catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τώρα στο δυσάρεστο στο οποίο χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια σας. Ο Λούθηρος ούτε να τη δει ούτε να την ακούσει.

Η πρώτη επαφή ήταν τραυματική…. Ο Λούθηρος αγρίεψε τόσο που δεν το φανταζόμουνα, ακόμη και σε εμένα επιτέθηκε… Τώρα έχω την μικρή σε ένα δωμάτιο και τον Λούθηρο ελεύθερο. Το βράδυ κοιμήθηκε ο Νίκος μαζί της και ο Λούθηρος μαζί μου (όσο έμεινε) γιατί δυστυχώς έχει οπτική επαφή από ένα παράθυρο και την έχει εκεί στημένη όλο το βράδυ και φυσικά και σήμερα από το πρωί. Και οι δύο κάνουν κχχχχχ ο ένας στον άλλον από το τζάμι…

Σας παρακαλώ είναι η πρώτη φορά που έχω δύο γάτες και δεν ξέρω τι να κάνω …. Χρειάζομαι όσες περισσότερες συμβουλές γίνεται… είμαι σε απόγνωση (άλλωστε είναι γνωστό ότι ήμουνα υστερική μαμά στον Λούθηρο φανταστείτε τώρα που έχω και δεύτερο μωρό).
Υ.Γ. αν έχω ποστάρει το θεματάκι σε λάθος μέρος παρακαλώ τους moderators να το μεταφέρουν στο σωστό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλημερα.
Καταρχην μην αγχωνεσαι.Πρεπει να εισαι χαλαρη για να μην τσιτωνεις και τις γατουλες.Διαβασε το αρθρο σχετικα με τη συμβιωση δυο και περισσοτερων γατων και ακολουθησε το πιστα.Η επαφη πρεπει να γινει σταδιακα πρωτα με μυρωδιες και μετα οπτικα,με τροφη,παιχνιδι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Voula
Διάσημο μέλος
Δεύτερο, δεν μας πιάνει πανικός.Η μικρούλα τι ηλικία έχει ? Είναι φυσικό να πέσουν τα σχετικά κχχχχχχχχ με την πρώτη επαφή. Θέλει σταδιακή γνωριμία, χαιδεύουμε με το χέρι μας το ένα και μετά το άλλο, για να μάθει την μυρωδιά, το ίδιο κάνουμε και με τα καλάθια που κοιμούνται, γενικά θέλει στρατηγική που σε άλλους παίρνει 2-3 και όλα είναι οκ και σε άλλους παραπάνω.
Εύχομαι να είσαστε στην πρώτη κατηγορία, των 2-3 ημερών

catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα σας… έχω ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο νέο. Το ευχάριστο είναι ότι ο Λούθηρος απέκτησε μία μικρή αδερφούλα τη Νιόβη.
Τώρα στο δυσάρεστο στο οποίο χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια σας. Ο Λούθηρος ούτε να τη δει ούτε να την ακούσει.Η πρώτη επαφή ήταν τραυματική…. Ο Λούθηρος αγρίεψε τόσο που δεν το φανταζόμουνα, ακόμη και σε εμένα επιτέθηκε… Τώρα έχω την μικρή σε ένα δωμάτιο και τον Λούθηρο ελεύθερο. Το βράδυ κοιμήθηκε ο Νίκος μαζί της και ο Λούθηρος μαζί μου (όσο έμεινε) γιατί δυστυχώς έχει οπτική επαφή από ένα παράθυρο και την έχει εκεί στημένη όλο το βράδυ και φυσικά και σήμερα από το πρωί. Και οι δύο κάνουν κχχχχχ ο ένας στον άλλον από το τζάμι…
Σας παρακαλώ είναι η πρώτη φορά που έχω δύο γάτες και δεν ξέρω τι να κάνω …. Χρειάζομαι όσες περισσότερες συμβουλές γίνεται… είμαι σε απόγνωση (άλλωστε είναι γνωστό ότι ήμουνα υστερική μαμά στον Λούθηρο φανταστείτε τώρα που έχω και δεύτερο μωρό).![]()
Υ.Γ. αν έχω ποστάρει το θεματάκι σε λάθος μέρος παρακαλώ τους moderators να το μεταφέρουν στο σωστό.
Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί είμαι μόνη μου στο σπίτι με τα δύο γατάκια και πηγαίνω από το ένα δωμάτιο στο άλλο... χωρίς να ξέρω τι να κάνω... είμαι πολύ αγχωμένη γιατί όταν είμαι με το Λούθηρο η μικρή κλαίει και όταν είμαι με τη Νιόβη το τερατάκι μου φωνάζει απ' έξω...

catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δώρα καλημέρα έψαξα για τέτοιο άρθρο αλλά δεν το βρήκα.... μήπως μπορείς να μου το στείλεις;Καλημερα.
Καταρχην μην αγχωνεσαι.Πρεπει να εισαι χαλαρη για να μην τσιτωνεις και τις γατουλες.Διαβασε το αρθρο σχετικα με τη συμβιωση δυο και περισσοτερων γατων και ακολουθησε το πιστα.Η επαφη πρεπει να γινει σταδιακα πρωτα με μυρωδιες και μετα οπτικα,με τροφη,παιχνιδι...
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρώτα από όλα καλώς δεχθήκατε σπίτι σας το καινούργιο μέλοςΔεύτερο, δεν μας πιάνει πανικός.
Η μικρούλα τι ηλικία έχει ? Είναι φυσικό να πέσουν τα σχετικά κχχχχχχχχ με την πρώτη επαφή. Θέλει σταδιακή γνωριμία, χαιδεύουμε με το χέρι μας το ένα και μετά το άλλο, για να μάθει την μυρωδιά, το ίδιο κάνουμε και με τα καλάθια που κοιμούνται, γενικά θέλει στρατηγική που σε άλλους παίρνει 2-3 και όλα είναι οκ και σε άλλους παραπάνω.
Εύχομαι να είσαστε στην πρώτη κατηγορία, των 2-3 ημερών![]()
Βούλα καλημέρα… το πρόβλημα μου είναι ότι ο Λούθηρος είναι πολύ αρνητικός …. Τα βάζει και μαζί μας… η μικρή είναι σχεδόν 3ων μηνών και είναι το 1/8 του Λούθηρου… βέβαια και αυτή του αγριεύει αλλά μάλλον το κάνει από άμυνα. Ελπίζω να είναι όλα καλά μέχρι τη Τρίτη που θα είμαι σπίτι.
marzep
Δραστήριο μέλος
Καλημερα και να σου ζησει η Νιοβη!Μην αγχωνεσαι καλο μου,φυσιολογικη αντιδραση ειναι και απο τα δυο τους.Υπαρχουν 2 αποψεις:η πρωτη λεει να χωρισεις και σταδιακα να τα φερνεις σε επαφη μεταξυ τους.Η δευτερη (που εφαρμοσα εγω) λεει,κανω το σταυρο μου και τα ξαμολαω μαζι και κανω τον φρουρο να μην γινει σκοτωμος.Τα πρωτα βραδια βεβαια τα χωριζα,για την ασφαλεια του μωρου,αλλα ολη την υπολοιπη μερα που ημουν σπιτι ηταν μαζι και χωρια αφου δεν πολυπλησιαζονταν.Σταδιακα κοπηκαν τα χχχθουυυ και αρχισαν να παιζουν και να τρωνε/κοιμουνται μαζι.Αυτο που δουλεψε σε μας ηταν το γεγονος,οτι τα χαιδευα συνεχεια γαι να συνηθιζουν το ενα τη μυρωδια του αλλου απο τα χερια μου.Η κατασταση εξομαλυνθηκε μετα απο κανενα 3μερο.
Καλη επιτυχια και ναι ειναι απολαυση να εχεις πολλα γατοπατουσα και κοιλιτσες να ζουλας...
moukelis
Επιφανές μέλος
Αμε,ειναι εδω.Μανα ηρεμησε,μου φαινεσαι εντελως τρελαμενη,δεν βοηθας την κατασταση ετσι.
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημερα και να σου ζησει η Νιοβη!Μην αγχωνεσαι καλο μου,φυσιολογικη αντιδραση ειναι και απο τα δυο τους.Υπαρχουν 2 αποψεις:η πρωτη λεει να χωρισεις και σταδιακα να τα φερνεις σε επαφη μεταξυ τους.Η δευτερη (που εφαρμοσα εγω) λεει,κανω το σταυρο μου και τα ξαμολαω μαζι και κανω τον φρουρο να μην γινει σκοτωμος.Τα πρωτα βραδια βεβαια τα χωριζα,για την ασφαλεια του μωρου,αλλα ολη την υπολοιπη μερα που ημουν σπιτι ηταν μαζι και χωρια αφου δεν πολυπλησιαζονταν.Σταδιακα κοπηκαν τα χχχθουυυ και αρχισαν να παιζουν και να τρωνε/κοιμουνται μαζι.Αυτο που δουλεψε σε μας ηταν το γεγονος,οτι τα χαιδευα συνεχεια γαι να συνηθιζουν το ενα τη μυρωδια του αλλου απο τα χερια μου.Η κατασταση εξομαλυνθηκε μετα απο κανενα 3μηνο.
Καλη επιτυχια και ναι ειναι απολαυση να εχεις πολλα γατοπατουσα και κοιλιτσες να ζουλας...
Αχ δώστε μου κουράγιο…. Αλλά εγώ δεν το ρισκάρω να τα αφήσω μαζί γιατί ο Λούθηρος είναι τεράστιος και μικρή μια μπουκίτσα και φοβάμαι μην την βουτήξει… Να σας πω την αλήθεια νιώθω και λίγες τύψεις απέναντι στον Λούθηρο γιατί τον είχα πολύ κακομαθημένο και τώρα νιώθει ότι τον βάζω στην άκρη… αλλά τι να πει και η καημένη η Νιόβη που μένει αρκετή ώρα μόνη της; Πηγαίνω βέβαια την παίζω και την χαϊδεύω αλλά έχω το τέρας έξω από την πόρτα να φωνάζει …. Και δυστυχώς ο Λούθηρος είναι ειδικός στις φωνές….

catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δώρα το ξέρεις ότι είμαι υστερική με τα μωρά μου.... δεν είμαι καλή μάνα και το ξέρω γιατί παθαίνω κάτι τέτοιες υστερίες...Αμε,ειναι εδω.Μανα ηρεμησε,μου φαινεσαι εντελως τρελαμενη,δεν βοηθας την κατασταση ετσι.

marzep
Δραστήριο μέλος
Μηπως να εβαζες το μωρο σε γατοφορο και να την κρατουσες λιγη ωρα μαζι με σενα και τον Λουθηρο???
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
πολυ καλημερα σου...καταρχην οπως ειπανε και οι αλλες,μην σε πιανει πανικος..ειναι πολυ φυσιολογικη αυτη η αντιδραση...εγω,εχω τον μπουκακο και οταν ηταν περιπου 6 ετων..του εβαλα μεσα την πουπυ που ηταν περιπου 7 μηνων...τοτε δεν ημουν γραμμενη στο σαιτ και δεν ηξερα για την σταδιακη επαφη...οποτε την εβαλα μεσα..και οποιον παρει ο χαρος..

..ο μπουκακος μου(που γενικα ειναι ενα ακοινωνητο γατι)μολις την ειδε σηκωσε τριχα,εκανε κχχχχχχχ...την πλησιαζε απειλητικα...τις μουγκριζε..σωστο λιονταρι..μονο οταν εφευγα απο το σπιτι τα χωριζα σε αλλο δωματιο...σε 3 με 4 μερες περιπου οι απειλες σταματησαν,και απλα την ανεχοταν...σε κανα δυο βδομαδες κοιμοντουσαν μαζι...τωρα ειναι αγαπημενα αδελφακια..
..οποτε μην αγχωνεσαι...και εγω δεν πιστευα ποτε οτι θα εφτιαχναν οι σχεσεις τους,και ομως εφτιαξαν παρα πολυ γρηγορα,και τοτε δεν ηξερα και πως να το αντιμετωπισω...στην δικη σου περιπτωση παντως,θα εφαρμοζα και εγω την σταδιακη επαφη...ολα θα πανε καλα...σου ευχομαι τα καλυτερα..
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως να εβαζες το μωρο σε γατοφορο και να την κρατουσες λιγη ωρα μαζι με σενα και τον Λουθηρο???
Όχι η γατοφόρο δεν είναι δικιά μου και έχει μυρουδιές από άλλες γάτες και αυτό τον κάνει ακόμα πιο ανήσυχο τον Λούθηρο. Πάντως προς στιγμή κάθετε πάνω στο παράθυρο και εποπτεύει την μικρή μέσα στο άλλο δωμάτιο.... έρχεται την μυρίζει κάτω από την πόρτα και επιστρέφει στο παρατηρητήριο του..
marzep
Δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οοοοοοοοοχι αγαπητη μου...δεν θα μου παρετε εσεις τα πρωτεια!!!!Σιγα σιγα θα στρωσουν και τα δυο,μην αγχωνεσαι.Α,και σου μιλαει η αυτοκρατειρα της υστεριας...

catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αμε,ειναι εδω.Μανα ηρεμησε,μου φαινεσαι εντελως τρελαμενη,δεν βοηθας την κατασταση ετσι.
Ευχαριστώ το διάβασα τώρα και μου έδωσε πολύ κουράγιο... αλλά προσπαθώ να δω τι γίνεται στο σπίτι .....εδώ και λίγη ώρα ο Λούθηρος προσπαθεί να μπεί στο δωμάτιο που είναι η μικρή... κάθεται έξω από την πόρτα και φωνάζει... η μικρή από μέσα του κάνει κχχχχ αλλά αυτός κάτι της νιαουρίζει (τώρα καλό είναι αυτό ή κακό;;;
προσπάθησε να μπεί μέσα όταν ήμουνα εγώ εκεί και τον βούτηξα στην πόρτα... δεν ήταν και τόσο αντιδραστικός όσο χθες (ή έτσι μου φάνηκε
). Συγνώμη που σας ζαλίζω για άλλη μία φορά αλλά δυστυχώς είμαι υστερική (και ναι το ξέρω
) και έχω (για άλλη μια φορά
) πελαγώσει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς, το ότι σ' έχει πιάσει πανικός, δυσκολεύει πολύ τα πράγματα όχι μόνο για σένα, αλλά και για τα ίδια τα γατάκια. Γιατί αντιλαμβάνονται πάρα πολύ εύκολα την ένταση και τσιτώνονται κι αυτά αναλόγως. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και θα δεις ότι όλα θα γίνουν.δυστυχώς είμαι υστερική (και ναι το ξέρω) και έχω (για άλλη μια φορά
) πελαγώσει.[/FONT][/COLOR]

(Παράδειγμα: η μαμά μου είναι κι εκείνη δεδηλωμένη drama queen.
Ο γάτος της γενικά δυσανασχετεί με τη γατοφόρο, γιατί την έχει συνδέσει με τον κτηνίατρο. Όταν προσπαθεί η μαμά μου να τον βάλει μέσα, είναι τόσο απίστευτα αγχωμένη που ο γάτος τρελαίνεται εντελώς, την κάνει κομμάτια και δεν μπαίνει και στη γατοφόρο. Ε, πριν από λίγο καιρό που χρειάστηκε να πάει στον κτηνίατρο, πήγα εγώ από κει για να αναλάβω το τιτάνιο έργο της τοποθέτησης του Κλάκη στη γατοφόρο. Μου πήρε περίπου μισό λεπτό για να τον βάλω μέσα, χωρίς ούτε μια φωνή και ούτε μια γρατζουνιά, μόνο και μόνο επειδή ήμουν ήρεμη) 
marzep
Δραστήριο μέλος
Οοοοοοοοοχι αγαπητη μου...δεν θα μου παρετε εσεις τα πρωτεια!!!!![]()

catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
έτσι προσπαθώ να πάρω κουράγιο … πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι έτσι που είναι κολλημένος κάτω από την πόρτα της μικρής έχει πολύ ησυχία το σπίτι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1 χρόνο… ο γκρι σίφουνας έχει κάτι να ασχολείται χαχαχαχα (ας γελάσουμε και λίγο γιατί το στομάχι μου είναι κόμπος)
Voula
Διάσημο μέλος
(που της έδωσες και πολύ ωραίο όνομα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool