ηλεκτροσόκ το θεωρώ φρικτό...η φάκα οκ...:)

Αυτο με την κολλα ειναι αποτελεσματικο οσο μικρο κι αν ειναι το ποντικακι.Κι εμεις βαζαμε στην αυλη πριν ερθει η Αμελι,αλλα παιδια,συγνωμη,ειναι φρικτο να τα ακους τα καημενα να τσιριζουν...Εγω δεν το αντεχα,εβαζα τα κλαμματα.Υπαρχουν και καποια δολωματα,τα οποια αν τα βαλεις στη μεσα ενος στενου σωληνα δε μπορουν να τα βγαλουν οι γατες και να τα φανε.Το ειχε δοκιμασει η κυρια διπλα μας γιατι εχει μεγαλο κηπο και υπαρχουν πολλες γατουλες στη γειτονια και βρηκε αυτη τη λυση.

Υπαρχουν και καποια δολωματα,τα οποια αν τα βαλεις στη μεσα ενος στενου σωληνα δε μπορουν να τα βγαλουν οι γατες και να τα φανε.Το ειχε δοκιμασει η κυρια διπλα μας γιατι εχει μεγαλο κηπο και υπαρχουν πολλες γατουλες στη γειτονια και βρηκε αυτη τη λυση.

:blink:kalo

μη βαζετε ποτε ποντικοφαρμακο κινδυνευουν τα παιδια οπως και τα ζωα, βαλτε παγιδες ποντικιων που κυκλοφορουν στο εμποριο απο αυτες που εχουν μια τρυπα παει το ποντικι να φαει και μετα το μεταφερει στη φωλια του και πανε ολα μαζι.

Προσωπικα θα εψαχνα να βρω και καποιον αλλο τροπο γιατι το καλυτερο για μενα θα ηταν να μεινουν ζωντανα και τα ποντικακια.

Η μυρωδια και μονο της γατας απωθει τα ποντικια. Μηπως να φροντιζατε ομαδικα στην πολυκατοικια κανενα δυο στειρωμένα αδεσποτακια και να τα εγκαθιστουσατε σε σπιτακι?

Αν τα μυριζαν τα ποντικακια αυτοματα θα πηγαιναν αλλου, θα φοβοντουσαν και ετσι θα βρισκαν σπιτακι εστω εξω και δυο αδεσποτα

συμφωνω οτι καλο ειναι να μην πειραξουμε και τα ποντικακια.;) Οσο για αδεσποτακια ειχα παλια και τα προσεχα οσο μπορουσα ( στειρωσεις κτλ)δυστηχως τα εχασα απο ποντικοφαρμακα γειτονων που δεν εχουν ζωα και καπως πρεπει να διωξουν τα ποντικια. 2ον ο Μυρτος δεν δεχεται αλλη γατα στο οικοπεδο....τρεχει και ορμαει ( αλιως με τοοοσα κουκλια εδω μεσα θα ειχα παρει):P

Οι παγίδες ποντικών είναι απαίσιες:sick::mpliaks::mpliaks: Είναι ψόφιο το ποντίκι και πρέπει να το πιάσεις και να το πετάξεις:down:. Οι φάκες, τρισαπαίσιες :down::mpliaks:να βλέπεις ζωντανό το σιχαμερό ποντίκι, μπρρρρρρ και τί να το κάνεις μετά; Άσε, που αν γλυτώσει κανένα από παγίδες και φάκες, ειδοποιεί τα υπόλοιπα και ,μπορεί να γυρνάνε σε όλο το σπίτι και να μην πλησιάζουν τη φάκα. Ποντικοφάρμακο είναι κίνδυνος-θάνατος για τις γάτες. Ας βάλει ο αδελφός σου μόνο μέσα στο σπίτι του, αν επιμένει. Στην αποθήκη μας στο υπόγειο, μπήκαν μια φορά ποντικοί, επιδρομή μιλάμε, ως και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια έφαγαν!!:mad:Γέμισα την αποθήκη με καμφορά, που είναι για το σκώρο, μύριζε ως έξω, αλλά, ποντίκι δεν ξαναφάνηκε. Τί να πω, μπορεί όμως, να πέτυχε και η μυοκτονία στον κοινόχρηστο:hmm::hmm:Δεν μπορείς, φυσικά να βάλεις καμφορά και να βρωμά όλο το σπίτι, αλλά, φαντάζομαι θα υπάρχει και κάτι άλλο αποτελεσματικό.

τωρα με εκανες........Το ποιο ανοδυνο ειναι η φακα που μπαινει μεσα και μετα να το πηγενω στο βουνο να το αμολαω.οι γατες ομως δεν θα βαζουν το ποδαρακι μεσα να πιασουν το τυρι:hmm: Αχ 1000soory που σας πρηζω αλλα δεν βρισκω ακρη:cry:

Ο Αρης (ο αδελφος μου )φοβαται μην του φανε τακλωδια της μηχανης και βαζει και το μωρο στο αμαξι .Δεν εχει και αδικο ο ανθρωπος.

μου φαινεται θα κανω το χωριατικο να σταματησω να ταιζω το Μυρτο :P :P

H δικιά μου ποντικοπαγίδα.... για γερά νεύρα μόνο!!!!:up:
https://i294.photobucket.com/albums/mm86/arkjulia/P9220001.jpg

Στο πρότεινα στο πρώτο μου μήνυμα.... αυτό είναι το small μέγεθος... τώρα τελείωσε τα μικρά και φέρνει τα μεγάλα... που είναι αρουραίοι... πιο μεγάλα απο τα παιδιά της.....:cool:
(εκει... σιχαίνομαι και εγώ λίγο... ειδικά όταν βρίσκω τα υπολείμματα απο το μάθημα..)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back