Βοήθεια, χρειάζομαι τα πάντα!

FRANCESCA28

Νεοφερμένο μέλος

Ο FRANCESCA28 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
γεια σας γατοφιλοι,

την ερχομενη κυριακη ερχεται η γατουλα μου σπιτι και δεν εχω τιποτα περα απο λιχουδιες και καλουδια!

χρειαζομαι τα παντα και δεν ξερω που θα τα βρω οικονομικα μηπως πουλαει κανεις σας τιποτα (ονυχοδρομιο,τουαλετα και δεν ξερω τι αλλο θα επρεπε να εχω)?

ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για αρχη,ριξε μια ματια στο αρθρο για την γατοπροικα για να τσεκαρεις τι χρειαζεται.Περνα κι απο τα Jumbo,συχνα εχουν πολυ ομορφα πραγματακια σε πολυ συμφερουσες τιμες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα Jumbo στα Χανιά θα τα βρεις:

Μακρύς τοίχος, Ν. Κυδωνία,
3ο χλμ Εθν. Οδού Χανίων-Κισσάμου

Τηλ: (+30 28210) 33970, (+30 28210) 33971

Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τους εάν έχουν ονυχοδρόμια και τουαλέτες. Για αρχή θα σε βολέψουν και είναι και οικονομικά. Επίσης μπορεί να βρεις και κανένα κρεβατάκι για το γατουλάκι σου. Κατά τα λοιπά, μόνο σε πετ σοπ θα βρεις γατοφόρο για τις μεταφορές σας ή κλειστή τουαλέτα. Καλώς να τη δεχτείς τη γατούλα σου!:)

ευχαριστω εχετε δικιο κατι ειχα προσεξει στα τσαμπο θα παω μια βολτα σημερα. το ειχα ξεχασει οτι εχουν τα παντα

ευχαριστω εχετε δικιο κατι ειχα προσεξει στα τσαμπο θα παω μια βολτα σημερα. το ειχα ξεχασει οτι εχουν τα παντα

Με το καλό να την δεχτείς την γατούλα σου και καλώς ήρθες στην παρέα μας:up::up::up::up::up:

Διάβασε κι αυτό το ωραίο αρθρο! Θα σε βοηθήσει! :)
https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσια-προίκα.223013/

οι γατούλες βολέβονται και με απλά πράγματα, δεν χρειάζεται να πάρεις την σούπερ ούμπερ ντούπερ διαστιμική τουαλέτα, αυτά είναι για να χαιρόμαστε εμείς όχι για τα ζωάκια

μία απλή λεκάνη για ρούχα των 1-2 ευρώ μπορεί να γίνει άνετα -> τουαλέτα

πήλινα κεσεδάκια γιαουρτιού -> μπολάκια νερού και φαγητού

ένα παλιό ξεφούσκωτο δικό σου μαξιλάρι ύπνου που είναι για πέταμα -> κρεβατάκι, (θα πάρεις και 2 παλιές ή καινούριες αλλά φτινές μαξιλαροθήκες από την λαϊκή θα πλένεις την μία θα βάζεις την άλλη και θάναι πάντα καθαρό)

ένα κούτσουρο από αυτά που πουλάνε για τα τζάκια -> ονυχοδρόμιο

για αυτοσχέδια παιχνίδια έχουν ειπωθεί ήδη αρκετά πράγματα

στην ουσία το μόνο που θέλει ένα γατάκι είναι: κροκέτες, νερό, άμμο, εμβόλια, στείρωση και πολλές πολλές αγκαλιές:D

οι γατούλες βολέβονται και με απλά πράγματα, δεν χρειάζεται να πάρεις την σούπερ ούμπερ ντούπερ διαστιμική τουαλέτα, αυτά είναι για να χαιρόμαστε εμείς όχι για τα ζωάκια

ένα παλιό ξεφούσκωτο δικό σου μαξιλάρι ύπνου που είναι για πέταμα -> κρεβατάκι, (θα πάρεις και 2 παλιές ή καινούριες αλλά φτινές μαξιλαροθήκες από την λαϊκή θα πλένεις την μία θα βάζεις την άλλη και θάναι πάντα καθαρό)

στην ουσία το μόνο που θέλει ένα γατάκι είναι: κροκέτες, νερό, άμμο, εμβόλια, στείρωση και πολλές πολλές αγκαλιές:D
:up::up::up:

Συμφωνώ απόλυτα!!:)
Το μόνο στο οποίο δεν θα συνιστούσα με τίποτα να γίνει οικονομία είναι η τροφή. Όλα τα υπόλοιπα, πιο πολύ για μας είναι :redface:

φτιαράκι για την άμμο να πάρεις...!!! συμφωνω με τις προλαλήσαντες.

Κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις αν έχεις καμιά παλιά καρέκλα ή ξύλινη σκαλίτσα είναι να αγοράσεις σκοινί (τριχιά) και να την καλύψεις / τυλίξεις. και έχεις στη στιγμή ένα σούπερ ονυχοδρόμιο. επίσεις οι γατούλες ξύνουν τα νύχια τους σε μαλλιάρά πατάκια να ξέρεις...

αν στο σπίτι σας κυκλοφορεί και κανα παλιό καλάθι για καρύδια ή για κούτσουρα μάζεψέ το...

Μικρό ή μεγάλο γατάκι;

Περιμένουμε φωτογραφίες

ΜΩΡΟ

Ειναι ενα μωρο μα τι μωρο δεν ξερω καν αν ειναι γατα η γατος.
ειχα παρει τα βουνα την περασμενη κυριακη και ηταν εκει στην ταβρενα ειχε γεννησει η γατα του ταβερνιαρη και οπως κατεβηκα απο το αμαξι μου εκανε επιδρομη στα κορδονια των παπουτσιων και τρελαθηκα το εβαλα πανω μου και αρχισε αμεσως να γουργουριζει και απο τοτε δεν μπορεσα να το βγαλω απο το μυαλο μου. ειναι τιγρε και εχει ενα μαλλι πολυ αστειο λες και το φουσκωσες με το μπιστολακι!!!
ειναι αφασια φατσα και προχτες το ελεγα στον καλο μου οτι ανυπομονω να παμε την κυριακη που ερχεται να φαμε γιατι αυτη δουλευα για να δω το μωρο μου και μου λεει μα δεν θα παμε να φαμε θα παμε να το παρουμε τα εχει ηδη κανονισει με τον ταβερνιαρη γιατι και ο ιδιος το εχει ερωτευτει! δεν ειναι φοβερος θα μου εκανε εκπληξη γιαυτο τον αγαπαω.

Αχ μωρέεεε :inlove::inlove::inlove:
Κι αυτό το μικρούλι όμως ε? Σε διάλεξε κανονικότατα! Άντε και με το καλό να το δεχτείς το διαβολάκι και φυσικά θέλουμε νέα σας και φωτο του παιδιού σας:D;)

μπραβο!!!!!!!!!!!!:up::up:

Συμφωνώ απόλυτα!!:)
Το μόνο στο οποίο δεν θα συνιστούσα με τίποτα να γίνει οικονομία είναι η τροφή. Όλα τα υπόλοιπα, πιο πολύ για μας είναι :redface:
συμφωνω!!!!εμεις τα βλεπουμε,χαιρομαστε που ειναι καλαισθητα και νο

Ειναι ενα μωρο μα τι μωρο δεν ξερω καν αν ειναι γατα η γατος.
ειχα παρει τα βουνα την περασμενη κυριακη και ηταν εκει στην ταβρενα ειχε γεννησει η γατα του ταβερνιαρη και οπως κατεβηκα απο το αμαξι μου εκανε επιδρομη στα κορδονια των παπουτσιων και τρελαθηκα το εβαλα πανω μου και αρχισε αμεσως να γουργουριζει και απο τοτε δεν μπορεσα να το βγαλω απο το μυαλο μου. ειναι τιγρε και εχει ενα μαλλι πολυ αστειο λες και το φουσκωσες με το μπιστολακι!!!
ειναι αφασια φατσα και προχτες το ελεγα στον καλο μου οτι ανυπομονω να παμε την κυριακη που ερχεται να φαμε γιατι αυτη δουλευα για να δω το μωρο μου και μου λεει μα δεν θα παμε να φαμε θα παμε να το παρουμε τα εχει ηδη κανονισει με τον ταβερνιαρη γιατι και ο ιδιος το εχει ερωτευτει! δεν ειναι φοβερος θα μου εκανε εκπληξη γιαυτο τον αγαπαω.
πολυ καλος ο καλος σου!!!!:up::up::up:

Εγώ παιδιά μάζεψα ένα γατάκι από το δρόμο,μπροστά στην δουλειά μου ήταν για την ακρίβεια, που ήταν τρισάθλιο, τρισβρώμικο και πόνεσε η καρδιά μου... Θα το έλιωνε κανένα αυτοκίνητο ή θα το άρπαζε κανένα σκυλί. Το πήγα στον κτηνίατρο για να το φρονίσει, μήπως και έχει τίποτα παθολογικό και το πήρα σπίτι.
Μου έχει αλλάξει τα φώτα... Τα κάνει όπου βρει και παρόλο που έχω ακολουθήσει συμβουλές σας δεν λέει να στρώσει. Με στεναχωρεί γιατί δεν ξέρω πόσο θα αντέξω έτσι. Πείτε μου μήπως κάνω κάτι λάθος. Ειναι 1 μήνα και μισο. Θέλω να το κρατήσω στην αγκαλιά μου και έχω τον νου μου μήπως κάνει καμιά "βρωμοδουλειά" πάλι! Είναι σκέτη γλύκα το μικρό μου,βοηθείστε με αν μπορείτε...

Εγώ παιδιά μάζεψα ένα γατάκι από το δρόμο,μπροστά στην δουλειά μου ήταν για την ακρίβεια, που ήταν τρισάθλιο, τρισβρώμικο και πόνεσε η καρδιά μου... Θα το έλιωνε κανένα αυτοκίνητο ή θα το άρπαζε κανένα σκυλί. Το πήγα στον κτηνίατρο για να το φρονίσει, μήπως και έχει τίποτα παθολογικό και το πήρα σπίτι.
Μου έχει αλλάξει τα φώτα... Τα κάνει όπου βρει και παρόλο που έχω ακολουθήσει συμβουλές σας δεν λέει να στρώσει. Με στεναχωρεί γιατί δεν ξέρω πόσο θα αντέξω έτσι. Πείτε μου μήπως κάνω κάτι λάθος. Ειναι 1 μήνα και μισο. Θέλω να το κρατήσω στην αγκαλιά μου και έχω τον νου μου μήπως κάνει καμιά "βρωμοδουλειά" πάλι! Είναι σκέτη γλύκα το μικρό μου,βοηθείστε με αν μπορείτε...
Γεια σου κ καλώς ήρθες. ΑΛήθεια το γατάκι το έχεις πόσο καιρό?
Απ ότι λες είναι ενάμισυ μηνών. Πρέπει να τρώει μόνο του. Κατ αρχήν πες μας τι τουαλέτα του έχεις (ανοιχτή ή σκεπαστή). Επίσης αν κοιμάται σε συγκεκριμενο μέρος, κ αν την έχεις την τουαλέτα στο ίδιο πάντα σημείο. Αν είναι κλειστή τουαλέτα έχεις αφήσει το πορτάκι εμπρος? Να το βγαλεις μήπως το φοβάται.Του έχεις εσύ δείξει πού είναι η τουαλέτα του? Είναι μικρό ακόμη μην ανησυχείς θα στρώσει με υπομονή κ επιμονή. Μήπως έχει κάποια δυσκολία στην ούρηση κ στα κακάκια του το παρακολούθησες? :hmm:

Καλησπερα και καλωσηρθες.
Μηπως εχει διαρροια το μικρουλι;Ή δεν βρισκει την αμμολεκανη του;Θα σου ελεγα στην αρχη να το περιορισεις σε ενα μικρο χωρο με την αμμο του,και να μαζευεις τις ακαθαρσιες του και να τις βαζεις στην αμμο.Δοκιμασε να του δειξεις πως να σκαβει με το χερακι του και νομιζω θα το πιασει το νοημα.

Καλησπερα και καλωσηρθες.
Μηπως εχει διαρροια το μικρουλι;Ή δεν βρισκει την αμμολεκανη του;Θα σου ελεγα στην αρχη να το περιορισεις σε ενα μικρο χωρο με την αμμο του,και να μαζευεις τις ακαθαρσιες του και να τις βαζεις στην αμμο.Δοκιμασε να του δειξεις πως να σκαβει με το χερακι του και νομιζω θα το πιασει το νοημα.
Αυτό ακριβώς που σου ειπε η Δώρα δοκίμασέ το. θα αποδώσει νομίζω. Στην αρχή πρέπει να τους τα δείχνουμε όλα εμείς. Το καημένο αν το πήρες πρόσφατα θα είναι κ τρομαγμένο. Πόσο καιρό το έχεις?

Περιόρισέ το σε ένα μικρό χώρο με την άμμο του ( σε ένα μικρό ταψάκι, να μπορεί να μπαίνει), με τη φωλίτσα του και κάποια παιχνίδια. Μετά το φαγητό, να το βάζεις στην άμμο του και να ξύνεις με τα ποδαράκια του, ή αν έχεις "ατύχημα", να βάλεις τις βρωμιές μέσα στην άμμο και να τις θάψετε μαζί με τα μπροστινά ποδαράκια. Απόφυγε στο χώρο αυτό να υπάρχει χαλί, σακκούλες, πανιά, μπορεί να πάει εκεί. Όπου έχει λερώσει πρέπει να καθαριστεί με απορρυπαντικό (όχι χλωρίνη, γιατί τους αρέσει η μυρωδιά). Ψέκασε με μυρωδιά λεμονιού, που την αντιπαθούν οι γάτες, όπου πηγαίνει και λερώνει.

Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω (το κούτσουρο το ανακάλυψα κι εγώ χτες, που είχαμε ένα να ζεσταίνεται για το τζάκι και ο Gandalf το ερωτεύτηκε...) Θα προσθέσω σαν ιδέα μια κούτα, με κομμένη στο πλάι πορτούλα, στρωμένη με ψιλό χαρτί που τυλίγεις τα πιατικά και μια κορδελίτσα για άυτοαπασχόληση. Θα περάσει πολλή ώρα μέσα και πάνω στην κούτα και δε θα χρειαστεί να παίζεις μαζί του συνέχεια.

Marilis, το γατάκι είναι πολύ μικρό, αλλά θα μάθει.
Το πότε πάει στο δοχείο του είναι συνδεδεμένο και με το φαγητό του. Εχει κάποιο πρόγραμμα φαγητού ή του έχεις ένα μπολάκι με τροφή συνέχεια διαθέσιμο; Αν τρώει συνέχεια, τα κάνει και συνέχεια, δηλαδή σχεδόν κάθε φορά μετά το φαγητό.
Αν μάθει να τρώει 2-3 γεύματα τη μέρα, θα πηγαίνει για ανάγκη μια, το πολύ δυο φορές και τότε θα μπορείς να προβλέψεις και να το πηγαίνεις εσύ στην άμμο του αμέσως μετά το φαγητό.
Για τη συνολική ποσότητα της τροφής μπορείς να ανατρέξεις στη συσκευασία ή να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου. Προσπάθησε να του βάλεις μια πειθαρχία στην τροφή του, γιατί είναι μικρό και λαίμαργο.
Επίσης έτσι θα καθαρίζει σωστά το έντερό του και δε θα σου κάνει καθόλου παράσιτα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back