Βοήθεια, το γατάκι μου αδυνατίζει!

Δοκιμασαμε τα παντα!
εμενα εχουν περασει τοσες γατες απο τα χερια μου! ετυχε να εχουμε και μια απωλεια :(
απο τις πρωτες 10 μερες που αρχισαν τα φευγουν ενα ενα τα αδελφακια του πιστεψα οτι μαλλον θα εφευγε και αυτο...
Ετσι ειναι η φυση!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο καθενας εχει διαφορετικες αποψεις...Αν ηταν ομως ετσι οπως τα λες οι κτηνιατροι θα ηταν εντελως αχρειαστοι αφου η φυση θα φροντιζε για ολα τα γατια που αρρωστουν να γινονται απο μονα τους καλα χωρις φαρμακα και εμβολιασμους. Δυστυχως δεν θελεις να δεχτεις το οτι δεν σημαινει πως για το γατακι αυτο ηταν γραφτο να φυγει ετσι αλλα πολυ απλα δεν ειχε ιατρικη περιθαλψη η οποια θα μπορουσε να το σωσει. Αρα και οι τοσες γατες που περασαν απο τα χερια σου δεν θα ειχαν παει ποτε σε κτηνιατρο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγνώμη αλλα μπορω να μάθω γιατι τρωω τόσο κράξιμο?
Αλλού τις σκοτώνουν για την γούνα, βάζουν φόλες γιατι έτσι τους αρέσει! εγω τι φταίω και με κατηγορείτε για το θάνατο του γατιού μου?
Ναι! Εμένα οι γάτες μου ποτέ δεν εχουν πάρει φάρμακα ή εχουν κανει εμβόλιο! Και όλες χαίρουν άκρας υγείας! (Μένουν έξω απο το σπίτι) Αυτο το γατακι δεν ήταν απο δικά μου γατιά ήταν απο φίλους που τους ζήτησα να τα κρατήσουν για να αλλάξω χρωμα και ράτσα για να αποφύγω τις αιμομυξιες...
Δηλαδή και αυτο έγκλημα ειναι?

Δεν σε κράζει κανένας και αν το πήρες έτσι, εγώ προσωπικά σου ζητάω συγνώμη αν φάνηκε έτσι.
Πάντα σέβομαι τις απόψεις των άλλων και συνεπώς σέβομαι και τις δικές σου.
Σαφώς και δεν εκμεταλεύεσαι τα ζώα όπως άλλοι για την γούνα ή το κρέας τους όπως λες κι εσύ.
' Ομως σε αυτό το θεματάκι ξεκίνησες να γράφεις ζητώντας τις απόψεις μας για το "γατάκι σου" όπως εσύ έγραψες που ήταν ακόμα στους γνωστούς σου μέχρι να απογαλακτιστεί για να έχει πάρει όσο γίνεται περισσότερα από την μαμά του.
Σου είπαμε τις απόψεις μας, σου δώσαμε συμβουλές και τελικά δεν έκανες τίποτα από αυτά. Αυτό ακριβώς είπαμε στο τέλος όταν το μικρό πέθανε. Αν είχες κάνει όσα σου είπαμε, ίσως και να ζούσε ακόμη, χωρίς αυτό να είναι απόλυτα σίγουρο. Είναι κάποια μικρά που γεννιούνται λες, μόνο και μόνο για να πεθάνουν...
Και τέλος, λες πως οι γάτες σου χαίρουν άκρας υγείας και δεν έχουν πάει ποτέ κτηνίατρο. Πόσα χρόνια ζουν οι γάτες σου;
Γιατί οι δικές μου που πηγαίνουν κτηνίατρο και εμβολιάζονται και δεν γεννούν ανεξέλεγκτα γιατί στειρώνονται και σε κάθε πρόβλημα υγείας τους τις τρέχω αμέσως στον κτηνίατρο, πολλές φορές παραμελώντας την δική μου υγεία, φθάνουν τα 19 και χρόνια και είναι μια χαρά.
Η αντίληψη που έχεις είναι παλιά και ξεπερασμένη. Θυμάμαι όταν τα δυό πρώτα μου γατιά έφτασαν τα 9 τους χρόνια, μου έλεγαν κάποιοι φίλοι και συγγενείς που είχαν στο παρελθόν γάτες αλλά όπως εσύ, χωρίς δηλαδή κτηνιατρική φροντίδα, πως γέρασαν και όπου νάναι να περιμένω να τα χάσω. ΄Ομως έζησαν άλλα 10 χρόνια σχεδόν και δεν έδειξαν σημάδια γήρατος παρά μετά τα 16-17 τους χρόνια.
΄Οσο για αυτό που λες στο τέλος, πως δηλαδή ήθελες το γατάκι για να αλλάξεις χρώμα και ράτσα, μου δείχνει πως αφήνεις τα γατιά σου να γεννούν και μάλιστα σου αρέσει κιόλας αυτό. Εγώ προσωπικά αυτό το θεωρώ έγκλημα. Και μεγάλο μάλιστα την στιγμή που υπάρχουν τόσα αδέσποτα που υποφέρουν στους δρόμους, να αφήνεις γάτες να γεννούν χωρίς να είσαι πιστοποιημένος εκτροφέας που καλύπτει κάποια κενά σε λάτρεις κάποιας ράτσας.

Τελευταία επεξεργασία:
Συμφωνω. Δεν σε κραζει κανεις απλα απο τη στιγμη που εσυ μπηκες και ζητουσες συμβουλές θα επρεπε να εισαι και σε θεση να δέχεσαι τις αποψεις των άλλων ακομα και αν εσυ δεν συμφωνεις με αυτες. Επισης το οτι καποιοι μπορει να ειναι χειρότεροι απο μας επειδη δεν αγαπάνε τα ζωα και τα σκοτώνουν δεν σημαινει απαραιτητα πως εμεις ειμαστε οι καλύτεροι. Υποχρεωμένος δεν ειναι κανεις να φροντίζει γατια, αντίθετα ο καθενας που το κανει ειναι γιατι τα αγαπά. Ισως απλα να ταιζεις τα αδεσποτα της γειτονιάς σου αλλα και αυτα χωρις ιατρική περίθαλψη δεν μπορουν να ζήσουν χρονια..και δεν ειναι τυχαίο το ποσα αδεσποτα υποφέρουν ή τα πατάνε αυτοκινητα. Δεν νομίζει να εχει δει κανεις μας και πολλα αδεσποτα που ειναι μεγάλης ηλικιας. Συγνώμη και απο μενα αν σε ενόχλησαν αυτα που ειπα αλλα θεωρω οτι ο καθενας μας που μπαινει εδω πρεπει να ειναι διατεθειμένος να δέχεται τις αποψεις των άλλων ακομα και αν αυτες πληγώνουν ή ενοχλουν

Εγω απο την αρχή θεώρησα καλο να παρω μερικές συμβουλές για να εχω ενα υγιή και ΟΙΚΟΣΙΤΟ γατακι...
Σας ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας και την μεγαλοκαρδία που δειχνετε για τα ζωάκια <3
Φυσικά και σέβομαι τις αποψεις σας απλώς νομίζω οτι ειναι λιγο παρατραβηγμενο να συζητάμε πανω σε αυτο το θέμα , το γατακι πέθανε όσο και να φλυαριζουμε και να κοκορευόμαστε δεν γυρνάει πίσω...
Το πάθημα μου έγινε μάθημα...
Και πως έχετε τόση σιγουριά οτι δεν εκανα τιποτα απο αυτα? οτι μου είπατε το εκανα! Τελικά τις 2 τελευταίες μερες φώναζε συνέχεια και δεν έπινε γάλα απο την μαμά του και εκεινη να στέκεται απο πανω του και να το κοιτάει βουρκωμενη..
Οι γάτες μου γενανε κάθε 1 χρόνο γύρω στο Μάρτη με Απρίλη και κάνουν το πολυ 3-4 γατακια... Ζουν μέχρι 7-13 χρόνια!
Κάθε αιώνιος αποχωρισμος ειναι πολυ σκληρός για μένα...
Εδω στο νησί ολα τα σπίτια εχουν έστω και μια γατα αλλά εδω κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων ή των δηλητηριάσεων!
Μπορει να μην ζουν και 20 χρονια αλλα ζουν αρκετά μπορει να μην ειναι εμβολιασμένες αλλα δείχνουν υγιείς μπορει να μην μένουν μεσα στο σπίτι αλλα δεν ειναι αδέσποτες εχουν σπίτι και "γονείς" που τους παρέχουν φαί και νερο και φυσικά χάδια και παιχνίδια !
Προσωπικά αγαπώ παρα πολυ τα υπέροχα αθώα πλασματάκια και προσπαθώ να τα κανω χαρούμενα και να περνάμε καλα μαζί :)
Δεν μου αρέσει να γεννάνε ανεξέλεγκτα γιατι το ζώο εξαντληται και κουράζεται, η φύση σε αυτό τον τομέα εχει προνοήσει και δίνει οίστρο κάθε χρόνο.. Κάθε τέλη Ιανουαρίου αρχή Φεβρουαρίου γίνετε χαμός απο φωνές και ζευγάρια διάσπαρτα απο δω και απο κει να αφήνουν απογόνους, όλο τον Μάρτη επικρατεί ησυχία μέχρι που οι κοιλιές ξεφουσκονουν και αρχές Απρίλη έρχονται οι διαδοχοι...
Δεν χειαζεται να δίνετε συγγνώμες απλώς υπάρχουν διάφορες γνώμες ανα τόπο που μας φενονται παράξενες..

Τελευταία επεξεργασία:
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κτηνίατρος στο νησί σου ό,τι και να λέμε δεν έχει νόημα...Το πρόβλημα ξεκινάει από κει. Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε κι εσύ θα φρόντιζες οι γάτες σου να κάνουν τα απαραίτητα εμβόλια, να στειρωθούν κλπ. Αν όμως έχεις 8 γάτες εκ των οποίων οι τέσσερις τουλάχιστον είναι θηλυκές και γεννάει η κάθε μία 3-4 γατιά το χρόνο, θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον δυστυχώς...και φυσικά δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν όλα αυτά τα γατάκια, εκ των πραγμάτων ο μέσος όρος ζωής τους θα μειωθεί πολύ....Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί ένας κτηνίατρος να έρθει στο νησί σας ή έστω κάπου εκεί κοντά που να φτάνεται εύκολα :)

Αυτο ακριβώς! Βέβαια θα φρόντιζα για εμβόλια για να ειμαι σίγουρος!
(Λύσσα,AIDS,λευχαιμία κλπ κλπ)
Μου φενεται πολυ δύσκολο να έρθει κτηνίατρος εδω...
Εχω 2 γάτες θηλυκές περσινής γέννας που μόνο μια διέσωσε τα γατιά της (4, 3 θηλ 1 αρσε) η άλλη είχε 3 αγνώστου φύλλου που τα γέννησε έξω απο το σπίτι και μάλλον της τα έπνιξαν οι αρσενικοι :(
Οπότε εχω 5 θηλυκά και 2 αρσενικά και το γατακι που έφυγε και έγινε τόσος ντορος...
Και εγω αυτο ελπίζω γιατι ειναι άδικο να γεννιούνται τόσα μικρα και να πεθένουν σε λιγο καιρο απο διαφορα αιτία!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back