Βρέθηκε το κτήνος που ρίχνει φόλες στα γατάκια της περιοχής μας

pastaflora

Νεοφερμένο μέλος

Η pastaflora αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Παιδιά καλησπέρα, μετά από αρκετό καιρό.
Μόλις σήμερα έμαθα το όνομα ενός "κυρίου" που ρίχνει φόλες στα γατάκια της γειτονιάς. Το άτομο αυτό απείλησε μια κυρία που ταϊζει τα αδέσποτα και της ομολόγησε στεγνά ότι αυτός τα σκοτώνει. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες βρέθηκαν νεκρές από φόλα 11 αθώες ψυχούλες. Συζητώντας με την κυρία που δέχτηκε τις απειλές του, και η οποία είναι σε κατάσταση σοκ, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο τύπος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Όμως τον σιγοντάρει στις απαίσιες πράξεις του ο πατέρας του, ο οποίος όπως έμαθα το παίζει και καλός χριστιανός. Μάλιστα πατέρας και γιος έβρισαν χυδαία μια κυρία που τους πήρε τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθεί για όλη αυτή την κτηνωδία.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να κινηθούμε νομικά εναντίον του; Χρειαζόμαστε εισαγγελική εντολή; Να καταθέσουμε μήνυση; Θα βγάλουμε άκρη;

η βοήθειά σας είναι πολύτιμη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και νομίζω ότι η πιο κατάλληλη να απαντήσει είναι η Αλίκη, θα πρέπει να υπάρχουν 2 αυτήκοοι μάρτυρες της "ομολογίας" του...κυρίου και να μην έχουν συγγένεια μεταξύ τους για να ευδοκιμήσει η καταγγελία.
Σα δε ντρέπονται λέω γω, το καυχιούνται κιόλας οι μ...ες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα, δεν είμαι δικηγόρος, αλλά μου έχει συμβεί ένα σχεδόν παρόμοιο περιστατικό και μάλιστα σε χωριό, όπου κάποιος ( δεν ξέραμε σίγουρα ποιός, απλώς είχαμε μιά υποψία..έως σχετική σιγουριά..) έριξε μέσα σε ιδιωτικό χώρο ( γκαράζ) φόλα. Πήγα στην αστυνομία και αφού γελάσανε σχεδόν όλοι όταν είπα το περιστατικό και ότι ήθελα να κάνω μύνηση, τελικά βριστήκαμε.
Υπάρχουν αποδείξεις ότι το έκανε αυτός; Μήπως κάποιος μάρτυρας; Πρέπει να βρεθούν στοιχεία.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να τον φοβερίσετε αλλά να φοβηθεί πραγματικά:mad:

το να βρεις 2-3 μαρτυρες να πουν οτι τον ειδαν να ριχνει φολες ειναι το μονο ευκολο,αν θες να τιμωρηθει το κτηνος!!!!!!!!!!!!

Αν επιμείνετε στην αστυνομια ειναι υποχρεωμένοι να δεχτουν την καταγγελία, και αν θυμάμαι καλά που μένεις νομιζω οτι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ήταν συζητήσιμοι οι άνθρωποι.
Μην το αφήσετε έτσι, ειναι κρίμα, όταν ο άλλος το ομολόγησε ανοιχτά.

Νομίζω πως πρέπει να μάθουμε τι λέει ο νόμος γιά αυτές τις περιπτώσεις .Πιστεύω πώς η αστυνομία δεν γνωρίζει απαραίτητα την νομοθεσία εκτός και αν τύχει να είναι κανένας συνειδητοποιημενός φιλόζωος και ξέρει, πράγμα απίθανο. Εάν μάλιστα κρίνουμε από τον τρόπο που αντιμετωπιζόμαστε ολοί όσοι έχουμε ιδιαίτερη αγάπη στα ζωάκια μάλλον πρέπει να υπάρξει νομική συμβουλή γιά την σωστή αντιμετώπιση αύτου του πλάσματος που νομίζει πως είναι άνθρωπος και μάλιστα νορμαλ.

καποιος δικηγορος μεταξυ των μελων παιδια???

πολυ θα θελα να βγει μια ακρη γιατι και το δικο μου πολυαγαπημενο σκυλο με φολα τον σκοτωσαν (αχ και να ξερα ποιος)... ας υπαρξει καποιο δεδικασμενο.

φιλικα
κατερινα (τα πηρα τωρα)

Νομοθεσία κτλ εδώ.

Η κυρία μπορεί να καταθέσει μήνυση. Θα πρέπει ωστόσο να αποδείξει ότι είναι αυτός και ότι της είπε όσα της είπε. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε 1-2 χρόνια... Η καταδίκη είναι αμφίβολη... διότι αυτός θα αρνηθεί τα πάντα.

Το μειονέκτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι εξαγριώνονται αυτοί οι τύποι και την πληρώνουν τα ζώα. Προσωπικά, θα τον απειλούσα ότι θα υποβάλλω μήνυση, προσπαθώντας να τον εκφοβίσω (αυτοί οι τύποι είναι θρασύδειλοι). Θα βοηθούσε να μπουν και αφίσες στη γειτονιά, ώστε να γνωρίζει ότι έχει γίνει θέμα και να φοβηθεί (αν φοβηθεί).

Μπορεις να κανεις καταγγελια και μυνηση, εαν εχεις προβλημς με τους αστυνομικους ζητας να το γραψουν σο βιβλιο συμβαντων και απεθυνεσαι κετευθειαν στον εισαγγελεα υπηρεσιας. Μπορεις εξισου να καλεσεις τα καναλια για περισσοτερο ντορο και να πας στον αγγελετο που ασχολειται πολύ στην αθηνα. Οταν γινεται κατι εκεινη την στιγμη ( πανω ςτην πραξη ) εχεις δικαιωμα να τον πας στο αυτοφωρο. Περισσοτερα θα μαθεις απο την Δεσποινα Δουλγέρη στο 694456542, νομικη συμβουλο του Αργος. Η Στελλα β απο εμας εχει μια ιιδια κατασταση εδω στη θεσσαλονικη καθως και μια αλλη κυρια που μετραει κι αυτη πτωματα.. σκεφτειτε το ενδεχομενο και ρωτειστε τη Δεσποινα μηπως να γινουν μαζικα πραγματα απο οσους υποφερουν.. μαζικες μυνησεις???

Αν και νομίζω ότι η πιο κατάλληλη να απαντήσει είναι η Αλίκη
Φτου κακά!! :P :lol: :lol:
Όλγα μου, κάποια παρανόηση πρέπει να 'χει γίνει! :lol:

Πάντως κι εγώ θα του έκανα καταγγελία... Και δεν ξέρω αν μπορεί να ζητήσει κανείς από την αστυνομία να του κάνει και κάποια σύσταση ή κάτι τέτοιο, μπας και μαζευτεί. :hmm:

καταρχήν ο..κύριος διέπραξε φθορά ξένης ιδιοκτησίας εάν τα ζωάκια είχαν ιδιοκτήτη. αν ήταν αδέσποτα τότε υπάρχει ένα ειδικό 'άρθρο που προβλέπει ποινική κύρωση που λέγεται δηλητηρίαση νομής ζώου, όταν δηλ κάποιος δηλητηριάζει την έκταση στην οποία τα αδεσποτάκια κινούνται και τρέφονται. κ στις 2 περιπτώσεις χρειάζεται μήνυση στον εισαγγελέα κ ΄'ισως εκδικαστεί μακτοπρόθεσμα αλλά αξίζει.αν ήταν πολλά τα ζωάκια που δηλητηρίαση τότε έχουμε συρροή του ίδιου εγλήματος που αποτελέι λόγο επαύξησης της ποινής.σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να διστάζει κανείς να προσφεύγει στη δικαιοσύνη γιατί αυτά τα κτήνη πρέπει να τιμωρούνται!

Φτου κακά!! :P :lol: :lol:
Όλγα μου, κάποια παρανόηση πρέπει να 'χει γίνει! :lol:
Νομίζω είχες ασχοληθεί με κάτι φυλλάδια σχετικά...μπορεί να θυμάμαι και λάθος :/:

Νομίζω είχες ασχοληθεί με κάτι φυλλάδια σχετικά...μπορεί να θυμάμαι και λάθος :/:
Λάθος θυμάσαι, αλλά δεν έγινε και τίποτα καλέ, μη σκας! :)
(τόσα χαχανο-smilies σου έβαλα ντε!):P

Λάθος θυμάσαι, αλλά δεν έγινε και τίποτα καλέ, μη σκας! :)
(τόσα χαχανο-smilies σου έβαλα ντε!):P
Αααα τέλεια. Δεύτερο στάδιο Αλτσχάιμερ... Φταίνε οι προκριματικές που έχω σ'ένα μήνα...:lol::lol::lol:

Αφού ξέρεις ποιός είναι & έχεις μάρτυρες, αλλά και συμμάχους, μην τον αφήσεις σε χλωρό κλαρί. Αν στην αστυνομία της περιοχής σου κάνουν νερά, ζήτησε τους εγγράφως να δηλώσουν ότι δεν ασχολούνται & απείλησε ότι θα ξαναπάς με δικηγόρο. Οι κάθε είδους γραφειοκράτες "τρέμουν" την ιδέα να καταγραφεί κάτι στον φάκελο τους.

Και τα κανάλια ειναι μεγάλη απειλή για την αστυνομία. Πές οτι αφού αυτή δεν βοηθανε θα καλέσεις κάποιο κανάλι.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Πολύ ωραία η ιδέα με τις αφισούλες: σκέφτομαι να κολλήσω σε όλη τη γειτονιά προειδοποιώντας τους φιλόζωους ότι κάποιος ρίχνει φόλες στα ζωάκια. Φυσικά θα τις κολλήσω και στις κολώνες έξω από το σπίτι του. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει, σίγουρα όμως θα ταραχτεί.
Στη συνέχεια ίσως θα ήταν καλό να επικοινωνήσουμε με μια τοπική εφημερίδα, για να δούμε αν τους ενδιαφέρει το θέμα. Σε δεύτερη φάση θα ψάξω να βρω μια άκρη σε εφημερίδες μέσω κάποιων φίλων. Στη συνέχεια θα πρέπει να πείσω την κυρία να πάει στην αστυνομία για καταγγελία, φοβάται όμως μην μπλέξει και δεν έχει χρήματα για δικηγόρο. Κάτι ακόμα που σκέφτηκα είναι εφόσον έχουμε το τηλέφωνό του να γίνουν κάποια ευγενικά (και το τονίζω αυτό) τηλεφωνήματα που θα του ζητάνε με ήρεμο τρόπο να σταματήσει. Αν όλα αυτά αποτύχουν, βλέπουμε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back