Βόλτα με λουρί;

αυτο που σκεφτομαι να κανω τωρα που αρχισε να καλυτερευει ο καιρος ειναι να τον βαλω στην γατοφορο και να τον παω σε ενα παρκο εδω κοντα στην θαλασσα που ειναι ησυχα και δεν θα τρομαζει με το παραμικρο. Πιστευω πως ειναι καλυτερα να συνηθισει σε ενα περιβαλλον μακρια απο δρομους και αυτοκινητα. Μετα σιγα σιγα μπορω να τον φερνω στο σπιτι περπατωντας αφου συνηθισει το περιβαλλον του πρωτα.
Σ'το έχω πει ότι σε θαυμάζω; :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'το έχω πει ότι σε θαυμάζω; :up:

εμενα ή τον naruto; :lol: :redface:
Περα απο την πλακα πρεπει να τον μαθω να περπαταει με λουρι σαν σκυλακι γιατι ετσι οπως εχει μεγαλωσει μου βγαινει ο ωμος να τον κουβαλαω στον κτηνιατρο. Ασε που πρεπει να παω αυτες τις μερες στον γιατρο γιατι εμφανισε κατω απο την μυτη του ενα μαυρο πραγμα που ειναι σαν ξερο αιμα και φοβαμαι μην ειναι τιποτα σοβαρο.

Οταν ξεβαρεθω και τελειωσω με τις εξετασεις θα σηκωσω κανενα βιντεο με τον naruto σε δραση :lol: Να δειτε τι ωραια που περπαταει το παιδι μου με λουρι :lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έτσι είναι yasmin . Έχω και εγώ ένα και ετσι μπαίνει.

κ εγώ έχω πάρει ένα από Γερμανία, γτ εκεί είναι πολύ νορμάλ να βγάζουν γατιά η νυφίτσες βόλτα με λουρί όπως τα σκυλιά. Παιδιά εδώ... μόλις την έβγαλα έξω, εκτός ότι κατουρήθηκε απτό φόβο της, με κορόιδευαν όλοι... είμαστε πολύ πίσω..

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις απαντησεις και τις συμβουλες!!!
Πωπω ετσι και το δοκιμαζα ετσι οπως πιστευα εγω θα πιεζοταν το γατι....:blink:.Παλι καλα που δεν εκανα καμια χαζομαρα.
Hi Catia:).Ευχαριστω για το καλωσορισμα .Ναι ναι και γω ηρθα προς Βολο μερια...:D.Βρε Catia εσυ σε ποιον κτηνιατρο πηγαινεις το γατακι σου?:hmm:Εγω μεχρι τωρα γνωριζω 2 στον Βολο (Κουκουσελης για τον οποιο δεν ακουσα και τα καλυτερα και του Τακοπουλου Μιχαλη στον οποιο και πηγαινω τον γατο μου)Απο τον Τακοπουλο μεχρι τωρα εμεινα πολυ ευχαριστημενη και δεν ειχα κανενα προβλημα ειδικα με την στειρωση.Αλλα θα ηθελα να ξερω και καποιον εναλλακτικο για πασα πιθανοτητα.:)

Μην την πας με τίποτα στον Κουκουσέλη!!!είναι φραγκοφονιάς κ αναίσθητος!! κ έγώ θα ήθελα όποιος είναι από βόλο να μου συστήνει τουες καλύτερους κτηνίατρους.Λές να φτιάξω νέο θέμα κ να ρωτήσω;;;:rolleyes:

Εγω πηγα βολτα σημερα τον δικο μου με το λουρακι και με βλεπει μια κυρια.Μου λεει "καλα τα δενουν τα γατακια να τα πανε βολτα?" (δεν μου το πε με καμια ειρωνια η αηδια η κατι τετοιο,πιο πολυ διεκρινα ενα τονο λυπησης στην φωνη της) Της λεω "αμε και τα δενουν...αμα υπαρχουν φολες και αυτοκινητα..." Μου λεει "Ναι δικιο εχεις..." και εφυγε.Παρ'ολο που ηταν σχετικα μεγαλη σε ηλικια συμφωνησε με την αποψη μολις της ειπα τα πιο τρανταχτα επειχηρηματα...Μακαρι να ηταν ολοι ετσι:/:

Εγω πηγα βολτα σημερα τον δικο μου με το λουρακι και με βλεπει μια κυρια.Μου λεει "καλα τα δενουν τα γατακια να τα πανε βολτα?" (δεν μου το πε με καμια ειρωνια η αηδια η κατι τετοιο,πιο πολυ διεκρινα ενα τονο λυπησης στην φωνη της) Της λεω "αμε και τα δενουν...αμα υπαρχουν φολες και αυτοκινητα..." Μου λεει "Ναι δικιο εχεις..." και εφυγε.Παρ'ολο που ηταν σχετικα μεγαλη σε ηλικια συμφωνησε με την αποψη μολις της ειπα τα πιο τρανταχτα επειχηρηματα...Μακαρι να ηταν ολοι ετσι:/:

Πολύ σωστή σε βρίσκω!!!:up::up::up::up::up::up::up:

Ξερω οτι η Prince βγαζει τον γατο της τον Prince με σαμαρακι γιατι της το προτεινε ο γιατρος για να κοινωνικοποιηθει...
Θα ηθελα και εγω πολυ να βγαζω τις γατουλες μου με σαμαρακι βολτα...:) Αλλα φοβαμαι μην κολλησει καμια αρρωστια απο εξω....:( Δεν υπαρχει κινδυνος να γινει κατι τετοιο??
Τελικα την εβγαλες για βολτα τη γατουλα σου??:)

:) Ειχα κι εγω απορια ,τη βολτα της γατας με το λουρι και πηρα απο δω πολλες πληροφοριες σχετικα με το θεμα.Δεν το εχω επιχειρησει ακομα για πολλους λογους.Κατ,αρχην φοβαμαι οτι θα τρομαξει απο τους θορυβους του δρομου και δεν ξερω πως θα αντιδρασει.Επειτα σκεφτομαι τα τσιμπουρια,και τα ζωα του σπιτιου πιανουν με το παραμικρο,μολις βρεθουν σε χορτα κλπ.Σκεφτομαι επισης τα πατουσακια της,που θα πατησουν τοσες βρωμιες και μετα θα τα καθαρισει γλυφοντας τα ,οχι,οχι προτιμω στη βεραντα και καθαρα ειναι και την ησυχια της εχει κι αν κατι τη φοβισει θα μπει στο σπιτι.:cool:

Ξερω οτι η Prince βγαζει τον γατο της τον Prince με σαμαρακι γιατι της το προτεινε ο γιατρος για να κοινωνικοποιηθει...
Θα ηθελα και εγω πολυ να βγαζω τις γατουλες μου με σαμαρακι βολτα...:) Αλλα φοβαμαι μην κολλησει καμια αρρωστια απο εξω....:( Δεν υπαρχει κινδυνος να γινει κατι τετοιο??
Τελικα την εβγαλες για βολτα τη γατουλα σου??:)

αν ρωτας εμενα βασιλικη, οχι δεν την εχω βγαλει ακομα..το σκεφτομαι, δεν εχω καταληξει αν θελω η οχι...
αρρωστιες δε θα κολλησει, ψυλλους ομως κ μαλιστα την ανοιξη ειναι πιθανο να κολλησει, οποτε αν το αποφασισεις, βαλε τους ειδικο κολλαρο για ψυλλους, αλλα και αμπουλα.
φανταζεσαι εκει που ειναι ολοκαθαρο να γεμισει ψυλλους ? :down: και οχι τιποτα αλλο, αλλα εμεις κοιμομαστε αγκαλια...:happy:

:) Ειχα κι εγω απορια ,τη βολτα της γατας με το λουρι και πηρα απο δω πολλες πληροφοριες σχετικα με το θεμα.Δεν το εχω επιχειρησει ακομα για πολλους λογους.Κατ,αρχην φοβαμαι οτι θα τρομαξει απο τους θορυβους του δρομου και δεν ξερω πως θα αντιδρασει.Επειτα σκεφτομαι τα τσιμπουρια,και τα ζωα του σπιτιου πιανουν με το παραμικρο,μολις βρεθουν σε χορτα κλπ.Σκεφτομαι επισης τα πατουσακια της,που θα πατησουν τοσες βρωμιες και μετα θα τα καθαρισει γλυφοντας τα ,οχι,οχι προτιμω στη βεραντα και καθαρα ειναι και την ησυχια της εχει κι αν κατι τη φοβισει θα μπει στο σπιτι.:cool:

κι εγω τους ψυλλλους σκεφτομαι, και οτι μπορει να τρομαξει (γενικα ειναι πολυ φοβιτσιαρα). ασε που ανοιγεις ενα παραθυρο που μετα δε μπορεις να κλεισεις. η γατα θα στο ζητα συνεχεια..:hmm:

Εγώ νομίζω ότι είναι ενάντια στη φύση της γάτας να βγαίνει βόλτα με λουράκι, άρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό ή πόσο μπορεί να τις επηρεάσει αρνητικά :hmm:

Εγώ νομίζω ότι είναι ενάντια στη φύση της γάτας να βγαίνει βόλτα με λουράκι, άρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό ή πόσο μπορεί να τις επηρεάσει αρνητικά :hmm:

σιγουρα ειναι εναντια..μαζι σου, αλλα να εισαι γατα κ να περασεις μια ολοκληρη ζωη κλεισμενη σε 4 τοιχους, χωρις να εχεις δει ποτε το εξω, κι αυτο δεν ειναι θλιβερο ? δεν ξερω...:/:

χειροτερα ειναι μεσα στο σπιτι. Αν συνηθησει εξω θα περναει πολυ ωραια και θα της αρεσει. Εμεις ειχαμε ενα ευτραπελο πριν λιγες μερες :mad: Τρομαξε με ενα αυτοκινητο και δεν συμμαζευοταν. Φαγωθηκε να τρεχει προς την πορτα να μπει μεσα. Τον πηρα αγκαλια να ηρεμισει και πηδηξε να μου φυγει φοβισμενος. Μου εσκισε λιγο την μπλουζα αλλα ευτυχως δεν μου εφυγε. Εχω να τον βγαλω αρκετες μερες μηπως και ξεχασει την ασχημη εμπειρια γιατι τον λυπηθηκα πολυ. Λεω να τον βγαζω ή πολυ πρωι που δεν εχει καθολου κινηση (κυριολεκτικα δεν υπαρχει ψυχη στον δρομο, αφου περνας τον κεντρικο οταν το φαναρι ειναι κοκκινο) ή να τον βγαζω αργα το βραδυ που εχει λιγοτερη κινηση. Μαλλον θα καταληξω στο πρωινο για να αναπνεω και φρεσκο πρωινο αερα :D 6 το πρωι μια χαρα θα ειναι :D

Τελικα δοκιμασες να βγαλεις βολτα την Πασχαλιτσα; Πιστευω θα ειναι πιο συνηθησμενη στους θορυβους απο τον ναρουτο γιατι η Πασχαλια βγαινει στο μπαλκονι. Εμεις δεν εχουμε μπαλκονι και δεν ακουγεται τιποτα μεσα στο σπιτι.

Kι εγω ειχα σκεφτει το θεμα της βολτας αλλα φοβαμαι μη με παρουν για την τρελη της γειτονιας χαχαχα

Το προβλημα της μικρης λυθηκε ομως με το να φτιαξω την ταρατσα.Εκλεισα την προσβαση στον κηπο μεσο μιας εξωτερικης σκαλας και τωρα εχει μια τεραστια ταρατσα ολο δικη της. Δεν το περιμενα αλλα το γατι ειναι πιο ευτυχισμενο τωρα απο οτι ηταν λιγους μηνες πριν. Ακομα και οταν εφτιαχνα τα οχυροματκα εργα καθοταν στο περβαζι και με κοιταγε με ενα θλιμενο υφος σαν να μου ελεγε "θελω να ερθω κι εγω εξω".
Και τωρα που βγηκε κανει σα τρελη απο τη χαρα της. Κυνηγαει μυγες μελισσουλες τρεχει πανω κατω...στινει καρτερι στα πουλια και χαζευει τον κοσμο απο ψηλα.
Η πρωτη της εξοδος ηταν πολυ συντηριτικη...Ηταν πολυ φοβισμενη. Με τοσους θορυβους που ακουγε τρελαθηκε το γατι...Τωρα τα εχει συνηθισει πια και δεν την απασχολουν.
Αν μπορεσετε λοιπον να προσφερετε στο γατακι σας μια μικρη δοση ευτυχιας (εστω και με λουρι) καντε το. Μακαρι τα γατια να ταν σαν τα σκυλια...Να μπορουσαμε να τα πηγαιναμε στο παρκο να τα λιναμε απο το λουρι και να τα αφιναμε να τρεχουν ελευθερα και να παιζουν και μετα παλι σπιτι.

Kι εγω ειχα σκεφτει το θεμα της βολτας αλλα φοβαμαι μη με παρουν για την τρελη της γειτονιας χαχαχα

Το προβλημα της μικρης λυθηκε ομως με το να φτιαξω την ταρατσα.Εκλεισα την προσβαση στον κηπο μεσο μιας εξωτερικης σκαλας και τωρα εχει μια τεραστια ταρατσα ολο δικη της. Δεν το περιμενα αλλα το γατι ειναι πιο ευτυχισμενο τωρα απο οτι ηταν λιγους μηνες πριν. Ακομα και οταν εφτιαχνα τα οχυροματκα εργα καθοταν στο περβαζι και με κοιταγε με ενα θλιμενο υφος σαν να μου ελεγε "θελω να ερθω κι εγω εξω".
Και τωρα που βγηκε κανει σα τρελη απο τη χαρα της. Κυνηγαει μυγες μελισσουλες τρεχει πανω κατω...στινει καρτερι στα πουλια και χαζευει τον κοσμο απο ψηλα.
Η πρωτη της εξοδος ηταν πολυ συντηριτικη...Ηταν πολυ φοβισμενη. Με τοσους θορυβους που ακουγε τρελαθηκε το γατι...Τωρα τα εχει συνηθισει πια και δεν την απασχολουν.
Αν μπορεσετε λοιπον να προσφερετε στο γατακι σας μια μικρη δοση ευτυχιας (εστω και με λουρι) καντε το. Μακαρι τα γατια να ταν σαν τα σκυλια...Να μπορουσαμε να τα πηγαιναμε στο παρκο να τα λιναμε απο το λουρι και να τα αφιναμε να τρεχουν ελευθερα και να παιζουν και μετα παλι σπιτι.

υπαρχουν ρατσες (savannah, bengal) που τους αρεσει να βγαινουν βολτα με λουρι!! Ενας λογος που θελω F1 savannah ειναι αυτος! Μια κοπελα βγαζει καθημερινα την bengal της με λουρι και περπαταει σαν σκυλος!! Ο δικος μου εχει ακομα πολυ δρομο να φτασει σε τετοιο σημειο :/: Παντως αν καποια στιγμη μετακομισω σε μονοκατοικια σε ησυχη περιοχη που δεν εχει κινηση, θα τον αφηνω να βγαινει εξω (με επιτηρηση και οχι τα βραδια γιατι θα κινδυνευει απο raccoons και skunks). Παντως ακομα και με λουρι που τον βγαζω του αρεσει παρα πολυ να μυριζει το χορτο, τα λουλουδακια και τους θαμνους. Δεν ξερω αν του αρεσει και πολυ η βολτα εξω γιατι μολις επιστρεψουμε στο διαμερισμα γουργουριζει και κολλαει πανω μου :lol: Αλλες φορες γουργουριζει και κατω, οποτε μαλλον του αρεσει :D

Καλημερα σας...!!:D Αυτο ειναι οτι πρεπει για τη γατουλα...!!!:up::up: Το εχεις περιφραξει αν καταλαβα καλα...
Εμεις τους εχουμε κλεισει ενα μερος του μπαλκονιου με πλεξυ-γκλας και τετντα και ειναι πολυ πιο χαρουμενα απο πριν...
Πριν δεν τα αφηναμε γιατι η Ναλα εκανε αναριχηση στα πανω καγκελα... Και ειμαστε και στον τεταρτο φανταστειτε...:blink: Αν ειχαμε κι εμεις κομματι ταρατσας δε θα το συζηταγαμε....

Τελικα δοκιμασες να βγαλεις βολτα την Πασχαλιτσα; Πιστευω θα ειναι πιο συνηθησμενη στους θορυβους απο τον ναρουτο γιατι η Πασχαλια βγαινει στο μπαλκονι. Εμεις δεν εχουμε μπαλκονι και δεν ακουγεται τιποτα μεσα στο σπιτι.

οχι δεν την εβγαλα ακομα, το σκεφτομαι...:hmm:ειναι πολυ φοβιτσιαρα γενικα, και φοβαμαι πως θα αντιδασει αν τρομαξει..ασε που δεν ξερω αν θα δεχτει το σαμαρακι. θα κανω δοκιμη μεσα στο σπιτι ετσι κι αλλιως με το σαμαρακι κ θα σας πω..:hmm:

Το προβλημα της μικρης λυθηκε ομως με το να φτιαξω την ταρατσα.Εκλεισα την προσβαση στον κηπο μεσο μιας εξωτερικης σκαλας και τωρα εχει μια τεραστια ταρατσα ολο δικη της.

παρ'ολα αυτα..ΠΡΟΣΕΧΕ ! της ειχα και εγω εμπιστοσυνη απολυτη, αλλα τελευταια κανει προσπαθειες αναρριχησης. να την εχεις πολυ στο νου σου, αν περασει κανενα πουλι κλπ..:/:

Εγω παντως το Σιμπα μια φορα δοκιμασα να τον παω μεχρι κατω την εισοδο της πολυκατοικιας... Και τρελαθηκε, φοβηθηκε παρα πολυ... Και οταν μπηκαμε μεσα στο σπιτι... Παιρνει ενα βλεμμα ανακουφισης, σοριαζεται στο πατωμα και αρχισε να γουργουριζει και να μου κανει χαδια... Σα να μου ελεγε:
"Σε ευχαριστω... Ηταν τρομερο δεν θελω να το ξανακανω...."

:hmm:Να σας πω το κατορθωμα της Μπριζιτ στη βεραντα.Πριν απο 5 μηνες περιπου,και αφου την αφηναμε μονη της να σουλατσαρει στη βεραντα ,μας φερνει μεσα στο σπιτι ενα σκοτωμενο σπουργιτακι.Αυτονοητο οτι κιλλερακι ηταν η ιδια αυτοπροσωπως και αυτομουτσουνως.Το μουσουδι της μεσ στα αιματα,το ποδαρι της το ιδιο.Για να την καθαρισουμε τραβηξαμε τον αλοιμονο.Μεχρι με οινοπνευμα της απολυμανα τις τριχες.Οσο μπορουσα βεβαια.Και ρωταω.ποσο κινδυνευει να παθει κατι απο τετοιες αγαθοεργιες;εννοειται οτι δεν την εχει ξαναδει απο τοτε μονη της τη βεραντα,παρα μονο μεσα απο το τζαμι η οταν την εχω αγκαλια μου και τη χτενιζω,και σαφως παραμονευει ποτε θα χαλαρωσω για να ξεφυγει.Μαλλον θα παρω το σαμαρι και θα τη βγαζω βολτα στη βεραντα,ευτυχως ειναι και μεγαλη ,εχω και λουλουδια ,απ ολα εχει ο μπαξες.Ε ρε γελια πουχουν να κανουν οι γειτονες.Που το παει το ζωντανο ,το σουργελο θα λενε.Αφου κι εγω που το σκεφτομαι βαζω τα γελια.Αλλα δε μασαω,θα την κανω,κι αν αρεσει στη γατα μου σκοτουρα μου μεγαλη ,χααααχααα :D

Να παμε βολτα η οχι? ιδου η απορια

καλησπερα σας.Και εγω στεναχωριεμαι που βλεπω τα δυο μου γατσουλια να κοιτανε απο το παραθυρο.Στον μεγαλο μου γατο δοκιμασα με λουρακι να τον βγαζω εξω.Στην αρχη χ...κε απο την τρομαρα του μετα ας πουμε οτι ψιλοσυνηθησε.Το προβλημα ομως ειναι οτι επειδη μενουμε στην εξοχη εξω εχει τουλαχιστον καμια 15αρια γατες(που βεβαια της ταιζω,αλλα ειναι αδυνατον να τις εμβολιαζω ολες)και ετσι μενει μεσα( δεν μπορει να κανει το εμβολιο της περιτονιτιδας,γιατι ειναι πολυ αγριος και με τιποτα δεν καθετε να τον ψεκασουμε στη μυτη):cool::cool::cool:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back