Βρήκα γατάκι sos!!!!!!!!

Manolis samos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Manolis samos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
αποψε διπλα στα σκουπιδια βρηκα ενα γατακι μεσα σε μια κουτα.. το γατακι εχει ετελως ανοιχτα τα ματια του πραγμα που σημαινει οτι πρεπει να ειναι 8-9 ημερων σωστα??? πηγα και αγορασα συριγγες και ζεσταξνα γαλα πληρες και μεσα εριξα 5-6 σταγονες γαλα εβαπορε και το ταισα.. ευτυχως εφαγε αρκετα (αν και τωρα φοβαμαι μην το παραταισα και παθει τιποτα)
και επειδη ηταν λερομενο με το γαλα στη μουριτσα του και στην κοιλια εβρεξα λιγο ενα χαρτι και το καθαρισα μετα το σκουπισα με στεγνο χαρτι του εβαλα και 6-7 κοματια χαρτι μες την κουτα για να μην κρυωνει και το εβαλα μεσα σε ενα παλιο αμαξι που εχουμε το γκαραζ ανοιγοντας απο 5-6 ποντους σε δυο παραθυρα ωστε να περνει αερα... τωρα φοβαμαι γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν του σκουπισα με το βρεγμενο χαρτι και τα γενετικα του οργανα ωστε να ενεργηθει.. θα υπαρξει προβλημα αν το κανω αυτο αυριο γιατι ειναι αδυνατον να ξαναπαω... τωρα με το γαλα τι να κανω μιας και στα πετ σοπ εδω δεν υπαρχει περιπτωση να εχουν ειδικο γαλα για μωρα... ποσα ml γαλα πρεπει να πινει σε καθε γευμα και σε τι περιεκτικοτητα το εβαπορε με το κανονικο?? και τελος ειναι καλος ο συνδυασμος αυτων των δυο για να ζησει?????????????
ειναι πολα τα ερωτηματα μου το ξερω αλλα εχω πανικοβληθει!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια καμια απαντηση????????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω ακριβώς πως πρέπει να τα φροντισεις το μόνο που μπορώ να κάνω
είναι να σε παραπέμψω εδώ, που είναι αρκετά προόσφατο και περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για φροντίδα των μικρών:
https://www.mypetz.gr/εγκυμοσύνη-θηλασμός-και-γατάκια/βοήθεια-ορφανά-γατάκια-2-3-ημερών-76622/

Το μόνο που μπορώ να πω με μια σχετική σιγουριά είναι ότι το μικρό χρειάζεται πολύ υψηλή θερμοκρασία για να επιβιώσει
η οποία δεν ξέρω αν υπάρχει σε ένα γκαράζ. Νομίζω ότι πρέπει να ξαναπας και να του βάλεις θερμοφόρα ή να το μετακινήσεις σε πιο ζεστό σημείο.

σε ευχαριστω πολυ για το θεμα που με παρεπεμψες.. το διαβασα αλλα δεν καταλαβα αν η κοπελα συνεχισε να ταιζει με εβαπορε ή αγορασε ειδικο γαλα..........???? αυτο με απασχολει κυριως, το γαλα και αν μπορω να του δινω εβαπορε ποσο πρεπει να το αραιωνω?????

υπάρχει ειδικό γάλα για μικρούλικα γατάκια. Καλύτερα ίσως να έπαιρνες από κάπου ένα τέτοιο από ένα πετ σοπ ή κτηνιατρείο και να τα ταΐσεις μ' αυτό.
Τσέκαρε κι αυτό το link αν έχεις facebook... αν θέλεις και μια δεύτερη γνώμη ...https://www.facebook.com/notes/katerina-kartsona/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF/370936962713

Τελευταία επεξεργασία:
το προβλημα ειναι οτι εδω δεν εχει τετοιο γαλα στα πετ σοπ.. τουλκαχιστον την τελευταια φορα που απευθυνθηκα μου ειπαν οτι το φερνουν με παραγγελεια... θα παω αυριο να ρωτισω μηπως εχουν αξιωθει να φερουν και θα τηλεφωνησω και σε ενα κτηνιατρο μηπως εχει εκεινος γαλα....

Υποκατάστατο μητρικού γάλακτος για γατάκια σε περίπτωση ανάγκης
  • 85 γρ συμπυκνωμένο γάλα
  • 85 γρ νερό
  • 115 γρ γιαούρτι (πλήρες, όχι light)
  • 3 μεγάλους ή 4 μικρότερους κρόκους αυγού (όχι ασπράδια)
Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε εδικό γάλα ή όχι να φτιάχνετε μόνο όσο είναι αρκετό για μια μέρα και διατηρείστε το στο ψυγείο. Πλύνετε και στεγνώστε τα μπιμπερό ή την σύριγγα επιμελώς μετά από κάθε τάισμα. Ζεστάνετε το γάλα σε μπεν μαρί (το γάλα να έχει θερμοκρασία 30-70 βαθμούς Κελσίου). Ανακατέψτε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε για να ομογενοποιηθεί η θερμοκρασία του.

Τα γατάκια θα πρέπει να ρεύονται κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε τάισμα. Κρατήστε τα όρθια ή στον ώμο σας και χτυπήστε τα απαλά στην πλάτη. Το τάισμα με μπιμπερό ή σύριγγα πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή για να αποφευκτεί ο κίνδυνος αναρρόφησης και ακολούθως πνευμονική αναρρόφηση ή πνιγμός. Αντικαταστήστε 2-3 ταΐσματα με σύριγγα ημερησίως με τάισμα με μπιμπερό για να υποκαταστήσετε τον θηλασμό. Αυτό θα αποτρέψει τα γατάκια από το να βυζαίνουν το ένα το άλλο και το να δημιουργούν πληγές.

Τις πρώτες 24-48 ώρες κάθε γατάκι χρειάζεται 1 ml γάλατος ανά ώρα. Κάθε μέρα αυξήστε την ποσότητα που δίνεται ανά γεύμα κατά 0.5 mlμέχρι να φτάσετε τα 10 mlανά γεύμα. Τα γατάκια χρειάζονται 9-12 γεύματα κάθε μέρα. Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας το κάθε γατάκι πρέπει να λαμβάνει 5-7 mlανά γεύμα. Την Τρίτη εβδομάδα πρέπει να ξεκινήσουν να τρώνε τροφή για γατάκια 3 φορές την ημέρα και να συνεχιστεί το τάισμα με το μπιμπερό. Την τέταρτη εβδομάδα θα πρέπει να ταΐζονται 4-6 φορές την ημέρα με μπιμπερό και 4-5 φορές την ημέρα με γατοτροφή. Το μέσο τάισμα την νύχτα μπορεί να μειώνεται και στην πορεία να σταματήσει εφόσον τρώνε αρκετή γατοτροφή. Μπορούν να περάσουν σε διατροφή μόνο με γατοτροφή όταν θα είναι περίπου 7 εβδομάδων. Ο υποσιτισμός δεν είναι κάτι σπάνιο στα ορφανά γατάκια. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για θέματα που αφορούν την δίαιτά τους.

και
Τι είδους τεχνητό γάλα;
Το σκέτο αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα είναι πολύ αδύναμο για τα γατάκια και δεν πρέπει να τους το δώσετε σκέτο, ιδίως το αγελαδινό. Όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο εναλλακτικές: είτε μια ειδική για γάτες σκόνη γάλακτος που υπάρχει στον κτηνίατρο ή σε ορισμένα pet shops, την οποία θα φτιάξετε με νερό όπως λένε οι οδηγίες στη συσκευασία, είτε σκόνη γάλακτος για μωρά (ή γάλα εβαπορέ σε κονσέρβα) φτιαγμένη διπλά δυνατή απʼότι για τα ανθρώπινα μωρά με νερό.

Αυτά τα δύο μπόρεσα και βρήκα εδώ. Από ότι φαίνεται μπορείς και με εβαπορέ -τουλάχιστον μέχρι να σου φέρει ο κτηνίατρος το ειδικό σε σκόνη που είναι κατάλληλο για τα γατάκια-.Θ πρέπει να προσέξεις και την θερμοκρασία του γατιού, να μην κρυώνει, χρειάζεται αρκετή ζέστη-.Και μην ξεχνάς το μασαζάκι για να ενεργείται.Καλή επιτυχία!

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)Κοιτα..για τωρα,δεν πειραζει που δεν εχεις ειδικο γαλα.Αν σου πω οτι εγω μεγαλωσα το ενα απο τα δυο μου γατακια,με εβαπορε..γιατι δεν ηξερα οτι δεν κανει;Ομως η αληθεια ειναι οτι το επιαναν διαρροιες.Σαφεστατα και ειναι καλυτερα να παρεις το ειδικο γαλα.Αλλα κια αυριο να το παρεις δεν υπαρχει προβλημα.Κτηνιατρειο δεν υπαρχει εκει που βρισκεσαι; Διοτι εχουν το ειδικο γαλα.Επισης ακομα και στο σουπερ μαρκετ υπαρχει ειδικο γαλα για γατακια..της whiskas νομιζω.Δεν ειναι και το καλυτερο ισως,σαν τα κτηνιατρικα δηλαδη..αλλα σιγουρα ειναι προτιμοτερο απο τα εβαπορε.
Τα μικρα γατακια θελουν συχνα ταισμα.Καθε 3-4 ωρες περιπου.Βεβαια..οσο μπορεις και εσυ.Την ποσοτητα ακριβως δεν την ξερω,αλλα το καταλαβαινεις.Το ταιζεις,και αυτο δειχνει αν εχει χορτασει ή οχι.Μετα,θελει οπωσδηποτε να το τριβεις χαμηλα στην κοιλιτσα του και στο πωπουδακι του,για να ενεργηθει.Πρεπει να βρισκοντα παντα σε ζεστο μερος.Οταν μπορεσεις πηγαινε το και στον κτηνιατρο.Ευχομαι να πανε ολα καλα.:)

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Σημερα θα παρω τηλεφωνο στον κτηνιατρο και θα παω κ στο πετ σοπ να ρωτησω για γαλα...

σημερα το πρωι που πηγα να το ταισω γκρινιαζε πολυ και δεν καθοταν να φαει... με το ζορι εφαγε γυρο στα 5 ml και μετα το πηρα σπιτι και το μεβαλα διπλα στη σομπα να ζεσταθει αλλα εκλαιγε συνεχως!!! το εβγαλα εξω και αρχισε να κοβει βολτες και μετα ηθελε και αγκλια!!! αφου παιξαμε λιγο πηρα και τον κτηνιατρο και μου ειπε πως γαλα δεν εχει αλλα αφου εχει ανοιχτα ματια πρεπει να ειναι π[εριπου 10 ημερων και να του αραιωνω λιγο το αγελαδινο γαλα και να του ριχνω και πολυ λιγη ζαχαρη και θα τα καταφερει... μου γ=φαινεται λιγο ελαφρυ το αραιομενο γαλα... εγω παντως πριν λιγο εβαπορε αραιομενο του εδωσα και ανοιγε απο μονο του το στομα για να του βαλω τη συριγγα.... αα ξεχασα να αναφερω οτι καθαριζετι μονο του! βεβαια εγω θα συεχισω να το καθαριζω.....

Αν παιζει και καθαριζεται μονο του, ειναι πανω απο 10 ημερων. Μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια του?

για φωτογραφια λιγο δυσκολο τωρα γιατι κοιμαται το απογευμα ομως που θα ειναι ωρα να φαει αν καθησει υσηχο θα το βγαλω.... αρχισε να γλυφει το γαλα αλλα μονο πανω απ το χερι μου.... και απο τη συριγγα μονο οταν το εχω αγγαλια τρωει... επειδη επρεπε να το παω πισω στο αυτοκινητο εβαλα ενα μπουκαλι με καυτο νερο και το τυλιξα με χαρτι... δυστυχως εχουμε προβλμα με το νυχτερινο ταισμα γιατι η μανα μου δεν θελει λεει να χανω τον υπνο μου αλλα εγω θα προσπαθησω εστω 1 φορα καθε βραδυ να του δινω λιγο γαλα....

παρε ειδικο γαλαοπωσδηποτε γιατι το γατακι χρειαεται μητρικο γαλατο οποιο θατου παρεχει κα βιταμινσ αλλααφου δεν εχει αυτο παρεειδικο ειναι σε κρισιμη ηλικια το μικρο

δυστυχως δεν υπαρχει τετοιο γαλα εδω.. πηγα και ρωτησα στο πετ σοπ πηρα τηλεφωνο και τον κτηνιατρο αλλα τιποτα... μηπως κανει αυτη η λευκη σκονη (χύμα) που πουλανε τα μαγαζια με ζωοτροφες και την αραιωνεις με νερο και γινεται ''γαλα''??????????

αποψε παραεφαγε!!! σε σημειο που ειχε φουσκωσει πολυ και κοντευε να σκασει δεν ξερω γιατι τετοια ξαφνικη πεινα... απο μονο του τωρα πιπιλαει την συριγγα...

Μα καλα..δεν υπαρχει ενα σουπερ μαρκετ,με το γαλατακι για γατια whiskas;;;:worry:

νομιζω πως αυτο το γοισκας ειναι για μεγαλυτερα γατια.. μια γειτονεισα μου περυση τετοια εποχη εδινε τετοιο στα ορφανα γατια της και δεν εζησαν... το εχει δοκιμασει κανεις αλλος????

το whiskas λεει πως ειναι για γατια ανω των 6 εβδομαδων

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
παιδια στο φαρμακειο πηγαινε κι ζητα και θα συ δωσει μια ειδικη σκονι πηγαινε ομωσ οωσδηποτε

θα παω σημερα...

τετοιο γαλα σε φαρμακειο δεν βρηκα.. επισυβαπτω 3 φωτογραφιες για να το δειτε αλλα δεν φαινεταο καλα γιατι δεν καθοταν υσηχο... το μετρησα και ειαι 16-17 εκατοστα χωρις την ουρα...... σημερα εφαγε και λιγο απο το μπολακι αλλα δεν τα καταφερνει πολυ καλα ακι ετσι συνεχιζω με την συριγγα....

Συνημμένα

• 1303465111661.jpg
    1303465111661.jpg
    15 KB · Εμφανίσεις: 69
  • 1303465027678.jpg
    1303465027678.jpg
    14,6 KB · Εμφανίσεις: 67
  • 1303465154823.jpg
    1303465154823.jpg
    12,8 KB · Εμφανίσεις: 85
Σαν ποντικακι ειναι!

Το γατακι ειναι σιγουρα πανω απο 10 ημερων!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back