MissKit
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
)Δεν ξέρω αν τελικά η Μπριάμ θέλει βόλτα. Όλο χαζεύει από το παράθυρο, αλλά όταν είναι έξω, μπλοκάρει. Είπα να τη βγάλω μες στη μέρα που είναι φωτεινά και πιο ευχάριστα, αλλά η εντονότερη κίνηση την μπέρδεψε και γύρισε άρων άρων πίσω.
Να επιμείνω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπόν, σήμερα κάναμε την απόπειρα για βόλτα νο. 4,5 (η μισή ήταν όταν βγήκαμε μέχρι το κλιμακοστάσιο)
Δεν ξέρω αν τελικά η Μπριάμ θέλει βόλτα. Όλο χαζεύει από το παράθυρο, αλλά όταν είναι έξω, μπλοκάρει. Είπα να τη βγάλω μες στη μέρα που είναι φωτεινά και πιο ευχάριστα, αλλά η εντονότερη κίνηση την μπέρδεψε και γύρισε άρων άρων πίσω.
Να επιμείνω;
Το ίδιο έκανε και η δική μου στην αρχή..Δηλαδή, λυπόμουν να τη βγάλω έξω..
Αλλά ακόμα και τώρα όταν πάει βόλτα(σπάνια) δεν ξέρω εάν γουστάρει 100% στην αρχή αλλά μετά από λίγο, παθαίνει πόρωση..
Δεν έχω και πολύ μεγάλη εμπειρία, απλά έχω την εντύπωση ότι οι γάτες προτιμούν να παίρνουν μόνες τους το βήμα..Μια φορά, την είχα αφήσει με ανοιχτό το παράθυρο(στο εξοχικό) και μετά από περίπου 15 λεπτά, αποφάσισε να κατέβει..
Οπότε αυτό που την μπλοκάρει μπορεί να είναι η "απότομη" μετάβαση..
Εγώ στη θέση σου, εάν η γατούλα δε φρικάρει, θα επέμενα..
Νομίζω στο τέλος θα της αρέσει
η φωτο στο Avatar... ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!!!!!
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Οπως οταν πανε σε καινουριο σπιτι παιρνει χρονο μεχρι να το μαθουν,
ετσι και με τη βολτα θα χρειαστει χρονο μεχρι να προσαρμοστουν στο καινουριο.
Η αλλη μου γατα Εφη, η πρωην μου, καθε καλοκαιρι πηγαινε στο εξοχικο με τους γονεις μου και καθοταν εκει 2 μηνες.
Τη πρωτη φορα, μεχρι να εξοικιωθει κρυβοταν και εβγαινε μονο για μαμ-κακα.
Μετα ομως....αλλη γατα. Μια εκταση 5 στρεμματα την ελεγχε ολη και τα εβαζε επιτυχως και με τσοπανοσκυλα, αν αυτα εμπαιναν μεσα στο χωρο της.
Επισης ζηταγε γρατσουνοντας την πορτα να βγει εξω και το βραδυ! Το γουσταρε πολυ.
Ο πατερας μου της ανοιγε και ερχοταν πισω μετα απο καμια ωρα, με το στυλακι της ανετης και επιτυχημενης. Εκανε ενα γυρω να την δουνε ολοι και μετα επεφτε για υπνο.

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλά, πολύ γέλασα με την περιγραφή!!!!!!!!!!!!!Μπλοκαρουν γιατι βλεπουν πολλα καινουρια πραγματα μαζι και δε μπορουν να νοιωσουν ασφαλεια.
...
Ο πατερας μου της ανοιγε και ερχοταν πισω μετα απο καμια ωρα, με το στυλακι της ανετης και επιτυχημενης. Εκανε ενα γυρω να την δουνε ολοι και μετα επεφτε για υπνο.![]()
![]()

Ναι. Ξαναδοκίμασέ το για άλλη μια η δυο φορές. Θα δείξει αν της προκαλεί ερεθίσματα.
Το θέμα είναι ότι αναγκαστικά την παίρνω αγκαλιά για να την απιθώσω στο παρκάκι εδώ από κάτω, αλλιώς τη βγάζουμε κανα μισάωρο στο κλιμακοστάσιο... Βέβαια άπαξ και βρεθεί εκεί, της αρέσει. Μαζεύεται και κοιτάει τσιτωμένη όποιον περάσει και ό,τι κάνει θόρυβο, αλλά μάλλον είναι θέμα εξοικείωσης, γιατί κατά τ'άλλα λατρεύει να μυρίζει χορταράκια. Μέχρι που θα κατευθυνθεί καρφωτή για το σπίτι πάλι!
Ευχαριστούμεεεεεεεεεεε...!η φωτο στο Avatar... ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!!!!!

Δεν ξέρω αν ήταν ο αέρας ή ένας σκύλος που γάβγισε, αλλά η Μπριαμίτσα δεν κάθισε καθόλου έξω, έτρεξε σπίτι. 
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, και οι 3 γάτες μου πορώθηκαν όταν βγήκαν έξω.Αν και Αλέκα ήταν παααάρα πολύ διστακτική στην αρχή.
Οπότε , δώσε της λίγο χρόνο ακόμα και εάν δεις ότι δεν το αντέχει, άστη στη ζεστασιά του σπιτιού της

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, μάλλον απλά θα τη βγάζω πότε πότε, και αν δω πια ότι δεν το θέλει, θα την αφήσω μέσα. Παλιόγατο, της πήρα ένα τέλειο δεντρόσπιτο, και ασχολείται μόνο με την κούτα του!!!
Ε όχι και παλιόγατο το Μπριαμάκι!!!!!
Και εκεί δώστης χρόνο..Και εμένα με το γατόδεντρο ασχολήθηκαν μετά από....ένα μήνα! Τώρα το λατρεύουν

και βρεθήκαμε μούρη με μούρη με το Βόδι. Είχαμε ένα συρματόπλεγμα ανάμεσά μας, γι'αυτό και τις άφησα να αλληλομυρίζονται από απόσταση (το Βόδι νιαούρισε λίγο σιγανά, έβαλε χεράκι μέσα από το πλέγμα και προσπάθησε να χώσει τη μουσούδα το), και όταν πέρασε ένα αμάξι και τσίτωσαν και τα δύο, η Μπριάμ έτρεξε σπίτι.
Τι να κάνω αν το ξανασυναντήσουμε;
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Να την βγάζεις απογευματάκι που έχει ηρεμήσει ο κόσμος...υπάρχουν λιγότεροι θόρυβοι. Ποτέ να μην απομακρύνεστε πολύ από το σπίτι, να αφήνεις πάντα την εξώπορτα ανοικτή ούτως ώστε αν τρομάξει να μπορεί να μπει σπίτι. Να μην την πιέζεις να μείνει παραπάνω έξω, να μην την τραβάς, να μην την ενθαρρύνεις. Ας την μόνη της να εξερευνήσει, να φάει χορταράκια, να κυληστεί, να κυνηγήσει ζουζούνια. Και να κρατάς τις εξορμήσεις σας μικρές σε χρονική διάρκεια. Έτσι εκτίθεται σε λιγότερους κινδύνους.
Μην αρπαχτούν φοβάμαι, και δεν ξέρω τι αρρώστιες κουβαλάει το Βόδι!Γενικά κανα δεκάλεπτο ή εικοσάλεπτο μένουμε έξω, και όχι τόσο συχνά, αλλά τώρα που άνθισαν κάτι λουλουδάκια, να δούμε τι θα θέλει να τους κάνει!!

ευχαριστώωω
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Γενικά κάποιες βόλτες σας θα είναι επιτυχημένες και άλλες όχι. Εμένα στη γειτονιά υποθέτουν ήδη ότι έχω δραπετεύσει από άσυλο γιατί:
1) βγαίνω με το γάτο δεμένο σαν σκυλάκι
2) τσακώνομαι με το γάτο και του μιλώ λες και είναι άνθρωπος και καταλαβαίνει

Ναι, πιο πολύ με νοιάζει μην αρπαχτούν. Η Μπριάμ δεν έχω ιδέα πώς αντιδρά όταν είναι με άλλα γατιά. Η πρώην μαμά της είπε ότι τη βλέπει και πολύ βασίλισσα και κάνει "χχχχχχχχχχχχ", αλλά χθες δεν έδειξε κανένα απολύτως σημάδι αγριάδας.
Μαθαίνω όμως ακόμα από γατιά, και δεν ξέρω πώς είναι όταν αρπάζονται... Μία φορά που την έπεσε μία γάτα στο τσιουάουα μίας φίλης, είδαμε και πάθαμε να τα απομακρύνουμε...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
"Τι σου κανε το γατί, μην κάνεις έτσι! Κοίτα! Είδες που μοιάζει η ουρίτσα του με τη δική σου; Θες να δοκιμάσετε να είστε φίλοι; Έ; Θες;"
matina.27
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Από εκεί και πέρα όμως, μπορείς να ζυγίσεις τα πράγματα.
Σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα σχόλια των ανθρώπων γύρω σου ή να προσφέρεις μια βόλτα στο γατάκι;

matina.27
Νεοφερμένο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool