Raisa
Περιβόητο μέλος
Η βρετανική κοντότριχη είναι σήμερα μια από τις πιο αγαπημένες ράτσες στην Ευρώπη. Δημιουργήθηκε πριν 1000 και πλέον χρόνια στην Αγγλία από διασταύρωση "κεραμιδόγατας" με πέρσικη γάτα. Λόγω της διασταύρωσης συτής η βρετανική γάτα κουβαλά το γονίδιο της "μακριάς τρίχας", το οποίο γίνεται εμφανές στην βρετανική μακρύτριχη.
To 1871 πρωτοεμφανίζεται επίσημα ως ράτσα στην πρώτη έκθεση γάτας στο Crystal Palace στο Λονδίνο.
Υπάρχει ωστόσο μια άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία η βρετανική κοντότριχη ήταν γνωστή ήδη απο την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και ότι την έφεραν στην Αγγλία οι Ρωμαίοι.
Η εμφάνισή της
Η βρετανική κοντότριχη, όπως λέει άλλωστε και το όνομα, έχει κοντό τρίχωμα το οποίο είναι πολύ πυκνό, φουντωτό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι μια μεσαία έως μεγάλη γάτα, με το αρσενικό να φτάνει τα 7-8 κιλά και το θηλυκό τα 5-7 κιλά.
Η βρετανική κοντότριχη είναι σωματώδης γάτα με φαρδιές πλάτες και φαρδύ στήθος. Τα πόδια της είναι κοντά και χοντρά και καταλήγουν σε ολοστρόγγυλες πατούσες. Έχει στρογγυλό κεφάλι με μικρά στρογγυλά αυτιά, γεγονός που την κάνει να μοιάζει με αρκουδάκι. Τα μάτια της είναι στρογγυλά, μεγάλα και συνήθως είναι πορτοκαλί – καφετιά.
Χρώματα
Η βρετανική κοντότριχη υπάρχει σε πολλά χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων. Η πιο γνωστή και αγαπητή ωστόσο είναι η μπλε βρετανική κοντότριχη. Μπορούμε να την βρούμε στα χρώματα: μπλε, άσπρο, μαύρο, lilac, chocolate, cinnamon, creme, αλλά και σε συνδυασμό χρωμάτων στις Bicolour και Point.
Χαρακτήρας
Η βρετανική κοντότριχη είναι γνωστή για τον ισορροπημένο και φιλικό της χαρακτήρα. Είναι πολύ ήσυχη και καλόβολη γάτα, χωρίς πολλές απαιτήσεις. Δένεται πολύ με την οικογένεια που τη φροντίζει, γιʼ αυτό και της είναι πιστή και αφοσιωμένη. Λόγω του ήσυχου χαρακτήρα της είναι η ιδανική γάτα για οικογένειες με παιδιά. Εξίσου πολύ καλά συμβιώνει και με άλλα ζώα στο σπίτι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
ruko
Διάσημο μέλος

ELENIP
Διάσημο μέλος
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
Για όσους δεν χορταίνουν να τα βλέπουν....

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Συνημμένα

ΤΥΦΛΩΘΗΚΑ

Raisa
Περιβόητο μέλος

(χωρίς λόγια)
Συνημμένα
niaourini2_2
Εκκολαπτόμενο μέλος

:kiss::kiss:χμ..έχετε σκοπό να μας ξεκάνετε σε αυτό το forum!!!
Θα κυκλοφορώ με την ομορφια αυτή στα μάτια,πάλι τυφλή

mackee
Νεοφερμένο μέλος
Raisa
Περιβόητο μέλος
καμια φωτο απο τη lilac εχουμε?
Μα και βέβαια!!!
Lilac είναι η φωτό στην αρχή του άρθρου, είναι και η Ραίσα μου....αν θέλεις πάνε στο gallery μας και δες τις φωό μας!
thakam
Νεοφερμένο μέλος
όλα τα γατάκια είναι υπέροχα!!!ειδικά βέβαια τα γκρι!
ειναι τόσο όμορφα!
moukelis
Επιφανές μέλος
Κι όμως,μάλλον είναι!όλα τα γατάκια είναι υπέροχα!!!ειδικά βέβαια τα γκρι!ψάχνω εδώ και καιρό για ενα γατάκι αλλά η τύχη δεν φαίνεται να ειναι με το μερος μου...ειναι τόσο όμορφα!
Η Raisa εχει ενα μπεμπη μπλε που περιμενει να υιοθετηθει,ενδιαφερεσαι;

thakam
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Εξάρχου Ειρήνη
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας..
Δεν πάει πολύς καιρός που έγινα μέλος στο φόρουμ αυτό,
αλλά είμαι πραγματικά κατενθουσιασμένη...
και ακόμα περισσότερο με τις Μπλε-γκρι Βρετανικές κοντότριχες...
από όταν άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο, σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω ένα τέτοιο γατάκι....
μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με το που θα μπορούσα να απευθυνθώ για να βρω τέτοιου είδους γατάκια....
με εκτίμηση...
Ειρήνη
moukelis
Επιφανές μέλος
Γατακια τετοιας ρατσας υπαρχουν και στην Ελλαδα,αν μπεις στο φόρουμ θα δεις ολόκληρο νήμα British-maniacs,εκει θα σε κατατοπισουν πληρως!Μαλιστα τωρα υπαρχει ζευγαρωμα ενος μπλε βρετανικου κουκλου και μιας σκωτσεζικης επισης μπλε,ισως μπορεις να παρεις απο εκει γατακι αν ευωδωθει το ταιριασμα κι εχουν γεννα.
Αν παντως σου αρεσει μονο το χρωμα,υπαρχει περιπτωση να βρεις και σε ημιαιμο παρομοιο,κι εγω εψαχνα για μπλε ρωσσικη η βρετανικη,και ανακαλυψα τον Σειριο και τον ερωτευτηκα!
Εξάρχου Ειρήνη
Νεοφερμένο μέλος
Τέλεια νέα.. είναι αλήθεια ότι θέλω να εξερευνήσω περισσότερο το φόρουμ όποτε κάτι μπορεί να βρω...Πάντως προτιμώ να να μην είναι ημίαιμο. Το πιο σιγουρο από την άλλη είναι ότι θέλω να είναι νωχελικό και πολύ ήρεμο... Με ενδιαφέρει πολύ ο χαρακτήρας που θα έχει.. βέβαια, δεν νομίζω ότι είμαι ακόμα σε θέση να ξεχωρίσω κάτι τέτοιο αφού μέχρι τώρα έχω μόνο σκυλάκια..
ευχαριστώ πολύ πάντως..
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool