Βολτούλες ή σπίτι;;;;

sotiria12871

Νεοφερμένο μέλος

Ο sotiria12871 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα! Ο Benny μένει μαζί μας σε διαμέρισμα από τότε που ήταν 2 μηνών. Τώρα πλέον είναι 2 ετών (και κάτι παραπάνω), στειρωμένος και...χοντρούλης!
Τον άλλο μήνα όμως μετακομίζουμε σε μεζονέτα και έχω τα εξής δύο προβλήματα:

1. Καταρχάς, πώς θα τα καταφέρω να προσαρμοστεί εύκολα στο νέο σπίτι; Πρέπει όταν θα τον μεταφέρω να μη βλέπει τη διαδρομή μήπως γυρίσει μόνος του στο παλιό σπίτι;

2. Δεύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα: Το σπίτι έχει κήπο και υποθέτω πως αν ο γάτος βγει στον κήπο, θα βγει και στο δρόμο, και αν βγει στο δρόμο δε θα μαζεύεται με τίποτα και θα κινδυνεύει φυσικά πάρα πολυ...

Δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω, θα μου άρεσε πολύ να βγαίνει για βόλτες, αλλά στην αθήνα τα πράγματα είναι επικίνδυνα στους δρόμους!

Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; Ξέρω ότι δεν ακούγεται πολύ ωραίο αλλά υπάρχει τρόπος να τον περιορίσω στο σπίτι για να μη βγαίνει έξω;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμα ο κήπος ήταν περιφραγμένος, πιστεύω θα είναι ό,τι καλύτερο για τον γατούλη.Εχεις τέτοια δυνατότητα(για περιφραξη)?
Εχεις δίκοιο για τους κινδύνους.Εμένα π.χ μένουν μόνιμα μέσα:)
Καλως ήρθες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1. Καταρχάς, πώς θα τα καταφέρω να προσαρμοστεί εύκολα στο νέο σπίτι; Πρέπει όταν θα τον μεταφέρω να μη βλέπει τη διαδρομή μήπως γυρίσει μόνος του στο παλιό σπίτι;
Δεν νομίζω ότι το να δει την διαδρομή παίζει κάποιο ρόλο, ούτως ή άλλως οι γάτες προσανατολίζονται περισσότερο με τη μυρωδιά και απ' ό,τι κατάλαβα μένει μέσα, οπότε τη γειτονιά δεν την ξέρει.
Πάντως, αν έχετε τα παλιά έπιπλα θα διατηρούν τη μυρωδιά του παλιού σπιτιού και θα αναγνωρίσει εύκολα το νέο περιβάλλον ως το σπίτι του. Στην αρχή πάντως θα ήταν καλό να τον περιορίσεις σε ένα δωμάτιο με τα γνώριμά του πράγματα και να τον αφήσεις να εξερευνήσει σιγά σιγά το υπόλοιπο σπίτι μέχρι να εξοικειωθεί.
2. Δεύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα: Το σπίτι έχει κήπο και υποθέτω πως αν ο γάτος βγει στον κήπο, θα βγει και στο δρόμο, και αν βγει στο δρόμο δε θα μαζεύεται με τίποτα και θα κινδυνεύει φυσικά πάρα πολυ...
Ένας καλός συνδυασμός είναι: περίφραξη και επίβλεψη. Το θέμα της αποτελεσματικής περίφραξης, έχει συζητηθεί σε αρκετά θέματα στο φόρουμ (π.χ. εδώ).

Ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές!

Ανησυχώ πολύ, αλλά από όσα διάβασα στο link που μου έστειλες, ανακουφίστηκα λίγο γιατί ο δικός μου ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να πηδήξει από το μπαλκόνι!

Ο κήπος, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει μόνο μια χαμηλή μάντρα, την οποία εύκολα μπορεί να πηδήξει ο γάτος. Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα βάλουμε κάτι για να ψηλώσει η μάντρα, αλλά προς το παρον...δεν έχουμε χρήματα!

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!

Νομιζω οτι ο γατουλης αφου ειναι στειρωμενος και δεν εχει μαθει να φευγει δεν θα φυγει:hmm:. Αφου ομως πρωτα προσαρμοστει μεσα στο σπιτι και μαθει τον χωρο του.Εμεις την Δαναη την εχουμε μεσα αλλα οταν ανοιγει ο καιρος και καθομαστε στην αυλη ερχεται και καθετε μαζι μας παιζει και κυνηγαει τα παιδια που τρεχουν πανω κατω:lol::lol: δεν φευγει και δεν βγαινει ποτε στον δρομο. Βεβαια εχουμε το νου μας και οταν παμε στο σπιτι ερχεται και αυτη μεσα πλενει πατουσες χτενιζεται και στρωνετε στην κρεβατοκαμαρα να ξεκουραστει:P. Νομιζω οτι θα του αρεσει να καθεται και να τον χτυπαει ο ηλιος. Αν και η Δαναη ειναι το πρωτο καλοκαιρι που βγαινει ετσι γιατι περσι ηταν μικρουλα και τα περισσοτερα απογευματα κοιμοτανε φαινετε να περναει πολυ καλα. Καλα να περασετε στο καινουριο σπιτι.

Μέχρι να βάλετε την κατάλληλη περίφραξη στον κήπο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο γάτο σαμαράκι. Δε θα του αρέσει στην αρχή, αλλά έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την καρδιά σου στη θέση της;)
Πάντως, είστε πολύ τυχεροί που θα έχετε κήπο στο σπίτι! Ο γάτος σας θα είναι ένα πολύ ευτυχισμένο ζώο!:up:

δεν θα συμβούλευα το γατοσαμάρι με ελαφρά την καρδία... Ο πρίνς μου που είναι μαθημένος να βγαίνει βόλτα με το σαμαράκι ακόμη και στο δρόμο, αν αντιληφθεί ότι είναιμόνος του χωρίς επίβλεψη έστω και για ένα λεπτό τότε το βγάζει πανεύκολα.. είναι αίλουρος.... προσέχετε..

Τί ακριβώς είναι το γατοσαμαράκι;κάτι σαν λουράκι για γάτες; Διαφωτίστε με γιατί δεν λεχω ιδέα! Πάντως πρέπει να αναφέρω ότι ο γάτος είναι ατίθασος, κολλάρο δεν θέλει να φοράει (το βγάζει συνέχεια), οπότε δεν ξέρω πως θα αντιδράσει με το σαμαρακι...

Τί ακριβώς είναι το γατοσαμαράκι;κάτι σαν λουράκι για γάτες;
Ναι, είναι σαν αυτό εδώ:
blue_gingham_cat_harness_lead.jpg

Αν το εισάγεις σταδιακά, οι περισσότερες γάτες το συνηθίζουν, αν και υπάρχουν κι εκείνες που δεν το ανέχονται με τίποτα.

Εγω θα ελεγα να τον κρατησεις μεσα μεχρι να ψηλωσεις την περιφραξη παντως.Μεχρι τοτε κανε και μια αποπειρα με σαμαρακι.

Η Δαναη κανει σαν τρελη αν τις το φορεσω ουτε το κολαρο δεν ανεχετε.
Αν του το φορεσεις καλο θα ηταν να παρεις και ενα λουρι σαν και αυτο
thumb.php
για να μην νιωθει περιορισμενος γιατι αυτο που εχουν τα σαμαρακια ειναι πολυ κοντο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back