Βρήκα μωρό γατάκι στη Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου!

aspasiapef

Διάσημο μέλος

Η aspasiapef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 3.514 μηνύματα.
Σήμερα αν και είχα πει ότι δεν θα κάνω τίποτα, αποφάσισα να πάω μαζί με την αδελφή μου και τα ανήψια μου στο ΙΚΕΑ για παρέα, αλλά και για να πάρω ένα κρεββατάκι στον Χιόνη μου. Κατά τις 18:30 πήραμε το δρόμο της επιστροφής με το αυτοκίνητο τίγκα, (πράγματα ακόμη και στα πόδια μας!). Βγαινοντας από την Αττική Οδό με κατεύθυνση προς τη Βάρη, και συγκεκριμένα μόλις είχαμε στρίψει στα φανάρια της Βάρης - Κορωπίου αριστερά, σταματάει στα 10 μέτρα μπροστά μας ένα αυτοκίνητο και η αδελφή μου το απέφυγε στο τσακ! Ταυτόχρονα την ακούω να φωνάζει "ενα γατάκι! ένα γατάκι!". Σταματάει στην δεξιά λωρίδα και βγαίνω κι αρχίζω να τρέχω πάνω στη λεωφόρο προς το σταματημένο αυτοκίνητο, νομίζοντας ότι το είχαν χτυπήσει. Εν τω μεταξύ τα αυτοκίνητα από πίσω από το σταματημένο να προσπερνάνε βρίζοντας και μουτζώνοντας τους νεαρούς που είχαν κατέβει και είχαν γονατίσει κοιτάζοντας κάτω από το αυτοκίνητο!. Τι είχε γίνει? Το γατάκι είχε προσπαθήσει να διασχίσει κάθετα τη λεωφ. Βάρης-Κορωπίου, σε ώρα με πολή κίνηση. Οι νεαροί το είχαν δει και σταμάτησαν για να δουν αν το χτύπησαν και αυτό τρομοκατημένο είχε χωθεί από κάτω. Άνοιξαν το καπώ εν μέσω βρισιών και κορναρισμάτων και ψάχναμε το γατάκι που είχε χωθεί στη μηχανή!Οι νεαροί αλλοδαποί (Πακιστανοί, Ινδοί, Άραβες θα σας γελάσω,) δεν καταλάβαιναν ελληνικά και δεν μπορούσα να τους εξηγήσω ότι έπρεπε να βάλουν το χέρι και να το πιάσουν από το σβέρκο! Τελικά με τη νοηματική;) τους έκανα στην άκρη, έβαλα το χέρι μου και αφού με στόλισε με μπόλικες γρατζουνιές, έβγαλα το μικρούλι που ακόμα και κατάμαυρO από τα γράσα της μηχανής ήταν ένα κουκλάκι!!!:inlove: :inlove: :inlove: Οι νεαροί έβαλαν μπροστά και έφυγα κι εγώ μες την καλή χαρά γύρισα στο αυτοκίνητο με το γατσατσόνι αγκαλιά!!:up:
Έβγαλα από μέσα την καινούργια τουαλέτα του Χιόνη και το έβαλα μέσα και πάνω στα πόδια μου. Αμέσως πήρα τον κ.Πάνο αλλά έλειπε και μίλησα με την κυρία Μίλλυ. Μου είπε φυσικά να το κρατήσω ξεχωριστά από τον Χιόνη μήπως είναι αρρωστούλη και τον κολλήσει και να το βάλω κάπου ήσυχα, ζεστά με λίγο άμμο και νεράκι και σε πρώτη φάση σήμερα όχι φαγητό, ούτε ψέκασμα ή πλύσιμο. Σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη Ν.Σμύρνη ο μικρούλης (μάλλον αγοράκι είναι) καθόταν κουλουριασμένο και το χάιδευα ασταμάτητα για να ηρεμίσει. Όταν ήρθαμε σπίτι του καθάρισα με φυσιολογικό ορό τα ματάκια και με βρεγμένη με ζεστό νερό πετσέτα το σωματάκι. Είναι μες στη βρώμα και θέλει σίγουρα μπάνιο, αλλά δεν κάνει ακόμα. Είναι πορτοκαλί με ποδαράκια και κοιλίτσα που σε κανονικές συνθήκες πρέπει να είναι άσπρα. Ηλικία δεν μπορώ να προσδιορίσω, αλλά φαντάζομαι ότι είναι πάνω από 4-5 εβδομάδων. Το έβαλα στο μπάνιο μέσα στη γατοφόρο του Χιόνη με μια μάλλινη κουβέρτα και ένα ρολόι για να νομίζει ότι είναι οι χτύποι της καρδιάς της μαμάς του. Ένα πήλινο δοχείο με άμμο και ένα μικρότερο με νερό. Θα του βάλω το βράδυ θερμοφόρα με χλιαρό νερό, μη σκάσει κι όλας!!! Αύριο θα του βράσω κοτοπουλάκι ή θα του δώσω Whiskas σε φακκελάκι που έχω γιατί ξηρά τροφή του Χιόνη απόκλείεται να τρώει...:hmm: Ελπίζω να μην είναι πιο μικρό, γιατί ούτε μπιμπερό έχω ούτε ειδικό γάλα...:( Έχω κάτι σύριγγες σπίτι. Αν βγάλω τη βελόνα
και δοκιμάσω να του δώσω με αυτή λέτε να κάνει?:hmm:
ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Είμαι εντελώς άσχετη! Η μόνη μου επαφή με γάτες είναι
ο Χιόνης και ότι έχω μάθει από το MyCat!!!
Μπορείτε από τη φωτογραφία να καταλάβετε ηλικία? Φαίνεται υγειές και κάθε φορά που το χαιδεύω γουργουρίζει απίστευτα!!!Πριν την Τρίτη δεν θα μπορέσω να το πάω στον κ.Πάνο γιατί αύριο θα λείπουν όλοι Αίγιο και δεν θα έχω αυτοκίνητο. Μόνο εγώ δεν θα πάω για να μείνω με τον Χιόνη και το μικρό. Την Δευτέρα έχω μια μικροεπέμβαση και το απόγευμα δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση, εκτός αν στείλω τον Κώστα μόνο του....
Α!!! Ξέχασα να πω, ότι η ανηψιά μου το βάφτισε Πίπη, επειδή είναι πορτοκαλί και της θυμίζει την Πίπη τη Φακιδομύτη!!!:lol: :lol: :lol: Πάντως είτε θυληκό είναι είτε αρσενικό το Πίπη ταιριάζει!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ομορφιά μουυυυυυυ. Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας να τα αποφασίσουμε εμείς ή Η ΜΑΜΑ ΜΑΣ;) :up: :up: :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το κρατήσω. Υπάρχουν αντιδράσεις γενικότερα. Η μητέρα μου όταν το είδε έκανε χαρούλες του τύπου "τι κουκλάκι είναι αυτό!" "Μωράκι μου" και τέτοια, αλλά από την άλλη μου είπε"Δεν φαντάζομαι να το κρατήσεις????" Ο Κώστας γκρινιάζει γιατί το πήρα και ότι κάπου εκεί ήταν η μαμά του και είναι πολύ μικρό και δεν θα αντέξει και άλλα τέτοια ωραία κι αντί να χαίρομαι που το έσωσα από τη μηχανή του αυτοκινήτου και από τις ρόδες τον αυτοκινήτων με κάνει και νιώθω τύψεις! Ο δε Χιόνης παρόλο που το έβαλα κατευθείαν στη γατοφόρο και στο μπάνιο και έπλυνα τα χέρια μου κι έβαλα οινόπνευμα δεν με πολυπλησιάζει και στον Κώστα που μάλλον είχε τη μυρωδιά πάνω του του έκανε χχχχχχχχχχχχ! και φούντωσε ολόκληρος κυρτώνοντας την ράχη του!! Δεν τον έχω ξαναδεί έτσι! Πρώτη φορά το κάνει, ούτε καν με τον Ραμσή δεν κάνει έτσι...:( :( :(

μπραβο κοριτσαρα μου μπραβο που το εσωσες ασε τους αλλους να κτυπιουνται θα τους περασει

Αχ Ασπασία είναι ένα κουκλάκι!:inlove: Μακάρι να αποφασίσετε να το κρατήσετε τελικά. Ήταν πολύ τυχερό και που δεν το πάτησαν και που το πήρες μαζί σου. Πάντως από τη φωτογρφία εμένα δεν μου φαίνεται τόσο μικρό, περίπου 2 μηνών το κάνω και αρσενικό. Όταν το πας στο γιατρό θα σου πει με σιγουριά. Γλύκα είναι!

Κι εμένα περίπου 50 ημερών μου φαίνεται. Βάλτου να φάει, θα φάει κανονικά! Μπράβο που το έσωσες! Κι εμένα αγοράκι μου μοιάζει!

Αντε καλωσηλθε το αδερφακι του χιονη...χεχεχε ειναι κουκλακι σαν το καλοκαιρακι εχουν πολυ καλο χαρακτηρα τα ξανθα, και θα προσαρμοστει πολυ ευκολα (οπως βλεπετε γνωριζοντας τα του χιονη, δε τη ξαναπαταω, κι ακουγοντας οτι το γατακι ονομαστηκε ηδη το θεωρω δεδομενο κιας χτυπιεται η ασπασια λεγοντας οτι δε θα το κρατησει κι οτι ο χιονης κανει χου χεχεχεχε).

Νομιζω οτι ακομη κι αν δεν φαει θα το γεμισει σιγουρια να αισθανεται φαγητο εκει κοντα! Η αποψη μου ειναι οτι ενταξει το μπανιο αυριο, ιδιως αν το νιωθεις φοβισμενο , αλλα το φαγακι το βαζω απο την αρχη γιατι τους δειχνει οτι εχεις καλες προθεσεις ακομη κι αν δε το φανε.. η εμπειρια μου ειναι οτι μετα απο 2- 3 ωρες στοο μπανιο κι αφου τα χαιδεψεις και καταλαβουν οτι εχεις καλο σκοπο ριχνονται με ευγνωμοσυνη σε κονσερβα... ολα ετσι κανανε μεχρι στιγμης, κανενα δε τη περιφρονησε.. απλα αυτο που μπορει να συμβει ειναι οτι επειδη δεν εχουν συνηθισει στην καλη τροφη και πολλα τρωγαν οτι να ναι στις πρωτες δυο μερες καλης τροφης κανουν εμετο και βγαινουν αυτα που ειχαν φαει ακριβως πιο πριν.. θυμαμαι το ειχε κανει το μελινακι κι ο βουλιτσουληες αυτο, μετα σιαξανε . Αντε με γεια το νεο παρλαπιπι σας:D

μλλον για το φαγητο το ειπε ο κυριος πανος μην τυχον κ εχει χτυπθισει το κακομοιρο καμμια σπληνα κανα στομαχι

Αν ενα γατακι εχει χτυπησει δεν τρωει απο μονο του, αν τρωει ειναι καλο σημαδι συνηθως απο εμπειρια το λεω μπορει να χει δικιο βεβαια αλλα αν εχει χτυπησει δεν θα τρωει ουτε αυριο.. εκτος αν το παει η ασπασια στον αιλουρο αυριο τοτε ναι το καταλαβαινω

Πριν λίγο το έβγαλα στο μπάνιο να περπατήσει λίγο και καθόταν ακίνητο και φοβισμένο. Του έβαλα θερμοφόρα κι επειδή δεν είχε πιει καθόλου νερό του έβαλα λίγο στο στοματάκι με τη σύριγγα και γλυφόταν! :bleh: Δεν του έβαλα φαγητό γιατί μου είπε η κυρία Μίλλυ να μην του βάλω. Πάντως δεν ξέρω αν μπορεί να μασήσει. Όταν του άνοιξα με το ζόρι για να πω την αλήθεια το μουσουδάκι για να του δώσω νερό είδα κατι απίστευτα μικρά δοντάκια!!!:confused: Πρέπει να είναι πολύ μικρότερο από 2 μηνών που λετε. Αν και μακάρι να έχω άδικο. Είναι κοκκαλιάρικο,μικρό, μόλις μια χουφτίτσα και αδυνατούλι. Πιάνω όλα τα πλευράκια και τα κόκκαλα της σποδλικής στήλης. Ο Κώστας κάθησε τελικά εδώ για συμπαράσταση και αν δω τα σκούρα αύριο θα πάρω τον κ.Πάνο μπας και πάω. Δεν θέλω να τον τρέχω τον άνθρωπο Κυριακάτικα.... Το μωρό κάθεται πολύ ήσυχο, ούτε κλαίει ούτε τίποτα. Μόνο χουρχουρίζει όταν το χαιδεύω! Όταν το έβγαλα για να βάλω μέσα τη θερμοφόρα κάθησε λίγο και μετά τρεχάλα για τη γατοφόρο! Λέτε να τα καταφέρει?:/:

Καλησπέρα Ασπασία,

το μωρό εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται καλά. Εχω δει σε χειρότερη κατάσταση να τα καταφέρνουν..Είναι σχεδον ίδιος ο Τσε μου όταν τον βρήκα. Ταλαιπωρημένο, χτυπημένο από αυτοκίνητο (προφανώς) αλλα με τόσο γλυκιά φάτσα που ήταν αδύνατο να αδιαφορήσεις.
Η Γιασμίν έχει δίκιο, όσα πυρρόξανθα γνωρίζω έχουν εκπληκτικό χαρακτήρα και προσαρμόζονται αμέσως. Σου συνιστώ ψυχραιμία και υπομονή σχετικά με τον Χιόνη. Αφού είναι ήδη στειρωμένος δεν νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα ιδιαίτερο. Φροντισε να το πας στον γιατρό το συντομότερο (για τυχον κολλητικές ασθένειες και αποπαρασιτωση) και μετά σιγα-σιγα η μυρωδια συνηθιζεται.
Βλεπεις καμμια φορα (και εσυ το ξερεις καλύτερα) μας διαλεγουν..:)

Βρε Ασπασία ΄μου βάλτου λίγο κονσέρβα του ζωντανού. Θα δεις θα πέσει με τα μούτρα!

Το πιο πιθανο ειναι να τα καταφερει εγω το κοβω για ενος μηνος και κατι... το οτι χοθρχουριζει ειναι πολυ θετικο βασισου εκει παρτο στην αγγαλια σου κα αστο εκει χαιδευε το και αυριο να το πας στον αιλουρο αν μπορει οταν αναρωτιομαστε αν χτυπησε η οχι και δειχνει καπως εγω το παω αμεσα στο γιατρο μας δε σηκωνει να το εχουμε με υποψια εγω θα ελεγα να το πας. Εντωμεταξει χαδι κι αν θες δοκιμασε να δεις αν γλυψει το δαχτυλο σου αν βαλεις λιγο γαλα πανω λογικα αφου χαλαρωσει μετα απο καμια ωρα χαδοαγγαλιων θα το γλυψει...προς το παρον το ακουω πολυ φοβισμενο, ν του γλυκομιλας κα να καθεσαι με αυτο αγγαλια και θα δεις σε καμια ωρα θα εχει χαλαρωσει.Κρυψτο μεσα στην αγγαλια σου

Βρε Ασπασία ΄μου βάλτου λίγο κονσέρβα του ζωντανού. Θα δεις θα πέσει με τα μούτρα!
Μίλησα με την κυρία Μίλλυ και τον κ.Πάνο (τι τραβάνε και αυτοί μαζί μ'εμάς και τα γατάκια μας!!!) και μου είπαν άν είναι ήρεμο και δεν τρέμει να του βάλω λίγο φαγητό τώρα και λίγο σε καμμιά ώρα. Του έβαλα κουνέλι με αρακά wiskas σε φακελλακι σ'ένα πιατάκι του καφέ και το εξαφάνισε εν ριπή οφθαλμου!!!:confused: Μάλιστα γρύλιζε και πήγε να το πάρει να κρυφτεί! Όταν τελείωσε, πήγα να πάρω το πιατάκι να του βάλω κι άλλο και με δάγκωσε!!:blink: :blink: :blink: Έφαγε και το δέυτερο πιατάκι, συνολικά περίπου το 1/3 ίσως και παραπάνω από το φακελλάκι. Πολύ δεν είναι?:hmm: Πιπί δεν έχει κάνει καθόλου, παρόλο που έτριψα το πωπουδάκι με βρεγμένο βαμβάκι. Μου είπε η κυρία Μίλλυ αν δεν έχει κάνει μέχρι αύριο να το πάω. Παιδιά είναι τρέλλα!!!:P Πρέπει να είχε καιρό να φάει το δόλιο το μικρούλι!!!
Ο δε Χιόνης είτε που είναι έξω από την πόρτα του μπάνιου και φυλάει καραούλι να βρει ευκαιρία να χωθεί είτε που έρχεται και μας τρίβεται σαν αν ζητάει επιβεβαίωση ότι τον αγαπάμε....:happy:

Το πιο βασικο εινα να αισθανθει ασφαλεια παρτο και κρατα το στην αγγαλια σου καμια ωρα , λογικα θα χαλαρωσει και τοτε θα ξερεις α ειναι απλα φοβος. Παρατηρησε αν εχει γρηγορη αναπνοη, αν εχει συσπασεις σε καποιο μερος του σωματος γιατι ποναει α ειναι ζεστο η κρυο και σε κμια ωρα αν γλυγφει ενα δαχτυλο βουτηγμενο στο γαλα. Η γνωμη μου ειναι αν υποψιαζεσαι χτυπημα να το πας αμεσα στον αιλουρο αυριο.Δε σηκωνει υποψιες. Μη τρελαινεσαι ειναι περιπου ενος μηνα και κατι το πολυ γι αυτο εχει μικρα δοντακια...θα αντιδρασει στο γαλα και την κονσερβα αν ειναι φοβισμενο σε καμια ωριτσα συνεχους επαφης με το σωμα σου

Εμ τα' λεγα εγώ! Πεινούσε το μικρούλι! Εμένα δεν μου φαίνεται χτυπημένο έτσι που τα περιγράφεις. Απλώς φοβσμένο λόγω αλλαγής περιβάλλοντος.

Πρόσεξε τον Χιόνη μην νιώσει παραμελημένος!

Ωραια τελικα ολα καλα φαινονται ασε τον χιονη να εχει περιεργεια θα βοηθησει την προσαρμογη μετα. Ο μικρος θα ειναι προφανως υγιεστατος, μη τρομαξεις ομως αν κανει εμετο μετα που εφαγε .. ειχε φαει οτι να ναι πριν και ισως τα βγαλει.Αυτο με την αγγαλια ισχυει.

Εμ τα' λεγα εγώ! Πεινούσε το μικρούλι! Εμένα δεν μου φαίνεται χτυπημένο έτσι που τα περιγράφεις. Απλώς φοβσμένο λόγω αλλαγής περιβάλλοντος.

Πρόσεξε τον Χιόνη μην νιώσει παραμελημένος!
Ούτε κι εγώ πιστεύω ότι είναι χτυπημένο. Μόνο να το βλέπατε πως έκανε όταν είδε το φαγητό! Πήγε να το πάρει γρυλίζοντας και να κρυφτεί πίσω από το πληντύριο. Στα τσακ το πρόλαβα! Μου θύμισε τα ντοκυμαντέρ του Animal Planet για τα λιονταράκια.... Πολύ αγριάδα μιλάμε!!!:lol: :lol: :lol:
Τον Χιόνη δεν τον παραμελώ με τίποτα. Εννοείται!!!

Κι εγώ όταν βρήκα τον Χουζούρη έλεγ είναι πολύ μικρός, θα θέλει μπιμπερό για να φάει. Με το που του βάζω όμως την κονσέρβα ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ. Έτρωγε σαν λιμασμένος.
Γενικά να έχεις υπόψη σου ότι θα τρώει τεράστιες ποσότητες τις πρώτες ημέρες. Θα αναρωτιέσαι πού χωράει τόσο φαγητό!

Νυστάζω απίστευτα! Κανονικά θα κοιμόμουν εδώ και πολλή ώρα αλλά έχω την έννοια του μικρού και δε μπορώ... Πήγα να το ξαναδώ και ήταν ξύπνιο. Τα μωρά δεν κοιμούνται τόσο όσο τα μεγάλα ή φταίει που είναι σε άγνωστο μέρος? Το έβγαλα και το χάιδεψα, του έδωσα και λίγο ακόμα νερό με τη σύριγγα, του έτριψα και πάλι τον πωπούλι του με βεγμένο βαμβάκι γιατί δεν έχει κάνει τσισάκια του ακόμα αλλά τίποτα. Το ξανάβαλα στη γατοφόρο κι άρχισε να κλαίει, να δαγκώνει τα κάγκελα και να βγάζει το ποδαράκι του έξω για να με πιάσει.:( Πως να το αφήσω μόνο του όλο το βράδυ? :cry: Δε μπορώ να το φέρω δίπλα μου για τη νύχτα γιατί θα πρέπει να βγάλω το Χιόνη έξω από το δωμάτιο. Αυτό δε γίνεται με τίποτα!!!Αρκετά έχει αναστατωθεί που κατάλαβε ότι έχουμε άλλο γατάκι σπίτι... Του έβαλα ένα πετσετέ γουρουνάκι περίπου στο μέγεθός του ίσως και μικρότερο δίπλα του για να μην αισθάνεται μοναχούλι. Λέτε να πιάσει?:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back