Βρήκα αδέσποτο γατάκι, πεταμένο στο δρόμο

• Thread starter Thread starter mriag
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mriag

Νεοφερμένο μέλος

Η mriag αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 40 μηνύματα.
Γεια σας,

είναι το πρώτο μου ποστ σε αυτό το φόρουμ. Καλώς σας βρήκα λοιπόν. Χθες το πρωί καθώς πήγαινα στο περίπτερο βρήκα ένα μικρό γατάκι στην άκρη του δρόμου. Το μάζεψα, το πήγα στο γιατρό. Έχει ένα πρόβλημα στα μάτια του και ήταν γεμάτο ψύλλους. Της κάναμε αποπαρασίτωση και κάνει θεραπεία για τα μάτια της (είναι κορίτσι). Την ονόμασα Ζουλού. Ο γιατρός είπε είναι περίπου 40 ημερών. Ποτέ δεν είχα γάτα και πραγματικά δεν έχω καμία εμπειρία με αυτές. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να την κρατήσω. Έχω σκύλο μέσα στο σπίτι και η πρώτη συνάντηση ενώ αρχικά πήγε καλά αργότερα της έκανε λίγες αγριάδες. Ξέρω ότι με τον καιρό θα τα πάνε καλύτερα, η Ίρμα μου δεν επιτίθεται σε γάτες. Της βρήκα σπίτι και θα την δώσω αφού πρώτα την κάνω καλά. Ο κτηνίατρος μου δάνεισε ένα κλουβάκι και την έχω μέσα σε αυτό με το φαγητό της και το νερό της. Της έχω στρώσει εφημερίδες και από πάνω μια πάνα που της την αλλάζω όποτε χρειάζεται. Για να είναι ζεστά έβαλα ένα μπουκάλι με ζεστό νερό μέσα και η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που της έβαλα το μπουκάλι έχει ηρεμήσει και δεν κλαίει. Ο κτηνίατρος μου έδωσε ξηρά τροφή και κονσέρβα για φαγητό και μου είπε να τη βοηθάω να τρώει. Έφαγε λιγο προηγουμένως. Μου είπε αν δε φάει για 10-12 ώρες μπορεί να πεθάνει!!! Πώς να τη βοηθήσω;
Στην αρχή την άφησα να εξερευνήσει το σπίτι αλλά δεν μπορώ να την αφήσω με την Ίρμα συνέχεια από πίσω της.
Κάνω καλά που την έχω μέσα στο κλουβάκι; Μήπως έπρεπε να έχω πάρει υποκατάστατο μητρικού γάλακτος; Αλλά θα μου το έλεγε ο γιατρός έτσι δεν είναι; Οποιαδήποτε συμβουλή θα μου είναι πολύτιμη καθώς είμαι παντελώς άσχετη. Της βάζω μια αλοιφή στα μάτια 3-4 φορές τη μέρα και αντιβίωση κάθε 12 ώρες με σύριγγα. Επίσης της καθαρίζω τα μάτια με χαμομήλι συχνά. Δεδομένου ότι είναι Σάββατο και δεν μπορώ να βρω μπιμπερό και το ειδικό γάλα, να της βάλω από αυτό που πίνουμε κι εμείς αφού το αφήσω εκτός ψυγείου λίγο να μην είναι κρύο; Και κάτι τελευταίο, μήπως είναι υπερβολή το μπουκάλι με το ζεστό νερό εφόσον κάνει ζέστη;
Συγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα.
Τέλος, για άλλη μια φορά εξαγριώνομαι με τους ανθρώπους που βλέπουν τα ζώα σα σκουπίδια και τα παρατάνε όπου βρούνε. Είναι πολύ καλό γατάκι, όποτε δεν είμαι στο οπτικό της πεδίο νιαουρίζει, όταν της μιλάω και με βλέπει ηρεμεί.
Ό,τι έχετε να με συμβουλέψετε θα είναι πολύ χρήσιμο.
Εμβόλιο δεν της έκανα, γιατί λέει ο γιατρός είναι λίγο άρρωστο. Στο σπίτι που θα τη δώσω θα πάει εμβολιασμένη και αποπαρασιτωμένη και θα μπορώ να τη βλέπω συχνά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπραβο σου που περιθαλπτεις το γατακι...:) γαλα για ανθρωπους μην παρεις..γιατι τους προκαλει διαρροια..αν θελεις παρε ειδικο γαλα για γατακια,απο το κτηνιατρειο..ή εστω αυτο που εχουν τα σουπερ μαρκετ, whiskas ειναι νομιζω..αλλα δεν ειμαι και σιγουρη...παντως να ειναι για γατακια..καλα
σου ειπε ο γιατρος να μην κανει εμβολιο τωρα που ειναι αρρωστη..πρεπει να γινει καλα πρωτα και μετα...βαλε της επισης και νερακι..
το κλουβακι ειναι πολυ μικρο;;;δεν μπορεις να την βαλεις σε ενα δωματιο μονη της;;..
καιν παλι μπραβο σου...σου ευχομαι τα καλυτερα για το γατακι...
ΥΓ..αν τελικα τα πανε καλα με το σκυλο...θα το σκεφτοσουνα να το κρατησεις;;;ξερω παρα πολλους που εχουν και γατα και σκυλο..και απο το σαιτ επισης..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν δεν της έβρισκα σπίτι θα την κρατούσα, δεν θα την άφηνα. Ο σκύλος μου έχει πολύ καλό χαρακτήρα, η αλήθεια είναι και δεν είναι τόσο αυτό το ζήτημα, είμαι σίγουρη ότι θα τα πάνε καλά. Εξάλλου κι αυτή όταν ήταν κουτάβι κοιμόταν με γάτες. Απλά δεν έχω μόνιμη βάση και συχνά ταξιδεύω για αρκετές μέρες. Το ξέρω ότι οι γάτες είναι πιο εύκολες, αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να μένουν και μόνες τους για πολλές μέρες! Την Ίρμα πάντα την παίρνω μαζί μου όπου πάω. Αν έχω και τη Ζουλού θα είναι πιο δύσκολο. Το σπίτι που της βρήκα είναι σε χωριό και έχουν άλλη μια γατούλα.
Τα μάτια της είναι ακόμα μπλε, σημαίνει ότι πρέπει να της πάρω το γαλατάκι ε; Θα πάω τώρα να πάρω από το σούπερ αναγκαστικά... Μπορώ να την αφήσω σε ένα δωμάτιο μέσα, αλλά είναι τίγκα στα καλώδια και φοβάμαι λίγο. Όταν την αφήνω ελεύθερη πάει και κρύβεται κάτω από τον καναπέ και δε βγαίνει ή πάει πίσω από τα μπωλ του σκύλου (κάτι που δεν αρέσει στην Ίρμα).
Τελικά πιστεύω ότι είναι μικρότερη από 40 ημερών. Είδα πριν μια αγγελία για ένα που χαρίζεται και είναι 40 ημερών και η Ζουλού δεν έχει καμιά σχέση. Είναι πολύ πιο μικρόσωμη, τα μάτια της είναι μπλε μπεμπέ εντελώς. Κάθε πόσο πρέπει να της δίνω γαλατάκι και πόσο;
Ευχαριστώ πολύ, η αλήθεια είναι έχω πελαγώσει.
Το σπιτάκι είναι μικρό, αλλά για τη Ζουλού όχι, μπορεί να κάνει βόλτες μέσα! Το γάλα είναι αρκετό ή πρέπει να τρώει και κάτι άλλο, μιας και παίρνει αντιβίωση?

Θα σου προτεινα να πεταχτεις σε ενα πετ σοπ και να αγορασεις γαλα για γατακια και κονσερβα hill's i/d ή royal canine recovery, που ειναι τροφες με πολλες θερμιδες και θρεπτικα συστατικα για γατακια που αναρρωνουν. Πριν απο ενα μην βρηκα και εγω ενα γατακι περιπου 30 ημερων, που ηταν πετσι και κοκκαλο. Το προβλημα με το γαλα για ανθρωπους ειναι οτι εχει λακτοζη, στην οποια οι περισσοτερες γατες εχουν δυσανεξια -εξου και οι διαρροιες. Οποτε και γαλα για γατακια να μην βρεις, μην παρεις εκεινο το whiskas γιατι ειναι εντελως πιασοκωλιδικο, 200 ml 1 ευρω και 20 λεπτα. Παρε της Δελτα το γαλα advance που ειναι σε μπουκαλι, εχει μια κουκουβαγια πανω και εχει 80% λιγοτερη λακτοζη (οσο και το γαλα για τις γατες) και δεν προκαλει διαρροιες (νομιζω 1.80 το εναμιση λιτρο, και ειναι πολυυυυ νοστιμο αν θες να πιεις και εσυ :Ρ ) Να ζεσταινεις λιγο λιγο το γαλα, οχι να καψει, και να διαλυεις λιγη κονσερβα μεσα, ισα που να παιρνει χρωμα το γαλα, την ταιζα με συριγγα -οχι ανασκελα να μην πνιγει. Εγω της εδινα και σκετη κονσερβα, γιατι ηταν τοσο αδυνατη και υποτονικη που φοβομουν οτι θα μου μεινει, αλλα πηρα τα πανω της και τα καταφερε. Καλυτερα μην χρησιμοποιεις χαμομηλι, παρε φυσικο ορο απο φαρμακειο και καθαριζε τα ματακια της. Μπορεις να μου πεις την διαγνωση που εκανε ο γιατρος για τα ματια της? Ειναι απλη μολυνση (χλαμυδια πχ) ή ειναι και θολα/πρησμενα?

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να διαβάσω το ποστ σου και έχω ήδη πάει και της πήρα το γάλα από το σούπερ. Ήπιε λίγο μάλιστα και της έβαλα και λίγες κροκέτες μέσα. Η ξηρά τροφη που της πήρα είναι Royal Canin και η κονσέρβα le Chef μια βοδινό και μια με γαλοπούλα.
Η διάγνωση ήταν κάτι σχετικά με αναπνευστικό και από ότι κατάλαβα σχετίζονται και τα μάτια. Χθες το ένα μάτι ήταν εντελώς κλειστό, σήμερα ανοίγει και τα 2. Σε σχέση με χθες είναι πολύ πιο ζωηρή. Να φανταστείς, όταν τη βρήκα δεν ήμουνα σίγουρη ότι ήταν ζωντανή...
Το ότι την έχω στο κλουβάκι είναι καλό ή την στρεσαρει; Νομίζω νιώθει περισσότερη ασφάλεια, όποτε τη βγάζω να ξεμουδιάσει λίγο τρέχει και κρύβεται κάτω από τους καναπέδες...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου είναι πολύ χρήσιμες

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να διαβάσω το ποστ σου και έχω ήδη πάει και της πήρα το γάλα από το σούπερ. Ήπιε λίγο μάλιστα και της έβαλα και λίγες κροκέτες μέσα. Η ξηρά τροφη που της πήρα είναι Royal Canin και η κονσέρβα le Chef μια βοδινό και μια με γαλοπούλα.
Η διάγνωση ήταν κάτι σχετικά με αναπνευστικό και από ότι κατάλαβα σχετίζονται και τα μάτια. Χθες το ένα μάτι ήταν εντελώς κλειστό, σήμερα ανοίγει και τα 2. Σε σχέση με χθες είναι πολύ πιο ζωηρή. Να φανταστείς, όταν τη βρήκα δεν ήμουνα σίγουρη ότι ήταν ζωντανή...
Το ότι την έχω στο κλουβάκι είναι καλό ή την στρεσαρει; Νομίζω νιώθει περισσότερη ασφάλεια, όποτε τη βγάζω να ξεμουδιάσει λίγο τρέχει και κρύβεται κάτω από τους καναπέδες...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου είναι πολύ χρήσιμες

E, μην στεναχωριεσαι :P Αμα πηρες τα μικρα γαλατακια, μετα απο 3-4 μερες θελουν πεταμα (μετα το ανοιγμα στο ψυγειο, φυσικα) ενω οι κονσερβες θα ξαφνιαστεις απο το ποσο γρηγορα εξαφανιζονται :P Παντως εγω στην θεση σου θα ξαναπεταγομουν να παρω και μια απο τις τροφες που σου ειπα, βοηθανε παρα πολυ αμα ειναι αρρωστο τα γατακι. Δηλαδη σου εδωσε αντιβιωση και κολλυρια? Απο οτι ξερω οι γατες νιωθουν ασφαλεια σε μικρα περιορισμενα μερη, απλα μην την εχεις στο δαπεδο, αυτο ισως την κανει να νιωθει ανασφαλεια. Eχε την σε μεγαλυτερο υψος, ισως σε καποιον καναπε, να μην νιωθει εκτεθειμενη.

Τελικά πιστεύω ότι είναι μικρότερη από 40 ημερών. Είδα πριν μια αγγελία για ένα που χαρίζεται και είναι 40 ημερών και η Ζουλού δεν έχει καμιά σχέση. Είναι πολύ πιο μικρόσωμη, τα μάτια της είναι μπλε μπεμπέ εντελώς. Κάθε πόσο πρέπει να της δίνω γαλατάκι και πόσο;
Αν μπορεί να φάει στερεή τροφή (είτε κονσέρβα, είτε κροκέτες), τότε δεν χρειάζεται γάλα, παίρνει από την τροφή της όσα της είναι απαραίτητα. Τώρα που της το πήρες βέβαια το γάλα, δώστης το (εφόσον το ανεχθεί καλά και δεν κάνει διάρροια). Αλλά προέχει να φάει μια καλή τροφή (αυτές που σου έγραψε η Αφροδίτη πιο πάνω είναι πολύ καλές για την περίπτωση) για να δυναμώσει.
Η διάγνωση ήταν κάτι σχετικά με αναπνευστικό και από ότι κατάλαβα σχετίζονται και τα μάτια.
Ρινοτραχείτιδα μάλλον, είναι δυστυχώς πάρα πολύ κοινή πάθηση, ειδικά στα μικρά γατάκια που γεννήθηκαν στο δρόμο. Αντιμετωπίζεται όμως και απ' ό,τι φαίνεται εσείς είστε σε καλό δρόμο. :)
Το ότι την έχω στο κλουβάκι είναι καλό ή την στρεσαρει;
Αφού υπάρχει και το σκυλάκι στο σπίτι, καλύτερα να είναι περιορισμένη, τουλάχιστον τώρα στην αρχή. Αν σκεπάσεις τη μια πλευρά του κλουβιού με μια πετσέτα ή ένα σεντόνι, θα νιώθει ακόμα πιο ασφαλής γιατί θα μπορεί να "κρύβεται".

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, τις έχω εφαρμόσει. Αφροδίτη αυτή την ξηρά τροφή της πήρα, της royal canine, μόνο η κονσερβα δεν είναι αυτή που μου προτείνεις. Από αύριο, που σίγουρα θα είναι καλύτερα θα σας ανεβάσω και φωτογραφία της Ζουλού να τη θαυμάσετε και να δείτε πόσο μικροσκοπική είναι. Εγώ που είμαι άσχετη με γάτες φοβάμαι και να την πιάσω.
Για ό,τι άλλο χρειαστώ θα σας ρωτήσω
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
ΥΓ: Και να ήθελα να πάω να της πάρω την κονσέρβα, δεν υπάρχει τπτ ανοιχτό τέτοια ώρα.

Α, και κάτι τελευταίο: έπρεπε να έχει μεγάλη ορεξη για φαγητό, γιατί δε φαίνεται να έχει. Πχ η κονσέρβα πόσο να κρατήσει;

Η Ζουλού έχει ξεθαρέψει εντελώς. Πριν λίγο έπαιζε με κάτι κορδελάκια. Με την Ίρμα τελικά κανένα πρόβλημα, περνάει κάτω απ τα πόδια της ανενόχλητη. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μείνει μαζί μας!!! Την έχω βγάλει από το κλουβάκι και περιφέρεται εξερευνώντας το χώρο. Για να δούμε πώς θα πάει

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
αχ μπραβο..πολυ χαιρομαι...:D:D....δεν μου λες..απο φαγητο πως τα παει;τρωει καθολου;

της έβαλα το γάλα με κονσέρβα μέσα και τρώει. Βέβαια έχω συνηθίσει από την Ίρμα και οι ποσότητες είναι διαφορετικές. Αυτή τη στιγμή έχω τη Ζουλού από τα δεξιά μου να φροντίζει τη γούνα της και από τα αριστερά την Ίρμα να την παρατηρεί.
Σήμερα έχει φάει 3 φορές, μια το έχει αδειάσει το γάλα. Επίσης συνειδητοποίησα ότι κουτσαίνει και λίγο. Στον κτηνίατρο δεν το είχαμε καταλάβει, δεν μπορούσε κυριολεκτικά να πάρει τα πόδια της. Θα την πάω τη Δευτέρα πάλι να το δει. Πάντως δεν ξεκολλάει από δίπλα μου. Καλά, αλλά και όταν τη φωνάζω δεν έρχεται. Αλλά είμαστε πολύ καλύτερα από το πρωί που με το που την έβγαζα λίγο έτρεχε κάτω από τα έπιπλα. Με τις μέρες θα είναι καλύτερα.

της έβαλα το γάλα με κονσέρβα μέσα και τρώει. Βέβαια έχω συνηθίσει από την Ίρμα και οι ποσότητες είναι διαφορετικές. Αυτή τη στιγμή έχω τη Ζουλού από τα δεξιά μου να φροντίζει τη γούνα της και από τα αριστερά την Ίρμα να την παρατηρεί.
Σήμερα έχει φάει 3 φορές, μια το έχει αδειάσει το γάλα. Επίσης συνειδητοποίησα ότι κουτσαίνει και λίγο. Στον κτηνίατρο δεν το είχαμε καταλάβει, δεν μπορούσε κυριολεκτικά να πάρει τα πόδια της. Θα την πάω τη Δευτέρα πάλι να το δει. Πάντως δεν ξεκολλάει από δίπλα μου. Καλά, αλλά και όταν τη φωνάζω δεν έρχεται. Αλλά είμαστε πολύ καλύτερα από το πρωί που με το που την έβγαζα λίγο έτρεχε κάτω από τα έπιπλα. Με τις μέρες θα είναι καλύτερα.

καλε..τι λες;; εδω εμας τοσα χρονια που εχουμε γατια και δεν μας ακουνε..:hehe::hehe::hehe::hehe:..τελεια τα ακουω τα νεα σας..:clapup::clapup:
ΥΓ..κα-τα-πληκτικο το αβαταρ που εβαλες!!!!!!!!:clapup::clapup::clapup:

Της ανέβασα και μια φωτογραφία να τη δείτε. Ανέβασα και μια της Ίρμας. Καλούλα δεν είναι; Άμα φτιάξουν θα είναι μια γνήσια Ζουλού!

https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=14690&catid=member&imageuser=50167

Ακόμα δεν έχω συνηθίσει το φόρουμ και πρέπει να έχω κάνει κανα-δυο γκάφες! Σόρρυ

αχ ποσο γλυκουλα ειναι!!!!!!!!ψυχη μου..και τι υφος ειναι αυτο!!!:D:D...ελπιζω να γινουν καλα τα ματακια της..γιατι οντως δειχνουν πολυ ταλαιπωρημενα γμτ..

αχ ποσο γλυκουλα ειναι!!!!!!!!ψυχη μου..και τι υφος ειναι αυτο!!!:D:D...ελπιζω να γινουν καλα τα ματακια της..γιατι οντως δειχνουν πολυ ταλαιπωρημενα γμτ..
να φανταστείς χθες δε μπορούσε να τα ανοίξει... σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Το καημένο γεννήθηκε στο δρόμο, πόση ταλαιπωρία θα πέρασε... Ο γιατρός μου είπε το ένα μάτι είναι λίγο πιο σοβαρά αλλά πιστεύει να πάνε όλα καλά. Για να δούμε. Τώρα πάντως έχει αρχίσει και παίζει με ό,τι βρει. Είναι πολύ γλυκιά:)

Σήμερα είναι πολύ καλύτερα η Ζουλού, έφαγε κονσέρβα με μεγάλη όρεξη. Τη βγάλαμε λίγο με την Ίρμα στον κήπο. Από εκεί και η φωτό
DSC00156.jpg

Το θέμα είναι ότι 2 μέρες δεν έχει ενεργηθεί ή απλά εγώ δεν τα έχω δει... Τι να φταίει;

και μια που παίζει ανάσκελα. Έχει ζωηρέψει αρκετά
DSC00158.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
ποσο ειναι;;για τριψε λιγο την κοιλιτσα..μπας και.κανει τιποτις.αυτο το κανουν σε πιο μωρα βεβαια..αν δεν δεις και τυπτ αυριο,πρεπει να ενημερωσεις τον γιατρο γιατι δεν κανει πανω απο 2 μερες...:)

Ναι, αύριο θα την πάω γιατί διαπίστωσα ότι κουτσαίνει κιόλας. Λες να φταίει που δεν της πήρα άμμο; Βλακεία μου γμτ... Πάντως όποτε τη βγάζω στον κήπο τη βλέπω που αμέσως κατουράει αλλά από το χοντρό τπτ ακόμα.

Ναι, αύριο θα την πάω γιατί διαπίστωσα ότι κουτσαίνει κιόλας. Λες να φταίει που δεν της πήρα άμμο; Βλακεία μου γμτ... Πάντως όποτε τη βγάζω στον κήπο τη βλέπω που αμέσως κατουράει αλλά από το χοντρό τπτ ακόμα.

ναι μωρε..οι γατες δεν ειναι σαν τα σκυλακια ,να τα βγαζεις 2 φορες την ημερα για κακακια..θελουν να εχουν την αμμο τους συνεχεια...παρτης καλυτερα..:)

Σας παρουσιάζω την ανανεωμένη Ζουλου:
DSC00187-1.jpg

ο κτηνίατρος είπε ότι το σώσαμε το ματάκι της, απλά μπορεί να μείνει λίγο μπλε και ότι το πόδι που κουτσαίνει δεν είναι τίποτα και θα φτιάξει μόνο του.

και μια με τη φίλη της, στην οποία μεν κάνει μερικά κχ ακόμα, αλλά όμως τρελένεται να κυνηγάει την ουρά της (από μακριά πάντα).
DSC00185.jpg

μπραβο,μπραβο...τελεια τα νεα σας!!!!!!!!!!:clapup::clapup::clapup:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back