Βοήθεια περί στείρωσης...

Marilis

Νεοφερμένο μέλος

Η Marilis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Συκιές (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Παραδέχομαι ότι είμαι άσχετη και το μόνο που μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι ξέρω, είναι ότι λατρεύω τα ζώα και ιδιαίτερα τα γατιά. Γιατί αυτος ο πρόλογος θα μου πείτε. Γιατί ίσως "βλάπτω" τον γάτο μου με τις αποφάσεις που παίρνω για λογαριασμό του. Θέλω την εμπειρία και την συμβουλή σας για το θέμα της στείρωσης.
Ο γάτος μου είναι 12 μηνών τώρα και απο τον Φεβρουάριο και μετά με έχει τρελάνει. Μου το έσκασε μια φορά από το παράθυρο και τώρα το κάνει συνέχεια. Κάθε βράδυ τον άκουω που πλακώνεται με άλλους γάτους και νομίζω ότι η γειτονιά έχει φτάσει στα όρια της ανοχής και αντοχής της! Έρχεται βρωμιάρης (είναι λευκό το τριχωμά του) και γρατζουνισμένος, τρίβεται για να τον χαιδέψω και να τον ταϊσω και μετά πάλι αρχίζει το "γκάρισμα" για να βγει έξω.
Θέλω να τον στειρώσω αλλά νομίζω ότι θα πέσω ξερή αν πονάει μετά και υποφέρει, έστω και για λίγες μέρες. Πώς θα τον φροντίσω που λείπω όλη μέρα στη δουλειά? Υποφέρουν αλήθεια μετά την στείρωση και για πόσο καιρό?
Ο κτηνίατρος που ρώτησα λέει ότι θα κοστίσει 160 ευρώ, είναι λογικό, για σας που γνωρίζετε από αυτά, το πόσο?
Σαν πολλά να σας τα ειπα, ευχαριστώ που με ακούτε....:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ριξε μια ματια στα αρθρα,υπαρχει ενα εκτενεστατο περι στειρωσης.Αφου ο γατουλης σου ειναι αρσενικος,μερικες ωρες μετα την επεμβαση θα ειναι περδικι,ο δικος μου τρεις ωρες μετα σκαρφαλωσε στο πλεγμα του μπαλκονιου και δεν χρειαστηκε καν ραμματα.Δε χρειαζεται καποια ιδιαιτερη φροντιδα,μονο ησυχια,καλη ψυχολογια,και σε μερικες ωρες θα ειναι λες και δε συνεβη τιποτα.Καλο ειναι αφου ζευγαρωσε και μπλεχτηκε σε καυγαδες,να του κανει και μια γενικη αιματος ο γιατρος,γιατι ειναι πολλες οι ασθενειες που φερουν τα αδεσποτα γατακια.Τελος,τα χρηματα μου φανηκαν υπερβολικα πολλα για αρσενικο γατακι,εμας μας πηρε τα μισα.Γνωμη μου ειναι να παρεις τη γνωμη και καποιου αλλου γιατρου.
Μην το σκεφτεσαι καθολου,δεν ειναι τιποτα και ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για τον γατουλη σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μη το σκεφτεσαι καθολου! Στα αρσενικα ειναι μια απλη επεμβαση και μπορεις να τα παρεις αμεσως σπιτι. Συνερχονται αμεσως και η μονη σου εννοια θα ειναι να μην παχυνει. Καλο θα του κανεις και θα εισαι και εσυ ηρεμη απο τα ξεπορτισματα του.

Οσο για το ποσο που ανεφερες που ακουγεται υπερβολικο για αρσενικο. Απο το γιατρο μου ξερω οτι κοστιζει γυρω στα 80 για αρσενικα και 100 για θηλυκα. Ρωτησε και αλλους γιατρους και γιατι οχι, ριξε μια ματια στους προτεινομενους κτηνιατρους της ιστοσελιδας μας.

οχι απλα ειναι πολλα αυτα που σου ζητα για τη στειρωση, ειναι υπερβολικα πολλα για αρσενικο γατακι !!!:down:
να την κανεις τη στειρωση, μην το σκεφτεσαι, δε θα το σκαει, ουτε θα αφηνει εγκυες τις γατες της γειτονιας σου. συμβαλλεις στην μειωση των αδεσποτων ετσι. αν κ κατα τη γνωμη μου καλο θα ηταν να μην τον αφηνεις να βγαινει κ να τσακωνεται.....μπορει να κολλησει αρρωστειες με τους καβγαδες, το ξερεις????;);)

Δεν ξέρω αν είναι πολλά παιδιά εγώ πλήρωσα την πρώτη στείρωση 300 κ για τη δεύτερη γάτα 250. μετά από αυτά τα ποσά η τιμή 160 μου φαίνεται λογική, βέβαια για μένα δεν παίζει ρόλο το πόσο θα δώσω αλλά να είμαι σίγουρη ότι μετά το γατάκι μου θα είναι μια χαρά κ δεν θα έχει προβλήματα αυτό προέχει για μένα κ ας δώσω κ κάτι παραπάνω.

Δεν ξέρω αν είναι πολλά παιδιά εγώ πλήρωσα την πρώτη στείρωση 300 κ για τη δεύτερη γάτα 250. μετά από αυτά τα ποσά η τιμή 160 μου φαίνεται λογική, βέβαια για μένα δεν παίζει ρόλο το πόσο θα δώσω αλλά να είμαι σίγουρη ότι μετά το γατάκι μου θα είναι μια χαρά κ δεν θα έχει προβλήματα αυτό προέχει για μένα κ ας δώσω κ κάτι παραπάνω.

παρα πολλα εδωσες ρε παιδι μου εσυ.....εν γνωσει σου, η δεν το πολυεψαξες κιολας????:hmm::hmm::hmm:

παρα πολλα εδωσες ρε παιδι μου εσυ.....εν γνωσει σου, η δεν το πολυεψαξες κιολας????:hmm::hmm::hmm:
Ναι το ξέρω ότι είναι πάρα πολλά την πρώτη φορά ήμουν εντελως άσχετη κ νόμιζα ότι τόσο παίρνουν για στείρωση τη 2 φορά που έμαθα από έδώ το τι τιμές υπάρχουν δυστυχώς δεν είχα άλλη επιλογή γιατί είναι ο μόνος καλός γιατρός που είναι ειδικευμένος για μικρά ζώα κ ειδικά για γάτες κ επειδή δεν θα διακυνδύνευα σε καμία περίπτωση την υγεία τους για να γλιτώσω κάποια χρήματα αναγκαστικά τα πλήρωσα:(

Ναι το ξέρω ότι είναι πάρα πολλά την πρώτη φορά ήμουν εντελως άσχετη κ νόμιζα ότι τόσο παίρνουν για στείρωση τη 2 φορά που έμαθα από έδώ το τι τιμές υπάρχουν δυστυχώς δεν είχα άλλη επιλογή γιατί είναι ο μόνος καλός γιατρός που είναι ειδικευμένος για μικρά ζώα κ ειδικά για γάτες κ επειδή δεν θα διακυνδύνευα σε καμία περίπτωση την υγεία τους για να γλιτώσω κάποια χρήματα αναγκαστικά τα πλήρωσα:(

καταλαβα.......;);)

Εμένα, βέβαια πριν 2 1/2 χρόνια περίπου, μου κόστισε 35 € ο Πάρης και 75 € η Κλάρα.
Πιστεύω ότι μαζί με τη στείρωση, πρέπει να κάνεις και τις βασικές εξετάσεις που θέλουν νάρκωση για να μην ταλαιπωρηθεί το γατάκι πάλι. Δηλαδή για λευχαιμία και περιτονίτιδα. Επειδή όμως ο γατούλης σου έχει ζευγαρώσει, καλό θα ήταν να του κάνεις και για έϊτζ. Όλα αυτά κοστίζουν περίπου άλλα 100 €.
Πριν όμως κάνεις το οτιδήποτε, ρώτα τον κτηνίατρό σου. Αν θεωρείς ότι οι τιμές του είναι τσιμπημένες, πάρε και άλλες γνώμες ειδικών.
Καλώς ήρθες στη γατοπαρέα μας:)

Και εμενα μου φαινονται παρα πολλα τα χρηματα και ειδικα για αρσενικο γατακι.Κατα μεσο ορο κυμαινεται 80-100 ευρω.Μπορει να βρεις και χαμηλοτερα βεβαια.
Αν θες μιλησε με τα κοριτσια που μενουν Θεσσαλονικη,να σου συστησουν καποιον γιατρο δοκιμασμενο.Πολλες κοπελες στειρωνουν συνεχεια και ξερουν αρκετους γιατρους.
Καλο θα ειναι οπως σου ειπαν και τα κοριτσια να του κανεις εξετασεις πριν τη στειρωση για να δεις τι γινεται.
Καλως ηρθες!:)

να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι..μια γατούλα μέχρι πιο έτος μπορεί να κάνει στείρωση? έχουμε μια γατούλα αδεσποτούλα στην κύπρο και είναι πάνω απο 10 χρονών, φυσικά είναι ορεξάτη ακόμα αλλά ήρθε και μας γέννησε πάλι 5 μωράκια..φοβάμαι να την πάρουμε για στείρωση λόγω της ηλικίας της..

Υπάρχει θεματάκι στην ιστοσελίδα ailouros και για την στείρωση αλλά και για άλλα....συγνώμη αν κάνω διαφήμιση, δεν κάνω...

Υπαρχει κι εδω,στην ενοτητα "αρθρα" ενα εκτενεστατο για τη στειρωση,και για αρκετα θεματα υγειας,φροντιδας και ψυχολογιας.
Evelynkar καλυτερα να συζητησετε με το γιατρο σου αν υπαρχει κινδυνος λογω ναρκωσης σε τετοια ηλικια.Απο οσο ξερω αυτο ειναι το μοναδικο "εμποδιο" σε επεμβασεις γενικοτερα ανω των δεκα ετων.

Να΄στε καλά, ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, με βοηθήσατε πολύ!:)
Τον λυπάμαι η αλήθεια τον Άξελ(ούκο) αλλά αν όπως μου λέτε ηρεμήσει, θα τον στειρώσω.
Θέλω να ρωτήσω κάτι για Μπλε ρωσικούς, βρετανικούς, δεν ξέρω μπερδεύτηκα γιατι μου φαίνονται ίδια. Μπορώ εδώ ή να πάω αλλού?:hmm:

Μπορεις να ρωτησεις στους British maniacs,ή να μου στειλεις ενα ΡΜ,αν διαβασεις την περιγραφη τους στη στηλη breeds και δε βρεις ακρη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back