Βοηθήστε μας να φτιάξουμε τον ξενώνα μας

catwoman

Νεοφερμένο μέλος

Ο catwoman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γεια σας γατόφιλοι και ζωόφιλοι!Σας γράφω σε αυτό το topic καθως εγώ και ο φίλος μου χρειαζομαστε τη βοήθειά σας!Όνειρο του φιλου μου εδώ και χρόνια είναι να φτιάξει ένα δικό του χώρο όπου θα φιλοξενεί, στειρώνει και εμβολιάζει αδέσποτα ζωάκια και θα ψάχνει οικογένειες να τα υιοθετήσουν!Το ονειρο λοιπον ήρθε ο καιρός να γίνει πραγματικότητα!Τι θέλω απο εσάς;Απλό.Αν γνωρίζετε, να μας καθοδηγήσετε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ωστε να πάρουμε την κατάλληλη αδεια και που μπορούμε να απευθυνθουμε. Ο χώρος θα βρίσκεται σε περιοχη γύρω από την Αττική, μακριά από κατοικησιμες περιοχές αλλα επάνω σε κεντρικό δρομο. Χρειάζεται κάποια άδεια για την στεγαση ζώων;
Έπειτα θα ήθελα να μου πειτε αν μεταξύ σας βρισκεται καποιος φιλόζωος αρχιτεκτονας,μηχανικος ή συνεργατης κατασκευαστικης εταιρείας ώστε να μας βοηθήσετε όσο μπορείτε και να καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος αυτης της προσπάθειας.Σας ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγχαρητήρια καταρχάς για την θέληση να υλοποιήσετε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.
Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο θεωρείται παράνομη η διατήρηση πάνω από 2 κατοικιδίων σε ένα σπίτι, καθώς και η περισυλλογή αδεσπότων χωρίς την άδεια του δήμου. Κοινώς οι περισσότεροι από εμάς εδώ είμαστε παράνομοι. :)
Δείτε εδώ σχετικά.
Πέρα από αυτά όμως, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο δήμο της περιοχής που θα γίνει ο ξενώνας μήπως και τους πείσετε να συνεργαστούν. Υπάρχουν επιδοτήσεις στους δήμους για προγράμματα στειρώσεων και ίσως ο ξενώνας σας θα μπορούσε να γίνει προσωρινό αναρωτήριο για αδέσποτα που θα επανατοποθετηθούν μετά την στείρωση ή τραυματισμένα.

Επιπλέον πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά αν είστε σε θέση να στηρίξετε οικονομικά το εγχείρημα αυτο. Το κόστος για σίτιση των ζώων, περίθαλψη, νοσηλεία κτλ θα είναι μεγάλο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ζώα που θα παρατάνε στην πόρτα σας θα είναι περισσότερα από αυτά που θα δίνετε για υιοθεσία, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα αυτά και να το έχετε σκεφτεί καλά.

Μην με παρεξηγείτε, δεν θέλω να σας αποθαρρύνω, απλά έχω δει απο κοντά ποια είναι η κατάσταση σε τέτοιου τύπου στέγες και οι άνθρωποι που τις συντηρούν ή πρέπει να έχουν ΠΟΛΛΑ λεφτά ή να δουλεύουν εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξίσου θα χρειαστειτε συνεργασια με κτηνίατρο, χώρο και απο καπου θα πρεπει να εχετε καποια εσοδα γιατι τα ζωα μαζευονται γρηγορα θελουν τροφες και φροντιιδα ( ιδιως τα σκυλια) και εξισου θα σας παρατανε και αλλα ( μεχρι καμερες βαλανε σε ,μια φιλοζωικη γιατι τους πετουσανε γατακια μεσα σε σκυλια που δυστυχως τα επνιγαν .. σε τετοι σημειο ενοω παρατημα ζωων).

Η λυση με τον Δημο ειναι πολύ καλή η με καποιο χορηγο εξισου (αν και μου φαινεται δυσκολο).

Θα πρεπει να ειστε αυστηροι με τις ευθυνες και να εχει ενα κοτος για οποιον σας αφησει αδεσποτο (εννοω να διαθεσει τις τροφες του και την αμμο η κατι τελος παντων) να μην λενε α εκει τα περνουν θα τα παμε γιατι ετσι θα αφηνουν και τα ζωα τους αστειρωτα με την προοπτικη να σας τα φερουν μετα.

Αρχιτεκτονα εκει δυστυχως δεν ξερω αν ακουσω κατι θα σας πω. Αν θελετε παντως να λειτουργησετε θα πρεπει να δικτυωνετε τους ανθρωπους και να τους εκπαιδευετε παραλληλα για τα θεματα στειρωσης και φροντιδας. Ετοπιμαστειτε να ακουσετε πολλά κουφα αλλα μπραβο σας . θα σας υποστηριξουμε οπως μπορει ο καθενας εφοσον κανετε κατι σοβαρο και υπευθυνο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...Αυτά ολα που θα προκυψουν ως εμποδια και δυσκολιες τα επεξεργαζόμαστε τωρα..Φυσικά και θα σας κρατησουμε ενημερους.Εχουμε πολλή ορεξη για δουλεια και ειμαστε σιγουροι πως θα πετυχει. Θελουμε σε πρωτη φαση να ξεκινησει ως μοναδα φροντιδας αδεσποτων ζωων και στην πορεια θα το αναπτυξουμε με καποιους τροπους που εχουμε στο μυαλο ωστε να υπαρχουν καποια εσοδα που θα πηγαινουν απευθειας στα ζωακια μας. Αλλα ενα βημα τη φορα. Αυτο που ειπες yasmin για καμερες και για ανθρωπους που θα μας βρουν ως ευκολη λυση το εχουμε σκεφτει και γι αυτο η πρωτη προυποθεση ηταν πως θα υπαρχει φυλακας γι αυτον το λογο οπως και για να μη μενουν τα φιλοξενουμενα ζωακια στιγμη μονα τους. Οσον αφορα το οικονομικο, ενταξει, πλουσιοι δεν ειμαστε αλλα αντιθετως ειμαστε (περα απο εμενα και το φιλο μου) κι αλλοι ονειροπολοι μπλεγμενοι στο εγχειρημα και προς το παρον απ οσο υπολογιζουμε θα μπορεσουμε να ανταποκριθουμε. Αλλα οπως ειπα θα σας κρατησω ενημερους. Αν εχετε καποιο νεοτερο για αρχιτεκτονα οπως σας ζητησα ενημερωστε με. Και παλι σας ευχαριστω.

Καλή επιτυχία!:)
Δύσκολο εγχείρημα αλλά με θέληση όλα γίνονται.
Να μας ενημερώνετε και αν χρειάζεστε κάτι να μας το λέτε σε περίπτωση που μπορούμε να βοηθήσουμε

;)ξεκινηστε απο τη νομαρχια.....
εκεινη εκδισει την αδεια, υγειωνομικος ελενχος ακι 2 συνεργαζομενοι κτηνιατροι...
συγχαρητηρια
και καλη επιτυχια...
και κουραγιο με τη γραφειοκρατια ειναι οτι χειροτερο.....
εμεις θα ειμαστε εδω και θα σας στηριζουμε.

καλή επιτυχία και από μένα. Να μας κρατάτε ενήμερους και επίσης είμαστε εδω για να βοηθησουμε στην προσπαθεια σας που απ'οτι φαίνεται υπάρχει πολυ πολυ θέληση και ενθουσιασμος και σίγουρα είστε σε καλό δρομο για να πετυχει:)

Μπράβο σας

Προφανώς θα χρειαστεί και μεγάλη εθελοντική βοήθεια. Είμαι εδώ για ό,τι μπορώ. Αν χρειαστείτε (λέω τώρα αν) βοήθεια απο δικηγόρο, για νομικά ζητήματα, μπορεί να βοηθήσει η μητέρα μου.
Αν σκεφτείτε κάτι τα λέμε μέσω ΠΜ απο εδώ.

Φιλικά
Μαρίνα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back