sotiria12871
Νεοφερμένο μέλος
Τον άλλο μήνα όμως μετακομίζουμε σε μεζονέτα και έχω τα εξής δύο προβλήματα:
1. Καταρχάς, πώς θα τα καταφέρω να προσαρμοστεί εύκολα στο νέο σπίτι; Πρέπει όταν θα τον μεταφέρω να μη βλέπει τη διαδρομή μήπως γυρίσει μόνος του στο παλιό σπίτι;
2. Δεύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα: Το σπίτι έχει κήπο και υποθέτω πως αν ο γάτος βγει στον κήπο, θα βγει και στο δρόμο, και αν βγει στο δρόμο δε θα μαζεύεται με τίποτα και θα κινδυνεύει φυσικά πάρα πολυ...
Δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω, θα μου άρεσε πολύ να βγαίνει για βόλτες, αλλά στην αθήνα τα πράγματα είναι επικίνδυνα στους δρόμους!
Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; Ξέρω ότι δεν ακούγεται πολύ ωραίο αλλά υπάρχει τρόπος να τον περιορίσω στο σπίτι για να μη βγαίνει έξω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ELENIP
Διάσημο μέλος
Εχεις δίκοιο για τους κινδύνους.Εμένα π.χ μένουν μόνιμα μέσα

Καλως ήρθες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν νομίζω ότι το να δει την διαδρομή παίζει κάποιο ρόλο, ούτως ή άλλως οι γάτες προσανατολίζονται περισσότερο με τη μυρωδιά και απ' ό,τι κατάλαβα μένει μέσα, οπότε τη γειτονιά δεν την ξέρει.1. Καταρχάς, πώς θα τα καταφέρω να προσαρμοστεί εύκολα στο νέο σπίτι; Πρέπει όταν θα τον μεταφέρω να μη βλέπει τη διαδρομή μήπως γυρίσει μόνος του στο παλιό σπίτι;
Πάντως, αν έχετε τα παλιά έπιπλα θα διατηρούν τη μυρωδιά του παλιού σπιτιού και θα αναγνωρίσει εύκολα το νέο περιβάλλον ως το σπίτι του. Στην αρχή πάντως θα ήταν καλό να τον περιορίσεις σε ένα δωμάτιο με τα γνώριμά του πράγματα και να τον αφήσεις να εξερευνήσει σιγά σιγά το υπόλοιπο σπίτι μέχρι να εξοικειωθεί.
Ένας καλός συνδυασμός είναι: περίφραξη και επίβλεψη. Το θέμα της αποτελεσματικής περίφραξης, έχει συζητηθεί σε αρκετά θέματα στο φόρουμ (π.χ. εδώ).2. Δεύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα: Το σπίτι έχει κήπο και υποθέτω πως αν ο γάτος βγει στον κήπο, θα βγει και στο δρόμο, και αν βγει στο δρόμο δε θα μαζεύεται με τίποτα και θα κινδυνεύει φυσικά πάρα πολυ...
sotiria12871
Νεοφερμένο μέλος
Ανησυχώ πολύ, αλλά από όσα διάβασα στο link που μου έστειλες, ανακουφίστηκα λίγο γιατί ο δικός μου ποτέ δεν έχει προσπαθήσει να πηδήξει από το μπαλκόνι!
Ο κήπος, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει μόνο μια χαμηλή μάντρα, την οποία εύκολα μπορεί να πηδήξει ο γάτος. Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα βάλουμε κάτι για να ψηλώσει η μάντρα, αλλά προς το παρον...δεν έχουμε χρήματα!
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!
kiara1
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Αφου ομως πρωτα προσαρμοστει μεσα στο σπιτι και μαθει τον χωρο του.Εμεις την Δαναη την εχουμε μεσα αλλα οταν ανοιγει ο καιρος και καθομαστε στην αυλη ερχεται και καθετε μαζι μας παιζει και κυνηγαει τα παιδια που τρεχουν πανω κατω
δεν φευγει και δεν βγαινει ποτε στον δρομο. Βεβαια εχουμε το νου μας και οταν παμε στο σπιτι ερχεται και αυτη μεσα πλενει πατουσες χτενιζεται και στρωνετε στην κρεβατοκαμαρα να ξεκουραστει
. Νομιζω οτι θα του αρεσει να καθεται και να τον χτυπαει ο ηλιος. Αν και η Δαναη ειναι το πρωτο καλοκαιρι που βγαινει ετσι γιατι περσι ηταν μικρουλα και τα περισσοτερα απογευματα κοιμοτανε φαινετε να περναει πολυ καλα. Καλα να περασετε στο καινουριο σπιτι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος

Πάντως, είστε πολύ τυχεροί που θα έχετε κήπο στο σπίτι! Ο γάτος σας θα είναι ένα πολύ ευτυχισμένο ζώο!

prince
Διάσημο μέλος
sotiria12871
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι, είναι σαν αυτό εδώ:Τί ακριβώς είναι το γατοσαμαράκι;κάτι σαν λουράκι για γάτες;
Αν το εισάγεις σταδιακά, οι περισσότερες γάτες το συνηθίζουν, αν και υπάρχουν κι εκείνες που δεν το ανέχονται με τίποτα.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
kiara1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν του το φορεσεις καλο θα ηταν να παρεις και ενα λουρι σαν και αυτο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool