Βοήθεια!!!!!

μελινάκι

Πολύ δραστήριο μέλος

Η μελινάκι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 1.189 μηνύματα.
ακουστε πως εχουν τα πραγματα. τις προαλλες πηγα στο pet shop διπλα στο μαγαζι της μαμας μου και κοιτουσα με τις ωρες τους μονομαχους:rolleyes::rolleyes: απο τοτε αρχισα να ψαχνω στο ιντερνετ να βρω οτι πληροφοριες μπορω γι αυτα:rolleyes::rolleyes: ως εδω καλα. η μαμα μου οταν ειδε ποσο ενδιαφερομαι να μαθω για τα ψαρακια αυτα ετρεξε στο pet shop να μου παρει ενα μαζι με μια μικροσκοπικη γυαλα που λενε πως ειναι για μονομαχους (βλακειες των εμπορων αφου και οι μονομαχοι σαν ολα τα ψαρια χρειαζονται το χωρο τους!!!:mad::mad:) εγω ειχα σκοπο να παρω ενυδρειο με φιλτρο με λαμπα με ολα και υστερα να παρω το ψαρι! και τωρα δεν ξερω πως να της το πω:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η μαμα σου ηθελε να σου κανει ενα δωρο και να σε ευχαριστησει(αχ τι καλη μανουλα)Θα τανε καλο να μην της το χαλασεις(σιγουρα δεν θα γνωριζει και τοσο για τα ψαρια αυτα)και κρατα το ψαρι εκει μεχρι να μαζεψεις λεφτα και να παρεις ενυδρειο(ξερω οτι ειναι ακριβα)και οταν θα χεις τα λεφτα να της πεις"επειδη θα θελα το ψαρακι μου να εχει πολυ χωρο σκεφτηκα να του παρω ενυδρειο ισως για να χει και παρεα(αλλα ψαρια),τι λες?"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν συμφωνω καλυτερα ειναι να δεις εαν το ψαρι μπορει οντως ναζησει σε ενα τοσο μικρο χωρο οπως μια γυαλα. Το λεω γιατι απο ψαρια δεν ξερω εχω δει ομως και μικρα φτηνα ενυδρειακια που μπορεισ να του παρεις μεχρι να μαζεψεισ για το πιο μεγαλο παντως εμενα η γυαλα μου φαινεται απαραδεκτη.. Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα παντως με την μαμα σου μη το περνεις ετσι διαχωρισε την χειρονομια απο το πρακτικο μερος και ευχαριστησε την που σε σκεφτηκε και εκανε οσα μπορουσε με τις γνωσεις της για να σου κανει μια ωραια εκπηξη, αλλα ( αφου μαθεις για το ψαρακι πρωτα) εξηγησε της οτι περιμενες γιατι ξερεις οτι ειναι πολυ δυσκολο γι αυτο να ζει εκει και θα ηταν καλο μια κι εκανε το πρωτο βημα να σε βοηθησει και στο δευτερο μη τυχον και το ψαρι σου παθει τιποτα πριν παρεις το ενυδρειο εαν περιμενεις πολυ γιατι αυτα ειναι κι ευαισθητα.. θερμοκρασιες κλπκλπ δεν εινα παιξε γελασε...( ασε που θα λυπηθει περισσοτερο η μαμα σου αν παθει τιποτα πριν το παρεις το ενυδρειο).Νομιζω θα καταλαβει.

Μελινακι εχεις πμ;)

α!και κατι που ξεχασα να σου γραψω εκει.οι μονομαχοι ειναι σαρκοφαγα ψαρια,που σημαινει οτι οι νιφαδες που αποτελουν την πιο συνηθισμενη ψαροτροφη δεν ειναι ο,τι καλυτερο για αυτους.προτιμησε κατεψυγμενο κοκκινο σκουληκι η αν σιχαινεσαι αποξηραμενο και δινε του 4 την ημερα.

Μην τα βάζεις με τη μαμά σου μελινάκι, να σε ευχαριστήσει ήθελε απλά.
Απλά εξήγησέ της σε κάποια φάση οτι το ψαράκι δεν μπορεί να επιβιώσει έτσι και σιγά σιγά να του πάρετε κι ένα ενυδρείο.

ναι ετσι λεω κι εγω δεν θελω να τη στενωχωρησω:( τις ειπα χτες κιολας οτι την ευχαριστω παρα πολυ που με σκεφτηκα αλλα εγω μαζευα πληροφοριες γιατι δεν ηθελα να μου πεθανει:happy: και πηγαμε σημερα κιολας σε ενα πετ σοπ και πηραμε.... ενυδρειο 60 λιτρων με φιλτρο με φωτισμο με θερμαντηρα με τα ολα του!!:happy::):P:up: τωρα θα το στησουμε:up:
ευχαριστω πολυ
την μανουλα μου που με σκεφτηκε,
την μαριελ για τις πολυ κατατοπιστικες απαντησεις της
τον μπαμπα μου που θα μου περασει τα καλωδια και ηδη αρχισε να το χωνευει:happy:
τον παππου μου που θα τσονταρει κι αυτος το κατιτις του:happy::P

μαριελ να σε ρωτησω κατι εισαι μηπως μοντερειτορ

Μπράβο και στις δυο σας!:up:
Περιμένουμε και φωτογραφία απ' το ενυδρείο, έτσι;;)

Μπραβο! Χαιρομαι για σενα Ελινα! :) Αντε ναι, περιμενουμε φωτο! Και ευχατιστω εκ μερους μου και εγω τους σπονσορες σου!

:up: Είδες η μαμά...;)

οντος!:) θα σας βαλω και φωτογραφιες να το δειτε!
attachment.php

Συνημμένα

• 16092007[1].jpg
    16092007[1].jpg
    468,5 KB · Εμφανίσεις: 58
  • 16092007(001)[1].jpg
    16092007(001)[1].jpg
    662,5 KB · Εμφανίσεις: 52
  • 16092007(002)[1].jpg
    16092007(002)[1].jpg
    670,4 KB · Εμφανίσεις: 49
πολυ ωραιο χρωμα εχει ο μονομαχος,και ωραιο ενυδρειο!

Πολύ ωραίο ενυδρείο! Μπράβο σας!:up:

μπράβο Ελινάκι, πολύ ωραίο:up::up:

μεγια το νεο μελος της οικογενειας σου:up:Πασας στα Γιαννενα με τοσο απλα:P.Προσεχε μονο μην το παραταιζεις γιατι δεν κανει.;)

Με γεια Melinaki!!! Κουκλί το ψαράκι!

καλοριζικο το ενυδρειο:)!!!πανεμορφος ο μονομαχος!!!εχει μεσα θερμοστατη?γιατι δεν τον ειδα στις φωτο.

:Pευχαριστω για τα καλα σας λογια!!:):redface: θερμοστατη εχει το ενυδρειο απλως ειναι μεσα στο κουτι του φιλτρου και δεν φαινεται;) τωρα αυτο που ψαχνω ειναι μια ωραια διακοσμηση:D και το αλλο σαββατοκυριακο θα παρω κι αλλα ψαρια:up: μη φανταστειτε πολλα 2-3 θα παρω:redface:

πολύ ωραίο το ενυδρείο, σούπερ:up::up: μπράβο!!!!!

πριν τα παρεις,καλο ειναι να ψαξεις γι'αυτα/αν ειναι κοπαδοψαρα η μοναχικα,αν εχουν τις ιδιες απαιτησεις σε θερμοκρασια και χημεια με το μονομαχο και το κυριοτερο αν ταιριαζουν οι συμπεριφορες τους.

Πρόσεξέ το Ελίνα, γιατί όταν εγώ είχα πάρει ενυδρείο δώρο στην ανηψιά μου είχα βάλει μονομάχο, μαζί με 2 χρυσόψαρα και έναν γλείφτη. Το αποτέλεσμα ήταν τα χρυσόψαρα να φάνε τον μονομάχο!:confused: Κι αυτό έγινε αρκετές φορές γιατί κάθε φορά αντικαθιστούσαμε τον μονομάχο πριν το πάρει είδηση η μικρή για να μην στεναχωρηθεί! Βέβαια αυτός στο Petshop που μου πούλησε το ενυδρείο και τα ψαράκια ήταν τουλάχιστον άσχετος και δεν ήξερε αν τα ψάρια έκαναν μεταξύ τους..... :down:Ρώτα να μάθεις για να είσαι σίγουρη μην απογοητευτείς. Επίσης δες πόσα ψάρια μπορούν να συμβιώσουν σε τέτοιου μεγέθους ενυδρείο. Μη βάλεις πολλά γιατί πάλι θα έχεις πρόβλημα! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back