Marilis
Νεοφερμένο μέλος
Το γατάκι το έχω από την περασμένη Δευτέρα, δηλ. μια βδομάδα. Η αμμολεκάνη του είναι ανοιχτή και την έχω σχετικά κοντά στο μέρος που τρώει μήπως και το βολέψει, με την έννοια ότι το μέρος που τρώει το ξέρει μια χαρά!
Του δείχνω πως να σκάβει με τα ποδαράκια του αλλά μόλις τελειώνουμε την επίδειξη φεύγει άρον άρον. Παραφυλάω όλη μέρα για να το πετύχω την ώρα που το πιάνει η ανάγκη αλλά αποτυγχάνω. Εκεί που κοιμάται, όπως είναι ξάπλα,τα κάνει κιόλας. Άντε μετά να το καθαρίσω, να το πλύνω με χλιαρό νερό γιατί από μόνο του δεν καθαρίζεται...
Δεν το αφήνω να ανεβαίνει πάνω στα κρεβάτια και τους καναπέδες γιατί επίσης κατουράει σε ανύποπτο χρόνο και μυρίζουν οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια. Σήμερα, για παράδειγμα, το πρωί το βρήκα πάνω στην κουβέρτα μου να χουρχουρήζει και φυσικά είχε αμολήσει το ψιλό του καλά καλά. Στο καλαθάκι του είχε αφήσει νωρίτερα τα υπόλοιπα. Μας έχει ταράξει το μωρό, αφήστε, κάθε μέρα βάζω πλυντήρια. Του έχω ένα μαλακό μαξιλαράκι μέσα σε ένα καλάθι και κοιμάται εκεί, μπορώ να πω ότι είναι το μόνο πράγμα που αποδέχτηκε, κάπως, ως τώρα.
Όσο για το φαγητό του, το ταϊζουμε 3-4 φορές την μέρα, μοιράζοντας την ποσότητα που του αναλογεί ημερησίως.
Και να σας πω και κάτι ακόμα, δεν μου αρέσει που έχω την αμμολεκάνη του στην κουζίνα αλλά στο μπάνιο δεν πρόκειται να την βρει φαντάζομαι.
Το αγαπάω να πάρει η ευχή, είναι ζωηρό και παιχνιδιάρικο, αλλά γυρίζω από την δουλειά και βρίσκω το σπίτι ένα μάτσο χάλια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Είναι πιθανό να φταίει αυτό. Το ένστικτό τους, τους λέει να μην κάνουν την ανάγκη τους κοντά στο μέρος όπου τρώνε και πίνουν νερό, για προφανείς λόγους υγιεινής. Θα ήταν καλό να μεταφερθεί η αμμολεκάνη σε άλλο σημείο, ίσως στην αντίθετη γωνία του ίδιου δωματίου, αν φοβάσαι ότι πιο μακριά δεν θα τη βρίσκει. Πάντως, σίγουρα όχι κοντά στο φαγητό και το νερό του.Η αμμολεκάνη του είναι ανοιχτή και την έχω σχετικά κοντά στο μέρος που τρώει μήπως και το βολέψει
Αυτό είτε σημαίνει πως είναι ακόμα πολύ μικρό σε ηλικία και δεν ελέγχει πλήρως τις λειτουργίες της ούρησης και της αφόδευσης (λιγότερο από 4-5 εβδομάδων δηλαδή), είτε πως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Το πρόβλημα μπορεί να είναι είτε στο πεπτικό του (μπορεί π.χ. να έχει διάρροια τόσο έντονη που δεν προλαβαίνει να πάει στην άμμο), είτε νευρολογικό. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να το δει κτηνίατρος (ή κάποιος δεύτερος, αν το έχεις ήδη πάει σε κάποιον), ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας παθολογικής αιτίας.Εκεί που κοιμάται, όπως είναι ξάπλα,τα κάνει κιόλας.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Marilis
Νεοφερμένο μέλος
Αν μπορούσες να το δεις τώρα πως κάνει..! Τρέχει πάνω κάτω και πηδάει σαν καγκουρώ! Φαίνεται ότι είναι καλά,τι να πω.
Σκεφτόμουν να το δώσω στον αδερφό μου που έχει σπίτι με αυλή και δέντρα και χορτάρια μήπως είναι καλύτερα για όλους. Θα το προσπαθήσω μέχρι να μπει ο νέος χρόνος να μάθει την άμμο κι αν ακόμη με κάνει χάλια, ε, νισάφι πια...
Τα παιδιά μου θα με πνίξουν αν το δώσω...
moukelis
Επιφανές μέλος
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Δοκίμασε και το σπρέι προσέλκισης επίσης μόλις το ταίσεις βάλτο στην άμμο του, αλλά απαλά απαλά χωρίς απότομες κινήσεις, μήπως έχει φοβηθεί την άμμο του, το θόρυβο ίσως (φωνές από κόσμο), βάλτο σκάψτε και μην το αφήσεις να βγει, χωρίς να το πιέζεις πολύ μόλις πάει να φύγει, ξανά μέσα. για δοκίμασε, ταυτόχρονα με τον έλεγχο για νευρολογικό ή εντερικό πρόβλημα
Marilis
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Marilis
Νεοφερμένο μέλος
Επιθέματα με πολύ κρύο αλλά όχι παγωμένο νερό 5 φορές ημερησίως και υπομονή. Σε καμιά ώρα σχολάω,πάω να δω τι με περιμένει στο σπίτι...
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για όλα, έπεται συνέχεια.
moukelis
Επιφανές μέλος
Marilis
Νεοφερμένο μέλος
Επί της ευκαιρίας, μήπως ξέρετε κάποιο tip εκτός από να σφουγγαρίζω τρεις φορές τη μέρα, για να μην μυρίζει το σπίτι???
Melini
Διάσημο μέλος
Kristen
Πολύ δραστήριο μέλος
Σ΄ευχαριστώ Moukelis.
Επί της ευκαιρίας, μήπως ξέρετε κάποιο tip εκτός από να σφουγγαρίζω τρεις φορές τη μέρα, για να μην μυρίζει το σπίτι???
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να προσπαθήσετε να τον περιορίζετε λίγο σε ένα δωμάτιο μόνο, ειδικά όταν μένει μόνο του στο σπίτι έτσι ώστε να μην σφουγγαρίζεις όλο το σπίτι και να αφήνεις ανοικτό καποιο τζάμι (με το πατζούρι κλειστώ έστω)για να φεύγει η μυρωδιά και να καθαρίζεις τοπικά εκεί που λέρωσε. Εγώ όταν πήγαινα εκδρομή και άφηνει τον γάτο που είχα μόνο του, έκλεινα όλα τα υπνοδωμάτια και άφηνα μόνο σαλόνι και κουζίνα και έβαζα εφημερίδες σε διάφορα σημεία γιατί κάποια φορά είχε πάθει διάρροια και... άστα.
Ποια ακριβώς θα είναι η θεραπεία του τώρα? Θα διορθωθεί το πρόβλημα εν τέλει?
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool