Βοήθεια...

Marietta_4

Νεοφερμένο μέλος

Η Marietta_4 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Σήμερα το πρωί έβγαλα ένα γατάκι από το στόμα ενός σκύλου και επειδή τριγύρω δεν υπήρχαν ούτε αδερφάκια ούτε μαμά-κατά πάσα πιθανότητα τα χώνευε ο σκύλος-το πήρα, του έδωσα γάλα με σύριγγα και παρόλο που έχει ανοιχτά ματάκια και περπατάει με δυσκολία, υπολόγισα πως πρέπει να είναι 3 εβδομάδων περίπου γιατί έκανε κακάκια μόνο του λίγο μετά το τάισμα. Το πρόβλημα είναι πως δεν ησυχάζει με τίποτα, νιαουρίζει ακατάπαυστα και δεν ξέρω τι να κάνω... Όχι τόσο επειδή είναι ενοχλητικό αλλά κυρίως επειδή νιώθω πως φωνάζει τη μαμά του.. Τι άλλο μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω να μεγαλώσει λίγο ακόμα μέχρι να το κατεβάσω στον κήπο? Έχω ήδη έναν σκύλο(δεν τον νοιάζει η ύπαρξη γατιών, είναι πολύ καλός) και μία γάτα ενός έτους η οποία έχει φρικάρει από τη στιγμή που άκουσε και είδε το μικρούλι-που μόνο με γατί δε μοιάζει ακόμα... Από αυτήν εξαρτάται το αν θα μείνει και το μικρό μαζί μας στο σπίτι ή αν θα κατέβει στον κήπο, μόνο όμως όταν πάρει λίγο τα πάνω του.. Ευχαριστώ, ειλικρινά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως πεινάει, ίσως κρυώνει, ίσως έχει χτυπήσει και πονάει, ίσως και απλώς να θέλει παρέα.
Προσπάθησε να το πας σε ένα κτηνίατρο να το εξετάσει αν μπορείς.
Όσο για την γάτα σας, σε λίγες ημέρες θα το συνηθίσει;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ, θα φροντίσω να το πάω σήμερα κιόλας. Για την ώρα, η μεγάλη γάτα δεν πλησιάζει το δωμάτιο με το γατάκι, φοβάται το θηρίο!!

Την ίδια μέρα πήγα το μικρό στον κτηνίατρο και είπε πως έχει υποθερμία και λίγες ελπίδες για να τα καταφέρει...:( Αλλά επειδή ήταν στο όριο (36,2) μου είπε να το προσπαθήσω και μέσα σε 2-3 μέρες θα δείξει προς τα που θα πάει.. Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα (Σάββατο) το έχω σε καλάθι με μαλακή κουβερτούλα και θερμαντική λάμπα από πάνω και έχει ηρεμήσει αρκετά. Κοιμάται επίσης το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αλλά ξυπνάει πολύ εύκολα όποτε πάω να το ταΐσω.. Σήμερα έκανε διάρροια-κανονικού χρώματος- και αναρωτιέμαι αν χρειάζεται να μειώσω την ποσότητα τροφής και να αυξήσω τα γεύματα.. Επίσης μόλις φάει ζωηρεύει και αρχίζει να γκρινιάζει, δεν κάθεται στο καλάθι του και προτιμά να κάνει βόλτες στο δωμάτιο... Είναι φυσιολογικές αντιδράσεις? Ρωτάω προσπαθώντας να καταλάβω αν ξεπέρασε τον κίνδυνο, ή έστω αν πάει καλύτερα... Να σημειώσω πως έχει πάρει βάρος και στέκεται καλύτερα στα πόδια του από όταν το είχα βρει.

Μπράβο, είναι πολύ καλά σημάδια όλα αυτά, το ότι παίρνει βάρος και ζωηρεύει! :clapup:
Αφού κοντεύει τον μήνα, νομίζω ότι μπορείς σιγά σιγά να του αρχίσεις τη στερεά τροφή, για να σταματήσουν και οι διάρροιες. Μπορείς να πάρεις a/d (Hill's) ή Recovery (Royal Canin) και να αρχίσεις να διαλύεις μια μικρή ποσότητα μέσα στο γάλα του, αυξάνοντάς τη σταδιακά. Δοκίμασε να του δώσεις και λίγη με το δάχτυλό σου, μπορεί να τη γλείψει κατευθείαν. Είναι πολύ δυναμωτικές αυτές οι τροφές, ειδικές για γάτες στην ανάρρωση, θα του κάνουν καλό.
Με υποθερμία είχα βρει και τον δικό μου, τέτοια εποχή πριν από 3 χρόνια. Ήταν λίγο μεγαλύτερος, 4 εβδομάδων, και είχε αρχίσει κατευθείαν με την κονσέρβα, πρώτα απ'το δάχτυλό μου και μετά από πιατάκι. Είναι ο ασπρόμαυρος που έχω στην υπογραφή μου, κοτζάμ γάταρος πια! Ελπίζω και το δικό σου να τα πάει τόσο καλά :)

Θα το πάω αύριο πάλι στο γιατρό να μου πει αν ξεπέρασε τον κίνδυνο και να μου πει τη γνώμη του για τα διατροφικά θέματα.. Και μετά στο pet shop για να εμπλουτίσω τη διατροφή του! :) Ευχαριστώ!

Μην ανησυχείς για τη γάτα το πολύ σε μια εβδομάδα θα το συνηθίσει. Απέκτησα κι εγώ έναν πιτσιρίκο γάτο πρόσφατα. Η γάτα μου ήταν πολύ επιθετική στην αρχή και για τρεις μέρες κλείστηκε μέσα στο δωμάτιό μου που έχουμε το κρεβατάκι της και κοιμόταν συνέχεια ή έκανε πως κοιμόταν. Ομολογώ πως με εντυπωσίασε η συμπεριφορά της και φοβήθηκα μήπως πάθει κατάθλιψη. Τώρα, είναι όλα μια χαρά και παίζουνε μαζί συνέχεια. Είναι αχώριστοι φίλοι. Καλή τύχη εύχομαι και υπομονή! Όσο για το γατάκι καλό θα ήταν να πάει στο γιατρό μήπως και έχει κανένα εσωτερικό τραύμα από το δάγκωμα του σκύλου.

Η αλήθεια είναι ότι από εκεί που δε μας άφηνε να την πλησιάσουμε-εμένα ειδικά-μέρα με τη μέρα είναι πιο ήρεμη και με αφήνει να τη χαιδεύω όπως πριν, αρκεί να έχω πλύνει τα χέρια μου από το μικρό! Αν μυρίζω γατουνάκι αγριεύει και δε θέλει καμία επαφή μαζί μου. Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να νιώθει πως απειλείται η θέση της μέσα στο σπίτι και εννοείται πως δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς αυτά που της προσφέρουμε.. Ας γίνει καλά το μικράκι και θα προσπαθήσω να το εντάξω στην οικογένεια γιατί ακόμα και όταν σταθεί στα πόδια του δε θα θέλω να το αποχωριστώ... Έτσι έγινε και με τη μεγάλη μας. Παρά την ύπαρξη σκύλου, προσαρμόστηκε και την έχουμε κοντά μας εδώ και ένα χρόνο. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και με το μικρό.. :)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΩΝ. ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΓΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΝ ΧΑΪΔΕΨΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΑΤΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΤΣΟΥΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΝΕΙΣ?

καταρχην..δεν προεχει το μπανιο,αλλα ο κτηνιατρος...αδυνατον να βαλεις γατι με την πρωτη για μπανιο,εκτος και αν ειναι εντελως χαλβας..που δεν το νομιζω..προσπαθησε να τον βαλεις σε γατοφορο..σιγα σιγα...ισως αν βαλεις την αγαπημενη του τροφη μεσα στη γατοφορο...εσυ θα κρινεις ποτε θα γινει αυτο..αλλα προς θεου..οχι με το που θα τον πιασεις μπανιο...ελπιζω και αλλοι να σου απαντησουν και να σου δωσουν λυσεις..καλη τυχη..:)

Καλημέρα! Μπορείς χαϊδεύοντάς τον να τον περάσεις καταρχήν με ένα μωρομάντηλο.. Έτσι έκανα εγώ και με τα 2 γατιά μου με το που τα βρήκα. Για αρχή νομίζω είναι μια καλή λύση.. Μετά είναι και ο κτηνίατρος, ο οποίος θα σε βοηθήσει περαιτέρω.. Πάντως, και χωρίς να έχω τη μεγάλη εμπειρία άλλων γατόβιων, στη θέση σου θα το πήγαινα σιγά σιγά.. Μην τον καταπιέσεις, κάνε ένα βήμα τη φορά και άσε στον γατούλη τον πρώτο λόγο για την επόμενη κίνηση. Αφού έρχεται από μόνος του, είσαι σε καλό δρόμο νομίζω. Οι γάτες δεν είναι σαν τα σκυλιά, και το βλέπω καθημερινά αυτό μέσα στο σπίτι μου!

Όσον αφορά το δικό μου θέμα, θα ήθελα να ρωτήσου τους πιο έμπειρους τα εξής.. Καταρχήν να πω πως το γατάκι που μάζεψα σώθηκε (:clapup:) οπότε τώρα είμαι στη φάση που κάνω κάνω full time kitten sitting..
1. Υπολογίζεται πως είναι περίπου 3 εβδομάδων, αν σκεφτεί κανείς πως έχει ανοίξει τα μάτια του και κάνει κακάκια μόνο του. Από πότε θα μπορεί να πίνει γάλα από πιατάκι ώστε να σταματήσουμε το μπιμπερό? Ο κτηνίατρος είπε πως σε καμιά βδομάδα μπορώ να του δίνω και λίγη στερεά τροφή μαζί με το γάλα και φυσικά αυτό προϋποθέτει το να μπορεί να τρώει μόνο του.
2. Από πότε να το φέρω σε επαφή με άμμο?
3. Γιατί γρινιάζει τόσο πολύ? :( Μπορεί να πεινάει τόσο? Ή φταίει που κοιμάται πολλές ώρες τη μέρα οπότε το βράδυ δε νυστάζει-είμαι άϋπνη.. Τι άλλο μπορεί να θέλει εκτός από φαγητό, δεδομένου ότι και αγκαλίτσα το παίρνω, και το χαϊδεύω και γουργουρίζει..

Πολύ καλό που την γλύτωσε (είναι 7ψυχα - μην το ξεχνάμε).
Ε, για την γκρινια....θλυκό είναι? :P

Μάλλον μπουφάκος είναι γιατί γρινιάζει ΧΩΡΙΣ λόγο!!! :mad:
Πέρα από την πλάκα, ο γιατρός δε μπορούσε να καταλάβει, το σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα.. Οπότε στη φυλάω! :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back