Βρήκα 4 γατάκια, βοήθεια!!!

papakimou

Νεοφερμένο μέλος

Η papakimou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
[FONT=&quot]Γειά σας βρήκα στη πυλωτή της οικοδομής μου 4 γατάκια. Την πρώτη μέρα κατέβηκα και τα τάισα με με σύριγγα γάλα αλλα επειδή είχα πολύ άγχος μήπως πάει κανένας μεγάλος γάτος και τα κάνει κακό, τα πήρα στο μπαλκόνι μου. έχουν βγάλει τρίχωμα και έχουν αρχίσει να σέρνονται τα δύο απ' αυτά, που και που σηκώνουν και τα πίσω ποδιά τους κανονικά. Πήρα σκόνη γάλα και μπιμπερό και τα ταΐζω και τώρα θέλω να σας πω τις απορίες μου γιατί δεν είχα ποτέ γάτες και δεν ξέρω τί να κάνω. Θέλω να τα μεγαλώσω λίγο μέχρι να περπατάνε καλά και μετά θα τα πάω πάλι στην πυλωτή(δεν μπορώ να τα κρατήσω) έχουμε και πάρκο μπροστά και η γειτονιά έχει πολλούς φιλόζωους που ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες και οι περισσότερες γάτες τις γειτονιάς είναι πλέον ήρεμες.
Λοιπόν.
Πόσων εβδομάδων είναι; Τα δύο έχουν ανοίξει τα μάτια τους και τα άλλα δύο έχουν ανοίξει το ένα και το άλλο είναι μισάνοιχτο.
Πόσων εβδομάδων μπορώ να τα δώσω στέρεά τροφή;
Από τις 7:30 ως τις 4:30 λείπω από το σπίτι και δεν μπορώ να τα ταΐζω. Ξυπνάω 1 ώρα νωρίτερα για να τα δώσω το γάλα τους το πρωί και να τα καθαρίσω κι αυτά νιαουρίζουν τόσο πολύ που ξεσηκώνουν το σπίτι(είναι φυσιολογικό;)αυτό βέβαια γίνεται κάθε φορά που με βλέπουν και μόλις τα βγάζω από το κουτί και αλωνίζουν είναι ευτυχισμένα. Απο τις 4:30 ως τις 12:00(που κοιμάμαι) τα ταΐζω κάθε 3 ώρες.(είναι αρκετό;)
Τα έχω σε ένα χαρτόκουτο στο μπαλκόνι με εφημερίδες απο κάτω. Σήμερα έκαναν κακά, και το ένα ήταν λερωμένο!!! Το καθάρισα όσο μπορούσα με βαμβάκι και νερό αλλά φοβόμουν να το ζορίσω πολύ και δεν έφυγαν όλα από τις πατούσες τους, τί να κάνω;;; Σε αυτή την ηλικία δεν μπορώ να τα βάλω άμμο σε μια γωνιά στο χαρτόκουτο;;;
Όταν θα αρχίσουν να περπατάνε και να τρώνε στερεά τροφή, θα είναι ακόμα στόχος μεγαλύτερων γάτων ή μπορώ να τα κατεβάσω στην πυλωτή;
Τα αγαπάω αλλά παιδιά 2 μέρες τώρα έχω κουραστεί πραγματικά, είναι και τέσσερα...
α και κάτι ακόμα,
σε μερικά γεύματα εκεί που ρουφάνε το μπιμπερό μετά το δαγκώνουν με τα πλαϊνά τους στόματός τους και μετά το αφήνουν! αυτό σημαίνει πως χόρτασαν;;; και σήμερα ένα ενώ είχε να φάι 6 ώρες δεν ρούφηξε καθόλου γάλα αλλα το δάγκωνε με τα πλαινά και το πετούσε μετά. γιατί;;
Συγγνώμη για την ασυνταξία του κειμένου αλλα είμαι στη δουλειά και γράφω όσο ποιο γρήγορα μπορώ! Ελπίζω σε βοήθεια![/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού έχουν αρχίσει ν' ανοίγουν τα μάτια τους, θα 'ναι 7-10 ημερών περίπου. Δεν έχεις δει να κυκλοφορεί εκεί γύρω πουθενά η μαμά τους;
Διάβασε αυτό το άρθρο, έχει όλα τα βασικά που χρειάζεται να ξέρεις για να τα φροντίσεις.
Στερεή τροφή θ'αρχίσουν να τρώνε μετά τις 4 εβδομάδες. Άμμο μπορείς να τους βάλεις από τώρα, αν και είναι λίγο νωρίς. Σιγά σιγά θα μάθουν να τη χρησιμοποιούν, φρόντισε μόνο το δοχείο να είναι αρκετά χαμηλό ώστε να μπορούν να μπαινοβγαίνουν εύκολα (ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης είναι καλή λύση).
Τα πιο βασικά πάντως που χρειάζονται σ' αυτή τη φάση είναι πολλή ζέστη και συχνό τάισμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

όχι τα άφησε κάποιος στην πυλωτή, μαμα δεν υπάρχει σίγουρα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back