Βοήθεια, το γατάκι μου αδυνατίζει!

Folecat

Νεοφερμένο μέλος

Ο Folecat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γεια σας, καλώς σας βρήκα!

Ειμαι νέος στο φόρουμ σας και εκανα έγγραφη για το συγκεκριμένο θέμα.
Εχω ενα γατακι που γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου σε ενα σπίτι φίλων και αποφάσισα να το αφήσω με την μαμά του για τους πρώτους 3 μήνες για να πάρει ολα αυτα που χρειάζεται (αντισώματα, βιταμίνες κλπ).
Μια μερα πήγα να το δω και να το πασπατεψω ( :redface: ) και απο τρυφερή χνουδομπαλα μετατράπηκε σε αδύνατο γατακι.
Δεν ξερω τι έγινε γιατι μένω μακριά του, υπάρχει περίπτωση να σταμάτησε η μανα του να κανει γαλα?
Ασε που αν περάσει άλλη γατα/γάτος προσπαθεί να βυζάξει...!!!!
Η κατάστασή του ειναι σταθερή...
Hepl me!

Ευχαριστώ προκαταβολικά :) :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Βοήθεια, το γατακι μου αδυνατίζει!

Οι φίλοι σου δεν παρατηρούν τι συμβαίνει με το γατάκι και την μαμά του;
Νομίζω πως είναι καλύτερα να κάνεις μια επίσκεψη σε έναν κτηνίατρο μαζί με το γατάκι για να το δει και να σου πει τι ακριβώς συμβαίνει και τελικά ίσως θα ήταν καλύτερα να το πάρεις εσύ και να το ταίζεις στα σίγουρα.
΄Απειρα γατιά έχουν μεγαλώσει αντί με την μαμά τους με ανθρώπους που τα ταίζουν με μπιμπερώ και μεγάλωσαν μια χαρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάλλον οχι :(
Εχουν ταβέρνα και δεν ασχολούνται πολυ...
Κτηνίατρο???? χαχαχα μακάρι να μπορούσα να το παω! Δεν υπάρχει στο νησί κτηνίατρος :( δυστυχώς!
Τι να κανω? αμα το παρω μπορει να ...πεθάνει?
Ειναι μόλις ενός μήνα και 13 ημερών...
Και κάτι αλλο! Νομίζω οτι ειναι μικρό για αυτή την ηλικία :( σαν να εχει "γαρίσει" που λεμε στο νησί
Αμα δεν το παρω έγκαιρα η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη?
Αν το παρω και το φροντίζω θα "ξεγαρίσει" ? :P ή θα μείνει μινιόν για πάντα και θα μου βγάζει προβλήματα ?

Από διάθεση πως είναι? Προσπάθησες να το ταΐσεις? Τα άλλα γατιά που γεννήθηκαν μαζί του πως είναι?
Πάντως τον δικό μου σε τέτοια ηλικία τον βρήκα και ο γιατρός είχε πει πως ήταν έτοιμος για ξηρά τροφή (μουσκεμένη). Οπότε μπορείς να το πάρεις άμα θες.

Απο διάθεση απο οτι βλεπω όταν το επισκέπτομαι ειναι μια χαρά, παρόλο που δεν με ξερει έρχεται, με μυρίζει και όταν το χαϊδεύω μου σηκώνει την ουρά του!
Εγω δεν το βλεπω κάθε μερα γιατι ειναι μακριά μου...
Τα παιδιά μου λενε οτι βυζαινει απο την μανα του απλώς το γάλα νομίζω πως εχει στρέψει ή δεν το χορταίνει...
Τα αλλα? :( :( ξυνεις πληγές :( ήταν 3 και πέθαναν απο ενα πράγμα σαν βήχα και το μόνο που γλύτωσε ήταν το δικό μου.
Αυτο με την τροφή το σκεφτικα και εγω θα το δοκιμάσω...
Λες να πιάσει?
Λες η γατα να είχε έρθει σε οίστρο, να εγκυμονεί και να της κοπεί το γάλα?
Τι να πω δεν ξερω... Αν ισχύει αυτο με το γάλα υπάρχει περίπτωση να ειναι αδύναμο και αρρωστιάρικο
Το αγαπώ πολυ το Κατσούλι μου <3

Δοκιμασε να το ταΐσεις λιγο πατε μπουκιά μπουκιά να δεις αμα γλύφει και δοκιμασει να φαει. Συνηθως αμα βαλεις στη μάνα του να φαει θα παει και αυτο να δοκιμασει. Ή εχει ειδικό γαλα για μικρα γατακια

Πριν κάτι μερες έβαλα λιγο φιδέ στο δάχτυλό μου και το εγλυψε! Αλλα ήταν πριν πάθει αυτο το πραμα... :o :|
Γάλα για γατάκια αδύνατον να βρεις εδω κατω... :/
Θα προσπαθήσω να του δίνω φαί και ας βυζαινει οπότε θελει... Εχει πάρει άραγε αυτα που χρειάζεται? αν επιβιώσει θα το αφήσω εκει να κλίσει 3μηνο :P
Αλλά νομίζω πως ειναι μικρό (οπως ανέφερα παραπάνω) για αυτή την ηλικία :/

Τελευταία επεξεργασία:

Γαλα για γατακια μπορεις να παραγγειλεις κι απο το διαδικτυο,υπαρχουν παρα πολλα ηλεκτρονικα καταστηματα στην Ελλαδα,που στελνουν και αντικαταβολη.Παρολα αυτα,δοκιμασε και κονσερβα μους,και κροκετες μουλιασμενες για να μπορει να τις μασησει,λογικα θα μπορεσει να τρωει,ολα μου τα γατακια μετα τις 40 μερες το πολυ ξεκινουν στερεη τροφη.

Προς το παρών θα δοκιμάσω μουλιασμένη κροκέτα μετά βλέπω για το γάλα!
Αλλα αυτή η απορία που εχει καρφωθεί στο μυαλό! Γιατι να αδυνατίσει μέσα σε 3 ημέρες?????

Τα γατάκια σου τα θαυμάζω! Μπράβο! Ειναι κουκλια και μου αρέσει πολυ η ράτσα!
Λογικά ναι! Πρεπει να το φάει!

Σ'ευχαριστω πολυ.
Για διαφορους λογους μπορει να εχει αδυνατισει,να μην εχει αλλο γαλα η μαμα,να μην το αφηνει να θηλασει,να εχει παρασιτα,καποιον ιο...

:) τίποτα :)

Μπορω να κανω κάτι εγω για αυτά?
Η αλήθεια ειναι οτι τις προηγούμενες μερες βρήκα 2 τσιμπούρια πανω του (!) ενα στον πρωκτό και ενα στο αιδοιο! Του τα έβγαλα φυσικά!!
Εχει και κάτι τρεχουμενα μαμουνια με κίτρινο πίσω μέρος, δεν ειναι ψύλλοι ουτε ψείρες...!
Πριν 2,5 εβδομάδες είχε τσιμπλες και τα ματια του είχαν κοκκινήσει απο τις απεκρίσεις, μετα αυτο υποχώρησε και τωρα που αδυνάτισε είχε πάλι αλλά λίγες.
Τα παιδιά μου λένε οτι φταρνιζεται συχνά και εχει μυξούλες..
Τι να κανω? δεν θελω να το χάσω! :( :(
Μήπως καλύτερα ειναι να το αφήσουν να το πάρει η μανα όπου θελει?
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Το γατάκι μπορείς να το πάρεις σπίτι σου, δεν χρειάζεται άλλο την μαμά του σε τέτοιο βαθμό που να μην επιβιώσει. Παρόλα αυτά θέλει οπωσδήποτε κτηνίατρο. Το καημένο μάλλον είναι τίγκα στα παράσιτα (και έξωπαράσιτα και ενδοπαράσιτα), τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη του. Αν μένεις μόνιμα στο νησί, αν κατάλαβα καλά, και δεν έχεις πρόσβαση σε γιατρό ρώτα το γιατρό εδώ στο νήμα "Γιατρέ, Αρρώστησε;", αλλά το μικρό σίγουρα θέλει μια αποπαρασίτωση.

Πωωω :(
Ναι, μένω μόνιμα σε μικρό νησί και δεν υπάρχει κτηνίατρος...
Πρεπει να εχει πολλά ζουζούνια πανω του :(
Αν το παρω πιστεύω οτι θα τα καταφέρω...
Αλλά επειδή λόγω τουριστικής σεζόν γινεται χαμός και δεν ειμαι σπίτι ειχα πει να το αφήσω εκει μέχρι να σταματήσουν οι δουλειές και να χειμωνιάσει για να το φροντίζω... Αν το αφήσω εκει θα πεθάνει? :(

EDIT: Μόλις τωρα μου είπε η φίλη μου οτι είδε την μανα του γατιού μου να βυζαινει τον γιό της απο την προηγούμενη γέννα! Αυτός ο γάτος πίνει όλο το γάλα και το μικρό μου τιποτα :(

Τελευταία επεξεργασία:
Μπορεις αποτο ηλεκτρονικο καταστημα που θα παραγγειλεις το γαλα,να παραγγειλεις και αμπουλα για εξωπαρασιτα και παστα για ενδοπαρασιτα σε καποια απο αυτα.Αν μεινει τοσο μικρο γατακι με παρασιτα,εσωτερικα κι εξωτερικα,και αυτη την κατασταση που περιγραφεις στο ανωτερο αναπνευστικο,μπορει να γινουν δυσκολα τα πραγματα.

Σε ευχαριστώ...
Μήπως εσυ που εισαι εκτροφέας ξερεις μερικά να μου προτείνεις?
Γιατι εγω δεν ξερω τόσο καλα και μην παρω οτι να ναι. :)
Κανει όμως η αμπούλα για τα εξωτερικά απο τόσο μικρό?
Η πάστα τι ειναι?

H παστα ειναι κατι σαν οδοντοκρεμα για εσωτερικη αποπαρασιτωση σε μικρα γατακια που δεν κανει να παρουν χαπι.Καποιες απο αυτες ειναι η Banminth,η Panacur...Aμπουλα μη βαζεις αφου ειναι τοσο μικρο,παρε σπρει Frontline.Ακολουθησε τις οδηγιες και για την παστα και για το σπρεϊ.

Τα βρήκα τα παραπάνω, δεν ειναι ακριβά, κατάλαβα τον τροπο εφαρμογής...
Θα προσπαθήσω να του δώσω κονσέρβα για γάτες.

Το θέμα ειναι που θα το βρω :P γιατι το πήρε η μανα του :(
Καλο η κακό αυτο πάλι?

EDIT: η φίλη μου βρήκε το γατακι! Εχει τσιμπλες και μυξες πάλι! Που οφείλονται?
Θα του δώσουμε μουλιασμενη γατοτροφή..

Τελευταία επεξεργασία:
Τελικά το αγαπημένο πλασματάκι μου δεν τα κατάφερε...
Σήμερα το μεσημέρι μας άφησε για την γειτονιά των αγγέλων...
:( :( :( :( :(

:(

Συγνώμη που θα το πω, αλλά ήταν επόμενο...
Τόσες μέρες λέγαμε και λέγαμε και δεν κάνατε τίποτα, είτε εσείς είτε οι άνθρωποι που υποτίθεται πρόσεχαν την γάτα και τα μωρά της. Σας είπε τόσα πράγματα άνθρωπος που γνωρίζει αρκετά καλά τα μωρά γατάκια γιατί μεγαλώνουν αρκετά κάτω από την επίβλεψή της και πάλι μόνο λόγια...
Τι να πω, κρίμα το γατάκι.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back